Šta je novo?

Crysis 2 being re-designed for GTX580

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jake pare, lol...

Gorth je napisao(la):
Aj sad ozbiljno, urbano okruzenje puno obicnih ravnih betonskih zidova i dosadnih nebodera je
najgluplja stvar za teselaciju, jednostavno ne vidim svrhu iste ako sa dobrim dizajnom mapa moze da se postigne isti efekat 🙂

Prvo da ponovim, niko ne zna da li ce teselacije uopste biti. Prema poslednjem intervjuu koji je pominjao DX11 upotrebu od pre par meseci, teselacije nece biti, niti se IGDE pominjala u predstavljanju endzina, pdf-ovima, slajdovima, prezentacijama...
Drugo, do sad si imao nekoliko konzol portova sa dodatom teselacijom, pa si mogao da vidis na sta se obicno primenjuje (od nebuloza kao sto su zastavice i voda u voznji automobila, preko beskorisne upotrebe na alienima, do polukorisne upotrebe na NPC-ovima), a odakle tebi ideja da ce teselaciju koristiti za prozore i nebodere, to mi nije jasno. Eno imas i DeusEx 3 video koji je Nedjo okacio, gde se lepo vidi za sta se koristi teselacija u urbanom okruzenju.

Za sta bi (eventualno) koristili teselaciju u C2, to su karakteri, tj. NPC-ovi ... mozda upotrebe za neke stvari na sceni gde bi se videla poligonaza, ali to je sve nagadjanje i prica u prazno...

Poslednja izmena:
Prvo da ponovim, niko ne zna da li ce teselacije uopste biti. Prema poslednjem intervjuu koji je pominjao DX11 upotrebu od pre par meseci, teselacije nece biti, niti se IGDE pominjala, u predstavljanju endzina, pdf-ovima, slajdovima, prezentacijama...
Drugo, do sad si imao nekoliko konzol portova sa dodatom teselacijom, pa si mogao da vidis na sta se obicno primenjuje (od nebuloza kao sto su zastavice i voda u voznji automobila, preko beskorisne upotrebe na alienima, do polukorisne upotrebe na NPC-ovima), a odakle tebi ideja da ce teselaciju koristiti za prozore i nebodere, to mi nije jasno. Eno imas i DeusEx 3 video koji je Nedjo okacio, gde se lepo vidi za sta se koristi teselacija u urbanom okruzenju.

Za sta bi (eventualno) koristili teselaciju u C2, to su karakteri, tj. NPC-ovi ... mozda upotrebe za neke stvari na sceni gde bi se videla poligonaza, ali to je sve nagadjanje i prica u prazno...

Ma sve ja to znam, ali je tema dusu dalo za zafrkavanje 🙂 Slazemo se da je sve ovo nagadjanje u prazno 🙂

Jake pare, lol...

Prvo da ponovim, niko ne zna da li ce teselacije uopste biti. Prema poslednjem intervjuu koji je pominjao DX11 upotrebu od pre par meseci, teselacije nece biti, niti se IGDE pominjala u predstavljanju endzina, pdf-ovima, slajdovima, prezentacijama...

Ja mislim da je takva primena tesalacija sasvim na mestu samo joj fali ono sto fali svakom PC naslovu poslednjih godina - paznja. Imam utisak da developeri samo stikliraju "Enable" u opcijama i eto, zadovoljni su. Tesalacija kao i displacement zahteva paznju, mape, dobro proracunat shader, itd. itd. ... Opet je samo onaj benchmark jedini koji je do sada pokazao kako treba tessalacija da se koristi. I verovatno ce ostati jedini ...

Neko rece ovdje da tessellacija nema sta "traziti" u gradu!

Vidi kako ima 🙂

NVIDIA Endless City: GTX 580 DX11 Tech-Demo:

http://www.geeks3d.com/20101106/test-nvidia-endless-city-gtx-580-dx11-tech-demo/#more-7503

gtx580_endless_city_12b.jpg

Tebe izgleda zanimaju samo "AAAAA" multi-bazillion-dollar blokbasteri. Dobre vesti za tebe onda. I da, Stalker je objasno, možda se tebi kao triple-ej loveru ne sviđa, ali postoji 4-4.5 miliona ljudi kojima se svideo. Kao što su objasnil Deus Ex i Thief pre 10 i 12 godina. Objasniće i Miner Wars, Dead State, Natural Selection 2, Red Orchestra 2. Nažalost, takav tip igara ne privlači prosečnog Wal-Mart potrošača, pa one danas nisu popularne te stvaraju vicious cycle na izdavače i investitore. Postoji svet van Avatara, Transformersa i The Expendables-a...

Dodaj na to jos milijun 🙂

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno