Šta je novo?

Crysis 2 being re-designed for GTX580

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
http://www.kitguru.net/components/g...2-being-re-designed-for-gtx580-expect-delays/

GTX-580-is-Crysis-2-ready.jpg

Having the world’s fastest car is no fun unless you have the right racetrack. If that track does not exist, then you will need to build it. For cars, that means splashing out on a Nürburgring or something similar. With graphic cards, it means having a triple A title that pushes everything you do well, to the absolute limit. Enter EA.

With the GTX480, nVidia had a massive lead in graphics processing techniques like tessellation. Unfortunately, there were almost no games in the market that utilised that additional processing power. Aliens Vs Predator included tessellation – but just enough to allow AMD and nVidia to compete on a similar playing field. Great for gamers, not so good for nVidia. Millions have been paid to create a Fermi processor with butt-mastering tessellation capability, which isn’t being utilised by game developers. What a quandary. How to fix it?

Enter Crysis 2 and a $2m spend from nVidia’s marketing team.

Da postujem ovo prije nego sto je jedan user sa ovog foruma to uradio, a cije ime necu reci 🙂

Ulaganje u razvojne timove je poznato i Crysis je definitivno napopularnija igra svih vremena i do sad i najzahtevnija a graficki najnedostiznija.
Ovo mozemo prihvatiti kao dobar marketing a gledajuci iz mog ugla ako imaju pare da ulazu ako.
Znaci u startu mozemo vec znati da ce nVidia bolje da radi na Crysis 2.
No ono sto je meni zapalo za oko je ovaj deo :

KitGuru says: There are lots of reasons why a company would spend $2m sponsoring a game so close to launch. Whatever the reason, it’s hard to ignore the possibility that it is being re-styled for the GTX580 and GTX590 cards with an absolute ton of additional tessellation IQ. For those that can afford a GTX580 going into Xmas, we believe that your Crysis 2 experience when it launches (several months after March) will be as good as it gets.

GTX 590?WTF?!

Poslednja izmena:
E to za 590 mi je promaklo.

Svojski se trude da povrate trziste.Neko ce ovo osuditi kao podmukao potez a ja kao korisnik ovog brenda to pozdravljam.Ako kompanija kojoj sam ja "privrzen" ulaze novac iz svog dzepa za optimizaciju ove igre ka nVidia kartama to je super.Mi dinara necemo dati a nama ce da radi dosta bolje..Sebe guraju,nov hardware reklamiraju a mi skidamo kajmak.Da li gresim?
Ovde se pominje GTX580/590 ali to je samo deo reklame.Naravno da ce sve nVidia karte da rade dobro na ovoj igri..

...da, u prvih par godina na par fps pa ce onda da se predje na dvocifren broj 😀

Hehe, maximum strength😀

Ja bih pre rekao maximum speed! 😀
Ovo je vec ozbiljnija stvar od pukog "The way it's meant to be played" logoa koji je smarao u ogromnom broju igara sugerisuci kako igra bolje radi na nVidia karticama.
Sto se mene tice, bolje da se sto vise trude da unaprede svoje cipove, a posebno smanje potrosnju, nego da iskesiraju novac da bi neka igra bila prilagodjena njihovim karticama. To je jedna igra, a sta je sa ostalim? Nece valjda i tu da mite postene ljude?! 😛

Mozda je gtx580 naslednik gtx460, a gtx590 nasledjuje gtx480😀

Ahahahahahahaha. Ma jel moguće...:d

A pecka te to jel da?Ja zastupam nesto iz ugla jedne velike istine i stojim iza toga i uvek cu dok god se po tom pitanju nesto ne promeni..Iza mene stoji veliko iskustvo u tom radu sa ovim brendom /grafickim kartama koji sam mogao da uporedim mali milion puta sa drugom stranom i da mi kristalno bude jasno gde se opredeljujem i sta mi vise nudi tj sta vise odgovara mojim afinitetima.
No opet si promasio nesto => znake navoda..Ali ako je tebi zanimljivo drago mi je da se zabavljas!😉
P.S.Nisam ni mislio da ti se "pravdam" ali vidim veseo momak,citira me pa rekoh da pojasim stvar malo ozbiljnije i ako tema nije ta!

Poslednja izmena:
Ma nisam ja momak već godinama, al ona rečenica ti je vr´.:d:d:d

"Velika istina"? Dodirni nas sveti čoveče... 😉

Ma nisam ja momak već godinama, al ona rečenica ti je vr´.:d:d:d

Ko te je terao na to zlo.Sam si kriv 😀 Kao sto rekoh drago mi je da se zabavljas samo sto ne primecujes da je zanimljivo samo tebi:S:

"Velika istina"? Dodirni nas sveti čoveče... 😉

Uuuuu.Osecam da si tezak slucaj.Neizvodljivo je takve prosvetliti.Prvo moras da skines te naocare da bi spoznao istinu.
To ti je prvi korak ka spasenju..Svet ce ti delovati mnogo veselije,videces jos neke boje 😀 Za sad ne mozes biti prosvetljen ostaces i dalje zaslepljen:d

"The truth is out there" 😀

No hard feelings:smash:

Poslednja izmena:
Više bi voleo da nvidia i ati formiraju svoje vlastite razvojne timove koji će razvijati eksluzivne AAA naslove za PC. Istina je da je piraterija ogroman problem, pogotovo u igrama koje nemaju razvijen online sistem. Ali u ovom slučaju ne bi ni trebala da iz zanima neka epohalna zarada na tome, već da to nadomeste prodajom hw-a. Jednostavno u eri multiplatform ostvarenja, oni su na gubitku...

Opa, sad i nV ima specijalne fore za tesalaciju 🙂))) nije vam palo na pamet da su ta dva miliona iskljucivo za marketinsku kampanju "sprem'te se stize gtx580 i ima da bude najbolji za C2, kad vam kazemo!" 😀
Mislim, u svako slucaju ce biti brzi od ATia ali ovakve kampanje su smehotresne....

Kako Vas ne mrzi :d

Najbrži cirkus na svetu😀

Hahahahah 😀 😀 😀

Moze li mi neko reci na cemu ce teselacija tako ektremno da se izvrsava na prozorima i soliterima 😀 😀
Napravili Crysis da radi i na konzolama tako sto su preneli radnju u urbanu sredinu, i sad cemo imati teselaciju
na objektima na kojima se to najmanje primecuje 😀 😀

Poslednja izmena:
Tekst je teska budalastina puna neistina pocev od bajke o kasnjenju prvog dela (???) ... a ova prica o "2 miliona $" kruzi vec neko vreme...pomene se u diskusijama na forumima, u nekim sponzorisanim tekstovima...i slicno.
Jedina igra koja je zaista kasnila sa izlaskom za PC zbog implementacije DX11 je Dirt2 i to su sami developeri rekli.

Ono sto se zaista zna - a to je da DX11 podrska u Crysis 2 nije definitivno potvrdjena, samo u pojedinim prezentacijama endzina se pominje, a teselacija- nigde. CE2 ce, s druge strane, podrzavati sparse voxel octree, stvar po meni bolju od teselacije.
Naravno, da li ce DX11 i teselacija zaista biti u Crysis 2 to se jos zvanicno ne zna, moze biti (ipak je i DX11 godina jos malo pa prosla, a nova DX11 godina stize) za sad samo puka nagadjanja i ovakve konstrukcije po kurir-sajtovima.
Crytek ima istoriju saradnje i sa nV i sa Ati-jem. nV ili Ati logo na pocetku, uz standardni Intelov (koji izgleda nikome ne smeta i na koji niko ne obraca paznju?), tu nece biti niceg novog...

Poslednja izmena:
O kakvoj teselaciji u crysisu 2 vi pricate, kada je okruzenje igre u zgradama, podzemljima i parkovima??? Sta ce da teseliraju prozore i asfalt???

Pa na cemu je koriscena teselacija u igrama koje su vec izasle? UI?

I za Aliene, more, delfine ,dinosauruse i cudovista 😀 😀 😀

Aj sad ozbiljno, urbano okruzenje puno obicnih ravnih betonskih zidova i dosadnih nebodera je
najgluplja stvar za teselaciju, jednostavno ne vidim svrhu iste ako sa dobrim dizajnom mapa moze da se postigne isti efekat 🙂
Jedino gde nVidija moze da uleti po meni je sa Phsyx pricom, jer bi
sigurno izgledalo ekstra realna lomljava svega zivog okolo 🙂

Zaboravi na Physx u Crysis 2. 🙂

Nazad
Vrh Dno