Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Galaxy GeForce GTX 480

2mcy9w.png

Jos jedna non referentna GTX 480.Prazne se lageri preostalog GF100 to je neminovno..

I dalje 480 cc-a,nista se nije radilo na chipu.Ono sto mi mozda zapada za oci jeste bolji OC memorije do 5k Mhz -a
sto ne znaci da su radili na memorijskom kontroleru ili pak pripisati to dual biosu kao novini za ovu karticu..Ostale specifikacije mozete videti sa ovog link-a :

http://en.expreview.com/2010/10/07/preview-for-galaxy-geforce-gtx-480/10452.html

P.S.Cena paprena..

Poslednja izmena:
Nisam nasao nista na forumu pa mislim da je najbolje da ovde pitam.
Sta fali ovom Palit GeForce® GTX 465 (1024MB GDDR5) kad je kod nas 18500din sa pdv-om? Toliko kostaju GTX 460 768MB pa odakle ova cena?
http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1330

Nisam nasao nista na forumu pa mislim da je najbolje da ovde pitam.
Sta fali ovom Palit GeForce® GTX 465 (1024MB GDDR5) kad je kod nas 18500din sa pdv-om? Toliko kostaju GTX 460 768MB pa odakle ova cena?
http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1330

465 je gf100 cip,dok je 460 gf104(malo ga sredili,manje se greje,trosi struje,...)

465 je malo losiji od 460 1gb tako da je ova cena normalna,ali za 2-3k vise dobije se malo bolja karta koja se znatno manje greje,manje trosi...

Hvala ti na brzom odgovoru :)

Uz pomoc prijatelja iz inostranstva prepravljen je Bios i sada voltaza ide do 1.213v :D .

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    174 KB · Pregleda: 86
Da li je probao neko da instalira quadro drajvere za gtx465, 470 ili 480??

Poseduju GF100 gpu, bas kao i quadro verzije 4000, 5000 i 6000, pa bi trebale da mogu da se moduju i instaliraju maxtreme drajveri za viewport...

Evo da se ATI-jevci nebi ljutili,jedan "nerealan" review,slabija karta sa jacom plus OC verzije i perf/cost..
nVidia nema komplexe:D

http://hothardware.com/Reviews/MidRange-NVIDIA-Graphics-Battle-GeForce-GTX-460-vs-GTX-470/

Dobar je Hawk dobar, kod nas je 195-200 evra, to je meni max što bih dao za grafičku... e sad pitanje za vas koji više pratite nvidiju i uopšte tržište grafičkih karti u poslednje vreme:

Da li vredi dodati još 15 ak evra i uzeti Asus 470GTX za 217evra (210+7 evra dostava tamo)? Ne ovde već u inostranstvu pa bi mi doneli uskoro:

http://www.alternate.nl/html/produc...kaarten&l2=PCIe+kaarten+NVIDIA&l3=GeForce+GTX

Naravno onda je problem sa garancijom ali neće biti ništa, radiće kako treba :D

Ili je najbolje lepo uzeti Asus 6850 ovde za 170 i oc-ovati fino i to je to :)

ako imas pare i solidno napajanje .... 470 way to go :)

u drugu ruku nek ti donesu neki 6850 za 150e odande :) to bi ti bilo najbolje za ulozeni novac

470 nema smisla uzimati pored 6870, iste su brzine ali 6870 se ne greje i ne cuje se, 100W manje trosi...

470 moze da se klokuje mozda malo vise ali to dodatno povecava vec veliko grejanje, potrosnju, tako da se ne isplati a i drzi cenu....

E sad ko uzima kartu i zbog CUDA i PhysX on treba da uzme 460 a ne 470.

Poslednja izmena:
Moram da pitam, da li je moguce instalirati gtx465 na maticnu plocu sa jednim pce-e slotom? Konkretno mislim na MSI P965 NEO.

Trebalo bi da moze...

Upravo pokusavam da je instaliram, ali jedino sto se desava prilikom paljenja kompjutera je da pocinje da ispusta pretece midi zvuke.

Kartu sam lepo stavio u slot, pricvrstio srafovima i tu ne vidim problem, jedino nejasno jeste da je uz nju je dosao samo jedan pci-e 5 pin to dual molex 3 pin kabal, a na karti postoje dva pci-e sestopinska ulaza, pokusao sam sa da podignem sistem sa kablom prikacenim i za jedan i za drugi ali nije pomoglo.

Ima li negde na sajtu detaljno objasnjenje instalacije graficke karte u kompjuter?

mora da ti fali napona jer ta kartica zahteva 2x6 pinski prikljucak,mada se moze desiti da ti maticna ne podrzava tu karticu bez obzira sto je pci-e slot...karta se stavlja isto onako kako si stavljao prethodnu graficku samo sto ova zahteva dodatno napajanje...ako ti dosao 5 pinski onda to nesto ne valja jer treba da imas 2 komada 6 pinskih

Nema nikakve pameti oko ubacivanja graficke u kompjuter, sem sto je ubacis u PCI-E slot, prikacis napajanje ako je potrebno i upalis komp :)

Vrlo je moguce da je taj CODEGEN od 600W preslab za tu karticu :)

mora da ti fali napona jer ta kartica zahteva 2x6 pinski prikljucak,mada se moze desiti da ti maticna ne podrzava tu karticu bez obzira sto je pci-e slot...karta se stavlja isto onako kako si stavljao prethodnu graficku samo sto ova zahteva dodatno napajanje...ako ti dosao 5 pinski onda to nesto ne valja jer treba da imas 2 komada 6 pinskih

Naravno da nije imala dovoljno napona(izvinjavam se zbog glupog pitanja), stavio sam kabal od stare grafike i sad radi. Problem je u tome sto mi je ovo prva solo instalacija karte pa sam bio prilicno nervozan i isprepadan.
Ono kabal jeste sestopinski, u principu, samo fali jedan pin :) Hoce li moci da radi ovako, sa jednim 5 i jednim 6-to pinskim?

ako pocne da se resetuje ili gasi comp onda znas da ti je slabo napajanje...proveravaj ti i koliko se greje taj codegen jer nekako mi to preslabo za ovu karticu

ako imas pare i solidno napajanje .... 470 way to go :)

u drugu ruku nek ti donesu neki 6850 za 150e odande :) to bi ti bilo najbolje za ulozeni novac

Pa na zalost tamo bi me najjeftiniji 6850 izasao oko 170 tako da se ne isplati :(

470 nema smisla uzimati pored 6870, iste su brzine ali 6870 se ne greje i ne cuje se, 100W manje trosi...

470 moze da se klokuje mozda malo vise ali to dodatno povecava vec veliko grejanje, potrosnju, tako da se ne isplati a i drzi cenu....

E sad ko uzima kartu i zbog CUDA i PhysX on treba da uzme 460 a ne 470.

Zapravo ja uopste nisam ni obracao toliko paznju nikad na brzinu 470-ke jer sam znao da nikad necu kupiti po ovdasnjim cenama ali video sam danas da tamo ima po malo manjoj ceni pa reko da pitam.
Ali definitivno vise trosi od 460 ke 1GB (i izaslo bi me 15-20 evra vise od 460 Hawka), a nije bas znacajno brzi tako da ipak ne bih...:)

Gorth je napisao(la):
Vrlo je moguce da je taj CODEGEN od 600W preslab za tu karticu :)

Definitivno jeste :-\

ako pocne da se resetuje ili gasi comp onda znas da ti je slabo napajanje...proveravaj ti i koliko se greje taj codegen jer nekako mi to preslabo za ovu karticu

Paaa, nije se bas gasio i resetovao, ali svakako jeste prestala da radi karta posle nekoliko sati. U lokalnom ducanu preporucuju da uzmem napajanje od najmanje 1kW, ali to je trenutno previse za moj dzep. Sta mislite o ovom:
http://www.winwin.rs/-napajanje-750w-atx-chieftec-cft-750-14cs.66.html?productId=28342
Hoce li ono biti dovoljno?

Poslednja izmena:
Nema potrebe tako jako napajanje da uzimas osim ako ne planiras kasnije da napravis SLI sistem :)
I da hocu, ne mogu... a necu :)
Ta ista mi je preporucio i matrixxsu i mogu da kazem da mi se bas svidjaju.
Hvala obojici, ovo je definitivno pomoglo
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno