Šta je novo?

HTC HD2

ne znam kako je sada kod tebe, ali i ja imam isti problem :(
Svaki restart - doda +1
Sinhronizacija sa mobilnom mrežom - uvek podesi na sat vremena više od tačnog vremena.
Vidim na XDA gomila tema sa ovim problemom, bilo ih je i u martu

pa je l' si uradio ovo sto sam napisao? meni je od tada ok, a vidim da su i neki sa xda resili problem na taj nacin

Na Energy ROMu to izgleda drugacije, i to setovanje nije dostupno. Uradim razne stvari, bude ok, dok se ne sinhronise sa mrezom - opet ode sat napred.
Pazi lek:
Obrises data konekcije, ponovo ih kreiras (auto) i bude ok. Pitanje do kad. Telenor

Sent from my HD2 using Tapatalk

I meni na Enerdziju isto kao i tebi, ne mogu da verujem da su takav sitan propust napravili!:wall:

Meni na NRG to ne radi mada sam ja vreme podesio rucno, tj. nisam ni cekao da se konektujem i on to automatski odradi ali je bar sve OK.

Jel moze neko da mi preporuci neki ereader koji ce moci da otvori LIT fajl.
Probao sam sa klasicnim eReaderom ali on to jednostavno ne moze.

Ma znam da nije to do Energy roma, nego kazem za ona objasnjenja koja oni daju: tipa sync time, get settings itd, jer mi to na ovom romu nemamo. A je l uspeo neko na Enerdziju ovo da sredi???

Problem je u tome kad hocu da pristupim wifi mrezi koja ide kroz proxy server. Kako da podesim proxy a da ne pokvarim podesavanja za Telenor GPRS?

Ja sam sredio, ali na način koji mi se ne sviđa.
Isključio sam Automatic change time zone and clock, i ne diram Get carrier time.
Stoji mi uključen i QuickGPS - neki kažu da je i to važno, ne znam.
Važno, sada radi, pri SR nema pomeranja sata. Dozvoljavam update lokacije/prognoze, sve OK.

Elem, probao sam task29, pa novi fleš, pustim ga da podesi gprs/mms, prvi SR, i sat doda +1. Svaki sledeći SR doda još po jedan. Uradim Get Carrier Time, namesti na staro (letnje) vreme - sat napred.
Problem nije do Energy ROMa, u martu su ljudi prijavljivali na stock 1.66 romu isti problem.

Poslednja izmena:
Problem je u tome kad hocu da pristupim wifi mrezi koja ide kroz proxy server. Kako da podesim proxy a da ne pokvarim podesavanja za Telenor GPRS?

Nisam siguran da razumem. Ako ti sa HD2 pristupaš kao klijent WiFi mreži, i DHCP WiFi rutera ti dodeljuje IP adresu, kakve veze ima kako je ruter dalje konektovan ka internetu?
Na Telenoru, proxy ti ne treba za konekciju, neophodan je za MMS.

Ja sam sredio, ali na način koji mi se ne sviđa.
Isključio sam Automatic change time zone and clock, i ne diram Get carrier time.
Stoji mi uključen i QuickGPS - neki kažu da je i to važno, ne znam.
Važno, sada radi, pri SR nema pomeranja sata. Dozvoljavam update lokacije/prognoze, sve OK.

Elem, probao sam task29, pa novi fleš, pustim ga da podesi gprs/mms, prvi SR, i sat doda +1. Svaki sledeći SR doda još po jedan. Uradim Get Carrier Time, namesti na staro (letnje) vreme - sat napred.
Problem nije do Energy ROMa, u martu su ljudi prijavljivali na stock 1.66 romu isti problem.

Ma i ja sam radio i task 29 i menjao romove i nista, sve je isto, evo sada sam probao kao ti, pa cu videti sta ce na kraju ispasti, ***. kako banalna stvar ume da te iznervira!:mad:
Eto sredio sam ga, samo sam iskljucio Automatic change time zone and clock, bez quick gps, restartovao ga dva puta i to je to!:smash: Hvala druze!

Poslednja izmena:
Probao ponovo HR. QickGPS nije obavezan, samo isključi Automatic change time zone and clock, i ručno podesi vreme/vremensku zonu.

Meni na NRG to ne radi mada sam ja vreme podesio rucno, tj. nisam ni cekao da se konektujem i on to automatski odradi ali je bar sve OK.

Jel moze neko da mi preporuci neki ereader koji ce moci da otvori LIT fajl.
Probao sam sa klasicnim eReaderom ali on to jednostavno ne moze.

tiny reader ako se dobro secam , inace nijedan reader me nije zadovoljio

Problem sa satom nije samo na hd2 ne znam o cemu se tacno radi, moj drugar ima samsung omnia pro i ima isti problem i pritom nismo ni ista mreza ali sam primetio jedan detalj da mi poruke sa telenora (takodje moja mreza) stizu normalno tj. tacnom vremenu a poruke koje dobijam sa mts stizu mi na primer ako je trenutno 8 sati pise mi 9, dok je kod mog druga suprotno on je na mts i njemu 064 stize u normalnom vremenu a telenor mu pise sat vremena manje na primer ako mu u 8 sati stigne pise na poruci 7h, ja zaista ne znam u cemu je problem da li u provajderima jer mislim da ni telefon ni operativni sistem nisu u pitanju jer bez obzira da li koristim windows mobile ili android na mom hd2 problem sa vremenom postoji.

Ma i ja sam radio i task 29 i menjao romove i nista, sve je isto, evo sada sam probao kao ti, pa cu videti sta ce na kraju ispasti, ***. kako banalna stvar ume da te iznervira!:mad:
Eto sredio sam ga, samo sam iskljucio Automatic change time zone and clock, bez quick gps, restartovao ga dva puta i to je to!:smash: Hvala druze!

Totalno *****no, već drugi dan ustajem u pet, i telefon i sve u materinu... :wall:

Prvo sam menjao sat ručno, ali uvek vrati na svoje..

tvorac roma koji koristim je izbacio .cab koji bi trebalo da resi problem (prilicno sam siguran da je nebitno koji rom furate, cab bi trebalo da resi)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8962815&postcount=7870

pa ko je ocajan i probao je ono sto sam napisao pre 2 strane, moze da proba i ovo

Jutros sam doputovao u roming, problem je i dalje tu, ako uključim Automatic time zone and clock.
Probaću ovaj fix, prvo da sačekam šta kažu drugi.

Ljudi imam problemcic...
Nece da mi cita excel file ni na HD2, ni na TP2...
Na oba mi je Energy, na jednom standard na drugom dinik glas...
oba imaju u sebi vec office 2010

fajl poslao drugar za E71 koji je svukao sa mail-a... i nece nikako...
jel imao neko slican problem???

Otvara normalno i .xls i .xlsx.
Mora da sam fajl nije ok. Probaj da ga otvoris na racunaru

Sent from my HD2 using Tapatalk

Sam fajl je ok...radi na kompu...mada ja imam zadnji office...a i radi na nokii e71 kod ovog drugara jer je on meni poslao...

sad me bas nervira... zna li neko sto se ovo desava...

izbaci mi ovako
An error occured reading '17.10.2010. tunafish oprema za canon ' because the file format is not recognized

Ја сам на енерџи само искључио да ми сам намешта временске зоне и шљака...

Da li moze da se podesi da attacments od mail-ova idu na storage card?

molio bih za savet
koji je rom ( i radio ) najbolje pokazao sto se tice trajanja baterije i instalacije androida.
Trebala bi mi i preporuka i koji android da stavim.

Jel postoji program ( i koji je ) koji organizuje fon kad da ode u offline rezim i kad da se ponovo ukljuci???

hvala

Ja sam dugo koristio Artemis V37 i radio 2.15, bio sam jako zadovoljan, iz ciste radoznalosti sam presao na Energy sencity i RADIO 2.12 i sada sam prezadovoljan! Probaj i jedno i drugo, ovo je neko moje iskustvo!
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno