Šta je novo?

HTC HD2

Android - predlažem ovaj.

Nema WM ROMa koji je istovremeno najbolji kao WM ROM, a i kao Android ROM. Ja koristim Energy Sencity, CHT 2.0, build 21683, i Radio 2.15. Ovaj gore Android jako lepo radi sa ovom kombinacijom, a WM još nisam video bolji/lepši.

Attachmenti mogu da idu na SD karticu, bar na Energy ROmovima, za druge ne mogu da tvrdim.

Poslednja izmena:

Nema WM ROMa koji je istovremeno najbolji kao WM ROM, a i kao Android ROM. Ja koristim Energy Sencity, CHT 2.0, build 21683, i Radio 2.15. Ovaj gore Android jako lepo radi sa ovom kombinacijom, a WM još nisam video bolji/lepši.

Attachmenti mogu da idu na SD karticu, bar na Energy ROmovima, za druge ne mogu da tvrdim.

Kako namestiš attachments na energy ja koristim elegancia pa da pogledam možda je ista putanja za tu opciju?

Ili je SD card crrupted (ako je fajl na njemu), ili ti je poludeo ROM.
Evo kako da ustanovis:
Povezes HD2 na PC u disk drive modu, i taj fajl probas da otvoris na PC direktno sa kartice, bez da ga kopiras na PC. Ako se otvara,
onda flesuj novi ROM.
Mozes i da pokusas, dok je HD2 vezan na PC, da kreiras novi Excell file, i snimis da na SDcard, onda skini USB kabl, i probaj da ga otvoris na HD2.
Radi li ti Word na HD2?

Edit:
@Novic
udjes u Inbox, Menu - Tools - Options, gore izaberi tab Storage, i stikliraj opciju When available, use this Storage card to store Attachments. Napravice folder u rootu kartice.

Sent from my HD2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@kibicer

ciao.molim te za jedno pitanje/pomocj!

imamo identichnu kombinaciju roma/radia/adroida Energy, CHT 2.0, build 21683, i Radio 2.15, MDJ FroYo Sense Revolution!-nisam prepisao, izgleda da su isti afiniteti u pitanju!
deshava mi se sledecje
-kada slusham radio tachni svakih 30s mi se desi kao da zvuk prekine, chuje se tuk/puk tako nekako, kao onaj zvuk kada ukljuchish slushalice u HD2. tj. u bilo koji uredjaj pa dobiju napon.

to mi se deshava samo kada je telefon zakljuchan i samo na radiju. na mp3 nema nishta i kada slusham radio preko androida to se ne deshava!
to mi se deshava i sa i bez ukljuchenog BsB Tweaks-radio Fm De-emphasis!
od programa install, shto bi mozhda moglo da ga zeza
-Zvele AutoLoudspeaker (isto se deshava i da je on i off)
-daveShaw xdaShudown 1.0 (ali probao sam i QuickShutdown V1.5.5, deshava se i sa njim)
-nema nikakvih drugih Tweakova

to mi se na artemisu i na official romu nije deshavalo!
probao sam i hard reset, radio 2.14 , 2.12 i dalje isto.

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
JA imam problem sam htc music playerom u poslednjih par dana, desava mi se bar jednom dnevnom da mi se telefon zamrzne i to uglavnom kada slusam muziku i kad me zove neko. fora je u tome shto nemam htc slusalice nego neke jvc klasicne sa 3.5m dzekom i kada ih izvucem da razgovaram i vratim ih ponovo telefon zabode. takodje par puta mi je pucao CHT sam od sebe. ENERGY GTX 2.0 216 od 25.oct je u pitanju. upravo sam stavio novi od 2 nov pa cemo videti dal se isti problem josh javlja.

@kibicer : Upravo probao i hoce da otvori kako si predlozio ,znaci file nije corrupted ili sta god...
Napravio sam file na kompu i prebacio ga i otvorio ga je za sekund...
ali ovaj nece nikako...a na kompu ga otvori
provalio sam da mozda zeza zato sto je njegov office 1997-2003, cak sta vise ubedjen sam da je to

a word sam sad prebacio file i probao, radi, ali taj fajl je napravljen na mom kompu...
tako da eto resenja i za to :)

ako moze malo objasnjenje.
u cemu je razlika izmedju ovih svih androida za hd2 na xda. meni svi isto izgledaju ili bar slicno. pogotovo kad u komentarima spominju neke animacije. ja to nigde ne videh.
samo mi je bitna stabilnost, baterija i signal. brzina je vise manje ista kod svih.
@kibicer, hvala za predlog

Poceo fon da mi brljavi poslednjih nedelju dana. Prvo mi je izbacio neku poruku da Dialer.exe nije mogao da se konektuje (ne znam na sta da se kaci, net!?).

Nakon toga sam primetio par puta da telefon krene da trza i radi toliko sporo da ne mogu nista da odradim, slide show. Soft reset ne pomaze, nastavlja tako da trza i nakon toga.

Onda sam mu odradio hard reset i mislio da sam resio probleme. Dialer.exe se nije javljao (da nije neka viruscina!?). Najjace od svega mi je to sto se juce nakacio na Madjarski Vodafone (bio sam u roamingu u Srbiji!!!), manuelno sam ga zakljucao na Telenor (my location uzrok mozda?).

Takodje nakon vracanja sata unazad (manuelno, iako je vremensku zonu pogodio) malo radi, malo ne radi kako treba. Naime G-alarm je do jutros u dobro vreme palio alarm ali je na ekranu ispisivao pogresno vreme (za sat), jutros je HD2 sam vratio vreme i probudio me sat vremena ranije.

Trzanje mi se ponovo javilo sinoc, usporio ga je maximalno, jedva sam odradio soft reset, ponovo nije pomoglo, probao sam da obrisem Cookies Home Tab (1.8.5 i koristim i lockscreen) ali bez uspeha. Za neko cudo telefon se sam "osvestio" (mrzelo me da se bakcem pa sam ga ostavio) nakon 15-20 minuta...

ROM je Miri's ROM v24. Ovih dana treba da izbaci v25 pa to cekam da ga flesujem da vidim da li je do softvera ili da se smaram sa reklamacijom :(

probaj druze u medjuvremenu i neki drugi rom..

Stavi Artemis rom, ili Energy i nema glava da te boli ;)

Energy sam probao, nije brz koliko i Miri's rom (elegancia base) i bateriju mi trosi brze, Najnoviji artemis ima problema s instalacijom (imam HSPL i ne zelim bagove i vracanje na SPL). Mozda probam Chucky rom, neko bas spomenu da je brz :)

Artemis v37 ;) Just perfect :D

Mozda ipak probam Energy sa onom prelepom .sencity temom :)

Poceo fon da mi brljavi poslednjih nedelju dana. Prvo mi je izbacio neku poruku da Dialer.exe nije mogao da se konektuje (ne znam na sta da se kaci, net!?).

Nakon toga sam primetio par puta da telefon krene da trza i radi toliko sporo da ne mogu nista da odradim, slide show. Soft reset ne pomaze, nastavlja tako da trza i nakon toga.

Onda sam mu odradio hard reset i mislio da sam resio probleme. Dialer.exe se nije javljao (da nije neka viruscina!?). Najjace od svega mi je to sto se juce nakacio na Madjarski Vodafone (bio sam u roamingu u Srbiji!!!), manuelno sam ga zakljucao na Telenor (my location uzrok mozda?).

Takodje nakon vracanja sata unazad (manuelno, iako je vremensku zonu pogodio) malo radi, malo ne radi kako treba. Naime G-alarm je do jutros u dobro vreme palio alarm ali je na ekranu ispisivao pogresno vreme (za sat), jutros je HD2 sam vratio vreme i probudio me sat vremena ranije.

Trzanje mi se ponovo javilo sinoc, usporio ga je maximalno, jedva sam odradio soft reset, ponovo nije pomoglo, probao sam da obrisem Cookies Home Tab (1.8.5 i koristim i lockscreen) ali bez uspeha. Za neko cudo telefon se sam "osvestio" (mrzelo me da se bakcem pa sam ga ostavio) nakon 15-20 minuta...

ROM je Miri's ROM v24. Ovih dana treba da izbaci v25 pa to cekam da ga flesujem da vidim da li je do softvera ili da se smaram sa reklamacijom :(
Sigurno nisu hardverski problemi. Da nemaš instaliranu Operu10?
Flešuj Energy, ali pazi da bude 21683 build, baš me zanima da li je Miri brži.

provalio sam da mozda zeza zato sto je njegov office 1997-2003, cak sta vise ubedjen sam da je to
Na HD2 je Office Mobile 2010.

Prilozi

• ScreenShot1.Png
    ScreenShot1.Png
    28.5 KB · Pregleda: 38
ako moze malo objasnjenje.
u cemu je razlika izmedju ovih svih androida za hd2 na xda. meni svi isto izgledaju ili bar slicno. pogotovo kad u komentarima spominju neke animacije. ja to nigde ne videh.
samo mi je bitna stabilnost, baterija i signal. brzina je vise manje ista kod svih.
@kibicer, hvala za predlog

Heh, svima su bitne samo te tri stvari :))
Animacije - da, postoje, meni to baš lepo izgleda:) Uporedi Darkstone build (nema animacije), i onaj koga sam gore predložio, videćeš razliku.
U principu, izgleda da trenutno najbolje rade buildovi sa hastarin 8 kernelom. Na Darkstone-ovom bulid sam imao izrađen problem PPP konekcije, na hastarin kerenlu (u ovom mdeejay-ovom buildu) nemam taj problem.
Ajde neka se oglase voodoons i dusko_m, čini mi se da oni najviše prate Android scenu!

Sigurno nisu hardverski problemi. Da nemaš instaliranu Operu10?
Flešuj Energy, ali pazi da bude 21683 build, baš me zanima da li je Miri brži.

Na HD2 je Office Mobile 2010.

Miri je brzi od verzije Energy 29 sept. Upravo skidam .sencity verziju pa cu javiti danas :)

Naravno moraš uzeti u obzir da je Miri bukvalno ogoljen ROM, sto meni apsolutno odgovara jer volim sam da stavljam ono sto mi treba i da izgled sam podesavam (ponekad je cupavo, pogotovo taskbar zbog raznih verzija ključnih .dll fajlova ali samo treba naći dobro rešenje ili samostalno napraviti isto).

Ono što je čudno je da je telefon perfektno radio pre! Ništa se značajno nije promenilo niti sam kakve sumnjive sajtove gledao :( Zato sam se zabrinuo.

EDIT: Zaboravio sam da ti odgovorim, nemam Operu 10, volim pinch2zoom suviše. Registry tweakovi za operu 9 su bili primenjeni pre, ali nakon hard reseta ih nisam ponovo primenio (i ponovo se javio problem), znači to isključuje operu. :)

Poslednja izmena:
Ma, Opera 9 je izgleda svima OK, dok Opera 10 izgleda da ima izražen Memory Leak problem. Ranije, dok je postojala u Energy ROM-ovima, problem se ogledao tačno tako kako opisuješ te lag-ove.

Ponovo novi m-deejay Android buildovi danas...

Ma, Opera 9 je izgleda svima OK, dok Opera 10 izgleda da ima izražen Memory Leak problem. Ranije, dok je postojala u Energy ROM-ovima, problem se ogledao tačno tako kako opisuješ te lag-ove.

Ponovo novi m-deejay Android buildovi danas...

Upravo sam stavio Energy, za sada mi deluje brz ko i MIRI's rom. Doduse pogasio je weather animaciju, to moram da upalim i mozda malo brze trosi bateriju, ali to moram sam testirati par dana. Sencity je prelepa tema! Mislim da cu za sada ostati na ovom romu. Nedostatak: nema DOCUMENTS tab :(

Mozda ipak probam Energy sa onom prelepom .sencity temom :)

Ja koristim Energy sencity 1.8.5. u kombinaciji sa Radiom 2.12. i mogu ti reci da je sve savrseno, ali bukvalno sve! :wave:
Nema documents tab, ali zato ima facebook tab!:eyebrows:

Poslednja izmena:

Vecina sa odgovarajucom bazom moze da radi oba posla base 2.13 i 3.14 ovaj zadnji rade posao za android , rad u winmo zavisi od ostalih fajlova vezanih za htc sense

@kibicer

ciao.molim te za jedno pitanje/pomocj!

imamo identichnu kombinaciju roma/radia/adroida Energy, CHT 2.0, build 21683, i Radio 2.15, MDJ FroYo Sense Revolution!-nisam prepisao, izgleda da su isti afiniteti u pitanju!
deshava mi se sledecje
-kada slusham radio tachni svakih 30s mi se desi kao da zvuk prekine, chuje se tuk/puk tako nekako, kao onaj zvuk kada ukljuchish slushalice u HD2. tj. u bilo koji uredjaj pa dobiju napon.

to mi se deshava samo kada je telefon zakljuchan i samo na radiju. na mp3 nema nishta i kada slusham radio preko androida to se ne deshava!
to mi se deshava i sa i bez ukljuchenog BsB Tweaks-radio Fm De-emphasis!
od programa install, shto bi mozhda moglo da ga zeza
-Zvele AutoLoudspeaker (isto se deshava i da je on i off)
-daveShaw xdaShudown 1.0 (ali probao sam i QuickShutdown V1.5.5, deshava se i sa njim)
-nema nikakvih drugih Tweakova

to mi se na artemisu i na official romu nije deshavalo!
probao sam i hard reset, radio 2.14 , 2.12 i dalje isto.

Unapred hvala.

stavi neki drugi build , do htc sense fajlova je 100% , takodje bilo kakvi tweakovi dodatni drajveri za grafiku mogu da budu uzrok (chainfire patch je meni pravio problem)

@kibicer : Upravo probao i hoce da otvori kako si predlozio ,znaci file nije corrupted ili sta god...
Napravio sam file na kompu i prebacio ga i otvorio ga je za sekund...
ali ovaj nece nikako...a na kompu ga otvori

a word sam sad prebacio file i probao, radi, ali taj fajl je napravljen na mom kompu...
tako da eto resenja i za to :)

office koji je na telefonu ne moze da otvori fajl iz nekog razloga i to je to , mozda ako nadjes rom sa nekim drugim buildom office-a , mada iskreno mislim da ti ne vredi ni da pokusavas :)

tweakovi + instalirani programi u pozadini su ucinili svoje

da, kaci se na net ali ne dialer nego neki program trazi konekciju i ne moze da je dobije ( ne radi ti net?)

u romingu si jer si bio u podrucju gde hvatas signal roming partnera ovo se desava sa svim telefonima

ovo oko problema sa pomeranjem vremena je vec komentarisano u temi zadnjih par dana

trzanje i jeste do softvera ali rom koji koristis nema veze sa time , ono sto instaliras naknadno i kako sta podesis ima :)

Upravo sam stavio Energy, za sada mi deluje brz ko i MIRI's rom. Doduse pogasio je weather animaciju, to moram da upalim i mozda malo brze trosi bateriju, ali to moram sam testirati par dana. Sencity je prelepa tema! Mislim da cu za sada ostati na ovom romu. Nedostatak: nema DOCUMENTS tab :(

potrazi po xda oko instalacije ( koliko se secam bilo je moguce ranije ) , mada licno ne razumem sta ce ljudima tab cija je upotrebna vrednost u praksi puno manja od teoretske

potrazi po xda oko instalacije ( koliko se secam bilo je moguce ranije ) , mada licno ne razumem sta ce ljudima tab cija je upotrebna vrednost u praksi puno manja od teoretske

Pogledacu, ali mislim da .sencity slajder jos nema documents ikonicu. Bitan mi je zato sto imam par .pdf fajlova koje redovno koristim i lakse mi je da im tako pristupim nego da svaki put palim fajl explorer (resco).

Sto se tweakova tice samo sam operi stavljao veci cache i u BSB Tweaks Glyphcache i IPCache cekirao (nisam hteo one visoke vrednosti navedene u temi za performanse na XDA kad i ovako odlicno radi, a baterija mi je bitna).

Energy lepo radi za sada i nemam zamerke sem sto ima nekih aplikacija i opcija koje su meni nepotrebne.

Posto menjas kuvara, niposto nemoj da vracas backup-e koje si mozda napravio na prethodnom ROMu. Mislim na SPB backup i slicne alate koje bekapuju i neke sistemske stvari. Svi kuvari upozoravaju na to.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno