Šta je novo?

Orange led fan,gde naci.....

• Začetnik teme Začetnik teme fox_87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fox_87

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poena
330
Modujem kuciste i sada je trenutno u fazi seckanja,smirglanja,al za koji dan dok jos ima sunca moracu i da ga ofarbam. Ide kombinacija 2 boje ,crna i narandzasta(boja cigle a ako nadjem farbu sa perla efektom jos bolje)

po ovom modu
4.jpg

Sta je problem,sto ne mogu nigde da nadjem orange led fan koji ce biti intake s prednje strane kucista,neki tipa XIGMATEK XLF-F1253
bigimg.jpg

Proverio sam 10 prodavnica i malte ne u svakoj ista prica,nikakve led nemaju ili samo cooler masterove blue.Orange nisu ni videli.

Nemam jos pravo za postavljanje oglasa al nije mi bitno ,nov, polovan,samo da je 12cm,tih,orange led(ovaj je beli led kroz orange plastiku)
Ako to ne nadjem menja se cela koncepcija moda i onda ide u belo-crnu boju sa plavim coolerima

Crna farba kupljena a druga je na stand by dok ne nadjem neki cooler,posto on diktira celu pricu

Gde kupiti??? :wc:

Poslednja izmena:
brate zez** me,pa bio danas u winwinu u kraljice marije i ispod moskve i nemaju ,gde si uzeo,ne bih narucvao preko emija,neznam koliko je to sigurno
au sad vidim pa ti si iz zrenjanina,a aj iz bg-a tj borce 🙂

Poslednja izmena:
brate zez** me,pa bio danas u winwinu u kraljice marije i ispod moskve i nemaju ,gde si uzeo,ne bih narucvao preko emija,neznam koliko je to sigurno
au sad vidim pa ti si iz zrenjanina,a aj iz bg-a tj borce 🙂

U Zrenjaninskoj filijali win win-a! Inace ni ovde ga nisu imali pa sam online narucio iz BGD preko njihove online prodavnice sa napomenom da ovde preuzmem da ne placam City express. Jos ga ima na njihovom sajtu naruci ga online😀

aj samo da vidim sta ce Gizmor da mi odgovori. Pa nisu mi jasni,bio kod njih i kazu da nemaju vec duze vremena i niko ne pominje narucivanje a tebi iz bg-a posalju za zrenjnjanin o njihovom trosku,e jesu neki. A ako budem placao 250din postarinu to mi je kao za jos jedan 8x8 led fan

Pa kakvi su utisci,kakav je ,jel bucan?

Jos ih nisam montirao - nisam ih ni vadio iz kutije! Danas sam imao bas buran dan i nemam volje da otvaram kuciste. Sutra cu napisati utiske a verujem da su ok.
Inace tacno je to da duze vreme nisu imali jer , ja sam lovio bas ove ventove i prekljuce ga video na njihovom sajtu i narucio, Isti slucaj i sa pastom PK Nano aluminium,
Na onom linku sto sam ti dao vidi da stoji "na stanju'' pa naruci online i stavi napomenu da ces licno da preuzmes (ako cesto ides za BGD)

Poslednja izmena:
ma nije frka,al ja vec danima gledam po netu ne bi li nasao nesto barem malo pristojno za male pare i taj mi deluje sasvim ok.Danas sam samo kupio Thermaltake Cyclo,dobra stvarcica
Gizmor mi je odgovorio,sutra cu otici do emija(prvo naravno nazvati),a ako tu ne budu imali jel moze to narucivanje preko winwina da bude dostava u njihov maloprodajni centar kako bih izbegao tu postarinu ili ide na kucnu adresu?

ma nije frka,al ja vec danima gledam po netu ne bi li nasao nesto barem malo pristojno za male pare i taj mi deluje sasvim ok.Danas sam samo kupio Thermaltake Cyclo,dobra stvarcica
Gizmor mi je odgovorio,sutra cu otici do emija(prvo naravno nazvati),a ako tu ne budu imali jel moze to narucivanje preko winwina da bude dostava u njihov maloprodajni centar kako bih izbegao tu postarinu ili ide na kucnu adresu?

Ja sam u maloprodajnoj ispostavi u ZR preuzeo i nisam platio postarinu. Dva venta i pastu.

ok,hvala na informacijama ,do sutra cu barem saznati nesto vise kada budem kontaktirao ove,pa mozda i dodjem kuci sa jednim XIGMATEK-om :guitar::banana::cigar:

Pa kakvi su utisci,kakav je ,jel bucan?
utisci su pozitivni 😀
Lepo izgledaju! Cetri led diode svetle belo a oranz krilca sa tamno braon okvirom cini ga estetski lepim.
na 1500 obrtaja i 12 V malo se cuju ali nista strasno- daleko je to od bucnog a na 5 V i neznam koliko obrtaja nisam gledao - su apsolutno necujni. Uglavnom za ove pare
10+:banana:

izvinjavam se moderatoru ,jos se malo privikavam na ovoliki broj podforuma i kategorija:S:

evo upravo dosao iz emmi-ja naravno sa ovim coolerom.
Odusevljen sam :banana:, on i termaltake cyclo se zajedno ne cuju koliko ovaj kinez na grafickoj.
posto su komponente sve na stolu sklopljene ,trenutno je na hardu i drzi mu temperaturu na 25c,uzas ledeno
Ja sam moj povezao na maticnu,jel tu 5 ili 12v?

Poslednja izmena:
12
Nasao si- dobro je. Ja sam isto tako odusevljen ovim ventovima em lepi em dobri.
Jel taj cyclo nesto koristi ili jos vise zagreva memare?

Poslednja izmena:
svi kazu da je dobar i da hladi klokovane memorije,duva kao nesto nije da nije.
Al za koji dan cu da napravim od aluminijuma one metalne plocice (coolere ) za ram pa uz njega bi trebalo da dobijem jos veci efekat.

aj,bas sad cu da izmerim temperaturu jednog mem. cipa,bez i sa cyclom pa cu napisati dal ima razlike u temperaturi. i mene to zanima,ako ne valja pravac oglasi 🙂

Izmeri !
Vidim da na limundou te cyclo-eve prodaju ko alva.

gotov test:

Odmah da kazem,nisam bacio pare ,vredi 340din

Posto mi je cooler procesora odradjen tako da izdyvava vazduh svuda okolo a time i hladi jednu stranu memorije ja sam merio temperaturu jednog cipa al sa druge strane . Koristio sam fizicki senzor koji imam na kucistu

33o2ypc.jpg

jkgmwz.jpg

Sobna temperatura mi je 26-27c

Ram bez cyclo-a:
idle 33c
stress 40c

Ram sa cyclo:
idle 32c
stress 35c

Ima razlike,a kada mu nabacim i metalne plocice mislim da ce jos bolje hladiti ram.Stresirao sam ga sa orthosom i everestom,samo ram, po 5min

Za vreme dok je cyclo bi oskinut sa rama video sam da mogu da ga montiram i na hard,po duzini,15cm obuhvataju stipaljke,evo i njegovih temperatura

Hard bez cyclo-a:
idle 36c

Hard sa cyclo:
idle 32c

Nisam se setio a mogao sam da stresiram i hard,nema veze,bitno je da ima efekta ,da se vidi i da vredi tih para s tim da lepo i izgleda sa plavim led-om.
Mada ako neko ima oklopljenu graficku tesko da ce moci da ga uglavi,duzina mu je sa pritisnutim stipaljkama oko 20cm,meni je knap usao do graficke ploce

Poslednja izmena:
aj sad i ovo pitanje,gde ima da se nadju 8x8cm case cooleri sa plavim ledom,ni njih ne mogu da nadjem a tamo gde jesam cena samo 600din 😡:shock: .
Ja bih neke oko 300din (a toliko su inace) posto mi trebaju 2 kom, sa cooler masterom nemam bas lepa iskustva,pocrkale 2 diode u roku od mesec dana.
Ili blueberry ili chieftec a da je buka oko 20db

bigimg.jpg

http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-af-0825-led/comp_comp_cooler/48/385

cfled_6.jpg

http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=casefan&subgroup=cfblue

Nazad
Vrh Dno