Šta je novo?

HTC Desire HD

Koja je fora sa tim biznis korisnicima? nisam upucen.

Ako meni firma placa racun, jel ja spadam u biznis ili u privatne korisnike? pretpostavljam ovo drugo.

Pa biznis korisnici imaju potpisan udgovor sa telenorom. Ti kao jedinka, pretpostavljam ... a neka me neko ispravi, ne mozes biti biznis korisnik. To sto je tvoja firma preuzela da placa racune za tvoj privatni broj ... ic ne znaci . Bar ja tako mislim.

Biznis korisnici su firme koje imaju ugovor sa Telenorom. I naravno firma mora da se obrati Telenoru
ukoliko želi telefon po posebnoj ceni uz neki od brojeva.

Naravno, veći korisnici mogu i da traže nešto bolje uslove.

E, to! ;)
Secam se da je bilo nesto sareno :D

Ali... i ovo opet slabije od Captivate-a / Galaxy-a?
Meni u glavi bilo da ga "prebio" posteno...

Quadrant score ne znaci mnogo. Ja mogu da nabijem score i a 2600 na SGS ali realno telefon ce biti kesa. Da ne pricamo o OC, pa majku mu ja bih da koristim telefon duze od 1h bez punjaca.

U realnom radu, SGS sa Eclair-om + Lagfix je brzi znacajno od Nexus/Desire CM6. Probano i dokazano iz licnog iskustva. SGS sa Froyom + Lagfix je po mojoj proceni u nekim operacijama brzi od Eclair varijante.

Quadrant score ne znaci mnogo. Ja mogu da nabijem score i a 2600 na SGS ali realno telefon ce biti kesa. Da ne pricamo o OC, pa majku mu ja bih da koristim telefon duze od 1h bez punjaca.

U realnom radu, SGS sa Eclair-om + Lagfix je brzi znacajno od Nexus/Desire CM6. Probano i dokazano iz licnog iskustva. SGS sa Froyom + Lagfix je po mojoj proceni u nekim operacijama brzi od Eclair varijante.

Thanks, my man, for clearin' that up! ;)

Hvala na linku za test. Upravo me odgovorio od kupovine, ipak mnogo nedostataka.. zadrzacu X10 i sacekati za par dana 2.1 update za nju..

Videcemo kako ce biti kad se pojavi, dosta je ostar test. Mozda su i preterali malo sa kritikama.
Meni je stvarno neverovatno da HTC napravi takve propuste.

Ne bih da zvucim kao fanboy, ali kakve su tu oni strasne nedostatke nasli osim plasticnih delova kucista i ispupcene kamere ? Za LCD se znalo odavno i za to da baterija izdrzi jedva jedan dan ako maximalno koristis telefon, pa tako je i sa ostalim modelima. Zakljucak tj poslednji pasus teksta mi je totalno neuskladjen sa prethodnim tekstom koji je pritom veoma skroman i siromasno iskazan, kao da su uzeli i preveli neki omaleni review sa neta a ne napisali svoj. Ako su ceo dan drndali telefon , onda je ovo stvarno sramotno siromasan test.

Posle ovakvog testa, znaš kad će da im HTC (ili Telenor ili ko već) da ponovo telefon na test...nikad:D

Šalim se, ovo je pravo novinarstvo, iako malo siromašan, ipak treba imati hrabrosti i ispljuvati nekoga ko ti je dao ekskluzivu...

Haha, ima svega tu, ali i ja delim misljenje da je ovo test uzet od nekog stranog sajta i preveden..Siromasno mnogo , ni pomenut htcsense.com,nepomenut velicina RAM-a ROM-a i svasta nesto

Ja sam stekao utisak da su ga kratko imali u rukama. A posto svi znamo sta donosi 2.2 i sl, kvalitet izrade, baterija i ekran su po meni najbitnije stvari. Sve ostalo se da srediti nekako.

Uostalom, nadam se da ce svako imati za par dana priliku da ga proba pa videcemo koliko je tacno.

Haha, ima svega tu, ali i ja delim misljenje da je ovo test uzet od nekog stranog sajta i preveden..Siromasno mnogo , ni pomenut htcsense.com,nepomenut velicina RAM-a ROM-a i svasta nesto

Pomenuli su RAM, ali HTCsense nigde...možda nisu znali gde se uključuje... mislim HTCsense....:-devil-:

"Test" je takav da iz njega niko ništa ne može da zaključi, za ekran se već znalo koji će biti tako da ne vidim razlog za neko razočarenje, dizajn kamere se ni meni ne sviđa ali opet bolje to nego "ono" čudo kao što ima N8. Inače telefon mi nije nešto posebno za 600+ eura, običan desire i galaxy s za skoro 200 eura manje deluju kao razumnija kupovina. Ta jadna slabašna baterija kod mene ne bi izdržala 10 sati, veliki minus za slabu bateriju.

Poslednja izmena:
Meni je prvo palo na pamet da je clanak pisao iPhone fanboj.

Pa ebi ga, ja koji obozavam HTC telefone ne mogu da im oprostim tu glupost sa ekranom koju sa napravili (pa makar i ne zavisilo samo od njih), morali su staviti neki bolji ekran, takodje nema smisla stavljati slabiju bateriju a ni onako ispupcena kamera ne daje bas razloga za zadovoljstvo.

Kad se pojavio Desire, nisam mu imao ama bas nista zameriti, kasnije sam shvatio da mu fali interne memorije, medjutim ovaj Desire HD vec u najavi ima ozbiljne nedostatke.

Realno, i treba ih opljuvati po review-ima, da se sledeci put zamisle pa da opet izbace telefon koji je bez dileme najbolji na svetu a ne da polako navikavaju kupce na kompromise.

Poslednja izmena:
Poznajem autora testa :) i mogu sa sigurnoscu reci da nije Apple fanboy :)

Test je krajnje objektivan, a ostvrt na novi Sense je manje vise bitan.

Realno je da ce i drugi (noviji) HTC modeli dobiti update na novi Sense u buducnosti, tako da to bas i nije neki sales point.

Kao sto sam napisao u mom komentaru ispod mini review-a, DHD zaista nije vredan te cene i ima dosta propusta.

To je za mene subjektivan test, meni ta plastika ne bi smetala, kamera koja malo strci ne bih znao dal bi mi smetala ili ne, sto se tice ekrana takodje mi nije problem (***, samsung ne da S-AMOLED ajmo sad samo samsung telefone da kupujemo) a baterija mislim da malo duze traji nego sto su oni naveli (20min poziva, 30 poruka, 40min surf, sinhronizacija aktivna možete preživeti od jutra do mraka, jedva!)

Nailazim na komentare korisnika HDH koji mu zameraju
-nije AMOLED
-los zvucnik
-slaba baterija (mada kazu da treba proci 6-7dana da bi, se baterija jeb** li ga sta, bila bolja)
-neko je naveo manu da kada hoce da pritisne dugme power, pre toga pritisne dugme volume

zove se DHD a ne otvara wormhole ka drugim svetovima, to treba isto da stave pod minus :D

Pa ebi ga, ja koji obozavam HTC telefone ne mogu da im oprostim tu glupost sa ekranom koju sa napravili (pa makar i ne zavisilo samo od njih), ...

Ovo uopšte ne zavisi od njih. Ne znam kakav je ekran na motoroli droid x, ali svi ostali ekrani od 4,3 ili 5" su "običan" lcd. Tako da je to samo ok, nije loše.
Ali meni nisu jasni zašto nisu probali da stave ips lcd. Kada je mogao apple a ga stavi na 10" ipad i ugura u 499$ cenu, pa vala mogao je i htc, a i verovatno bi povećao cenu telefona za 10$ maks.

Poznajem autora testa :) i mogu sa sigurnoscu reci da nije Apple fanboy :)

Test je krajnje objektivan, a ostvrt na novi Sense je manje vise bitan.

Toliko je objektivan da se čovek šokirao što baterija traje jedan dan posle toliko njakanja. On ili je bio u hiberbaciji zadnjih godinu dve ili koristi neku Nokiu 2200, kad se čudi trajanjem baterije, koji je jednak 90% sličnih uređaja današnjice. LCD jeste mana, ali dok ga ne uzmem lično u ruke, ne dajem sud. Sve u svemu, opis uređaja je štur i nepotpun, na nivou "sreli se na ulici i opisao mi mob koji trenutno koristi".

Ovo uopšte ne zavisi od njih. Ne znam kakav je ekran na motoroli droid x, ali svi ostali ekrani od 4,3 ili 5" su "običan" lcd. Tako da je to samo ok, nije loše.
Ali meni nisu jasni zašto nisu probali da stave ips lcd. Kada je mogao apple a ga stavi na 10" ipad i ugura u 499$ cenu, pa vala mogao je i htc, a i verovatno bi povećao cenu telefona za 10$ maks.

Pa upravo na to sam i mislio, zato i rekoh neki bolji ekran a ne AMOLED, konkretno i meni je pao na pamet ekran kao na iPhone, kakav jos neki proizvodjaci koriste.
Ne znam, mozda ja pogresno shvatam, ali po meni bi ovaj telefon trebao da bude sve naj naj, tako da ni ekran koji je kljucan deo telefona ne moze da bude "samo OK".

dunno, po meni kod touchscreen telefona ekran je prva stvar koja privuce paznju, realno sve vreme i gledas u to, kao kada bi uzeo neki vrh auto koji je doduse izlupan sa svih strana...
bojim se da uskoro htc ne pocnemo da placamo +$ zbog brenda ^^

Vrh Dno