Šta je novo?

"Back to the Mac" event, 20.10.2010.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
daleko je to od super cene ali AIR svakako ne kupuju ljudi koji skrpe od onoga sto dobiju od babe i dede :d

btw, FaceTime na MB je odlicna stvar... sada tje se broj korisnika znacajno prosiriti...

Poslednja izmena:
i da li se zna kada ce Apple poceti i ostalima da deli FaceTime ??????

vetj mozes da skines betu...

pa nije Steva bas toliko poludeo :d

Pa zar nije u pitanju otvoren standard. Šta ima Apple da ga deli, neka ga uzmu ako hoće.

Pa zar nije u pitanju otvoren standard. Šta ima Apple da ga deli, neka ga uzmu ako hoće.

naravno da nije otvoren standard, kako si to zakljucio? niti ce moci da se koristi sa HTC, Motorola i ostalim...

Izvinjavam se, nije trenutno, ali baziran je na poznatim i otvorenim standardima i Siv je rekao na prezentaciji da će postati otvoren.

samo kada, to je veliko pitanje :d

Kako ce korisnici Mac Pro-a i iMac-a koji ne koriste Magic Mouse da iskoriste (multi)touch opcije koje donosi Lion? :S:

"If you upgrade to Lion in the first six months, we'll give you a Magic Trackpad 30% off!"
Eto zgodne strategije :D

Zaista odlicno izgledaji ovi Air-ovi i realno nisu ni skupi. Prosto pozelim da imam jedan.
Naravno prvo sto bih uradio bilo bi da instaliram Win 7 :)

Zaista odlicno izgledaji ovi Air-ovi i realno nisu ni skupi. Prosto pozelim da imam jedan.
Naravno prvo sto bih uradio bilo bi da instaliram Win 7 :)

ajde, moram da pitam posle 10tog slicnog posta:

po cemu je novi Air toliko lepsi od starog - pa meni su 90% isti!

Kod novih AIR-a mene malo nervira ona crna plastika kao kod MBP-a. Steta sto nije ceo od aluminiuma.

Pa ta crna plastika je za WiFi (ne može kroz metal), a prethodni Air je na tom mestu imao sivu plastiku ili gumu da bi se slagao sa ne-unibody MacBook Pro-om. Posle je na unibody Pro-u taj deo postao ceo od crne plastike da bi se slagao sa ekranom i tastaturom.

Ovaj Macbook Air ima perfektan dizajn, meni se cini da je malo promenjen izgled u odnosu na starog :).

Pozdrav!

Ali kao i sa automobilima, svi ce za 15 godina biti na Appleu.
Šta ovo znači? :D Mislim, onaj deo sa automobilima mi nije jasan, kao ni poređenje automobila i Apple-a... Ako će svi za 15 god biti na Appleu, da li to znači da misliš da će:
a) cene Applea toliko pasti, da će svi to moći da priušte?
ili
b) da će na Zemlji biti vaspostavljeno takvo društvo, u kome će svako moći da priušti visoke cene Apple hardvera?

U svakom slučaju, deo sa automibilima mi se tu ne uklapa...

Nije stvar u ceni, vec u mentalitetu. Pitanje je da li bi pre kupio budzenog Juga sa Fiatovim motorom ili Fiata ?

Uopshte nije pitanje cene Applea (ok, kod nas josh uvek jeste problem i cena i servis, ali to ce se vremenom srediti), sushtina priche je u tome da kapirash tu razliku izmedju Fiata i Juga sa Fiatovim motorom koji mozda ima i 50% vecu snagu.

Analogiju pravim sa automobilima zato shto nemam vishe ideju kako da objasnim ovo :d PC niko ne kupuje zato shto je najbolji, ili zato shto je najkvalitetniji. PC se kupuje jer je najrasprostranjeniji i najjeftiniji, i jednostavno svi znaju za PC. Potpuno isto je bilo pre 20+ godina u automobilskoj industriji kada niko nije kupovao japance jer su jednostavno bili slabo zastupljeni u Evropi, a Golf se sklapao na 500km, Opel na 200. Potpuno je ista stvar i sa PCjem. Kada bi Mac i PC bili podjednako zastupljeni, mnogo vishe ljudi bi kupilo Mac i mnogo bi se to brze razvijalo i uprkos toj ceni. Pogledaj koji se automobili voze po ulicama i kazi mi da nema mnogo vishe ljudi koji mogu da priushte Mac, zato nije problem cena, mada ce i to otici dole kako se Mac bude shirio na trzishtu. Nikada nece biti kao PC jeftin zato shto se nikada nece ni otici tako nisko u svakoj stavci, kao shto je PC otishao (i to je pricha za PC klonove temu), jer ovde postoji neko ko ce da kaze "ispod toga ne idemo", i to je ma koliko ljudi prichali o sektama, retka stvar u danashnje vreme, i dobra stvar za kupce koji hoce nesto kvalitetnije...

koje CM napajanje?

Nije stvar u ceni, vec u mentalitetu. Pitanje je da li bi pre kupio budzenog Juga sa Fiatovim motorom ili Fiata ?

Uopshte nije pitanje cene Applea (ok, kod nas josh uvek jeste problem i cena i servis, ali to ce se vremenom srediti), sushtina priche je u tome da kapirash tu razliku izmedju Fiata i Juga sa Fiatovim motorom koji mozda ima i 50% vecu snagu.

Analogiju pravim sa automobilima zato shto nemam vishe ideju kako da objasnim ovo :d PC niko ne kupuje zato shto je najbolji, ili zato shto je najkvalitetniji. PC se kupuje jer je najrasprostranjeniji i najjeftiniji, i jednostavno svi znaju za PC. Potpuno isto je bilo pre 20+ godina u automobilskoj industriji kada niko nije kupovao japance jer su jednostavno bili slabo zastupljeni u Evropi, a Golf se sklapao na 500km, Opel na 200. Potpuno je ista stvar i sa PCjem. Kada bi Mac i PC bili podjednako zastupljeni, mnogo vishe ljudi bi kupilo Mac i mnogo bi se to brze razvijalo i uprkos toj ceni. Pogledaj koji se automobili voze po ulicama i kazi mi da nema mnogo vishe ljudi koji mogu da priushte Mac, zato nije problem cena, mada ce i to otici dole kako se Mac bude shirio na trzishtu. Nikada nece biti kao PC jeftin zato shto se nikada nece ni otici tako nisko u svakoj stavci, kao shto je PC otishao (i to je pricha za PC klonove temu), jer ovde postoji neko ko ce da kaze "ispod toga ne idemo", i to je ma koliko ljudi prichali o sektama, retka stvar u danashnje vreme, i dobra stvar za kupce koji hoce nesto kvalitetnije...

brate, al da li si ti svestan o cemu pricas ? :D:D:D:D

bolje da imam fiat-a, nego juga sa fijatom koji je bolji 50%?:d tu se vidi kako je fiat(u ovom slucaju apple) jak brand, a za ostalo...ko ga sisha sta je unutra.

pc se ne kupuje samo zato sto je najeftinji, nego zato sto ima mnogu bolje performanse/cena vrednost od apple, zato sto je jako lako zameniti komponentu sa nekom novom koja je dosla na trziste(od gpu, do cpu, ram-a itd, ogroman izbor), zato sto je kompatibilan sa svim uredjajima(apple primer:cinema display bez DVI porta, EJ BRE? 1100 evra?? pa bar daj mogucnost da se prikljuci na druge uredjaje, ili ce mozda da izgubi na kvalitetu slike ako je na DVI?), e zbog toga windows ima 97%+ odsto trzista, i uvek ce imati, ako ovako stvari ostanu, ili se neki novi igrac ne pojavi.

Kako koje? Ono najjace. Gamer edishn ili tako nesto. 800w minimum.

kad apple bude ugradio neku podrsku za igranje na mac os, onda ce biti ...wow, extra, i tako ti fazoni, pohvale na sve strane, uostalom ne moras da imas gamerske komponente ili da uopste igras igrice na PC-u, ali lepo je imati opciju :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno