Šta je novo?

Freeze your CPU back to life!

Dakle ti tvrdis da se materijali na nizim temperaturama sire,a na visim skupljaju? :laugh:

OK, greska (nisam razmisljao dok kucam):smackbum:... definitivo ne bi trebao (kao mashinac) da pravim takve greske... Ko je zeleo da shvati, shvatio je...

Poslednja izmena:
sto se tice przenja komponenti u rerni ... sve je dokazano !!!

@ dfast

tek sam sada skužio tvoje postove na ovu temu.
jel te mogu pitat kako si ih okrenuo? Gpu gore ili dole??
obično gdje sam god gledao gpu je bio okrenut prema dole, tako sam i ja svoju 8800gtx

no ima i suprotnih slučajeva (sličnijih tvome) :
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=247652

Koliko se da primjetit nvidia ima bolji uspjeh s ovom metodom oživljavanja :D
Slabo da sam koju ati grafu vidio ... točnije primjetio sam samo jednu 3870 da je proradila poslije rerne..

Dobar link:smoke:
Bile su okrenute na gore, znaci Gpu gore, ali x700 i x1300pro imaju i sa donje strane neki proc koji je manji ali stoji u istom slotu kao i Gpu samo sa suprotne strane. E taj je krenuo da izlazi napolje, a i jos elemenata je krenulo da klizi i da se odvaja kako je lem popustio. Da sam ostavio jos koji minut bilo bi kao na tvom linku.

Ako gledamo kako Gpu na grafickoj stoji u kucistu, okrenut na dole, i ako usled pregrevanja ili Oc ili bilo cega izgubi neki kontakt logicno je da ga treba okrenuti kontra znaci na gore i opet podgrejati:mad:, da se lem vrati nazad i sve spoji.
Ali ostaje ono sto sam pomenuo, samo faktor srece, ne moze se to pravilno iskontrolisati, razlicite kartice, razlicite vrste kalaja tj tacke topljenja.

Cisto da se prijavim, stavio sam dve neispravne grafe (TNT2 i Ati Rage 2) u zamrzivac na par dana, i danas isprobao i polovicno je bilo uspesno - TNT2 je ziva, ko da joj nikad nista bilo nije :d

Cisto da se prijavim, stavio sam dve neispravne grafe (TNT2 i Ati Rage 2) u zamrzivac na par dana, i danas isprobao i polovicno je bilo uspesno - TNT2 je ziva, ko da joj nikad nista bilo nije :d

imao sam jednu nVidia Vantu koja nije radila pa sam je bacio, sad mi krivo :(

Ja sam probao varijantu sa duvaljkom. Grejao sam gpu i mem chipove po nekih min-dva na nekih 200c (ne secam se bas), ostale delove nisam dirao. Probao sam sa vise grafika i rezultat je uvek isti. Po vracanju coolera na iste i montiranja na plocu grafike rade dobro, odnosno bez zutih kockica. Cak i instalacija drivera prodje ok. Problem se vraca cim pustim neki test na masini, najcesce pustim onu atijevu cebastu kocku (nije da je test ali nekako mi simpaticna), tad masina zablokira i posle restarta radi po starom. Ponovno grejanje ponovo privremeno resava problem. E sad, mozda ja to nisam dovoljno grejao ali iskreno i nisam smeo jer je gpu poceo da menja boju.
Moj zakljucak je da je operacija dobra za snimanje klipa za youtube koji se zavrsava kad prvi put palis masinu i ono, ne li, sve kao radi, nikako ne snimas sta je bilo posle.

ja sam probrao sa rernom, za grafichku - dead je i dalje. moracu da probam ovo sa zamrzivachem, deluje na kraju krajeva bezbednije. :) u pitanju je ona mrtva 8600GTS, Asus sajlent, shto je svima riknula jer je sajlent.

Ljudi ja imam jedan problem.Ili mi je crkla ploca ili procesor, sve ostalo je ispravno. Problem je sto imam crn ekran kad upalim kompjuter.
Prvi put mi je posle dve godine blokirao kompjuter. Restartovao sam ga, i ponovo je zablokirao ulaskom u Windows.Pokusao sam ponovo i odjednom crn ekran.Skidao sam mu pastu cistio, stavljao drugu (neku staru), upalim komp udje u windows i ponovo zablokira i pojavi se onaj plavi windowsov ekran.Ja restartujem udjem u bios pogledam temperaturu 62stepena. Sacekam malo upalim kompjuter udjem u bios temperatura 42, i reste svakih 10sec za 1 stepen. Skinuo sam procesor ocistio pastu, procesor uopste nije bio vruc, stavio ponovo pastu, zatvorio. I sad mi je stalno crn ekran. Ma sta god cackao crn mi ekran stoji. Sumnjam na to da mi je crko procesor.

ploca: Asus A8N-e,
procesor: Athlon 64bit 3200Mhz

Sve ostale komponente su ispravne, licno sam ih isprobao kod druga.

moze da bude ama bash svashta, moj prvi pik je plocha, pre procesora.

Sta da radim, predlog?

Ploca na izgled, izgleda sasvim normalno. Kako da ispitam sta je? Nemam od nikoga da uzmem nista socketa 939.

meni ipak liči kao da kuler nije dobro fiksiran, aj proveri da se ona "kolevka" na koju se kači kuler nije olabavila... što se tiče ploče, proveri da neki kondenzator nije naduven ili tako nešto.

Na koju kolevku mislis? Mislis na onu plastiku koja se nalazi na ploci oko procesora? Da li pod kulerom smatras hladnjak+kuler zajedno?

Kuler je kombinacija ventilatora i hladnjaka ;)

Zvuci mi kao idealna situacija za upgrade, jeste malo silom prilika ali .... Ako si probao grafiku, ram i napajanje i sve to je ispravno onda je ploca otisla u vecna lovista. U principu moze da bude i cpu ali neko moje iskustvo govori da u takvim slucajevima na nekih 50 ploca dodje 1 cpu. Za probu ces vrlo tesko da nadjes s939 plocu ili cpu jer je taj 939 bio socket u pokusaju. Ako nisi u mogucnosti da ides na novo onda mozes da nabavis polovnu plocu+cpu (recimo s754) za 30e.

Citajuci ovo stavim jednu staru GF4 u zamrzivac na nekih 30-35 sati. Problem je bio sto kada se ukljuci racunar sa njom samo pisti i naravno nista od racunara. Sa njom ubacim i jos jedan procesor Athlon 64 3200+, S754 koji mi odavno stoji mrtav. Posle vadjenja graficke stavim je malo na toplo da se kondenzacija osusi i onda u masinu. I gle cuda, radi savrseno! Vec dva dana radi, nisam gasio racunar, burazer igra NBA 2004 i sve funkcionise. Ovaj procesor vise nemam gde da isprobam pa ako neko iz BG ima jos S754 plocu mozemo da se dogovorimo cisto da ga isprobam jer sam bas radoznao sada. Tako da moja sledeca mrtva komponenta ide u zamrzivac! :)
Ne znam samo da li je pametno zamrzavati ploce mada kakva je sustinska razlika ploce i graficke sto se tice zamrzavanja.

Kakva tema. :)

Imam jednu zvučnu što ne radi (audigy 1 je u pitanju), pa bih mogao da probam...

Jedino ostaje nedoumica: rerna ili zamrzivač? :d

Kakva tema. :)

Imam jednu zvučnu što ne radi (audigy 1 je u pitanju), pa bih mogao da probam...

Jedino ostaje nedoumica: rerna ili zamrzivač? :d

Podhitno to u dubok led! :d
Posle toga u plocu i nadajmo se uzivanje :,,:
Ipak sam pre za bezbolniju varijantu, sad mi zao sto sam se otarasio par pokvarenih komponenti :)

Otišlo u led, pa ćemo da vidimo. :)
Bila bi fora da proradi ovako za džabe. :D

milanj,
pogledaj moju konfiguraciju :D

jedino sto mi je racunar trenutno u Nisu, pa nisam u prilici da eksperimentisem - ali bi vrlo rado

Ja sam sa frizom vaskrsao muzicku i jednu MoBo i rade i dan danas... Isto procitao pa reko ne mere da skodi...
A ovo me super podsetilo, kanda ce pokojni eVGA 8800 GTS u rernu , malo tropikana godishnji odmor pa da vidimo sta kaze :D

ja sam pokusao sa 4 grafichke, u rernu, u frizider, na roshtilj, sa kajmakom, na ringlu, u mikrotalsnu, i sve ostale varijante - nishta. 4 grafike u polovnoj vrednosti od oko 200 evra, posluzice kao ogrevni materijal ..

ja sam pokusao sa 4 grafichke, u rernu, u frizider, na roshtilj, sa kajmakom, na ringlu, u mikrotalsnu, i sve ostale varijante - nishta. 4 grafike u polovnoj vrednosti od oko 200 evra, posluzice kao ogrevni materijal ..

Brate da si stavio uzicki kajmak, pa sve to u komplet lepinju ispod saca, sad bi imao 200 evrica i veceru ovko... ogrev :D

Citajuci ovu temu,pogotovo prvi post,razmisam se dal da stavljam ovaj moj e8500 u friz.
Doduse on nije neispravan,jedini problem je zaglavljen senzor na jednom jezgru,i to kao delimicno zaglavljen.
Core 0 pokazuje 33 a Core 1 44.Kad krene full load core 0 krene da se pomera i kad predje 44 stepeni oba jezgra pokazuju ok temperaturu.Kad se prekine opterecenje procesora,ovaj se vraca na 33 a ovaj na 44.
Pa sad,dal se isplati stavljati na ice zbog ovog,i rizikovati da sasvim ispravan procesor ode u vecna lovista.Ovo je cisto estetske prirode.

Citajuci ovu temu,pogotovo prvi post,razmisam se dal da stavljam ovaj moj e8500 u friz.
Doduse on nije neispravan,jedini problem je zaglavljen senzor na jednom jezgru,i to kao delimicno zaglavljen.
Core 0 pokazuje 33 a Core 1 44.Kad krene full load core 0 krene da se pomera i kad predje 44 stepeni oba jezgra pokazuju ok temperaturu.Kad se prekine opterecenje procesora,ovaj se vraca na 33 a ovaj na 44.
Pa sad,dal se isplati stavljati na ice zbog ovog,i rizikovati da sasvim ispravan procesor ode u vecna lovista.Ovo je cisto estetske prirode.

Neces valjda to da radis?????:wall: pa 99% E8500 serije slicno pokazuje temp. Imaju zaglavljene senzore.Sta te briga za min temp. bitan ti je max.:type:

Pa da,zato i kazem,problem je cisto estetske prirode. :D
A temperature su ok,za default clock oko 45 stepeni a za 4 Ghz oko 65.Naravno pricam kad je procesor opterecen Prime-om,Linx-om il necim drugim.

PS: @csozsop,koja ti je voltaza za cpu pri 4.2 Ghz?

Poslednja izmena:
Pa da,zato i kazem,problem je cisto estetske prirode. :D
A temperature su ok,za default clock oko 45 stepeni a za 4 Ghz oko 65.Naravno pricam kad je procesor opterecen Prime-om,Linx-om il necim drugim.

PS: @csozsop,koja ti je voltaza za cpu pri 4.2 Ghz?

*** sada gledam na slici od kada mi radi ovako i da kucnem o drvo ni da stucne:D
E8500 4,2 GHz .jpg
P,s na ovom mom primerku su senzori zaglavljeni negde oko 40 stepeni. retko vidim da ode ispod. ( zimi kada luftiram i otvorim prozor :-devil-:)
p.s a to vazi i za default clock.

He,identicna nam je voltaza.
Ja doduse zbog 667 memorije ne idem preko 850mhz,tj 420-425 FSB.

Prilozi

• cpu-4012.jpg
    cpu-4012.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 31
He,identicna nam je voltaza.
Ja doduse zbog 667 memorije ne idem preko 850mhz,tj 420-425 FSB.

I to je puna kapa - zbog tih 200 MHz ne vredi se cimati sa memorijom.Ja imam mem na 1066 pa je malo lakse. Ti iskljucujes taj EIST ?

Vrh Dno