Šta je novo?

Mac OS X koristim na... (2010):

Na čemu koristite Mac OS X?

• Ukupno glasača
    53
hehehe , pa nije niko lud da lupi 2k evra i da onda kaze, e ne svidja mi se ovo, idem na moj dobri stari PC :D:D:D

edit: interesentno da nisi prokomentarisao komentar gde sam naveo koje komponente mozes da kupis za jedan Mac pro od 3.5k :D

Da li mozesh da sastavish adekvatan PC koji radi i izgleda kao iMac 27"? Dakle S-IPS panel prevashodno u toj rezoluciji i velicini pa onda dalje?

Da li mozesh da sastavish adekvatan PC koji radi i izgleda kao iMac 27"? Dakle S-IPS panel prevashodno u toj rezoluciji i velicini pa onda dalje?

primer

kosta 1.1k, za ostatak kupi monitor, znaci ostaje ti 900 evra za monitor, poredim za imac od 2k

ta konfa i imac imaju isti CPU, imac ima mobilnu verziju ATI Radeon HD 5750, dok ova konfa ima pravu 5850

izgled naravno ne moze da se poredi, imac mi je osobno najlepsi apple uredjaj(sto se tice estetike), ali opet nosi svoje probleme i mane, pregrejavanje i sto je jos gore, zuti tint monitor, koji je valjda iscezo sa ovim novim verzijama

edit:imaju isto rama, u imacu 1333Mhz, u toj konfi 1600 i hard od 1TB

edit 2 : taj imac ipak kosta 2.2k evra kod nas, znaci ostaje ti 1.1k za monitor i periferije(iako dolazi tastatura i mis uz tu konfu, ali su bzvz)

edit3: garancija 3 godine :p

Poslednja izmena:
primer

kosta 1.1k, za ostatak kupi monitor, znaci ostaje ti 900 evra za monitor, poredim za imac od 2k

ta konfa i imac imaju isti CPU, imac ima mobilnu verziju ATI Radeon HD 5750, dok ova konfa ima pravu 5850

izgled naravno ne moze da se poredi, imac mi je osobno najlepsi apple uredjaj(sto se tice estetike), ali opet nosi svoje probleme i mane, pregrejavanje i sto je jos gore, zuti tint monitor, koji je valjda iscezo sa ovim novim verzijama

edit:imaju isto rama, u imacu 1333Mhz, u toj konfi 1600 i hard od 1TB

edit 2 : taj imac ipak kosta 2.2k evra kod nas, znaci ostaje ti 1.1k za monitor i periferije(iako dolazi tastatura i mis uz tu konfu, ali su bzvz)

edit3: garancija 3 godine :p

Tebi zanimljivo samo da udarash kontru ili? Ukljucish li mozak nekad?

iMac ima sve zapakovano u monitor, zauzima mesta koliki je monitor i nishta vishe od toga i ti mi pricash kako je to isto sa ovom mashinom? Tebi stvarno nisu sve ovce na broju, vidim da od jutros udarash ko pomahnitao neke komentare koji veze sa mozgom nemaju, ali vidim da je tebi zanimljivo bash ...

Tebi zanimljivo samo da udarash kontru ili? Ukljucish li mozak nekad?

iMac ima sve zapakovano u monitor, zauzima mesta koliki je monitor i nishta vishe od toga i ti mi pricash kako je to isto sa ovom mashinom? Tebi stvarno nisu sve ovce na broju, vidim da od jutros udarash ko pomahnitao neke komentare koji veze sa mozgom nemaju, ali vidim da je tebi zanimljivo bash ...

"Da li mozesh da sastavish adekvatan PC koji radi i izgleda kao iMac 27"? Dakle S-IPS panel prevashodno u toj rezoluciji i velicini pa onda dalje?"

tvoj komentar, ne moj, ako ta konfiguracija je skoro potpuno ista kao imac od 2.2k.

pola komponenata je potpuno isto, osim graficke koja nije mobilna verzija, nego "prava" graficka. Kao sto sam rekao, izgled naravno nije isti, ipak je ovo spakovano u monitor, ali opet snosi posledice zbog toga. Sve komentare koje sam ostavio sam podkrepio cinjenicama i linkovima, nisam lupao bzvz nego sam leppo konstruktivno pokusavao da napravim diskusiju o cenama mac pro i pc verzija racunara.

Napravi da sve to stoji u monitoru i zauzima toliko mesta i ne cuje se! Shta ti nije jasno?
Poredish mi komp koji ce da zauzme josh 5 puta toliko mesta... Dakle hocu sve lepo spakovano u monitor??? I dalje ti pretpostavljam nije jasno...

Ne znam odakle vam toliko snage za ubedjivanje/prepucavanje.

@manfromearth, ti si covek bas zapeo da ubedis ljude kako ne treba da kupuju Mac, sta ti imas od toga? Trosis dzaba energiju.

Nekome je jednostavnije i lakse da kupi Mac makinu, ne ume ili ne zeli da se bakce instalacijom OS X-a na PC i ima dovoljno love da kupi Mac, drugom mozda sluzi kao modni detalj u kuci/stanu, razlicitih ljudi ima.

...

Napravi da sve to stoji u monitoru i zauzima toliko mesta i ne cuje se! Shta ti nije jasno?
Poredish mi komp koji ce da zauzme josh 5 puta toliko mesta... Dakle hocu sve lepo spakovano u monitor??? I dalje ti pretpostavljam nije jasno...

Pa ako zivis u 5 kvadrata neces imati mesto za kuciste :). PC ce biti brzi od tog iMac-a, ali zbog toga ce zauzimati vise prostora. Neka svako kupuje sta misli da je najbolje za njegove potrebe.

Pozdrav!

Ne znam odakle vam toliko snage za ubedjivanje/prepucavanje.

@manfromearth, ti si covek bas zapeo da ubedis ljude kako ne treba da kupuju Mac, sta ti imas od toga? Trosis dzaba energiju.

Nekome je jednostavnije i lakse da kupi Mac makinu, ne ume ili ne zeli da se bakce instalacijom OS X-a na PC i ima dovoljno love da kupi Mac, drugom mozda sluzi kao modni detalj u kuci/stanu, razlicitih ljudi ima.

ma kapiram ja to, i to je ok, ako neko zeli da mu racunar izgleda lepo, ili da bude minijaturan, njegova stvar, ali kad dodje ovde na forum i kaze da je ista cena kao i ekvivalentan PC(nije on to rekao doduse, ali nisam njemu ni pisao poruke i konfiguracije, nego driveru i switchu cini mi se), dodje mi da poludim :smash:

Poslednja izmena:
...dodje mi da poludim :smash:

A to te automatski diskvalifikuje iz rasprave. Nemaš ti šta da se emocijalno uzbuđuješ ako neko kaže da je cena iMac-a ista kao i ekvivalentnog PC-a, zato što u stvari i ne postoji ekvivalentan PC. Kako ćeš da porediš iMac sa nečim što ne postoji, pošto je iMac jedini pripadnik svoje vrste.

Ja ne znam da postoji računar nekog drugog proizvođača integrisan u kućište monitora koje svo od aluminijuma ima IPS ekran od 27" 2560x1440, a pri tom još ima i "performance" komponente (quad core procesor, ozbilju grafiku (ta 5750 je desktop, pogledaj review-ove na YouTubu šta postiže u igrama na tom ekranu).

Poslednja izmena:
A to te automatski diskvalifikuje iz rasprave. Nemaš ti šta da se emocijalno uzbuđuješ ako neko kaže da je cena iMac-a ista kao i ekvivalentnog PC-a, zato što u stvari i ne postoji ekvivalentan PC. Kako ćeš da porediš iMac sa nečim što ne postoji, pošto je iMac jedini pripadnik svoje vrste.

Ja ne znam da postoji računar nekog drugog proizvođača integrisan u kućište monitora koje svo od aluminijuma ima IPS ekran od 27" 2560x1440, a pri tom još ima i "performance" komponente (quad core procesor, ozbilju grafiku (ta 5750 je desktop, pogledaj review-ove na YouTubu šta postiže u igrama na tom ekranu).

dok objasnis svima...:) mac pro vs pc je bila diskucija, a onda se javio Rossi i rekao da mu sklopim nnesto VS iMAc, i skoro iste komponente sam nasao, samo sto nije zapakovan u monitor, ali je racunar pobogu, nije spejs satl. radis iste stvari na njemu to je najvaznije.

Upravo sam doživeo otkrovenje. Sad ću da vam dam logičan odgovor na pitanje zašto su MacBook Pro-ovi skuplji od PC "ekvivalenata".

Ako bi neki drugi proizvođač napravio laptop sa full body aluminijumskim kućištem totalno bez plastike i to ovoliko tanko kao što je kod MacBook Pro-a i stavio u njega hardver koji ima MacBook Pro (prvenstveno mislim na nadprosečno jak procesor (nešto što su Mac laptopovi oduvek imali), a i vrlo dobru grafiku za tu tankoću i naravno superbateriju)

--> njegova cena nebi bila ništa niža od MacBook Pro-a, a pošto bi furali Windows ne bi mogli da budu konkurencija Apple-a. Zato niko i ne pravi takve laptopove osim Apple-a.

Naravno postoji Alienware sa top of the range hardverom u najdebljem plastičnom kužištu sa beskorisnom baterijom.

nije desktop varijanta Ati Radeona, nego je mobility verzija. zbog manje potrosnje, grejanja, i prostora....

Ako bi neki drugi proizvođač napravio laptop sa full body aluminijumskim kućištem totalno bez plastike i to ovoliko tanko kao što je kod MacBook Pro-a i stavio u njega hardver koji ima MacBook Pro (prvenstveno mislim na nadprosečno jak procesor (nešto što su Mac laptopovi oduvek imali).

Imali nekad ;) sada imaju prosečno jak procesor... Inače nemoj da misliš da Apple ima najbolje prenosnike na svetu, MacBook Pro je laptop namenjen pro (ja to čitam biznis segmentu) a prava ikona među biznis korisnicima i corporate okruženjima je IBM-ov ThinkPad (sada pod Lenovom imaju neke serije ThinkPada u zemljama tzv "trećeg" sveta koje ja nazivam value segmetnom, ali pravi ThinkPad zna često (ima serija) da bude skuplji od MacBook-a Pro-a ).
Ovo je skroz dobronameran post (nemoj nešto loše da pomisliš) MacBook Pro je odličan prenosni računar ;)

Upravo sam doživeo otkrovenje. Sad ću da vam dam logičan odgovor na pitanje zašto su MacBook Pro-ovi skuplji od PC "ekvivalenata".

Ako bi neki drugi proizvođač napravio laptop sa full body aluminijumskim kućištem totalno bez plastike i to ovoliko tanko kao što je kod MacBook Pro-a i stavio u njega hardver koji ima MacBook Pro (prvenstveno mislim na nadprosečno jak procesor (nešto što su Mac laptopovi oduvek imali), a i vrlo dobru grafiku za tu tankoću i naravno superbateriju)

--> njegova cena nebi bila ništa niža od MacBook Pro-a, a pošto bi furali Windows ne bi mogli da budu konkurencija Apple-a. Zato niko i ne pravi takve laptopove osim Apple-a.

Naravno postoji Alienware sa top of the range hardverom u najdebljem plastičnom kužištu sa beskorisnom baterijom.

ma brate, sve je to prelepo, full alu kuciste, unobody bla bla, ali pazi ovo:

Intel Core i5
4GB Memory
500GB hard drive1
ExpressCard
Built-in battery (8-9 hour)
Intel HD Graphics
NVIDIA GeForce GT 330M with 512MB

primer sta mozes da kupis za 1900

jaca masina, sa jacim cpu-o, 2 puta vise rama, boljom grafickom, bluray itd, i jos ti osatne citavih 600 evra u dzepu, toliko o MBP.

sto rece decko, ako hoces da se pokazujes po nekim prezentacijama i poslovnim sastancima, da furas imidz, onda je MBP prava stvar za tebe, ako imas pare tj. za obincog korisnika....vec sam rekao

Poslednja izmena:

Људи, де бре ви живите:

Asus EeeTop ET2400 / Intel Core i7 720QM 1.6GHz / 6GB / 1TB / Blu-ray combo / 24 inch Touch Screen / Windows 7 Home Premium

Е да монитор једино није 27 инча (мада то и није толко битно), и не видим баш са ове слике дал је од алуминијума, премда познајући какве Ausus лаптоп машине све избацује врло вероватно да јесте (или барем делимично јесте пошто пише да је тежак 13 кг, док је iMac 27 тежак 13.8 кг)...

Узгред, ово је први резултат који сам изгуглао, а врло је могуће да може нешто боље од овога да се нађе... мрзело ме даље да тражим, али ценим да Dell, HP и Sony вероватно имају нешто мало боље од овога...

Poslednja izmena:
Pa ako zivis u 5 kvadrata neces imati mesto za kuciste :). PC ce biti brzi od tog iMac-a, ali zbog toga ce zauzimati vise prostora. Neka svako kupuje sta misli da je najbolje za njegove potrebe.

Pozdrav!

Mnogo je vas dosadnih koji niste videli dalje od PC-a ali znate da pljujete.

Konkretno pre ovog sam imao I5 na 4ghz, 4gb ddr3, 5850 sa accelerom, haf932, corsair 850w etc... Pre toga pak iMac 24", tad nije bilo 27... Tako da vrlo dobro znam shta je PC a shta je Mac i zashto pishem ovde. Znam isto tako da sam pre god i po dana imao vodeno hladjenje od cca 350e. Sve to zarad nekog pokushaja da dobijem dobru, stabilnu, brzu i tihu mashinu. I patio sam se patio, patio i odustao. Dadoh 100e samo na ventilatore, ne kulere, nego ventilatore ne bi li mi mashi a bila tiha i nisam uspeo u tome... Kupim Mac i prislanjam uvo da vidim radi li.

Da ne bude da navlacim samo na Mac stranu... Da sam se naigrao sa onom mashinom, vala jesam i to dobrano, to je i jedina stvar koja mi ovde fali, nemam bash mnogo slobodnog vremena ali mi fali ponekad da opalim po koji naslov. Za to sam ovde uskracen. No isto tako znam da imam ovaj laptop od januara i da ni jednom nisam obarao sistem a radi isto kao prvog dana, a windows sam dizao cirka na 2 meseca, jer se uspori, izbaci genuine, zabode zbog tone torenata, OC-a i slicno... Viruse ne spominjem :D

I shta je bolje? Svako ima svoju teoriju, al ja sam proshao obe shkole i znam na koju se necu vratiti. A vi koji smarate okolo, prvo koristitemesec, dva tri Mac, ne hakintoshe i slicne gluposti, vecnativni Mac sa nativnim OS X pa se onda javite i nastavite dalje da pricate u prazno...

:wave:

bio je onaj ubogi Dell XPS One!

slobodno uradite search na postove u sobi Vesti - dakle pre godinu ili dve dana se pojavio all-in-one racunar Dell-a.

taj racunar je bio isti kao i iMac (sve spakovano u monitor) jedini problem je bio sto je bio SKUPLJI od iMac-a !!! :D :D :D

posledica svega toga je sto je Dell prestao da ga proizvodi, najverovatnije niko nije bio dovoljno lud da kupi tako nesto.

Imali nekad ;) sada imaju prosečno jak procesor... Inače nemoj da misliš da Apple ima najbolje prenosnike na svetu, MacBook Pro je laptop namenjen pro (ja to čitam biznis segmentu) a prava ikona među biznis korisnicima i corporate okruženjima je IBM-ov ThinkPad (sada pod Lenovom imaju neke serije ThinkPada u zemljama tzv "trećeg" sveta koje ja nazivam value segmetnom, ali pravi ThinkPad zna često (ima serija) da bude skuplji od MacBook-a Pro-a ).
Ovo je skroz dobronameran post (nemoj nešto loše da pomisliš) MacBook Pro je odličan prenosni računar ;)

sta je "pravi" ThinkPad?

IBM je prodao svoj desktop/laptop biznis PCja Lenovu pre 4-5 godina...

A vi koji smarate okolo, prvo koristitemesec, dva tri Mac, ne hakintoshe i slicne gluposti, vecnativni Mac sa nativnim OS X pa se onda javite i nastavite dalje da pricate u prazno...

Па добро, кад већ тако тврдиш, онда... објасни ти сад мени, која је разлика између хакинтоша који има инсталиран нативе OS X уз бедна 3 додатна кекста и један прописно одрађен DSDT (какав ја рецимо користим), и тог твог нативе мека који има нативе ос подигнут, м? :trust:

Узгред, да се разумемо... ја нисам неко ко није имао прилике да се поигра са неколико правих мекића. ,)

bio je onaj ubogi Dell XPS One!

slobodno uradite search na postove u sobi Vesti - dakle pre godinu ili dve dana se pojavio all-in-one racunar Dell-a.

taj racunar je bio isti kao i iMac (sve spakovano u monitor) jedini problem je bio sto je bio SKUPLJI od iMac-a !!! :D :D :D

posledica svega toga je sto je Dell prestao da ga proizvodi, najverovatnije niko nije bio dovoljno lud da kupi tako nesto.

Друже то је било очигледно по-одавно. Изгуглај ти мало да видиш шта све има данас...

Први all in one PC је колико се ја сећам израдио Sony пре једно 5 година. А ево овај Аsus-ов који сам ја закчио горе је мало јефтинији а рекао бих ипак мало моћнији од iMac-a и нисам баш нешто убеђен да ће престати да се производи...

Мада више се у овом тренутку ради на промовисању овог концепта и тек се требају очекивати але у овој PC варијанти. Већина all in one PC макина у овом моменту је слабија куд и камо у префомансама јер има уграђене слабије компоненте, али им је и цена испод или око 1000$... што је у принципу ок резон...

Што се тиче дизајна опет и ту има врло интересантних решења...

Poslednja izmena:
Mnogo je vas dosadnih koji niste videli dalje od PC-a ali znate da pljujete.

Konkretno pre ovog sam imao I5 na 4ghz, 4gb ddr3, 5850 sa accelerom, haf932, corsair 850w etc... Pre toga pak iMac 24", tad nije bilo 27... Tako da vrlo dobro znam shta je PC a shta je Mac i zashto pishem ovde. Znam isto tako da sam pre god i po dana imao vodeno hladjenje od cca 350e. Sve to zarad nekog pokushaja da dobijem dobru, stabilnu, brzu i tihu mashinu. I patio sam se patio, patio i odustao. Dadoh 100e samo na ventilatore, ne kulere, nego ventilatore ne bi li mi mashi a bila tiha i nisam uspeo u tome... Kupim Mac i prislanjam uvo da vidim radi li.

Da ne bude da navlacim samo na Mac stranu... Da sam se naigrao sa onom mashinom, vala jesam i to dobrano, to je i jedina stvar koja mi ovde fali, nemam bash mnogo slobodnog vremena ali mi fali ponekad da opalim po koji naslov. Za to sam ovde uskracen. No isto tako znam da imam ovaj laptop od januara i da ni jednom nisam obarao sistem a radi isto kao prvog dana, a windows sam dizao cirka na 2 meseca, jer se uspori, izbaci genuine, zabode zbog tone torenata, OC-a i slicno... Viruse ne spominjem :D

I shta je bolje? Svako ima svoju teoriju, al ja sam proshao obe shkole i znam na koju se necu vratiti. A vi koji smarate okolo, prvo koristitemesec, dva tri Mac, ne hakintoshe i slicne gluposti, vecnativni Mac sa nativnim OS X pa se onda javite i nastavite dalje da pricate u prazno...

ti si hteo jednostavnost, tiho kuciste, da malo zauzima prostor, i to si sve dobio, al postavlja se pitanje, za koju cenu?:)
prezalicu i namestanje windowsa, i namestanje kulera il cega vec, i mesto za kuciste ispod stola gde ga niko i ne vidi, ali ce mi zato u dzepu ostati dobrih 1k, - 1,5 evra i imacu brzi i mocniji PC od najjaceg iMac-a(Mac Pro). Virusi na windowsu? imao sam jednu instalaciju viste koja je trajala godinu i po, bez ikakvih problema sjljakala u fullu, danas koristim Windows 7 i NoD32 i ne znam ni sta su virusi, stabilan sistem, bez ikakvih bagova ili usporavanja posle nekog vremena. Sve u svemu, mozes da instaliras OSX i da napravis hackintosh, ne znam da li je drugacije nesto, jer kod mene SL radi brzo i stabilno, ne znam kako bi moglo brze od ovoga :d
Kapiram da si uzeo polovan imac, pod garancijom, pa i nije ispalo papreno, to je mozda i najbolja varijanta.
Sledece godine verovatno uzimam novi PC, instaliracu OSX pa cu da uradim benchmark, da vidim dal moze da se meri sa Mac native makinom u Xbenchu i GeekBenchu.
Zavrsavam sa pricom o mac hw, jer se ne razumemo, vi mac-ovci gledati na pc iz nekog svog ugla, ja iz drugog :d

uzdravlje :wave:

sta je "pravi" ThinkPad?

IBM je prodao svoj desktop/laptop biznis PCja Lenovu pre 4-5 godina...
Pravi ThinkPad su one serije koje se prodaju u razvijenijim zemljama (posto znam da su se kod nas pojavile neke serije koje su kostale oko 600eur :) koje su cak nudile vise za ulozeni novac ali su ipak losije od ovih drugih serija ). E sad IBM je prepustio Lenovu PC sektor (ostalo im je jos akcija + nije se mnogo toga promenilo-skuplji modeli proizvode iste fabrike i inzenjeri koji su i bili dok je IBM gazdovao), ali zauzvrat IBM je dobio pristup ogromnom i gladnom Kineskom trzistu servera i mainframe racunara :)

Друже то је било очигледно по-одавно. Изгуглај ти мало да видиш шта све има данас...

svasta je bilo poodavno...

Први all in one PC је колико се ја сећам израдио Sony пре једно 5 година.

ah, da - i sony je imao onaj mali desktop nalik MacMiniju... sta je bilo sa tim? jel to neko kupovao ili je Sony, kao i Dell, povukao iz prodaje ove PC racunare... ?

А ево овај Аsus-ов који сам ја закчио горе је мало јефтинији а рекао бих ипак мало моћнији од iMac-a и нисам баш нешто убеђен да ће престати да се производи...

da, i na kraju se istorija ponavlja po x-ti put: evo nakon 6-7 godina imamo najjeftinije kineske kopije Apple iMac proizvoda... sjajno! ;)

Мада више се у овом тренутку ради на промовисању овог концепта и тек се требају очекивати але у овој PC варијанти. Већина all in one PC макина у овом моменту је слабија куд и камо у префомансама јер има уграђене слабије компоненте, али им је и цена испод или око 1000$... што је у принципу ок резон...
pssst! nemojte im reci da je buducnost u tabletima a ne u desktop masinama ;)

Poslednja izmena:
Па добро, кад већ тако тврдиш, онда... објасни ти сад мени, која је разлика између хакинтоша који има инсталиран нативе OS X уз бедна 3 додатна кекста и један прописно одрађен DSDT (какав ја рецимо користим), и тог твог нативе мека који има нативе ос подигнут, м?

Узгред, да се разумемо... ја нисам неко ко није имао прилике да се поигра са неколико правих мекића.

To se i ja pitam :) btw Rossi, koliko tvoj iMac ima poena u GeekBenchu? da uporedim sa Hackintoshom :d

Poslednja izmena:
ah, da - i sony je imao onaj mali desktop nalik MacMiniju... sta je bilo sa tim? jel to neko kupovao ili je Sony, kao i Dell, povukao iz prodaje ove PC racunare... ?

Па очигледно је да то није било залуд јер ево данас сви праве all in one PC машине. Друго то су били први овакви рачунари и једна врста прототипа, дакле не реално је можда и било очекивати не знам ни ја какав бум, особито ако знамо да је у то време примера ради и сам Apple продавао па најмање три пута мање оваквих рачунара него ли што то раде данас!

da, i na kraju se istorija ponavlja po x-ti put: evo nakon 6-7 godina imamo najjeftinije kineske kopije Apple iMac proizvoda... sjajno! ;)

Па нисам баш сигуран на шта циљаш с овим коментаром... али није Apple једини бренд који се бави иновацијама...

pssst! nemojte im reci da je buducnost u tabletima a ne u desktop masinama ;)

У чему је будућност то ће се тек видети за коју годину... Нико овде није толико видовит! ;)

Poslednja izmena:
Vlado, onaj Asus što si linkovao i nije neki konkurent.

Monitor je manji, manje rezolucije i lošiji od iMac-a (TN panel, da je neki drugi napisali bi sigurno), procesor je laptopovski i slabiji od iMac-ovog (720QM 1,6GHz), grafika je laptopovska i slabija, kućište je plastično.

Pri tom je od iMac u Irskoj (odakle je link) jeftiniji za 269€. Mislim da je ovo nedovoljno. Samo je ekran iMac-a skuplji od ovoga za veću cifru+full alu kućište+jači hardver. Asus nema šanse da proda ovo, u stvari ima, ali ljudima koji nisu čuli za iMac.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno