kovač, ja jako cenim tvoje znanje iz it sveta, celu foru oko amige, tvoju kolekciju retro hardvera, ali tvoja shvatanja koja se tiču ograničenosti apple rpoizvoda ne razumem. razumem da je neko priveučen kvalitetom istih koji je neosporan, ali da tvdri da ograničenost nije mana već prednost, ne razumem. gosn yooyo koji programira za takvu platformu zna šta ga ograničava, i to deli sa nama ovde što je jako pohvalno.
ja ne znam zašto toliko ne voliš pc. nikad nisam posedovao amigu, iako sam slušao o kvalitetu igara na toj platformi, jer sam ja ipak mlađi malo i u it svet sam stupio kad je 3dfx već napravio revoluciju, i stvarno u to vreme trebalo je da budeš veliki fanboy da bi kupio amigu, a ne pc, s obzirom na to šta su obe platforme pružale... ponosni sam vlasnik 3dfx kartica koje i dan danas rade u mojim kompjuterima, poslednju karticu i komp sam nabavio na benču od korisnika honda, a ta kartica je pre toga bila u vlasništvu gloryhunter-a i prosto je neverovatno kakve su te igre u glide modu. to je stvarno bila revolucija koja je zasluženo potisnula amigu. meni je jako žao kada neka kompanija nestane, voleo bih da su ti kompjuteri nastavili da se razvijaju, ali nažalost izgleda da u kapitalističkom svetu nema mesta za sve. tako je prošao i 3dfx nažalost.
pa za mene nema veće žalosti od one kad sam čuo da će apple da ugrađuje intel procesore u svoje mašine. to je onda definitivno značilo da ćemo imati samo pc. ja iako sam koristio pc, sebe sam u budućnosti video kao ponosnog vlasnika power pc sistema, ali ne sada kada mogu da imam taj macos na laptopu i kada mac više nije mac. zaista ti sistemi su bili nešto zadivljujuće, mac, pravi mac! onaj isti mac koji je bio prvi server za internet u cernu. to su bila vremena. šta imamo danas? mac koji nije mac! mac koji je pc! sada macos radi na bilo kom kompu. prodaju svoje kompjutere samo zato što prosečni mac korisnik nije dovoljno informisan pa ih kupuje, i onima kojima je bitan dizajn. članovi benča ne spadaju u kategoriju neinformisanih korisnika, da se ne osete prozvanim, oni imaju svoj razlog zašto kupuju mac, i ja se u to ne mešam. pobogu, kad sam otišao u tc ušće, ušao u apple store tamo u nadi da ću videti nešto spektakularno video sam znate šta? video sam pc koji košta 200.000din a u stvari vredi 70.000 i iz te radnje izašao jako tužan. i dalje mi je krivo što mac više nije mac, to pored nestanka 3dfx-a mislim da nikad neću prežaliti...
otišao sam u off skroz, ali eto došlo mi, sva sreća pa nema moderacije