Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi, imam i ja profil tamo, ali napisem neki komentar svaka dva meseca. Koristim ga kao sto ga koriste i njegovi tvorci ( i ko sve ne :D, cia, bia :D), ono sto je njegova primarna namena, a to je samo prikupljanje informacija.

Ali on to nije uradio jer lajkuje fejsbuk vec iz interesa :trust: . Ako su procenili da ce im doneti vise koristi nego stete, oni ce to uraditi. Hell, ako procene da ce im doneti vise koristi da Steva izadje na scenu i krene da urinira po publici a posle pusti sarin, oni ce to uraditi, kao i svaka druga firma izmedju ostalog, nebitno koliko to bilo moralno neispravno :) .

A ne sumnjam da bi vecina publike uzivala. Pobili bi se ko kosijaneri (i ja slusam rock ali perem kosu ponekad) na koncertu kada gitarista baci trzalicu u publiku.

Poslednja izmena:
Pa naravno. To ja pricam ovde vec neko vreme. To je biznis, a tu ne postoji etika.
@ stig
Aj malo obrazlozi? Sta je tu za facepalm?

Pa dobro, ali si rekao da nema sta da trazi. Ako su u plusu, ocigledno da imaju :) . Hocu reci, ako se dopada vecini korisnika i nekom delu koji su neodlucni to je plus.

Poslednja izmena:
@ stig
Aj malo obrazlozi? Sta je tu za facepalm?

Primarna namjera Facebooka prikupljanje informacija? Epic facepalm.
Primarna namjera je da se uzmu pare, što se i ostvaruje. Šta će onom liku tvoje informacija? Što mu ih daješ? Najviše mrzim kad neko počne da kuka kako mu facebook krade informacije. Nikome te informacije nisu uzete protiv volje. Sve slike, prepiske i ostalo su dobrovoljno napisane. To u 99.99% slučajeva (da ne kažem 100) nije ni zloupotrebljeno, ali ljudi će uvijek kukati, to je jednostavno tako.

SJ-u zamjeraš što posluje sa FB-om, jer je isti sra#e? Pretpostavljam da imaš preko 16 godina i da bi trebao da znaš da bi neko, a pogotovo SJ sarađivao sa bilo kime ko će mu donijeti profit.
I FB nije sra#e nego strašno dobra društvena mreža, a to što je 80% naroda pogrešno koristi, njihov problem, ne vidim šta FB griješi? Šta bi ti izmjenio? Šta bi drugačije odradio? Na koji način bi popravio tzv. sigurnost i tzv, privatnost na istom???

I za kraj, FB kao izvor informacija šta ko voli. Ok, svak ko voli pivo, "lajkovao" je Hajneken ili Tuborg na FB-u? I za šta je to značajno? Volimo svi Hajneken? Idi sad prodaj tu informaciju Hajnekenu. Ili prodaj Tuborgu, da znaju da više volimo Hajneken. I šta onda?
Dalje, većina tih grupa i "lajkovanja" je čista za*ebancija. Evo ja sam član grupe "Samo pi*ke prolaze kroz podzemni prolaz". Kome ćeš prodati tu informaciju? Mrkonjiću, da zna da ne treba investirati u podzemne prolaze?

Ima.

Manual manage music & videos & apps opcija u iTunesu, dok sam imao iPhone uvek sam tako držao, OTAC, ne širi sad i ti dezinformacije. :)

cekaj, mislis ti da ja nisam to probao?i ja sam taj "manual manage" odradio, i dugo nisam sync-ovao...sve bilo ok. I onda nabacim nov win, sa formatiranjem diska na kojem je bila mjuza, instaliram iTunes, ponovo "manual", i on mi obrise sve... :/

Posle toga sam cuvao na drugoj particiji muziku i chekirao sve pri sync-u (jer ako ne chekirash sto hoces da syncujesh,onda ti se izbrise) sreca pa vishe od 5gb fajla nisam imao, jer sam i 3G i 3GS od 8Gb imao ;D

mozda sam pogresio negde u namestanju toga (ne secam se vise ni kako je to bilo, secam se samo da mi je u pocetku muku SYNC priredjivao kao i pravljenje kompilacije od razlicitih pesama da bi bile u istom albumu sa istim cover art-om...)

Nema gore stvari od iTunes synca. Po meni je vrhunac gluposti da prebacis slike sa telefona na komp, onda ih tu sredis i razvrstas i onda ih iTunes sync-om vratis na telefon, umesto da su omogucili razvrstavanje slika na telefonu.
Posle toga cesto vidjam pitanja ip korisnika koji prodaju svoj telefon i pitaju kako da obrisu slike sa telefona? Veoma jednostavno, obrisi ih sa kompa (ili promeni ime foldera) i onda uradi sync. Kako logicno, zar ne? Sync je OK za kupljene stvari sa AppStore-a ili iTunes-a, ali za sve drugo je bezveze.

Nego posto je priest eto gore rekao za Xplore "kako ces to da koristis sa touchscreen-om" evo review-a za N97 koji ce ga malo razocarati

http://noknok.tv/2010/06/02/nokia-n97-app-x-plore-review/

Moze slobodno da progugla i da pogleda i jos neki i vidi ocene, pa ce da vidi kako ustvari ljudi pricaju koliki je to krs od aplikacije :d
Isto vazi i za SmartMovie player tako da treba da nas manes sa tim forama iz osnovne skole ;)
A kako je isto rekao da sve kvalitetne aplikacije prvo izlaze za Iphone pa onda za ostale ovo takodje obara ono sto je rekao jer LCG proizvodi nemaju uopste verzije za Iphone kao i Google Skymaps, kao i Transclick Parrot kao i jos dosta toga, kao sto rekoh ovo mi prvo pada na pamet verujem da bi sa malo pretrage nasao jos dosta konkretnih primera

Ukratko receno

2+2=5

:d

Dakle da sumiramo jos jednom sta to Iphone nudi vise u odnosu na ostale i Sphone i sto smo do sada zakljucilli

1. bolje lezi u ruci :d
2. ima iMovie :eyebrows:
3. bolji je za igranje (bitno da mu Asphalt ne secka iako je Samsung u pozadini imao benchmark aplikaciju ali hey - ves masina pere do 5kg vesa :smoke:)

Poslednja izmena:
e sad ga i ti pretera... Xplore je krs sto se tice prilagodjenosti koristjenju na ts uredjajima... sto se tice funkcionalanosti uopsteno sve to, po meni, pada u vodu ako ja ne mogu da ubodem to sto zelim a upravo je to slucaj sa Xplore... da moze da uradi sve, moze... ali da je prilagodjen ts, to svakako nije :d

i dobar ti tje izvor :d

Slazem se, Xplore je prilagodjen za standardne a ne ts telefone tako da poredjenje nije bas najbolje :)
Medjutim to ne znaci da je krs od aplikacije, kao sto tvrdi onaj Apple fanboy
Uostalom eto mu ga Astro File Manager za Android pa nek i za njega kaze da je krs od aplikacije :d

Poslednja izmena:
Posle toga cesto vidjam pitanja ip korisnika koji prodaju svoj telefon i pitaju kako da obrisu slike sa telefona? Veoma jednostavno, obrisi ih sa kompa (ili promeni ime foldera) i onda uradi sync. Kako logicno, zar ne? Sync je OK za kupljene stvari sa AppStore-a ili iTunes-a, ali za sve drugo je bezveze.

settings > general > reset > all content

Jedna od mojih zamerki za apple i Stevu jeste kolaboracija sa Facebook-om. Mislim da apple nema sta da trazi sa facebook-om. FB je najvece sr#nje koje je internet doneo, i uopste nije bezazlen koliko se cini. Ne samo sto je najveca baza podataka, koja jedina funkcionise po principu da posmatrani sami ostavljaju svoje podatke, i to od datuma rodjenja do toga cega su fanova ( zamislite koliko takve informacije kostaju na trzistu marketinga), a od sada i kuda se krecu (!?) , nego ima veoma nepovoljan socioloski uticaj. Da li je normalno da ono sto vi mislite trenutno podelite sa svim svojim "prijateljima"? Takav vid otvorenog sistema komunikacija, gde svako moze da pise i svako moze da procita sve sto je napisano, moze da funkcionise samo po ovakvim forumima gde se niko, ili veoma mali broj ljudi medjusobno poznaje.

Pored toga što ima direktnu finansijsku korist od šurovanja sa Fejsbukom, Steva ima i skrivene motive zašto to radi. Zapravo i nisu toliko skriveni jer je onim ispadom pokazao da ga Google mnogo nervira i da je rat zvanično počeo (iOS vs Android). Google, pored toga što predstavlja jedinstvenu kompaniju koja je gurnula svoje prste tamo gde niko nije očekivao ima jednu slabu tačku. JEDINA kompanija koja može ugroziti Google i to čini jaka ozbiljno već danas jeste Facebook. Facebook ne ugrožava Google u nekom levom segmentu, Facebook ugrožava core biznis Googla, ono oko čega se svi napori Googla vrte. Steva to vrlo dobro zna i pokušaće da to iskoristi.

Primarna namjera Facebooka prikupljanje informacija?

Možda u početku nije bilo ali danas je to primarna namera Facebook kompanije. Oni prikupljaju, obrađuju i na osnovu toga plasiraju reklame ka tebi i taj ceo sistem debelo naplaćuju. To isto radi i Google. Nekada se internet svodio na kucanje URL, pa je došao Google i preuzeo internet a danas je situacija takva da imamo dva interneta: jedan koji kontroliše Facebook a drugi još uvek pod Google-ovom vlašću.

Meni Facebook ne odgovara iz više razloga verovatno najbitniji jeste što Facebook pretraga interneta podrazumeva potragu i komunikaciju za ljudima i dalju pretragu njihovih naloga. Volim da posećujem ovaj forum i da virtuelno ćaskam sa ljudima ali ideja da mi se kompletno internet iskustvo svodi na bakćanje sa ljudima mi je kranje odbojna. Kompjuter pored toga što može služiti za rad, zabavu, edukaciju itd. ima sjajnu jednu sjajnu osobinu a to je kvalitetno trošenje vremena koje ne uključuje druga ljudska bića (nisam naročito društven i da moram biti okružen ljudima svo vreme dok sam budan mislim da bi poludeo načisto).

Drugi problem je sigurnost podataka. Zapravo oni su sigurni jer pristup tim podacima imaju svi oni koji brinu o našoj bezbednosti. Prekrši zakon u Srbiji i objavi tu informaciju putem mejla ili ovog foruma pa to isto uradi ali napiši na 'zatvorenom' Fejsbuku. Iako ovaj zakon koji su izglasi dozvoljava BIA da ti pregleda sve živo oni će ređe pretraživati mejl poruke i forume dok će prvo pogledati Facebook nalog. Facebook nalog ne samo da je dostupan operativcima tajnih službi (što je i normalno, oni su oduvek sve znali), čini mi se da svaki pandur može da zaviri i da vidi šta ti piskaraš ušuškan u prividnu sigurnost naizgled zatvorene Facebook mreže.

Sync je OK za kupljene stvari sa AppStore-a ili iTunes-a, ali za sve drugo je bezveze.

iProizvodi i jesu zamišljeni da koriste u sprezi sa AppStore-om i iTunes-om. Sve ostalo spada pod 'budženje'.

Takođe bih želeo da iskoristim priliku i pohvalim naše domaće Epl fenboje jer nikome nije palo na pamet da odgovor Endi Rubina na Džobsove prozivke komentariše rečima nerd, geek, nerd war, geek speak, nerd language i slično što je tipičan odgovor kvalitetnog američkog mladog i fensi Epl fanboja. Pokazali ste da je ovo ipak pravi IT forum sa pedigreom i da na ovom forumu ne postoji srpska verzija friškog mladog bračnog para iz San Franciska, koga čine Džoš i Ted koji obožavaju Apple proizvode a mrze PC i nikako ne propuštaju bitne modne revije a pogotovo ne Dolce&Gabbana i Marc Jacobs.

settings > general > reset > all content

A ako je telefon slucajno JB, rezultat gornje akcije je reboot loop sa jabucicom. Jedini lek je restore, a ako nemas SHSHs kljuceve, ode sve do djavola.

Nego posto je priest eto gore rekao za Xplore "kako ces to da koristis sa touchscreen-om" evo review-a za N97 koji ce ga malo razocarati

Taj Xplore mozes da racunas da je ozbiljan file manager koliko i N97 ozbiljan touch screen telefon :D

U svakom slucaju kombinacija ti je ekstra, oba su dno dna :)

Poslednja izmena:
A ako je telefon slucajno JB, rezultat gornje akcije je reboot loop sa jabucicom. Jedini lek je restore, a ako nemas SHSHs kljuceve, ode sve do djavola.

hvala! ovo nisam znao!

(prosto neverovatno da ovde moze da se procita i nesto korisno :D)

X-plore je praktično jedini fail menadžer (uz ActiveFile) koji vidi i manipuliše skrivenim i sistemskim direktorijumima i datotekama, bar na Symbian. I stvarno jeste najboji program te branše. Što se tiče toga da nije za touchscreen, UI font može da se poveća koliko je potrebno i da se onda potpuno lepo koristi prstima (kapacitivni ekran) ili da se ostavi koliki je inicijalno i koristi olovkom (rezistivni). Takodje, program od v1.50 ili 1.45 (nisam siguran) podržava long-press kada pokazuje context menu (desni klik mišem ekvivalent).

N97 i ne treba bolji ekran od rezistivnog zbog hardverske tastature. Kako ti se sad svidja da se mana pravda sa " to i treba tako da bude"?

Poslednja izmena:
Cudi me da kovac nije znao takvu elementarnu stvar :)

Najbezbolniji nacin je odraditi restore, JB-ovati iDevice i dati ga na dobosh :p Od dobijenog kesha, kupiti neki mocan Android, izvesti cicu na vecheru i piti neko dobro vino :) Ostaje dovoljno kesha da je vodis na koncert, eventualno i bioskop :D
Vidis sta sve gubis zarad posedovanja iSprave :D:D:D

Poruka je bila odgovor na Priest77 post, Kovač je uleteo izmedju...

Evo kako to izgleda, doduše na 240x320, na 360x640 je još veće.
8a.gif
8b.gif

Taj Xplore mozes da racunas da je ozbiljan file manager koliko i N97 ozbiljan touch screen telefon :D

U svakom slucaju kombinacija ti je ekstra, oba su dno dna :)

2+2=5

:d

Nego blago meni kreni ti da nabrajas - imas jos svega 7 razloga pored ona 3 da nam kazes zasto treba uzeti Iphone
Kolega ti se vec povukao iz rasprave (eno vidim pominje neki Facebook a sve manje Iphone :d) a i ti ces jos malo rest assured- sa druge strane zapamticu dobro ovaj thread pa kada se budemo culi za jedno godinu i po u nekoj raspravi na forumu i kada budes koristio Android ili Badu bicu tu da te podsetim kakav si bullshit prosipao :eyebrows:

X-plore je praktično jedini fail menadžer (uz ActiveFile) koji vidi i manipuliše skrivenim i sistemskim direktorijumima i datotekama, bar na Symbian. I stvarno jeste najboji program te branše. Što se tiče toga da nije za touchscreen, UI font može da se poveća koliko je potrebno i da se onda potpuno lepo koristi prstima (kapacitivni ekran) ili da se ostavi koliki je inicijalno i koristi olovkom (rezistivni). Takodje, program od v1.50 ili 1.45 (nisam siguran) podržava long-press kada pokazuje context menu (desni klik mišem ekvivalent).

N97 i ne treba bolji ekran od rezistivnog zbog hardverske tastature. Kako ti se sad svidja da se mana pravda sa " to i treba tako da bude"?

Lepo objasnjenje
Mislim doduse da priest ustvari nema pojma o cemu ti zapravo pricas :d
A i onaj telep zna da odvali svasta - pocev od Xplore-a pa do toga da je Nokia N8 telefon koji pripada 2007 godini, ahaaha win :smoke:

Poslednja izmena:
Poruka je bila odgovor na Priest77 post, Kovač je uleteo izmedju...

Evo kako to izgleda, doduše na 240x320, na 360x640 je još veće.
8a.gif
8b.gif

Sad će da uleti drajver i da te pita: jel to Windows 1.0? :d //sad ide moj smajli :d

zato sto iPhone ne prodajem ni u ludilu!! ;) :d

To se zove posvecenost kompaniji! :) I ne JB-ujes svoj fon jer je Stevica (i driver) rekao da je JB kriminal ? (pa ti nije ni bitno to erase all data and settings) :)

Kad bolje razmislim, ni ja svoj nijedan nisam prod'o :)

Poslednja izmena:

Bas mene briga sto je to bio najbolji file manager za symbijan.
Jednostavno on nema sta da trazi na Andoidu u takvom obliku, to je nevidjena glupost, i pored svega to pokusavate da predstavljate kao prednost i odmah pocinjete sa smesnim opravdanjem 2+2=100000000
Mozes da povecas koliko hoces font, to jednostano nije to, i sa ljudima kojima to nije jasno jer bolje nisu ni probali nema svrhe da se raspravljam. :wave:

I da, jesu nevidjeni promasaji i taj file manager, i taj N97 :D

A sto lepo ne koristite Astro file manager? Ovaj sto pokazujete izgleda najblaze receno odvratno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno