Šta je novo?

Razvojno okruzenje za PHP

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Koje razvojno okruzenje koristite za PHP i koje pluginove ste ubacili u isto? Sta koristite za debug php-a?
Znam da moze i u obican Notepad (ne Notepd++ 🙂 ), ali me zanima koje je najbolje okruzenje da ubrza i pomogne sto vise...

xDebug je odličan za debugging, CodeIgniter je brz i lako se uči...
A kao editor tu je WeBuilder.

JEdno vreme Eclipse. Sad Zend Studio, ali to mu dodje skoro isto kao Eclipse. Pre par godina sam koristio Dreamweaver (!) i xdebug.

Komodo IDE 5.x 🙂

Dajte neki link gde pise kako instalirati i podesiti ovaj Xdebug (koji je vama radio). Citam vec peti tutorial i nikako da ga namestim, nesto nece... Uzeo sam ovaj PHPEdit da isprobam i on ima debugging (preko Xdebug) ali uvek failuje pri startovanju Xdebuga. Koristim WAMP 2.0 koji ima Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36, na Windows 7. Xdebug sam skinuo ovaj php_xdebug-2.1.0-5.3-vc6.dll (posto valjda treba vc6 ukoliko se koristi Apache). Zanimljivo je da mi pise kad otvorim localhost od WAMP-a da je loadovana extenzija xdebug ali i dalje nece da je startuje debuger u PHPEditu...

^Resio sam problem. Pogresan php.ini sam editovao i koristio zend_extension_ts a trebalo bez ts...

Ne programiram u PHP-u, ali od kolege koji to radi sam čuo da su zadnje verzije NetBeans-a (tj tog modula za PHP) vrlo dobre 😉

Probao sam sve bitnije aplikacije, neke koristio kratko neke malo duze. PHPStorm je mogu reci skoro pa ubedljivo najbolji (najvise me podseca na PhpEd). Tek prva verzija, obecavaju uskoro v2, a toliko toga vec ima. Prosiriv do beskonacnosti. Pun je sitnica koje kad sam video pomislih "e bas to mi je falilo" 🙂. Da ne preterujem puno, koristim ga tek neko vreme jos se upoznajemo. Jednom recju PHPStorm je najbolja mesavina svih PHP IDE-a.

Jeste dobar ali treba dodati da je licenca 100€.
Od besplatnih NetBeans je stvarno odlican i uz oba kao dodatak Notepad++.

Jeste dobar ali treba dodati da je licenca 100€.
Od besplatnih NetBeans je stvarno odlican i uz oba kao dodatak Notepad++.

Slazem se za za oba tvrdjenja. Nigde bez Notepada++. On mi je na F4 u Total Comanderu i kao external tools u PHPStormu. Postoje naravno i zamerke na PHPStorm, a mozda najveca sto je radjen u Javi. Tu gubi bitku sa PHPEd-om jer je pomalo sporiji.

phpDesigner za Windows, svi ostali mu nisu ni do kolena.
TextMate, Coda ili NetBeans za MacOS.

NetBeans ili phpDesigner definitivno

Taj phpDesigner mi je totalno nepoznat. Napisite nesto o njemu.

Skini pa ga probaj, kasce ti se samo 🙂

Nazad
Vrh Dno