Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Medo.. nisu napisali 50% da se bolje klokuje od referentne nego kad se digne napon da ce biti 50 % brza od referentne... ?

Dobro, uz voltazu se klokuj 50% bolje u odnosu na onu koaj nema voltage tweak (to je verovatno ta referentna odnosno karte ostalih proizvodjaca).

Ali to opet ne znaci da se ona klokuje 50% vise od svog default-a nego ta referentna (bez vltaze) ako ide 100Mhz od default, njihova sa voltazom, ce ici 150Mhz (to je tih 50%).

Ja jedino tu vidim neku logiku da su na to mislili inace to 50% faster nema veze sa zivotom.

To ti pise i na kutiji Fermija (GTX 400) i na kutiji 5000 serije.... Nije to nista novo i vezano za 6000 seriju. To je Asusov marketing kad covek vidi kutiju da izabere njihovu kartu, odnosno obicna glupost 50% brza, pa imas Asusove karte 5000 serije pa proveri dal su 50% brze....

Poslednja izmena:
@pixell
Nisam se ogradio.Mislio sam na nV Asus karte koje su skuplje od konkurenata.Nisam siguran da je isti odnos kod ATI jer Sapphire ume recimo da bude i skuplji.
@Villy_Da_Man
Ja ne znam zaista o kojoj vrsti ljudi ti pricas?Po tebi je narod neuka i neupucena stoka koja nema pojma sa zivotom.Jel ti shvatas da je ovo 21 vek i da su se vremena promenila i da sada skoro svaka kuca ima komp.
Onaj koji upgrad-uje on se i informise.Ne kapiram te uopste.Mada vise nije ni bitno.Istakao sam svoju poentu,ko se slaze ok ko ne isto ok.

Nisam ja rekao da je narod stoka, ne pričaj nebuloze, već da je mali broj ljudi neupućen u problematiku grafičkih kartica. Skoro svaka kuća ima komp - DA, a da li svaki taj komp ima jaču grafiku od 8600 ili 8800GT? Kapiram ja da mi svi volimo hardver i da se interesujemo i da preporučujemo svojim prijateljima ono što je bolje, ali 90% je prepušteno na mislost i nemilost prodavca. I upravo TO - lepo si rekao, ko želi da izvrši nadogradnju računara on se informiše i pročita da je 6850 brža kartica i od tada želi da kupi nju. Takovog kupca kasnije neće interesovati oc 460 i oc 6850, jer će se samo u svojoj glavi voditi jednom relevantnom informacijom, a to je da je 6850 brža kartica...

Poslednja izmena:
^^nisam to znao...inace, 50% na 900 bi trebalo da se klokne na 1350MHz:zgran: ... cega se sve nece setiti da uvaljaju kartu

Poslednja izmena:
^^nisam to znao...inace, 50% na 900 bi trebalo da se klokne na 1350MHz:zgran: ... Sta sve nece izmisliti da uvaljaju kartu

Ma ne znam ni ja dal to tacno znaci, to sam procitao na drugom nekom forumu, mislim sigurno ne moze da bude 50% brza pa ne nzm kolko da je klokujes :)

Ja ne znam zaista o kojoj vrsti ljudi ti pricas?Po tebi je narod neuka i neupucena stoka koja nema pojma sa zivotom.Jel ti shvatas da je ovo 21 vek i da su se vremena promenila i da sada skoro svaka kuca ima komp.
Onaj koji upgrade-uje on se i informise.Ne kapiram te uopste.Mada vise nije ni bitno.Istakao sam svoju poentu,ko se slaze ok ko ne isto ok.

Koliko si ti daleko od realnosti u ovoj zemlji.

Gori ste nego Milan Tarot i svi se brinu za cenu GTX460 a niko ono važnije: gde ide cena za 5850/70, ako su performanse serije 6xxx stvarno dobre, kao što se spekuliše a cena 250/70$?? :)

Sudeci po jednom slajdu, samo 5700 [and below] ostaju u prodaji, 58xx i 59xx ce krajem godine u penziju [dok zalihe traju].

Ja štekam pare, pevac ili krelac, biće dobro pečenje:D

Naglasili su 50% u odnosu na referentnu kartu, a sad zavisi kolik oce referentna karta ici, ako se ona klokuje 100Mhz Asus ce 150Mhz, e to znaci njihovih 50% na kutiji....
A ne da ce ici 50% u odnosu na default takt :)
To je najobicniji marketinski trik....

sram ih bilo ali je dobro zvucalo :)

Sudeci po jednom slajdu, samo 5700 [and below] ostaju u prodaji, 58xx i 59xx ce krajem godine u penziju [dok zalihe traju].

Sto je i logicno, nece sami sebi valjda da prave konkurenciju niti ce da proizvode dva proizvoda koja se poklapaju.
Zato ce se do kraja godine sigurno pojaviti i 58xx po dobrim cenama kad krenu da ciste lagere.

Gori ste nego Milan Tarot i svi se brinu za cenu GTX460 a niko ono važnije: gde ide cena za 5850/70, ako su performanse serije 6xxx stvarno dobre, kao što se spekuliše a cena 250/70$?? :)

napokon jedno pametno pitanje o kom niko ne debatuje, a verujem da ima zainteresovanih. . . mozda ako bude mala potraznja i niko ne bude obratio paznju na njih od halabuke oko 460tke i 68xx, dodje do drasticnog pada cena i tako nas neutralce usreci :)

I još jedan custom design. Rekao bih Sapphire?

attachment.php

Prilozi

• 6850_05.jpg
    6850_05.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 216
Referentna 6870:

amd_6870_power.jpg

amd_6870_cooler.jpg

Referentna 6850 (misli mda ovo jos nije postavljano !):

amd_6850_power.jpg

amd_6850_cooler.jpg

The New Mecha Rampage Demo:

mecha-rampage.jpg
mecha-rampage2.jpg
mecha-rampage3.jpg

[YOUTUBE]vjtxy28FFN8[/YOUTUBE]

http://www.legitreviews.com/article/1444/1/

Meni se najvise svidja referentna 6850 odlicno izgleda !

Poslednja izmena:
Nadam se da ce kod nas biti 6850 referentnih meni se najvise svidja ili onaj XFX Vapor Chamber, a Sapphire onako....

Ima li ovde istine ?

Leaked_benchmarks_1_big.jpg

Nadam se da ce kod nas biti 6850 referentnih meni se najvise svidja ili onaj XFX Vapor Chamber, a Sapphire onako....
Mislim da niko od AIB-ova nece imati u ponudi 6850 u referentnoj izvedbi! 6870 je druga prica.

Zahebite sliku, pogledajte cene :zgran:...na slici :d

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    32.8 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
to su australijski dolari lepo ti piše iznad

kad konvertuješ
195€ 6850
240€ 6870

sasvim očekivano

Poslednja izmena:
Nedjo i odbrambeni mehanizmi:d

Ljudi misle da je slika koju si okacio ogromna...a kartica jeste kompaktna, sad da li je bas neverovatno...

Napokon detalji o arhitekturi !!!:
http://www.coolaler.com/showthread.php?t=251737
King broke the news summary:
1.R600 structure of fine-tuning, 5D -> 4D, increasing the number of each SIM, so the performance of SP is also enhanced, we next take the HD6000 and HD5000 can not be compared when the SP was equated.
2. In the 40nm process on the basis of the same area from 334mm2 not DIE reduced to 255mm2, power consumption remained unchanged, reduced standby power consumption (standby frequency estimate is even lower.)
3. With priority given to care for surface subdivision, the maximum can be achieved relative to the HD5000 series x2 times the performance of extension, which means that in some cases more than HD5800 HD6000 will be much the same level of product.
4. More what Morphological AA, not really understand, I hope it was explained ...
5.TS dry no problem GF100
6. Can link a single card, 6-screen

Refresh da, da :d

Poslednja izmena:
menu tu nesto ne radi kad kliknem da vidim te detalje
ps e sad mi radi...hvala

Poslednja izmena:
ne radi ti hotlinking... snimi i okaci kao attachment

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno