Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja ne znam za takvu vala ;)

Koristim grooveshark medjutim njegov problem je slab izbor domaće muzike.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ljudi jel mi imamo isti software na fonu ili je moja milisekunda jednaka sa vase 3 sekunde? Posto meni sve otvara u milisekundi i nemam problema sa lagom. Sve radi i više nego brzo. Imam jp6 instaliran preko odina + root + oclf.

Ja koliko znam, za oclf ne treba root, odnosno treba ako hoću da instaliram drugi kernel, ali samo za lagfix ne treba. Ostalo mi je isto kao i kod tebe, Caesar, pa ipak i ne primećujem baš neku razliku u odnosu na jg1/5 kombinaciju...

sufox je napisao(la):
Planiram upgrade na froyo
Da li pre nego sto krenem treba da uradim
3-button combo fix for any firmware version ?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

Probaj da uđeš u recovery, ugasi fon, i pritisni ovim redom dugmiće: VolUp, Menu, Lock(Power), i drži ih pritisnute dok se ne pojavi galaxy logo, pa ih pusti. Ako ulaziš u recovery mode (2e), ne treba ti 3button fix...

Cale sigurno nema nikakav lagfix instaliran, pa mu verovatno zbog toga lose radi. Meni je isto ok.

Kako nemam? :/
Imam oclf... Kad sam usao u njega i hteo onaj v2.2 ili koji vec,trazio mi je da rootujem fon..onda sam to odradio i odradio lagfix,i sa 900+ mi se na 1700+ benchmark u quadrantu popravio...
A i nisam spominjao nikakvo seckanje sem u browseru.
Djurkash je nesto pobrkao...

Kako nemam? :/
Imam oclf... Kad sam usao u njega i hteo onaj v2.2 ili koji vec,trazio mi je da rootujem fon..onda sam to odradio i odradio lagfix,i sa 900+ mi se na 1700+ benchmark u quadrantu popravio...
A i nisam spominjao nikakvo seckanje sem u browseru.
Djurkash je nesto pobrkao...

Nas dovjica i pričamo o browser-u, da nam obojici ne secka kao tebi...

Dugo nisam pratio ovu temu zbog toga što mi je telefon bio na servisu 45 dana.Sutra je 46.dan pa mi ovi iz VIPa daju nov telefon.

Vidim da se u međuvremenu pojavio Froyo.

Da li bi neko ukratko mogao da mi kaže koji FW/lagfix da stavim?
Sta najbolje radi?

Hvala!

Pa zar jos uvek vazi pravilo 45dana zar nije stupio novi zakon

Dugo nisam pratio ovu temu zbog toga što mi je telefon bio na servisu 45 dana.Sutra je 46.dan pa mi ovi iz VIPa daju nov telefon.

Vidim da se u međuvremenu pojavio Froyo.

Da li bi neko ukratko mogao da mi kaže koji FW/lagfix da stavim?
Sta najbolje radi?

Hvala!

Da li je moguće da su držali 45 dana!? To bar kada usvoje novi zakon o zaštiti potrošača neće više biti moguće...od 1.januara valjda...

Elem, froyo se i jeste pojavio...i nije....ok, jeste za neke preko kies-a, a neki ga još čekaju (mi na primer)...Ja sam duuugo čekao 2.2 sa prstarog jg1/jg5 i konačno mi je danas dojadilo čekanje i stavio sam jp6, kao i većina na ovoj temi.
Imaš 3 načina, prvi je da prevariš kies preko registry hack-a (meni najbrži...) imaš ovde, koristi podešavanja za SWEden, drugi da ideš preko odin-a (ali ako nemaš jm8, a nemaš, prvo moraš taj rom da ubaciš, pa onda na jp6, pazi na reparticije i pit vrednosti, link je: ovde), i treći da čekaš oficijelni preko kies-a.

Što se lagfix-a tiče, čeka se voodoo, a stavi ocfl 2.0 apk u međuvremenu...

I pre svega proveri da li ti fon ide u recovery ako nešto zaje...

Ja koliko znam, za oclf ne treba root, odnosno treba ako hoću da instaliram drugi kernel, ali samo za lagfix ne treba.

Potreban je root. I to nakon roota je potrebno omogućiti i rw na /system u froyo

busybox mount -o remount,rw /system

ext2 tools ubacuje biblioteku u /system/lib

Najbolje od svega dobijenog od froyo-a - telefon mi se vise ne gasi

Radi, mnogo bolje nego sa osnovnim fw-om

Telefon sam rootovao sa one click aplikacijom, nista lakse ne postoji. I nakon update-a ostao je rootovan

Meni nece da se pokrene ovaj: One Click Lag Fix APK - 2.2.3 prijavljuje mi da je ovo za verziju FW2.1

Mozda se nisam lepo izrazio ali sve opcije su mi obojene crvenom bojom i ako kliknem na naprimer Root Device 2.1 napise mi da ovo radi samo na Androidu 2.1 i ponudi mi force anyway?
Sta da radim?

Moj telefon je iz Kanade skinut sa njihove mreze, uz pomoc registry hacka ubacio sam JPM.
Telefon nikada nije bio rootovan, kada sam pokreneo OCLF sve opcije su mi crvene boje izuzimajuci Check free space koji je zelene.

Da budemo iskreni, hardver je super, softver je krs teski i neoptimizovan je do jaja. Sramota za toliku firmu kao sto je Samsung.

Ma Samsung i jeste takva firma kojoj uvek nešto malo nedostaje da bi imala vrhunski proizvod.

Nego, ne bih rekao da je sw teški krš, samo je tačno da sve to može i mora bolje i brže.

Nadam se da cu uz pomoc tog voodoo-a moci da sredim lag. Ovo sto mi je Peca predlozio ne daje nikakve efekte.

Nadam se da cu uz pomoc tog voodoo-a moci da sredim lag. Ovo sto mi je Peca predlozio ne daje nikakve efekte.

Jel ti rutovan fon sada? Moj se isto ponaša po pitanju dostupnih opcija u OCLF 2.2.3, a razlog tome je što nije rutovan.

Ja ne mogu odmah uraditi root, pošto imam problem sa instalacijom dot net fw 4.0, a on je "kao" neophodan za one click root...nastaviću sutra...

Ja ne bih stavljao OCLF, poprilično može da napravi "nered" sa podacima, strpite se za voodoo, biće ovih dana. :)

Da li je moguće da su držali 45 dana!? To bar kada usvoje novi zakon o zaštiti potrošača neće više biti moguće...od 1.januara valjda...

Elem, froyo se i jeste pojavio...i nije....ok, jeste za neke preko kies-a, a neki ga još čekaju (mi na primer)...Ja sam duuugo čekao 2.2 sa prstarog jg1/jg5 i konačno mi je danas dojadilo čekanje i stavio sam jp6, kao i većina na ovoj temi.
Imaš 3 načina, prvi je da prevariš kies preko registry hack-a (meni najbrži...) imaš ovde, koristi podešavanja za SWEden, drugi da ideš preko odin-a (ali ako nemaš jm8, a nemaš, prvo moraš taj rom da ubaciš, pa onda na jp6, pazi na reparticije i pit vrednosti, link je: ovde), i treći da čekaš oficijelni preko kies-a.

Što se lagfix-a tiče, čeka se voodoo, a stavi ocfl 2.0 apk u međuvremenu...

I pre svega proveri da li ti fon ide u recovery ako nešto zaje...

Hvala! ;)

Sa Odin-om znam da radim tako da ću najverovatnije tako da flešujem.Naravno,pod uslovom da ne bude moglo preko KIES-a.Ko zna...možda sutra puste...

Inače,svih 45 dana su držali telefon. :wall:
I sto je najgore,već posle 20 dana(otkad je telefon predat na servis) se znalo da neće biti popravljen u roku od 45 dana.Zvao sam i VIP i servis da mi daju zamenu,ali nista od toga.Morao sam da čekam ceo rok.. :mad:

Nazad
Vrh Dno