Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Odradi preko registry-a na 2.2.

Bas sam to i uradio, i dao mi jp6, download-ovao ga, i greska kada je poceo da instalira. Pretpostavljam da je lose skinuo rom fajl... Javio mi je da moram u recovery, zuta ikonica na ekranu, ali po skidanju baterije i novom butovanju ispostavilo se da nije bilo potrebe, ostao je jg1...

Sad je vec kasno za nov pokusaj, probacu jos jednom ujutru, a ako ne uspe, idem preko jm i odina, ili preko varijante koju je trenje dao...

Sent from my GT-I9000

Sad sedam da uradim konacno...

Nego, sta bi sa voodoo lagfixom za 2.2? Nesto se oduzilo...

Sent from my GT-I9000

ne znam jel neko primetio da nema onog 'water ili-kako-god' wallpapera koji je bio, umesto njega se nalazi neki slicni sa talasima, ali prvi mi je bio bolji tj lepsi

Ok, ubacio sam jpm/jp6, preko registry hack-a, ipak je bilo jednostavnije, nego da idem preko odin-a na jm, pa na jp...sad da vratim apk-ove...

Nego, nešto kontam, vidim da je pominjano da kada izađe oficijelni za Srbiju da ćemo morati vraćati na jm2 ili ne daj bože jg1...Pa zar i ovde ne može da se upotrebi registry hack i zavaraš kies da si na jg1 pa ubaciš oficijelni koji god bude...Ja sam zato sačuvao komplet stari registry entry 1 pa da probam kad izađe....

Oclf, imas u linku sto sam ti postovao

Ma video sam tvoj post, ali trenutno ima 4 samo lagfix-a za froyo:- OneClick Lagfix by RyanZA, CFLagFix by Chainfire, Native EXT2 Fix by RyanZA, z4mod by z4ziggy, i jedan komplet rom sa ubačenim 5 razlićitim lagfixom:GoodBye RFS ROM by sztupy...treba se snaći u toj gunguli...ali voodoo će to sve pročistiti...

Ok, idemo onda sa OCLF-om...

Do sada sam se igrao sa native browserom, nije toliko loš, sem što jede i po 50-70MB...ali OTAC se žalio na skrol tabova, koji kod mene radi odlično...ni flash nije loš, mada nije baš ko na kompu:D...

Ma video sam tvoj post, ali trenutno ima 4 samo lagfix-a za froyo:- OneClick Lagfix by RyanZA, CFLagFix by Chainfire, Native EXT2 Fix by RyanZA, z4mod by z4ziggy, i jedan komplet rom sa ubačenim 5 razlićitim lagfixom:GoodBye RFS ROM by sztupy...treba se snaći u toj gunguli...ali voodoo će to sve pročistiti...

Ok, idemo onda sa OCLF-om...

Do sada sam se igrao sa native browserom, nije toliko loš, sem što jede i po 50-70MB...ali OTAC se žalio na skrol tabova, koji kod mene radi odlično...ni flash nije loš, mada nije baš ko na kompu:D...
Cale sigurno nema nikakav lagfix instaliran, pa mu verovatno zbog toga lose radi. Meni je isto ok.

anyway, koje je objasnjenje za 304mb rama? jel samsung beknuo ista po pitanju toga?

Ljudi, ja ne znam u cemu je problem...imam ih 2!

1.) svaki put kad kliknem na KIES, on otvori ali mi obavezno DISCONNECT-uje WIFI mrezu :/
znaci svaki put...ne mogu da odradim update niti bilo sta. vidim zale se po internetu,ali niko da odgovori kako valja... (koristim win7 x32)

2.) ekran, tj homescreen mi je loshe CALIBRATED....!!! to znaci kad imam gomilu ikonica na LauncherPro pozadini, pokraj bilo kog widget-a ili same, mogu opusteno ispod same ikonice da kliknem i on ce prihvati kao da sam kliknuo na nju! :/
to mi se desava i u onom application menu-u (koji je scrollable)
znaci da bih kliknuo na neku ikonicu moram ispod nje :/
to mi je pocelo od kad sam FROYO nabacio.

HVALA PUNO!

pomoc od nekoga ko koristi Beautiful widgets. Kada probudim telefon, moram jos jednom da pritisnem ekran kako bih sklonio onu animaciju vremena. Moje pitanje je da li je moguce da se ona iskljuci kako ne bih morao dva puta da pritiskam po ekranu?

@OTAC
1) koji kies imas? Instaliraj 1.51 ili 1.53 verziju...
2)jesi li uradio kalubraciju u meniju? Probaj neki tool sa marketa kao sto je Advanced Test Card,a na kraju ako ne uspe, odradi hard reset...

Sent from my GT-I9000

Jok :)

Ostalo je kao rezervisano za system i graphic, a tih 304 ti je slobodno za aplikacije

Meni je od tih 304MB za sistem rezervisano oko 130 MB, dakle ostaje oko 170MB za aplikacije... Meni je sve ovo ok i dovoljno ako je onih 512-304=208MB zaista za grafiku, ali s obzirom da je ovo SoC i u pitanju Samsung, cisto sumnjam...

Sent from my GT-I9000

pomoc od nekoga ko koristi Beautiful widgets. Kada probudim telefon, moram jos jednom da pritisnem ekran kako bih sklonio onu animaciju vremena. Moje pitanje je da li je moguce da se ona iskljuci kako ne bih morao dva puta da pritiskam po ekranu?

U podešavanjima pod advanced isključiš unlock animation.

Meni je od tih 304MB za sistem rezervisano oko 130 MB, dakle ostaje oko 170MB za aplikacije... Meni je sve ovo ok i dovoljno ako je onih 512-304=208MB zaista za grafiku, ali s obzirom da je ovo SoC i u pitanju Samsung, cisto sumnjam...

Sent from my GT-I9000

Trebalo je da tako, stim sto mislim da tih 208mb koristi za grafiku i plus jos za neke sistemske procese u pozadini. Generalno telefon je brz, e sad druga je prica sto smo mi razmaženi ko mala deca pa očekujemo brzinu svetlosti i da nekoliko stvari istovremeno uradi u mili sekundi.
Inace ne znam kako sam živeo bez swype-a

Da budemo iskreni, hardver je super, softver je krs teski i neoptimizovan je do jaja. Sramota za toliku firmu kao sto je Samsung.

slazem se hardver do jaja a softver uspod jaja :).posle 2dana koriscenja ovog svemoguceg froya reci cu samo ...
daleko je ovo od normalnog koriscenja.I nismo mi razmazeni nego je to cinjenica.Prvi android koji sam imao je
tatoo i neke stvari je brze otvarao.Po meni pozivi poruke i kontakti moraju da se otvaraju u delicu sekunde a ne
po dve tri zavisno koliko je opterecen.A sto se tice rama ja jedva da imam 80 u proseku gde nestadose oni silni megabajti.raduje me cinjenica da ce se sve to ispraviti sa galaxy 2.Ipak mislim da je 1gb minimum :)

slazem se hardver do jaja a softver uspod jaja :).posle 2dana koriscenja ovog svemoguceg froya reci cu samo ...
daleko je ovo od normalnog koriscenja.I nismo mi razmazeni nego je to cinjenica.Prvi android koji sam imao je
tatoo i neke stvari je brze otvarao.Po meni pozivi poruke i kontakti moraju da se otvaraju u delicu sekunde a ne
po dve tri zavisno koliko je opterecen.A sto se tice rama ja jedva da imam 80 u proseku gde nestadose oni silni megabajti.raduje me cinjenica da ce se sve to ispraviti sa galaxy 2.Ipak mislim da je 1gb minimum :)

Ma kakav Galaxy 2, ima da ga rešavaju sada i ovde! Zamisli da nemamo ove na XDA, pa slikali bi se...

Caesar je napisao(la):
Inace ne znam kako sam živeo bez swype-a

Odličan je swype, ja sam ga malo koristio sa CRO, ali sad kada imamo naš, to je to konačno...

@OTAC
1) koji kies imas? Instaliraj 1.51 ili 1.53 verziju...
2)jesi li uradio kalubraciju u meniju? Probaj neki tool sa marketa kao sto je Advanced Test Card,a na kraju ako ne uspe, odradi hard reset...

Sent from my GT-I9000

1.) probao i jedan i drugi, oba mi diskonektuju internet konekciju

2.) nisam uradio kalibraciju jer na drugim stvarima (kad udjem u messages, browser ili bilo gde drugde) radi savrseno ekran...samo na homescreenu nece lepo ikonice od shortcut-a aplikacija da klikne :/
launcherpro plus nije na 2.1 androidu toliko promasivao

edit: ali ovo pod 2 sam sredio tako sto sam napravio vishe ROWS i COLUMNS i onda razmakao na odgovarajucu razdaljinu ikonice i onda kad kliknem jednu, ne kacim drugu.... jako cudna stvar, moracu da googlam da bih nasao resenje...
trenutno mi nije bitno 2.) pomozite vi meni oko ovog KIES-a ako znate resenje ;)

Poslednja izmena:
a reci te mi registrovao sam se na doticni xda forum al ne dozvoljavaju mi bilo sta da skinem sa njega.Zasto?

1.) probao i jedan i drugi, oba mi diskonektuju internet konekciju

2.) nisam uradio kalibraciju jer na drugim stvarima (kad udjem u messages, browser ili bilo gde drugde) radi savrseno ekran...samo na homescreenu nece lepo ikonice od shortcut-a aplikacija da klikne :/
launcherpro plus nije na 2.1 androidu toliko promasivao

edit: ali ovo pod 2 sam sredio tako sto sam napravio vishe ROWS i COLUMNS i onda razmakao na odgovarajucu razdaljinu ikonice i onda kad kliknem jednu, ne kacim drugu.... jako cudna stvar, moracu da googlam da bih nasao resenje...
trenutno mi nije bitno 2.) pomozite vi meni oko ovog KIES-a ako znate resenje ;)

1. reinstaliraj drajvere za fon, pa reinstaliraj kies, pa reinstaliraj drajvere za wifi adapter, pa onda sve to namesti, resetuj komp, i valjda će da proradi...

2. ovde ti samo mogu preporučiti da ponovo odradiš froyo, ili makar hard reset, nemoj se patiti sa tim razmicanjem ikonica, pitanje je dana kada će ti zeznuti još nešto...

hunder je napisao(la):
a reci te mi registrovao sam se na doticni xda forum al ne dozvoljavaju mi bilo sta da skinem sa njega.Zasto?

Jesi li siguran da si ulogovan kada pokušaša nešto da skidaš? Meni se to nije dešavalo, možda su promenili politiku...

mozda treba da postujes neki rply u znak zahvalnosti pa tek onda mozes download link da koristis.

@djurkash:
1.) sa kies sam probao sve i odradio netfrawerok, i drajvere za wifi (bukvalno sam ga ponovo podesavao i sve nanovo) i opet zeza :/

2.) ovo sa froyo-om cu da odradim definitivno,samo da izadje neki noviji bolji ROM :)
necu da mi browser secka ;) a necu bas ni da koristim dolphineHD...

ako je neko imao problema sa kies-om,nek javi, ako ne, nemojte za mene googlovati, nema potrebe, i ovako ODIN radi posao

Ma i ja ću morati da menjam rom, za sada sam primetio podosta problemčića, koji iako rešivi, ipak neču prelaziti preko istih...

Izgleda da ni ovaj jp6 neče biti final za nas...

Moze li savet za neku aplikaciju za slusanje i pretragu domace muzike eventualno sa mogucnoscu downloada istih.

Nazad
Vrh Dno