Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Priest ne hvataj se u odbranu piraterije, kada ti je 80% aplikacija i igara na fonu piratizovano. Ne uskaci sam sebi u usta.

Gde sam ja branio ili napadao pirateriju?
Komentarisao sam samo onaj post gde Magik pokusava da prikaze SJ kao lopova koji prodaje tudju muziku tek tako, sto nije tacno.

Free iOS vs Android
Screen_shot_2010-07-06_at_12.33.29_PM.png

Screen_shot_2010-07-06_at_12.33.43_PM.png

Paid iOS vs Android.
Screen_shot_2010-07-06_at_12.56.52_PM.png

Screen_shot_2010-07-06_at_12.56.21_PM.png

Ja mislim da se i po ovome vidi ozbiljnost korisnika jedne i druge platforme :D

@DaPimp
Ovo bukvalno i predstavlja pravu sliku iPhonea, a to je da sluzi za igranje i prdenje :D

@yoyo
Lol za onaj novi iPhone :D

Priest ne hvataj se u odbranu piraterije, kada ti je 80% aplikacija i igara na fonu piratizovano. Ne uskaci sam sebi u usta.

Ponestaje im argumenata, pa se hvataju za slamku ;)
A i ostatak "argumenata" im je vrlo slab, zaista vec 10 strana unazad nisam cuo nista konkretno od Apple ljubitelja vec cistu advokaturu dok na cinjenice u postovima izbegavaju da odgovaraju potezuci pitanje stila i slicne gluposti, eh :smoke:
Podsecaju me na one klince koji tek probaju linux i posle 3 dana se naloze i krenu u propovedi kao dosledni linux zealoti kako ce MS-u uskoro doci kraj, kako je buducnost PC desktopa linux itd itd samo je problem sto se te price vrte vec pola decenije :d

Hahahah! Pazi ga slinavi što je našao da mi drži predavanja o etici! :laugh: Koja si ti mala ložana...

1. Kupovao sam ploče pre nego što si se rodio i veći deo tih ploča mi je i dalje na polici.
2. Kolekcija mojih CD-ova nije velika kao što bih voleo da jeste, ali je skoro sigurno mnooogo veća od tvoje. (Ja "ilegalne" muzike gotovo da nemam, jer sve što sam skidao je manje više ono što već i imam na nekom nosaču, ali me mrzi da prebacujem. Inače, dosta slušam radio.)
3. Ne razmenjuju se "na terenu" samo muzika i filmovi... Ko se bavi bilo kojom vrstom DCC-a zna šta mu znači prenosni medijum. Illustrator fajlovi, .psd-ovi, izvorni kod... izrenderovane privju scene... razna dokumenta... fotografije...

Inače, to što Stivi uzima kao proviziju na iTunes je bezobrazno mnogo... 30% a ni luk jeo ni luk mirisao. Kao da je on izmislio Internet ili barem aac.
rolleye0010.gif

Uopste mi nisi odgovorio na pitanje. Da li sam ja tebe pitao koliko ti imas legalne muzike? Mozes ti da imas 1000 ploca i jos da si pride sve pesme prebacio u digitalni format sa gramafona, ali to apsolutno nema nikakve veze sa onim o cemu ja pricam. Proslo je doba ploca, pa i cd-eve i da danas se muzika kupuje preko interneta, Steva je prvi osmslio iTunes, naplacuje svoju ideju, ali sigurno nije lose ni vlasnicima autorskih prava cim Stevi daju tu muziku. Tako si mogao isto da pricas i za te diskografske kuce, koje verovatno nisu radile na lepe oci i bez provizije. To se zove biznis, a Steva je mag biznisa. Jel si ljubomoran? :D
Laki je malo nervozan?:D

Poslednja izmena:
Moram da upadnem u raspravu.. Koristim iPhone 4 bez JB iako ga mogu staviti bez problema.. Kupujem aplikacije jer mi nije problem dati 0.99$ 1.99$ pa i 4.99$ ako je aplikacija koja mi treba.. E sad, pitam ja andorid fanove? Koja je to super aplikacija za koju biste vi dali pare? Kazete Android aplikacije su free.. Da jer su totalno bezveze i podrska im je nebuloza.. ,)

Naravno da ih ne vredi kupiti kada su sve loše i podrška im je nebuloza.

Magick, ti pogotovo, upao si u neki frenzy mod i samo lemaš... tebi ipak piše VIP ispod nick-a, to ima neku težinu... trajanje, hijerarhiju.

Ima neku zivinu... :D

Stvarno nema smisla ovako...[/QUOTE]

Uopste mi nisi odgovorio na pitanje. Da li sam ja tebe pitao koliko ti imas legalne muzike? Mozes ti da imas 1000 ploca i jos da si pride sve pesme prebacio u digitalni format sa gramafona, ali to apsolutno nema nikakve veze sa onim o cemu ja pricam. Proslo je doba ploca, pa i cd-eve i da danas se muzika kupuje preko interneta, Steva je prvi osmslio iTunes, naplacuje svoju ideju, ali sigurno nije lose ni vlasnicima autorskih prava cim Stevi daju tu muziku. Tako si mogao isto da pricas i za te diskografske kuce, koje verovatno nisu radile na lepe oci i bez provizije. To se zove biznis, a Steva je mag biznisa. Jel si ljubomoran? :D

Bio je link malopre... :wave:

More Artists Steer Clear of iTunes
Apple's Online Music Store Sells Lots of Singles, But Labels Seek Higher Profits of Full Album Sales

Read more: http://online.wsj.com/article/SB121987440206377643.html#ixzz12ZNtem3A

P.S
Da ne poverujes da decko od 18 godina ima mirniji i sredjeniji stav od vecine starijih ovde... Mozete(mo) da se ne slazete sa nekim njegvim stavovima i pogledima ali bar ima kulturu u prici. Nadam se da ovaj topic nikad nece dobiti lock samo da bi se videlo ko je kakav ...

Da, mi što branimo zdrav razum smo loši. Lepo od tebe što si prijavio vređanje, to podržavam iako je ova tema dosta liberalna po pitanju toga. Šteta samo što nisi baš uvek konzistentan po tom pitanju.

Bio je moj odgovor na to malopre. :D Stiv Jobs je covek biznismen. On je sa nekih 20 godina dobio ponudu od Atarija da napravi PCB i za svaki cip manje dobije 100 dolara. Stiv je to dao Vozniaku da uradi po principu da dele zaradu pola/pola. Vozniak je smanjio broj cipova za nekih 50 i stiv mu je dao 350 dolara i rekao mu da su dobili 700 umesto 5000, koliko je stvarno dobio. Idite na wikipediu i prva recenice je Stiv Jobs is an American business magnate. Ne bi on napravio taj apple da je Vozniaku isplatio 2500 $ i da je autorima pesama daje 90 %. Sta vam tu moze biti nejasno?

p.s. ako nesto ne volim to je pr*seravanje i vredjanje po forumima, to su obicno ljudi koji su u pravom zivotu ( da ne kazem real lifeu) manji od makovog zrna ili nemaju rl i onda dolaze na forum ili irc da treniraju strogocu i zato ih lepo kulturno bockas i oni se ofiraju samo tako, i onda ti preostane samo da citas. :D

Poslednja izmena:
Bio je moj odgovor na to malopre. :D Stiv Jobs je covek biznismen. On je sa nekih 20 godina dobio ponudu od Atarija da napravi PCB i za svaki cip manje dobije 100 dolara. Stiv je to dao Vozniaku da uradi po principu da dele zaradu pola/pola. Vozniak je smanjio broj cipova za nekih 50 i stiv mu je dao 350 dolara i rekao mu da su dobili 700 umesto 5000, koliko je stvarno dobio. Idite na wikipediu i prva recenice je Stiv Jobs is an American business magnate. Ne bi on napravio taj apple da je Vozniaku isplatio 2500 $ i da je autorima pesama daje 90 %. Sta vam tu moze biti nejasno?

p.s. ako nesto ne volim to je pr*seravanje i vredjanje po forumima, to su obicno ljudi koji su u pravom zivotu ( da ne kazem real lifeu) manji od makovog zrna ili nemaju rl i onda dolaze na forum ili irc da treniraju strogocu i zato ih lepo kulturno bockas i oni se ofiraju samo tako, i onda ti preostane samo da citas. :D

Sve je jasno. Ako tebi ne smeta da budes Vozniak,ne smeta ni meni. :D

I da ponovim pitanje koje je neko u ovoj temi vec postavio.
Sta je to sPhone?:trust:

P.S.
Pitanje nije upuceno direktno Switchu,nego svima koji se tim imenom koriste...

Poslednja izmena:
Da, mi što branimo zdrav razum smo loši. Lepo od tebe što si prijavio vređanje, to podržavam iako je ova tema dosta liberalna po pitanju toga. Šteta samo što nisi baš uvek konzistentan po tom pitanju.

Pa kad si se uozbiljio i pises kulturno i lepo da mi je cak drago da procitam sta pises.

Sve je jasno. Ako tebi ne smeta da budes Vozniak,ne smeta ni meni. :D

I da ponovim pitanje koje je neko u ovoj temi vec postavio.
Sta je to sPhone?:trust:

P.S.
Pitanje nije upuceno direktno Switchu,nego svima koji se tim imenom koriste...

Ovu insinuaciju za Vozniaka nisam razumeo.
Kako zasto sPhone? Zato sto je iPhoneov klon, pa cisto da i ime bude saglasnosti. Hocete da kazete da je to samsungov custom made dizajn? :D

Poslednja izmena:
Hahahaha! Zamisli da daš 700€ da bi prdnuo! :d:d:d I to još bez olakšanja! :d

Mozes da stavis jos 100000000000000000x smajlija ali da Android ima ove igre i ta toplista bi bila identicna ;)

Drugo google maps su zaista "pro" aplikacija :D ... mislim, jeste vi slepi ili sta? Backup pro? :) ok, jako ozbiljno :D

Ok, ovde se vodi rasprava (lepše zvuči nego da kažem "pljuvačina") šta se može a šta ne.. priznam, nisam "normalan" korisnik iPhonea ali evo šta ja sve mogu sa njim:

1. Prebacivati dokumente sa njega i na njega pomoću Total Commandera
2. Odlučiti da li ću igre i programe skidati direktno na iPhone ili, ako je veći fajl, preko kompa i instalirati jednostavnim prevlačenjem u iTunes a ako mi on nije dostupan preko WiFi-a kopirati fajl u Installous i instalirati.
3. Koristiti ga za zabavu i za posao; vođenje radnih naloga, sinhronizacija sa Google nalozima, editovanje i čitanje doc, xls i PDF dokumenata
4. Prebacivanje i primanje audio/video zapisa i dokumenata preko bluetooth-a
5. Korištenje MediaMonkey playera za pregled muzike na kompu, sređivanje tagova i jednim klikom prebacivanje na iPhone, isto tako i za prebacivanje muzike sa telefona na komp
6. Ogroman izbor aplikacija za sve moguće aktivnosti koje mi mogu zatrebati

Znam da sve ovo ne dolazi u out-of-box ali gde dobiješ sve odmah bez konfigurisanja telefona svojim potrebama?

Ponestaje im argumenata, pa se hvataju za slamku ;)
A i ostatak "argumenata" im je vrlo slab, zaista vec 10 strana unazad nisam cuo nista konkretno od Apple ljubitelja vec cistu advokaturu dok na cinjenice u postovima izbegavaju da odgovaraju potezuci pitanje stila i slicne gluposti, eh :smoke:
Podsecaju me na one klince koji tek probaju linux i posle 3 dana se naloze i krenu u propovedi kao dosledni linux zealoti kako ce MS-u uskoro doci kraj, kako je buducnost PC desktopa linux itd itd samo je problem sto se te price vrte vec pola decenije :d

Ima recimo i korisnika kao sto sam ja, koji je probao dosta telefona, od Symbian, Windows mobile OS, Android, i zavrsio na iOS telefonu.. Ljudi su postali zaludjeni da u Nokia stave Sonyericsson.. U principu HTC HD2 postaje neki tamo Android telefon.. Zbog? Eto, cisto da se moze.. To je poenta, da od ovog napravimo ono.. I kad se u tome uspe vise nije interesantno i nastavlja se dalje.. Izlaze telefoni kao na traci, kvalitet kako koji, neki plastikaneri, neki pristojno odradjeni, u proseku-prosek, nista specijalno.. Samsung Galaxy S? Plastika + kvalitetan display + dobro zamisljen OS = prosecan telefon, bez neke buducnosti, dakle kao i svaki samsungov telefon.. Bice brzo prevazidjen i zaboravljen. Aplikacije na Win mob OS, Android, Symbian... Vredi li spominjati njihove aplikacije? Po cemu? Moze se instalirati 54 razlicita media plejera? Hm.. Mozda se i isplati kupiti jedan Android ili telefon sa Win OS :) Izasao je mob Win 7 ... Na sta to lici? Kome to treba? Kupice se da se isproba i ustanovi da je cist promasaj.. Dakle.. iPhone ima svoju namenu koja je siroka, bluetooth koji spominjete je toliko famozna fora za koju se svi hvataju a to skoro vise niko ni ne koristi jer je prenos podataka preko BT postao i suvise spor i danas je postalo normano da umrezite telefon sa racunarom preko WiFi a ne sa BT, prenos medija je za decu, kome treba muzika, video klip, ringtone, zakacis se kao covek na net i skines sta ti treba, toliko o tome.

Ne, fora je samo u kaficu da to mozes da uradis. Onda si realno pravi muskarac. Ovako si samo koji se mnogo lozi i isfustriran je sto svi mogu da se upare preko BT-a i nemaju ogranicenja. Al' samim tim sto si gej ti si ogranicen. Kapiras? Ne? ... ni ja.

Poslednja izmena od urednika:

Ne kapiraš, nije nama to nejasno. Savršeno nam je jasno. Niti smo mi ti koji nameću priči o parama, stilu i slično. Ti si prvi pomenuo stil a ne da su Apple proizvodi stilizovani (što jeste tačno) pa si se posle vadio na ovo drugo. Moraš priznati da i ti kao i ja učestvuješ u ovoj delimično i zbog fight! momenta i zaista nema potrebe da se vređaš ako neko tvoju izjavu protumači na ovaj ili onaj način.

Ne napadam ja tebe niti imam želju da vređam. Da to želim krenuo bih i ja sa forama: klinac, srebrna kašika ovo ono (moraš priznati da na osnovu praćenja tvojih postova čovek može lako doći do takvog zaključka pa makar on bio i potpuno pogrešan). Bilo to tačno ili ne, mene to ne zanima i za mene su svi jednaki, imali oni milione, nemali za leba, imali pedeset godina ili bili tinejdžeri. Jedino što se trudim jeste da u međusobnoj komunikaciji poštujem starije od sebe (sa nekima volim da se našalim, ništa zlonamerno).

Moj komenatar na tvoju priču o stilu nema veze konkretno s tobom već sa načinom razmišljanja koji sam ja primetio u tvojim postovima o "stilu" koji donosi Apple proizvod.

Znaš, Apple proizvodi ma koliko bili dobri su upravo zamišljeni tako da koštaju više nego što koštaju ostali proizvodi približnih karakteristika na konto nekog stila, posebnosti ili šta ti ja znam. To pametnome čoveku u životu ne treba, njemu ne treba proizvod da mu kaže da je poseban. Taj iPhone upravo cilja na ljude u US, koji nemaju dovoljna primanja da bi bili bogati (posebni). Njima se nudi proizvod koji za minimalnu svotu od 499$ nudi deo glamura bogatih (takav je marketing proizvoda, čim je on fenomenalan, neverovatan to se odmah vezuje sa bogastvom jer samo bogastvo može priuštiti prosečnom Amerikancu stvari sa takvim karakteristikama) i koji oni mogu sebi manje više da priušte. Zato se Apple proizvodi tako dobro prodaju u US, nema to velike veze sa kvalitetom jer najveći broj ljudi koji su kupili neki od iPhone-ovo nema pojma šta je kvalitet, koje su dobre strane a koje loše strane proizvoda koji su kupili. Ima i drugih kvalitetnih proizvoda ali se ne prodaju kao Apple. Apple prodaje reklama prvenstveno a kvalitet ide kao bonus.

Najbolji dokaz moje tvdnje je sledeće. Onaj ko stvarno ima para, on ih spali na glupost i ne priča o tome. Baš ga briga. Ode u kockarnicu i spali desetine ili stotine hiljada dolara. Ali taj nema potrebu da to pravda. Prosečan iPhone korisnik ima neizdrživu potrebu da hvali/brani svoj proizvod upravo iz razloga jer je u pitanju malograđanin (pričam za US) i smeta mu kad neko kudi nešto što je on platio, ipak u njegovoj glavi to predstavlja mnogo novca. Onda se ta priča, kao i sve ostalo što ne valja u zapadnom svetu, vrlo brzo prenela u Srbiju. Nek se vređa ko hoće ali tvrdim da situacija sa prosečnim iPhone korisnikom nije ništa bolja od one američke varijante malograđanina (zapravo velika većina ljudi je takva, ja se trudim da ne budem).

Imaš na forumu veliki broj ljudi koji poseduju iPhone ili veliki broj Apple proizvoda ali nemaju potrebu da ih žustro brane. Oni koji takvu potrebu imaju a ignorišu zdravorazumske argumente obično su tu jer im je zabavno ili su stvarno skinuli gaće da bi kupili tu spravicu što bi rekao magick.

Na kraju samo da se složim sa tobom oko Stiva Džobsa. Pa to i jeste razlog što ga držim kao avatar, upravo to što je finansijski i marketing mag. Ali upravo ta njegova kapitalistička crta dovodi do problema koje imaju iPhone telefoni. Njegova želja da izmuze poslednji dinar i maksimizuje profit je uzrok svih limitacija proizvoda koje njegova kompanija prodaje a ne želja za kvalitetom (što kovacm uvek navodi kao argument).

Nije Google ništa drugačiji. Razlika je što Google nema potrebu za tim čime se Apple bavi jer Google svoje prihode ostvaruje na drugi način. Sami proizvođači nemaju ni hrabrosti ni resursa da moduju Android tako da bi mogli ciganisati kao Apple. Velikom broju njih Android je kao dar s neba.

Poslednja izmena:
Hahahahahahah... +1 za muzzyija i + 1 za ignea.
Za nekoliko meseci ce topic biti iphone 4 vs neki htc phone, a ne sphone vs neki htc phone, i tako ce se smenjivati htc i samsungovi puleni, a iphone je konstanta.

@ g@w
Sjajan post, bez obzira sto se ne slazem sa nekim delovima i sutra cu dati opsiriniji odgovor. Samo da kazem da se ja uopste ne vredjam, ne znam kako ste stekli takav utisak. Idem da spavam, to be continued.

Poslednja izmena od urednika:
Ne, za godinu dana ovakvih tema neće biti. O iPhone će se pričati samo u "rezervatu" a svi ostali će koristiti Android 3.0 telefone i biće jako zadovoljni sa istim. Apple će biti na potezu, ukinuće restikcije ili će smisliti efikasniji marketing kojim će zamazati oči onima na koje takav tretman deluje :)

@Mazi: Paz' što ti verujem.

Poslednja izmena:
@G@W

Svaka cast na kvalitetnom postu, mada moram da ti kazem da si promasio u 95% stvari koje si naveo kao razlog kupovine iPhone-a..

1.Razlog zasto ga amerikanci kupuju je sasvim drugacije prirode.. Nisu glupi ali su lenji da tipkaju previse i jedan "tip" je upravo ono sto cini iPhone izuzetno prostim za koriscenje, toliko, da i moja baba zna da ga koristi.

2.iPhone je mozda samo kod nas neka naucna fantastika koja je samo fenseraj, inace je u svetu telefon, ali poznat kao kvalitetan.

3.Zar je tako tesko priznati da je iPhone bio revolucionaran uredjaj koji je unapredio i odredio tok industrije mobilnih telefona?

4.Moras se pomiriti da jednostavno ima ljudi koji tradicionalno koriste uredjaje, jednom Mercedes-uvek Mercedes.. Jednom VW-uvek VW.. Jednom iPhone-uvek iPhone.. Veoma prosto.

5.Ne svidja ti se iPhone? Izbor je veliki, kupi sta zelis, ono sto ce zadovoljiti tvoje ukuse. Jedina stvar je da tudje razloge ne kritikujes ili upires prstom. Dakle postujes. ;)

Moram da upadnem u raspravu.. Koristim iPhone 4 bez JB iako ga mogu staviti bez problema.. Kupujem aplikacije jer mi nije problem dati 0.99$ 1.99$ pa i 4.99$ ako je aplikacija koja mi treba.. E sad, pitam ja andorid fanove? Koja je to super aplikacija za koju biste vi dali pare? Kazete Android aplikacije su free.. Da jer su totalno bezveze i podrska im je nebuloza.. ,)
super, e lepo sto si nam rekao :)
vidis mi smo ovde svi siromasni, nemamo para za te aplikacije, kupujemo telefone na rate i pod ugovore samo da bi bili u kontaktu sa tehnologijom. ali eto ti si tu da nam otvoris oci sta jedino na svetu valja i sta treba da kupimo
Ima recimo i korisnika kao sto sam ja, koji je probao dosta telefona, od Symbian, Windows mobile OS, Android, i zavrsio na iOS telefonu.. Ljudi su postali zaludjeni da u Nokia stave Sonyericsson.. U principu HTC HD2 postaje neki tamo Android telefon.. Zbog? Eto, cisto da se moze.. To je poenta, da od ovog napravimo ono.. I kad se u tome uspe vise nije interesantno i nastavlja se dalje.. Izlaze telefoni kao na traci, kvalitet kako koji, neki plastikaneri, neki pristojno odradjeni, u proseku-prosek, nista specijalno.. Samsung Galaxy S? Plastika + kvalitetan display + dobro zamisljen OS = prosecan telefon, bez neke buducnosti, dakle kao i svaki samsungov telefon.. Bice brzo prevazidjen i zaboravljen. Aplikacije na Win mob OS, Android, Symbian... Vredi li spominjati njihove aplikacije? Po cemu? Moze se instalirati 54 razlicita media plejera? Hm.. Mozda se i isplati kupiti jedan Android ili telefon sa Win OS :) Izasao je mob Win 7 ... Na sta to lici? Kome to treba? Kupice se da se isproba i ustanovi da je cist promasaj.. Dakle.. iPhone ima svoju namenu koja je siroka, bluetooth koji spominjete je toliko famozna fora za koju se svi hvataju a to skoro vise niko ni ne koristi jer je prenos podataka preko BT postao i suvise spor i danas je postalo normano da umrezite telefon sa racunarom preko WiFi a ne sa BT, prenos medija je za decu, kome treba muzika, video klip, ringtone, zakacis se kao covek na net i skines sta ti treba, toliko o tome.
bravo, neka si nam rekao, evo posle ovakvog pljuvanja svega sto nije Apple idem u ponedeljak ujutro odmah u Apple store da kupim sebi jedan iPhone. stvarno kako sam mogao da zivim u zabludi i koristim junk Andorid, kada imam nesto savrseno i najbolje na svetu, sveti iPhone, klanjam ti se o sveti App(osto)le!

jeli jos nekome ili samo meni smetaju ove baljezgarije?

@G@W

Svaka cast na kvalitetnom postu, mada moram da ti kazem da si promasio u 95% stvari koje si naveo kao razlog kupovine iPhone-a..

1.Razlog zasto ga amerikanci kupuju je sasvim drugacije prirode.. Nisu glupi ali su lenji da tipkaju previse i jedan "tip" je upravo ono sto cini iPhone izuzetno prostim za koriscenje, toliko, da i moja baba zna da ga koristi.

2.iPhone je mozda samo kod nas neka naucna fantastika koja je samo fenseraj, inace je u svetu telefon, ali poznat kao kvalitetan.

3.Zar je tako tesko priznati da je iPhone bio revolucionaran uredjaj koji je unapredio i odredio tok industrije mobilnih telefona?

4.Moras se pomiriti da jednostavno ima ljudi koji tradicionalno koriste uredjaje, jednom Mercedes-uvek Mercedes.. Jednom VW-uvek VW.. Jednom iPhone-uvek iPhone.. Veoma prosto.

5.Ne svidja ti se iPhone? Izbor je veliki, kupi sta zelis, ono sto ce zadovoljiti tvoje ukuse. Jedina stvar je da tudje razloge ne kritikujes ili upires prstom. Dakle postujes. ;)

ja boze... jesi to namerno sad krenuo da pises, da nam solis pamet?

1. iPhone je smartphone? zasto je onda prost i jednostavan za koriscenje? zbog glupih i lenjih amerikanaca

2. gde ti zivis u Tunguziji? kakva crna naucna fantastika omg!

3. o cemu pricas ti? sta je onda Motorola? Ericsson? Nokia?? jao muka mi vec...

4. jedno Apple fanboy uvek Apple fanboy...

5. ne svidja ti se sto neko pise mane iPhone uredjaja... okreni se i pisi negde drugde, neke korisne postove.

Poslednja izmena:
Ovo niko da komentarise?

Tebi je to super i tako treba je li, da za****s partnera za pare?
I ovaj sisnjar(ne znam kako drugacije da ga nazovem)od sj ga ladno za**** za vecinu para ahaha kakav olos. Jeste on magnat ali i dno od coveka, a one uvek iste farmerke i majica prosto zrace stil. Da je obrnuta situacija vi bi ste ga sa eskobarom poredili, a ovako opravdavate jer biznis je to, moras malo da lazes, krades i gazis po svima. Nista nije bolji od domacih bizmismena, da je rodjen u Srbiji bio bi lokalni pilicar.
Bi li ti tako partneru umesto 2500 dao 350?
Lozis se malo na stevu, priznaj :)

Poslednja izmena:
Proslo je doba ploca, pa i cd-eve i da danas se muzika kupuje preko interneta, Steva je prvi osmslio iTunes, naplacuje svoju ideju, ali sigurno nije lose ni vlasnicima autorskih prava cim Stevi daju tu muziku.
Dobio si link pa čitaj... Stvari nisu tako proste. Drugo... ne bih ni ulazio u Stevin odnos prema autorima, al' svoje korisnike vaćari i munta kao i poslovne partnere. :S::wall:

Tako si mogao isto da pricas i za te diskografske kuce, koje verovatno nisu radile na lepe oci i bez provizije. To se zove biznis, a Steva je mag biznisa. Jel si ljubomoran? :D
E, pazi... uopšte, ali UOPŠTE me ne zanima moralni i etički aspekt cele priče... što se mene tiče, mogao bi i drogu da prodaje pa neka ga juri onaj čiji je to posao. Ja samo kažem da neću da dozvolim ni njemu i Biliju i gomili drugih fenomenalnih biznismena da mi prodaju 3/4 za kilo. Samo toliko...

Uskoro ću da kupim mobilnu ofis aplikaciju u Samsung storu za ženin Vejv... Mislim da ispadam iz dalje diskusije jer trenutno ne posedujem Android telefon.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno