Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ magick
Postoje mesta na svetu gde ljudi KUPUJU softver i gde ljudi KUPUJU muziku, i gde se muzika ne sheruje u kaficu sa drugovog mobilnog telefona. Pomenuo si neka autorska prava? Znaci Stiv Jobs je svinja zato sto prodaje autorska dela i za to isplacuje vlasnicima autorskih prava, a ok je to sto ti prebacujes ista ta autorska dela preko bt na pijaci ili u kaficu? Nisam znao. Nije Stiv Jobs ukrao pesme, pa ih prodaje na crno, on izvodjacima i vlasnicima autorskih prava dobro placa to sto se njihove pesme nalaze na itunes-u. I verujem da se izvodjacima mnogo vise svidja iTunes, nego bt transfer, ali ovde cu sve cuti, pa mozda i da to nije tako.

Samo da ponovim ovo. :D

Vi ne shvatate koliko govorite o sebi. Sve vise licite na neku isfrustriranu gomilu, bolje uzmite da radite nesto, umesto sto na poslu visite na irc-u i bacate decije fore, mozda biste imali iphone i drugacije pricali na ovu temu.

Naravno da ne bi imali iPhone, jer preko iPhona verovatno ne mogu da idu na IRC jer Apple stiti iChat.

Vi ne shvatate koliko govorite o sebi. Sve vise licite na neku isfrustriranu gomilu, bolje uzmite da radite nesto, umesto sto na poslu visite na irc-u i bacate decije fore, mozda biste imali iphone i drugacije pricali na ovu temu.

Ma bolje da igram PS3 po ceo dan i da učim od drajvera stvari o životu. :D

Btw. imao sam iPhone mnogo duže nego što ga ti imaš, kupio si pre 2 dana neki Apple produkt i sada pokušavaš da budeš mesija koji će nas prosvetliti o svemu, zašto ja Android loš, a dajem ruku da nisi koristio nijedan Android duže od sat vremena.

@Switch

Čekaj da razjasnimo, ti si iPhone kupio samo zato što ima stila?

Ima mnogo programa za irc, to je tachno ... ali jedini koji je iole prihvatljiv je Colloguy.

I stalno se pricha o broju programa na appstoru. Slozicemo se da fart programa ima izmedju 200 i 10 na 23i. Da Hot Chick appza (bikini, nude, on car, while eating hot dog i sl) ima izmedju 200 i 10 na 23i. I jos gomila primera iz app store-a. Ako neko voli sinteticki da prdi, onda je stvarno bolji uredjaj za njega iPhone, jer ima vecu paletu no Android. Nema nijedan, ali postpisujem, nijedan app koji je iole koristan, a da ne postoji isti ili bolji na Androidu. Jednostavno prica o vecem broju programa, je stvarvno nerealna. I sam znas koliko je beskorisnih programa na AppStore-u. Jos uvek ih toliko nema na Marketu, ne kazem da ih nece biti i vise, ali jos uvek ih nema.

Na iPhone-u sve moze da se dopuni programima, to je tachno. Ali gro dobrih dopuna, krenuvshi po meni od najbolje aplikacije za iPhone, BiteSMS .... za sve to treba uglavnom JB-ed iDevice. A kako rece driver, koja je ikona Apple-a na ovom forumu, JB je kriminal ... a da pri tom' i on sam ima JB-ed iPhone .... toliko o posvecenosti kompaniji.

I dalje tvrdim, da ne rootovan android ima daleko vise mogucnosti, nego ne JB iDevice. Ako to iko moze da ospori ... neka izvoli ;)

Ajde citiraj me gde sam ja to rekao da iPhone nema mane?
Ja sam rekao da nema widgete i da je po meni to jedina prednost androida
Opa! Znači iPhone ipak ima neki nedostatak? Ali samo taj? OBEX, USB mass-storage, čital SD kartica... to ništa? To što ceo svet to vidi kao nedostatke/minuse to nema veze? To oni lupaju?

Sto se tice sd kartica, vecina android telefona ima malo integrisane memorie a programi kada se instaliraju idu malo i u internu memoriju, pa moraju da koriste razne metode da ne bi ostali bez memorije na telefonu. Na iphone nemas takvih problema, samo instaliras i nemas potrebe da mislis gde to ide.
Pa kad' nema gde drugde! :d Al' ja i dalje ne vidim u čemu je problem što Galaxy S ima 16GB interne memorije + čitač microSD kartica? Zašto je to lošije od samo 16GB intrerne npr? :trust: Drugo... kad' se pojave kartice od 64GB eto radosti. :)

Znači, po tebi su vidžeti jedina prednost Galaksije S nad Ajfonom? A da li ti veruješ meni da bih ja rekao (bez obzira koji je telefon i OS u pitanju), zabole me kobas za vidžete! Lepo je sve to i super za igranje jedno-dva popodneva, a posle hoću OBEX, mas-storedž, hoću da mi openSUSE vidi telefon kao pendrajv, 'oću da mogu da čačkam po sistemu i da imam potpunu kontrolu nad hardverom koji sam kupio.

Tako ispada da evo ja kažem da vidžeti i nisu mnogo bitni, što ne znači da je Ajfon savršen, ali zato vrednujem više gomilu drugih stvari koje nisu na strani Eplovog čeda. I gde stigosmo? Ko je u pravu? :wall:

A kako kačite u automobil ne-iphone telefone?

htc-desire-drzac-stalak-nosac-auto-slika-3876330.jpg

I odmah da ti kazem, da nije najsrecnije resenje ;) Ali postoji i gro drugih ... nazalos' ja sam samo ovaj probao.

Poslednja izmena:
ne bre! ima onda dupla samolepljiva traka

@ magick
Postoje mesta na svetu gde ljudi KUPUJU softver i gde ljudi KUPUJU muziku, i gde se muzika ne sheruje u kaficu sa drugovog mobilnog telefona. Pomenuo si neka autorska prava? Znaci Stiv Jobs je svinja zato sto prodaje autorska dela i za to isplacuje vlasnicima autorskih prava, a ok je to sto ti prebacujes ista ta autorska dela preko bt na pijaci ili u kaficu? Nisam znao. Nije Stiv Jobs ukrao pesme, pa ih prodaje na crno, on izvodjacima i vlasnicima autorskih prava dobro placa to sto se njihove pesme nalaze na itunes-u. I verujem da se izvodjacima mnogo vise svidja iTunes, nego bt transfer, ali ovde cu sve cuti, pa mozda i da to nije tako.
Hahahah! Pazi ga slinavi što je našao da mi drži predavanja o etici! :laugh: Koja si ti mala ložana...

1. Kupovao sam ploče pre nego što si se rodio i veći deo tih ploča mi je i dalje na polici.
2. Kolekcija mojih CD-ova nije velika kao što bih voleo da jeste, ali je skoro sigurno mnooogo veća od tvoje. (Ja "ilegalne" muzike gotovo da nemam, jer sve što sam skidao je manje više ono što već i imam na nekom nosaču, ali me mrzi da prebacujem. Inače, dosta slušam radio.)
3. Ne razmenjuju se "na terenu" samo muzika i filmovi... Ko se bavi bilo kojom vrstom DCC-a zna šta mu znači prenosni medijum. Illustrator fajlovi, .psd-ovi, izvorni kod... izrenderovane privju scene... razna dokumenta... fotografije...

Inače, to što Stivi uzima kao proviziju na iTunes je bezobrazno mnogo... 30% a ni luk jeo ni luk mirisao. Kao da je on izmislio Internet ili barem aac.
rolleye0010.gif

I stalno se pricha o broju programa na appstoru. Slozicemo se da fart programa ima izmedju 200 i 10 na 23i. Da Hot Chick appza (bikini, nude, on car, while eating hot dog i sl) ima izmedju 200 i 10 na 23i. I jos gomila primera iz app store-a. Ako neko voli sinteticki da prdi, onda je stvarno bolji uredjaj za njega iPhone, jer ima vecu paletu no Android. Nema nijedan, ali postpisujem, nijedan app koji je iole koristan, a da ne postoji isti ili bolji na Androidu. Jednostavno prica o vecem broju programa, je stvarvno nerealna.
Jesam li ti dao za primere iMovie, koji uopste ne postoji na androidu, pa onda razlika u poznatim programima kao sto su facebook i yahoo messenger, koji imaju puno manje opcija na androidu.
Moram da proverim i druge programe, mada stvarno uopste mi nije zanimljiv android i ovo sam slucajno primetio.
Sto se tice gluposti na marketu imas ih i tamo koliko hoces, mozda procentualno vise nego na iPhone.
A o igricama da ne pricamo, mozes da ih brojis na prste a sa grafickim sposobnostima koje ima sPhonea mozes da se slikas jer nemas igrice koje bi to iskoristile.
Mozete da kazete da vas to ne zanima i da to nisu bitne stvari, ali i meni nije bitan uopste usb flash, sd kartica, bluetooth koji radi out of the box....

E sada vas ima mnogostruko vise...

A sta mislis zasto nas ima mnogostruko vise?
Zato sto si ti i jos dvojica-trojica istomisljenika u pravu a svi mi ostali pojma nemamo niocemu ili je nesto sasvim drugo u pitanju?!

Poredio sam dva telefona koji se nalaze u istoj klasi, u istom cenovnom rangu, i za jedan sam rekao da jednostavno ima vise stila, odnosno da uopste ima stila, a da ovaj drugi nema.

Jesi li se ti tek sad probudio i prespavao si prethodnih devedesetak strana ili...

Ne znam otkud ti uopste ideja da su ta dva telefona u istom cenovnom rangu, kada sve vreme pokusavamo da ti objasnimo da je sPhone telefon iz iste klase a dosta jeftiniji iz cega i proizilazi citava prica o precenjenosti iPhonea!

magick, ne znam odakle vuces motivaciju da i dalje gubis zivce sa ovih par tzv 'navijaca'. U svakom slucaju svaka cast za dosadasnji entuzijazam. Kao i vecina ljudi, dodjem ovde, procitam sta ovih par pise, zgrozim se i odem...

Hahahah! Pazi ga slinavi što je našao da mi drži predavanja o etici! :laugh: Koja si ti mala ložana...

1. Kupovao sam ploče pre nego što si se rodio i veći deo tih ploča mi je i dalje na polici.
2. Kolekcija mojih CD-ova nije velika kao što bih voleo da jeste, ali je skoro sigurno mnooogo veća od tvoje. (Ja "ilegalne" muzike gotovo da nemam, jer sve što sam skidao je manje više ono što već i imam na nekom nosaču, ali me mrzi da prebacujem. Inače, dosta slušam radio.)
3. Ne razmenjuju se "na terenu" samo muzika i filmovi... Ko se bavi bilo kojom vrstom DCC-a zna šta mu znači prenosni medijum. Illustrator fajlovi, .psd-ovi, izvorni kod... izrenderovane privju scene... razna dokumenta... fotografije...

Inače, to što Stivi uzima kao proviziju na iTunes je bezobrazno mnogo... 30% a ni luk jeo ni luk mirisao. Kao da je on izmislio Internet ili barem aac.
rolleye0010.gif

Ti si predstavio SJ kao da krade muziku od autora i sada pokusavas tu glupost da prekrijes nekako.
Ma koliko SJ zaradio na procenat, bez njega autori ne bi zaradili nista jer sve se piratizuje, i pravo je cudo sto uspeva legalno da prodaje toliko muzike kada tu radi piraterija punom parom.

I prestani da vredjas ljude ako nemas argumenata, idi negde drugde pa se vaspitaj prvo i posle se pojavi medju ljude!

Sto se tice teamviewer-a, nema priznajem. Ma da samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti.
iMovie... to smo davno apsolvirali da ne postoji na androidu. Ajd recicu, da se kajem sto to ne spomenuh u onome da ne postoji nijedna applikacija koja je iole vredna, a da ne postoji na Androidu.

Gluposti nema nigde vishe no na AppStore-u, tvrdim.

Appstore - Search za fart: 838

Market -133

A ti stvarno verujes da ce ikad i moci da se kupi po nekoj prihvatljivoj ceni koja je bar priblizno u rangu telefona te klase?

I stvarno mislis da ce to nesto dramaticno da promeni - bar u pristupu ljudi koji imaju drugaciji stav o iPhone4 od tebe?

I don't think so.

ljudi, aj ovako...
Najbitnije, magick i ostali, ne morate se etikerati i vređati rečnikom koji se nigde na forumu ne koristi bez sankcija.
Tema jeste u biti flejmerska ali dajte malo ozbiljnosti i kulture inače je potpuno besmislena.
Magick, ti pogotovo, upao si u neki frenzy mod i samo lemaš... tebi ipak piše VIP ispod nick-a, to ima neku težinu... trajanje, hijerarhiju.

Stvarno nema smisla ovako...

Što se tiče programa jeste iPhone ima neke stvari koje android nema, razlog tome je što android do početka ove godine nije uopšte imao neke telefone osim heroa i magica. Prvi iPhone je izašao u julu 2007 dok je G1 izašao u oktobru 2008, a android je postao nešto tek na leto 2009, takođe ne može da se poredi hajp koji je stvoren oko iPhonea 2007 i 2008 sa slabašnim reklamiranjem androida sve do 2010.

Poslednja izmena:
Ti si predstavio SJ kao da krade muziku od autora i sada pokusavas tu glupost da prekrijes nekako.
Zašto misliš da ja išta prikrivam? :trust: Ne znam kako si ti to tako interpretirao, al' ja nisam rekao da on išta krade od autora. Štaviše, uspeva "ovcama" da proda jednu istu stvar po nekoliko puta! :S:

Inače da ne zaboravimo, ti si se izlupetao o nepouzdanosti SD kartica i sada to više ni ne spominješ... kao nema veze ili idalje misliš da će neko da poveruje da znaš šta pričaš? :trust: 'Ajde sada lepo priznaj da si pojeo g0vn0 i da ti je krivo što Ajfon nema ni glupavi čitač kartica! :eyebrows:

Ma koliko SJ zaradio na procenat, bez njega autori ne bi zaradili nista jer sve se piratizuje, i pravo je cudo sto uspeva legalno da prodaje toliko muzike kada tu radi piraterija punom parom.
Nije čudo nego mashisterija... mentalitet rulje... kud' svi tu i mali Mujo...

I prestani da vredjas ljude ako nemas argumenata, idi negde drugde pa se vaspitaj prvo i posle se pojavi medju ljude!
Koje ljude? Ti nisi čovek ti si trol, to sam ti već rekao. A što se Stiva Džobsa tiče, to što on radi jeste "šišanje ovaca" i daleko od toga da je on jedini koji to radi ili da je loš čovek zbog toga. Nije on kriv... VI STE koji na to nasedate!

Inače... Evo koliko iTunes čini muzičarima. Inače, među prvima sam kupio "Black Ice" kada se pojavio. :p

Poslednja izmena:
Priest ne hvataj se u odbranu piraterije, kada ti je 80% aplikacija i igara na fonu piratizovano. Ne uskaci sam sebi u usta.

Sto se tice teamviewer-a, nema priznajem. Ma da samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti.
iMovie... to smo davno apsolvirali da ne postoji na androidu. Ajd recicu, da se kajem sto to ne spomenuh u onome da ne postoji nijedna applikacija koja je iole vredna, a da ne postoji na Androidu.

Gluposti nema nigde vishe no na AppStore-u, tvrdim.

Appstore - Search za fart: 838

Market -133
Sto se tice gluposti, procentualno je isto jer appstore ima puno vise aplikacija, ali kazem ti da cak i one aplikacije koje dolaze od ozbiljnih firmi, prvo se pojave za iPhone i kasnije tek za android ako se i pojave, i nisu retki slucajevi da dolaze sa puno manje opcija i mogucnosti.
Moram vise da cackam taj android da poredimo jos po koji program :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno