Od svega ovoga stoji samo ovo " ko ima vise stila".
U redu je... Proćiće to sa godinama. A možda i neće! :zgran::S:
Ali uz apple ide i stil, a to se placa.
Da. To se u narodu zove porez za budale.
Ok, samsung ima apsolutno drugacija poslovnu politiku, pruzaju ogromnu paletu telefona u cenovnom rangu od 50e do 1000e i izbacuje novi telefon svake tri nedelje. Kako onda apple moze da im konkurise u zaradi kad ima samo jedan trenutno aktuelan model (mozda dva), a da pritom ne izbacuje novi model svake godine i da , opet, upravo zbog toga ne pravi nedostatke?
Pa može upravo tako... Inače, oni više zarade na iTunes servisu nego na svim prodatim uređajima zajedno... Oni se zapravo bogate na pametno smišljenoj "vendor-lock-in" politici, koju ja kao potrošač i to još tehnički obrazovan, jednostavno neću da trpim.
Ne znam da li apple sve to radi samo da bi bio drugaciji i da bi potkrepili slogan " Think different", ali moram da kazem da mi se mnogo vise svidja appleova nacin nego samsungov.
Naravno da ne. Rade to da bi zaradili novac! Smišljaju lepe i šarene igračkice i prodaju ti priču kako su oni nešto posebno, a činjenica je da nisu izmislili ništa novo. Ali N I Š T A ! To što su prvi plasirali na trzište i uspešno komercijalizovali ovu ili onu ideju ili tehnologiju je drugo i na tome im svaka čast, al' da su nešto izmislili pa i nisu. Barem ništa značajno...
Epl je ponajviše softverska kompanija... bio i ostao, a sav hardver im se radi uslužno prema njihovom dizajnu i specifikaciji. I da se razumemo... ne pričam ja o njihovim dostignućima i zaslugama u IT industriji, već samo kažem da njihovi proizvodi nisu od
unobtanium-a!
Koliko onda samsung mora da ima strucnjaka, inzinjera, programera i ostalo da bi napravio toliko modela i da bi svi valjali?
Mnogo manje nego što ti misliš. A i Samsung nema problema sa rentabilnošću... Inače, ta super-ultra-pouzdana fleš memorija što je ugrađena u Ajfon je Samsungova.
Valjda je bolje da se celokupna investiranja (sva moguca) usmere na jedan model i onda ce se napraviti nesto sto valja.
Jaooooj dete... Što se ti praviš pametan. :wall: Opet trabunjaš neke gluposti. Pa nije bre to misija na Mars. Sa današnjim alatima i visokointegrisanim čipsetovima ceo proces ide smešno brzo i lako (i to tvrdim zato što ZNAM po nešto o tome za razliku od tebe koji nagađaš). Uostalom, Samsung ima jedno 12 puta veći promet i jedno 8 puta više zaposlenih od Epla...
Meni samsung, sto se toga tice, mnogo vise lici na pijacu nego apple.
I na osnovu toga ti odlučuješ šta valja a šta ne valja i to čak koristiš kao argument u jednoj ovakvoj raspravi?!?!? Sedi, jedan!
Nije problem prihvatiti da nije savrsen, ali reci da sPhone koji je 3gsov klon pere pod sa iphone-om 4 (!!!!) je budalastina.
Pa i nije ako sagledaš cenu i sva ograničenja koja Ajfon ima. A neko nije spreman baš na TOLIKE ustupke zbog nekakvog "stila".
...jer je kao sto si i sam rekao ip4 prodat u 8m primeraka, a sphone u 5m i nema sanse da predje 6,5m.
To je opet neko tvoje "stručno" mišljenje? Kao i za ono odakle se gleda TV? :eyebrows:
Sto se hardvera tice, sphone i ip4 su veoma slični, verovatno je samsung malo preneo nesto od appleovog dizjajna a4, kog, uzgred, samsung proizvodi.
Kako lupaš... Shvati da NIŠTA od elektronike Ajfona Epl nije dizajnirao niti napravio. Projektovan je kompletan uređaj a za njega su korišćeni na trzištu dostupni delovi, odnosno rešenja. Samo se velikom poručenom količinom Epl tu i tamo izbori za neku ekskluzivu i svoj logo na ASIC rešenju. Pa bre i fleš im je Samsung. :eyebrows:
Htc štanca telefone ko lud, verovatno htc nece sedeti i gledati kako im samsung odnosi deo trzišta vec sigurno spremaju neko instant resenje. I ako predje 6,5 m, iphone 4 ce uvek biti 2 m ispred i to potpisujem i stavljam svoju analiticarsku reputacija iza toga.
Da se razumemo... Svetsko je čudo što je iP4 prodat i u ovoliko komada pored svega što Epl priređuje, uključujući ali ne i ograničavajući se na problem sa prijemom...