naravno spustio bih mu voltazu na minimalno mogucu a da je stabilan ( ne razumijem se bas najbolje al kapiram ako je voltaza niza onda je i temp manja) dok ne kupim neki dobar kuler sa dobrim ventovima pa da ga klokujem do 3.8- 3.9
Koja je fabricka voltaza i7 930, meni u biosu stoji 1.34, ploca ga tako podesila po difoltu ali mi se grije na box kuler u idlle i do 51 c , pa bih da smanjim voltazu da padnu temp.
uradio sam novu verziju biosa, ucitao def.u biosu i pokrenuo linx, voltaza ni je prelazila 1.232 a ja sam u bios podesio na 1.3 sad su temp u idlle 39 do 40 ili 10 c niza prije svega ovoga. Hvala momci!
Koja je fabricka voltaza i7 930, meni u biosu stoji 1.34, ploca ga tako podesila po difoltu ali mi se grije na box kuler u idlle i do 51 c , pa bih da smanjim voltazu da padnu temp.
Ja stvarno neznam ali temperatura od 51 sa box kulerom nije velika,mada bi voltaza trebala da bude manja negde oko 1.040v mislim na difoltu.
uradio sam novu verziju biosa, ucitao def.u biosu i pokrenuo linx, voltaza ni je prelazila 1.232 a ja sam u bios podesio na 1.3 sad su temp u idlle 39 do 40 ili 10 c niza prije svega ovoga. Hvala momci!
Ja stvarno neznam ali temperatura od 51 sa box kulerom nije velika,mada bi voltaza trebala da bude manja negde oko 1.040v mislim na difoltu.
pa probao sam klok al samo na 10 min cisto iz radoznalosti,uradio sam sve sto ste predlozili, zamjenio termalnu pastu neka bezveze al radi posa, sad su mi temp u idlle od 40 a neka jezgra do 45, posto ste strucniji od mene puno a ja nemam vremena bas sve da pratim jer studiram predlozite neki kuler oko 65-70 eura (gleda sam nesto za te pare se moze uzet neki dobar)pa bi ga i klokova, da mi se ne grije ovako ka reaktor u cernobil.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari