Ne mislim i nisam rekao da je sve ostalo trash i junk, nego da je meni Mac i iPhone udobniji za koriscenje. Mozda je to subjektivno, ali opet mislim da ta razlika u ceni nije "slucajna" i da apple proizvodi pruzaju veci komfor koriscenja i imaju totalno drugaciji pristup racunarima i telefonima od win-a i android-a, i rekao sam da ne verujem da to nekome moze da se ne svidi.
***e, ovo je kao kada mi moj ćale, koji nije hteo da priđe toj đavoljoj spravi zvanoj kompjuter do skoro kada ga je posao naterao, traži da ja njemu objasnim na njegov način kako se taj i taj program koristi. Koji njegov način bre! U takvim trenucima obično zapenim jer mi traži nešto potpuno sumanuto. Svi kompjuteri aktuelni u poslednjih 20 godina se koriste na manje više isti način. Taj komfor koji ti osećaš dok koristiš Mac je lična stvar.
Ja i Mazi primećujemo razliku u komforu Windowsa 7 u odnosu na starije verzije dok npr. yooyo, Mare ili alfaunits ne. Šta sad, mi smo kao u pravu a oni nisu. Nekome je bitno što se Win7 diže brže, lepše izgleda, manje se ruši a nekome je to potpuno nebitno jer mu sistem ne pravi probleme (jer ga koristi i održava kako treba i ne zatrpava ga smećem), nakinđuren interfejs mu samo smeta a sistem restartuje jako retko. Da postoji veliki broj ljudi (među kojima i ja) koji misle da je Win7 ogromno unapređenje ali postoje i oni koji potpuno opravdano prave pitanje oko isplativosti prelaska sa XPa koji radi kako treba na nalickan OS.
Tako stoje stvari u Windows svetu. U Mac svetu je problem jer su svi korisnici estete i dizajn im je na prvom mestu. To je tako jer su oni spremni da žrtvuju određene funkcionalnosti zarad estetike. Oni koji se bolje razumeju u IT takav kompromis ne žele da naprave. Kompjutere i operativne sisteme nisu kreirali dizajneri već programeri i elektro inženjeri i ma kakvo neko imao mišljenje o sebi (svi imamo jako visoko) on sebi ne bi smeo da daje za pravo da na jednom renomiranom IT forumu ulazi u raspravu sa čovekom koji će ga svojim znanjem svakako poraziti. Drago mi je što postoji ova tema, što ova priča nije više tabu jer možemo da vidimo kako koja strana stoji po pitanju znanja. Nije ovo specijalizovan forum gde se okuplja samo jedan profil ljudi (poput tog domaćeg Apple orijentisanog foruma) pa da rasprava o manama proizvoda neke kompanije bude tabu tema.