Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da. Ta ili ova, ako ti treba srpski (tastatura, T9, swype)

EDIT: Ipak je ovo najnovija, kazu da je brze od JPM/JP6

Poslednja izmena:
a inace je isti princip instalacije kao u ovom tutorijalu? mislim, svi ostali fajlovi su isti samo 'onaj' zamenim 'ovim'? :D

Meni trenutno nudi sa

PDA:JG5/PHONE:JG1

na

PDA:JM6/PHONE:JM1

da radim to ili da cekam Froyo?

Naravno da treba da uradis. Kad Froyo izadje zvanice samo ces opet uraditi update.

Pa kad ja mogu da ocekujem froyo preko Kies-a?
Za par dana preko KIES-a ako neces da se smaras fleskanjem kao neki ovde :)

Primetio sam da JP6 neke stvari radi daleko brze nego JM1 official sto sam imao. Npr galeriju mi otvara bolesno brzo. Kad kazem bolesno stvarno to mislim jer imam preko 700 slika koje otvori u sekundi.

Ima jos dosta stvari koje radi dosta brze, ali npr instalaciju aplikacija je JM1+voodoo radio sigurno duplo brze nego li JP6. E sad zasto je to tako ne znam.

Taj JPJPA je koliko sam shvatio za neki ZLJ region?

ali npr instalaciju aplikacija je JM1+voodoo radio sigurno duplo brze nego li JP6. E sad zasto je to tako ne znam.

Zato što je EXT4 mnogo bolji nego RFS koji Samsung koristi po defaultu. RFS je spor previše, a supercurio koji radi Voodoo lagfix sada upravo testira prvi Froyo-compatible voodoo, valjda će izbaciti nešto večeras.

Inače, pošto sam trenutno dokon, završio sve posliće, flešovaću JPA da vidim da li je stvarno brži, ali ne verujem.

Zato što je EXT4 mnogo bolji nego RFS koji Samsung koristi po defaultu. RFS je spor previše, a supercurio koji radi Voodoo lagfix sada upravo testira prvi Froyo-compatible voodoo, valjda će izbaciti nešto večeras.

Inače, pošto sam trenutno dokon, završio sve posliće, flešovaću JPA da vidim da li je stvarno brži, ali ne verujem.
Naravno da je ext4 bolji od rfs, ali ja imam jp6 sa ext2

Ae fleskaj jpa pa javi

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Konačno se pojavio način za instalaciju iGO MyWay navigacije, odnosno prerađen data.gro fajl za rezoluciju 480x800.

Sporo do imbecilnosti :D

Na svim sam platformamama isprobavao navigacije i na Androidu zaista najlosije radi

Firmware upgrade can not proceed..ne znam zasto

Ne, napunjena do kraja

;(
imam win7 x32 i stalno mi se wifi disconnectuje kada ukljucim kies ;(
nisam na google-u nasao nikakvo resenje,iako vidim da se ljudi zale.

ne mogu da odradim update (kontam,mogu da skinem sa neta,ali rtd ipak)

Sporo do imbecilnosti :D

Na svim sam platformamama isprobavao navigacije i na Androidu zaista najlosije radi

Sta tacno sporo radi?
Cackao sam po Motonav-u na Desire-u i nisam naisao na probleme.

I...dajte jos neki komentar na data.gro modifikaciju za igo 800x480. Jel stvarno as losa as motonav?

Sent from my GT-I9000

eno krenuo je froyo update za EU
http://www.engadget.com/2010/10/15/galaxy-s-android-2-2-froyo-update-begins-to-trickle-out/

Android 2.2 JIT compiler
Adobe Flash Player 10.1 compatibility
New Android Market with auto-updating
Speed improvements
Pinch-to-zoom homescreen flyover
Improved default keyboard
Quick links to “GPS” and “Auto rotation” toggles on notification bar added
Slightly different graphics and transitions with app drawer and default icon dock
Colored icons in settings
GPS Fix
Colored settings icons
Media Hub
Darker menu theme, navy blue color
Better Exchange support
Video records in MP4 format
New Search widget
New Gmail application

image1.jpg
image2.jpg
image3.jpg
image4.jpg
image5.jpg
image6.jpg
image7.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam danas apdejtovao Kies na 1.53 (verzija datira na 15.10, tj danas), ali nema apdejta.

Flashovao sam ranije preko Odina na JM2, al ne verujem da je do toga, možda nije krenuo još Froyo za nas

Jos nista od zvanicnog froyoa... koliko vidim na xda neki su dobili neki ne, ali uz registry izmene svi mogu na jp6 pomocu kies-a... jel probao neko? Ja ne mogu do veceras...

Sent from my GT-I9000

Ja sam danas apdejtovao Kies na 1.53 (verzija datira na 15.10, tj danas), ali nema apdejta.

Flashovao sam ranije preko Odina na JM2, al ne verujem da je do toga, možda nije krenuo još Froyo za nas

Verovatno nije krenuo Froyo za Srbiju, al' mislim da ćeš morati da vratiš na JM1rev03. :)

ja sam uradio sa onog forum-xda.developers ovo
Step 3 - Flash JPM:
- Open Odin
- make sure you UNTICK Re-Partition Checkbox (which is the default choice)
- Choose "s1_odin_20100803.pit" as PIT
- Choose "JPM_JPM_U_JPM.tar" as PDA
- Leave PHONE blank
- Leave CSC blank
- Start Phone in Download-Mode (see image at bottom)
- Connect Phone via USB
- "Start" Flash using odin
- Goto Recovery mode (see image at bottom) and do Factory Reset / Data Wipe
- Reboot, and wait for full start up. Unplug phone from USB.
- Close Odin.

------------------------------------------------------------------

Congrats! You now have Froyo XXJPM!
i sad imam kao froyo...
jel to to ili nije zvanican?! :)
ovo je od juce,tj najnovije :)

Nisi smeo to da uradiš. Sad ćeš morati staviti Android 1.6!:p

Verovatno nije krenuo Froyo za Srbiju, al' mislim da ćeš morati da vratiš na JM1rev03. :)
ili JG1 sa kojim je došao telefon. Da li je onda u Odinu potrebno staviti repartition i ostale gluposti, ili je dosta samo skinuti ROM, raspakovati ona 3 fajla i pokrenuti flash?

Jel neko probao da u regeditu promeni ove vrednosti:
ProductCode: XEE
HIDSWVER: I9000XXJF3/I9000SWC/I9000XXJF3/I9000XXJF3

I prevari Kies misleci da si korisnik iz Svedske. Mnogim likovima na netu ovo prolazi medjutim meni nece da radi. Ajd nek neko proba ko jos nije uradio upgrade na Froyo.
Kompletno uputstvo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=766589

Najbolje ovako kao što je napisao Hector. Radi to, ali moraš pokrenuti Kies, prikačiti fon, sačekati da ga Kies prepozna i onda to promeniti u registry.

Ali, ajde nek neko ko nije flashovao preko Kiesa, a kupio je telefon u VIPu, da proba sada da updateuje preko Kiesa, jer se oglasio Samsung na twitteru:

samsungukmobile 9 minutes ago
We’re rolling out Froyo updates in Europe. We’re in the last stages of testing here & we’ll update you early next week on its UK release.

Nazad
Vrh Dno