Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@telep
Integrisana memorija je pouzdanija i brza, a SD kartice imaju prednost sto se mogu menjati, i rade kada ti upadne telefon u reci. ;)
Svako bira ono sto mu treba.

Ja nisam rekao da radi kada upadne u reku, nego je to bio odgovor na tvoje ŠBBKBB.

O cemu ti pricas?

Koristim 40" sa 1.3 metara. Za sta koristim PC? Za sve ono sto pozelim, jel ima neki problem sa tim?

Jel ima to kod Apple-a? Da koristis nesto kako ti hoces a ne kako ti je zacrtano.

To je opet tvoj problem sto koristis "monitor" sa dijagonalom od 40" na udaljenosti od 1.3 metara, jer je optimalna udaljenost za toliku dijagonalu 3 m. To ne samo da je megalomanski nego je i nezdravo. Ali to je opet tvoj izbor, mozes da kupis i projektor i da rasiris dijganola na 10 metara i da na tome gledas filmove sa udaljenosti od 1 m i ja opet nemam nista protiv toga. A kad bi malo pogledao knjizice koje si dobio uz taj tv sigurno bi negde procitao da proizvodjac tog TV-a nije predvideo da se koristi sa udaljenosti od 1,3 m. Ali ti imas najveci monitor "u selu" i to je najbitnije.
I opet mogu da napisem da TV nije pravljen da bude monitor, moze da posluzi da se pogleda neki film eventualno (ako nemate neki blueray ili dvd plejer), ali nikako nije predvidjen da se korsti u sastavu desktop racunara i samo za to.

@Magik
Tvoja strucnost sto se ove teme tice, zasniva se na google, sam si rekao da ne koristis ni jedan od ova dva telefona, niti njihove OS-ove, ali to te ne sprecava da solis pamet o tome koji telefon je bolji, i bolje radi, bez obzira sto si ih video samo na slici.

@Switch

Bitno da ti imaš najbolji Mac u selu... ;)

@priest77

Ja ne volim lična vređanja, ali si se toliko izlupetao da su donekle i opravdane ove lične prozivke.

Sto se pouzdanosti sd kartica tice, samo mi kazite, koliko ljudi poznajete kome se desilo da im rikne interna memorija u bilo kom telefonu, (ne mora iPhone) i posle recite koliko njh znate da su imali problema sa SD karticama?
Najverovatnije svaki drugi je imao bar jednu SD karticu koja je riknula.
Evo meni se pokvarile dve od kad ih koristim, a nijedna interna memorija, ni u iphone niti u bilo kom drugom telefonu sto sam imao.

1.None
2.None

To je opet tvoj problem sto koristis "monitor" sa dijagonalom od 40" na udaljenosti od 1.3 metara, jer je optimalna udaljenost za toliku dijagonalu 3 m. To ne samo da je megalomanski nego je i nezdravo. Ali to je opet tvoj izbor, mozes da kupis i projektor i da rasiris dijganola na 10 metara i da na tome gledas filmove sa udaljenosti od 1 m i ja opet nemam nista protiv toga. A kad bi malo pogledao knjizice koje si dobio uz taj tv sigurno bi negde procitao da proizvodjac tog TV-a nije predvideo da se koristi sa udaljenosti od 1,3 m. Ali ti imas najveci monitor "u selu" i to je najbitnije.
I opet mogu da napisem da TV nije pravljen da bude monitor, moze da posluzi da se pogleda neki film eventualno (ako nemate neki blueray ili dvd plejer), ali nikako nije predvidjen da se korsti u sastavu desktop racunara i samo za to.

Optimalna udaljenost da bi se iskoristila prednost FullHD rezolucije na toj dijagonali je 1.6m, evo ti kalkulator http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1229341535

Ono sto ti ne kapiras je da ne gledam filmove iz stolice na 1.3m sigurno, sednem na trosed iza stola a sto ima tockice pa ga lako pomerim u stranu da ne smeta, tako gledam filmove... sto je nekih 2.5m+ sigurno.

Jeste, imam najveci monitor "u selu", zbog toga ga koristim, da, kako si znao? Nevidjena drskost nekih ljudi na ovom forumu...

Ne zelim da nastavljam diskusiju o televizorima ovde, dodji u odgovarajucu sekciju ako imas nesto pametno da kazes na tu temu.

Pa mora prosto covek da pocne da proziva licno jer kad nekome nesto cinjenicno objasnis a on se i dalje drzi svojih nerazumnih stavova onda prosto ne mozes da se ne iznerviras.

Ovo je vec bilo ali sjajno opisuje situaciju:

http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

Inace meni je crkla jedna kartica, al mi crko i jedan Intel SSD disk, u sta spada SSD u kartice ili internu memoriju :)

Ja na 2 lokacije u protekle 3-4 godine vise ne koristim monitor.
1.)U svom stanu sam kupio dugacak vga kabl i spojio kuciste sa monitorom od 32" i iz ugaone bezicnom tastaturom i misom sam dirigovao i gledao filmove jer je pc ultimate video player,a veliki TV ultimate objekat za reprodukciju video sadrzaja.
2)Kod keve u stanu imaju 52" plazmu,i posto je novija,ima fala bogu vise HDMI ulaza i prikljucio sam na lap top. Kad ne glrdam film na plazmi,onda mi lap top sluzi za sve ostalo...

Isto ovakvo resenje je iskoristila moja sestra za njen fullhd 32" beli samsung lcd tv,i jos par drugara koji nemaju monitore nego koriste tv.
Jednostavno,monitor polako dobija alternative.
Sad monitor imaju samo po kancelarijama i oni kod kuce koji nesto rade ozbiljno na PC-u,mada to danas sve moze na TV-u...

Sta je tu glupo da se koristi TV i da li je zaista prakticnije da imam neestetski lep radni sto kao poseban drzac za monitor,i da uglavnom moram da sedim na stolici/fotelji da bih buljio u monitor...prolazi to zatvoreno razmisljanje.

Poslednja izmena:
Sto se pouzdanosti sd kartica tice, samo mi kazite, koliko ljudi poznajete kome se desilo da im rikne interna memorija u bilo kom telefonu, (ne mora iPhone) i posle recite koliko njh znate da su imali problema sa SD karticama?
Najverovatnije svaki drugi je imao bar jednu SD karticu koja je riknula.
Evo meni se pokvarile dve od kad ih koristim, a nijedna interna memorija, ni u iphone niti u bilo kom drugom telefonu sto sam imao.
Meni crkla integrisana memorija u Nokiji 5510 i 2 USB fleša (Verbatim, bre), a mem. kartice, od njih... 1..2..5... 7 komada - nijedna, od 2004. ka ovamo.
Ja već odgovorih, ali ili sam ti na listi ignorisanja ili nisi video poruku.

Slažem se da lično prozivanje, da ne upotrebim reč "vredjanje", nikako nije na mestu i sa te strane te u potpunosti podržavam. Samo nemoj nebuloze da pišeš (što i dalje nije opravdanje za uvrede).

A ostali, sjašite malo sa vredjanja i loših reči, nije li dovoljno da ste dokazali svoje stavove? Samo gubite autoritet i kredibilitet.

@telep
Integrisana memorija je pouzdanija i brza, a SD kartice imaju prednost sto se mogu menjati, i rade kada ti upadne telefon u reci. ;)
Svako bira ono sto mu treba.
Ma šta bre ti lupetaš!?!? Na osnovu čega ti tvrdiš da je integrisana NAND MLC memorija (Samsung K9MCG08U5M) pouzdanija od NAND MLC memorije kojoj se pristupa preko SD interfejsa!?!?!? Koji si ti... :wall:

Što se brzine tiče, bitno je samo da se zadovolji neophodni minimum za određene operacije, a microSD kartice klase 6 ih više nego zadovoljavaju.

BTW: Mnogi (konkurentski) telefoni imaji i internu i SD memoriju. :laugh:

@Magik
Tvoja strucnost sto se ove teme tice, zasniva se na google, sam si rekao da ne koristis ni jedan od ova dva telefona, niti njihove OS-ove, ali to te ne sprecava da solis pamet o tome koji telefon je bolji, i bolje radi, bez obzira sto si ih video samo na slici.
Ne, ne, ne, ne, ne... Ja nisam pričao o "kvalitetu" telefona, korisničkom interfejsu, doživljaju njegovog korišćenja ili bilo čemu sličnom. Nemoj da mi inputiraš stvari!

Ja samo tebe "tovarim" za budalaštine tipa "ma kome još treba OBEX, USB mass-storage, microSD čitač, Adobe Flash...". A o tvojim lupetanjima o pouzdanosti SD-a i profesionalnim fotoaparatima da i ne govorim...

Pa bre čoveče, toliko puta sam te već ARGUMENTOVANO naduvao da ne znam kako te više nije sramota da se pojavljuješ ovde i objašnjavaš nešto. Postao si predmet sprdnje na forumu, a i šire... :S:

I 'ajde, gukni golube koji si stručnjak, ako smeš! Jesi l' kasapin, pekar ili dunđer? Ajde sada "pametni" isteraj do kraja to "zašto NEKI DSLR aparati imaju po dva čitača kartica" i "SD kartice su manje pouzdane od integrisanog NAND MLC čipa". :laugh::laugh::laugh:

I posle mi pričajte o kiselom grožđu i zilotama! Cccc...

Poslednja izmena:
@magick
Ja ti pricam iz licnog iskustva, i iz iskustva svih koje poznajem, nikome nije crkla integrisana memorija u telefonu a kartice jesu i to dosta cesto. Ali posto 99% ljudi ovde ima android i da im se pokvarila SD kartica nece to ni priznati.

I na kraju dupli slot za SD kartice na nekim DSLR aparatima po tvojoj argumentaciji nikako ne sluzi za backup vec za neke druge stvari, stvarno su ti smesni i argumenti :)

Zaista priest...to sve izgleda kao klasicno opravdavanje potrosene velike sume novca za nesto sto vise i nije najbolje.
Izlaskom desireHD vec ce biti iza dosta...al ste toliko slepi da mesate babe i zabe i nervirate vecinu na forumu.
Ok,slazem se,vecina nije uvek upravu(klasican primer je vecina u Srbiji koja gleda/slusa Grand produkciju i misli da je najbolje resenje ubiti sve gejeve/citaj>drugacije ljude) ali ***, u ovom slucaju je vise nego ocigledno da vam je fenseraj apple kompanije pomutio mozgove. Telefon je bruka dobar,ima dosta ok stvari sa "cool"animacijama,ali ocigledno failuje na mnogo bojnih polja...sam iphone sa svojim failovima otvara vrata konkurenciji da udje u bitku i oduva iphone,samo zbog njihove zatvorene politike tipa>ne treba mass storage,ne treba flash i bluetooth....
Ne znam zaista kako mozete da opravdavate to.
Ima dosta boljih stvari,ukljucujuci i dizajn,ali cena od 700e u EU a da nemas ni radioAplikaciju i moras da doplacujes 1$ na sve to...hmm cini mi se da ce morati da menjaju politiku.
Ne verujem da u 600-700 eura nisu mogli jedan euro za radio da uglave.
Kontam da halavi steve jobs koliko god dobro vodio kompaniju i zaradjivao na bogatasima,kad kuci CUMSHOT-uje zeni u usta,natera je da pljune nazad u posudicu da bi mogao da ode s istom proda u sperm banci...svaki dolar se mora ustedeti i zaraditi,iscrpeti poslednja kap iz suve krpe-politika SJ-a
Bezobrazno i blesavo. Sad ce opet neko da uskoci s recenicom tipa> PA TI AKO TI JE BEZOBRAZNO ONDA UZMI KOPIJU SPHONE.. E ja onda kazem,da ako vama to isterivanje bezobrazluka nije glupo da osetite na svojoj kozi,tj da budete mazohisti i pregrizete nedostatke koje apple kompanija nudi,onda ste svi vi kucke cika Steve...on vas oblikuje i siba po vama kako njima odgovara,a vi kao dobre kuckice cutite i stitite svog gospadara

Potpis.
Iskreno, nadam se da je ovo kraj.

Poslednja izmena:
@magick
Ja ti pricam iz licnog iskustva, i iz iskustva svih koje poznajem, nikome nije crkla integrisana memorija u telefonu a kartice jesu i to dosta cesto.
A tvoje iskustvo je veliko u božiju mater... Imao si 5 SD kartica u životu i crkle su ti dve... I ti to zoveš validnim argumentom? :trust: To je smešno mali uzorak da bi se izvukla bilo kakva statistika.

Ja imam kontakata sa mnogobrojnim prodavcima hardvera (pa čak i onim najvećim) i znam da im procenat reklamacija SD kartica među najnižim od svega što prodaju.

Ali posto 99% ljudi ovde ima android i da im se pokvarila SD kartica nece to ni priznati.
Ma kakav bre Android, kakvi bakrači... Zabole me i za Android i za Ajfon i za ne znam ni ja šta... Nisam ti ja iz te priče... (ja imam Nokiju 6120 klasik, a žena Vejva). Samo nemoj da lupetaš stvari koje ne stoje!

I na kraju dupli slot za SD kartice na nekim DSLR aparatima po tvojoj argumentaciji nikako ne sluzi za backup vec za neke druge stvari, stvarno su ti smesni i argumenti :)
Ne, tvoji argumenti su smešni. Ti taj aparat nisi u životu ni video... A i da jesi verovatno bi ti služio za potapanje kupusa!

Video si da neki aparati imaju po dva čitača (neretko i različitih kartica) pa si odmah zaključio da je to tako zato što su SD kartice toliko nepouzdane da bi neozbiljno bilo raditi sa jednom? :laugh: Pa onda su i CF kartice nepouzdane, pošto ima i aparata sa dva CF slota. To onda dalje znači da je EOS 5D Mark II neozbiljan aparat... A o tvojoj ozbiljnosti sa "lepim animacijama" i "gomilom igrica" da i ne govorim.

Prebaci to u lendskejp, izgleda da ti je logika ostala u "retard" režimu! :d

Potpis.
Iskreno, nadam se da je ovo kraj.

Kraj je samo novi početak. Sad će priest da objašnjava OCU gdje je sve pogriješio u onom tekstu. :d

motivator619c4ef8c6bc49557c773e1e74395ef4c5a777e9.jpg

Kakav crni kraj ovo je tek warm up. :D:D:D
Ostale su diskusije ili ti fight oko tastera , lezista sim kartice, punjaca ima tu jos rasprave.

Zaista priest...to sve izgleda kao klasicno opravdavanje potrosene velike sume novca za nesto sto vise i nije najbolje.
Izlaskom desireHD vec ce biti iza dosta...al ste toliko slepi da mesate babe i zabe i nervirate vecinu na forumu.
Ok,slazem se,vecina nije uvek upravu(klasican primer je vecina u Srbiji koja gleda/slusa Grand produkciju i misli da je najbolje resenje ubiti sve gejeve/citaj>drugacije ljude) ali ***, u ovom slucaju je vise nego ocigledno da vam je fenseraj apple kompanije pomutio mozgove. Telefon je bruka dobar,ima dosta ok stvari sa "cool"animacijama,ali ocigledno failuje na mnogo bojnih polja...sam iphone sa svojim failovima otvara vrata konkurenciji da udje u bitku i oduva iphone,samo zbog njihove zatvorene politike tipa>ne treba mass storage,ne treba flash i bluetooth....
Ne znam zaista kako mozete da opravdavate to.
Ima dosta boljih stvari,ukljucujuci i dizajn,ali cena od 700e u EU a da nemas ni radioAplikaciju i moras da doplacujes 1$ na sve to...hmm cini mi se da ce morati da menjaju politiku.
Ne verujem da u 600-700 eura nisu mogli jedan euro za radio da uglave.
Kontam da halavi steve jobs koliko god dobro vodio kompaniju i zaradjivao na bogatasima,kad kuci CUMSHOT-uje zeni u usta,natera je da pljune nazad u posudicu da bi mogao da ode s istom proda u sperm banci...svaki dolar se mora ustedeti i zaraditi,iscrpeti poslednja kap iz suve krpe-politika SJ-a
Bezobrazno i blesavo. Sad ce opet neko da uskoci s recenicom tipa> PA TI AKO TI JE BEZOBRAZNO ONDA UZMI KOPIJU SPHONE.. E ja onda kazem,da ako vama to isterivanje bezobrazluka nije glupo da osetite na svojoj kozi,tj da budete mazohisti i pregrizete nedostatke koje apple kompanija nudi,onda ste svi vi kucke cika Steve...on vas oblikuje i siba po vama kako njima odgovara,a vi kao dobre kuckice cutite i stitite svog gospadara
Suština! Mislim, da se ne lažemo...

@The Stig
:D
Da, kada ne visim na benchu jurim pedere po Beogradu da ih pobijem, jer nemam pametnija posla :D

Poslednja izmena:
O Boze... :lupko:
(uzeh Bozije ime uzalud...Sorry Priest :D)
Bice da ste u pravu.

@The Stig
:D
Da, kada ne visim na benchu jurim pedere po Beogradu da ih pobijem :D
Pa ti si izgleda stvarno "disabled", kao i taj tvoj telefon... :S: Samo što ti OBEX nije najveći problem! :d:d:d

Svrati malo na IRC... Lepo ćemo se družiti. :eyebrows:

kad već pomenuste punjač, meni je smešno što ako ti nešto od dodataka za apple uređaje slučajno rikne (što inače ne može da se desi jer je ultra-kvalitetno) puko si kao zvečka, jer original punjač i sluške koštaju kao solidan dumb telefon :d

Uostalom taj sPhone se prodaje brze nego ip4. Za koji mesec, Samsung ce prodati vise "kopija" nego Apple "originala".

kad već pomenuste punjač, meni je smešno što ako ti nešto od dodataka za apple uređaje slučajno rikne (što inače ne može da se desi jer je ultra-kvalitetno) puko si kao zvečka, jer original punjač i sluške koštaju kao solidan dumb telefon :d
Ja ima i original i neki kineski "original" sa ebay-a, za neke male pare, i koliko vidim radi i jedan i drugi.
Interesantno je da cak i dock sa 2G radi na iP4

^Pa moze im se..lupaju se s cenama jer ce kuckice kupiti misleci da je ipak to NAJKVALITETNIJI i OPRAVDANO najskuplji punjac u svemiru... ;/

Ja ima i original i neki kineski "original" sa ebay-a, za neke male pare, i koliko vidim radi i jedan i drugi.
Interesantno je da cak i dock sa 2G radi na iP4
lol...ovim si sebi pljunuo u usta...kazes da nesto mnogo jevtinije radi posao najskupljeg na svetu?i to isto? Rofl...pa to je nemoguce..bar kod iphone-a nemoguce,nema niceg boljeg,tako ste vi tvrdili i govorili da je s razlogom skuplji...
E sad,zasto li je oridzidzi punjac skuplji i sta ima u sebi kad radi isto kao "kopija"pitam li se... Mozda u sebi krije bich za stevine kuckice

Poslednja izmena:
lol...ovim si sebi pljunuo u usta...kazes da nesto jevtinije mnogo radi posao najskupljeg na svetu?i to isto? Rofl...pa to je nemoguce..bar kod iphone-a nemoguce,nema niceg boljeg,tako ste vi tvrdili i govorili da je s razlogom skuplji...
E sad,zasto li je oridzidzi punjac skuplji i sta ima u sebi kad radi isto kao "kopija"pitam li se... Mozda u sebi krije bich za stevine kuckice

To da su Apple i njegovi uređaji (kao i dodatna oprema) najkvalitetniji je aksiom, tj. ne dokazuje se, nego se podrazumjeva da je tako.:whip:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno