Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
magick mogao bi malo da se spustis na zemlju

Pouzadnost tih kartica znaju svi, priznali to ili ne, a ja da ubedjujem tebe nemam nameru.
Šta si ti po struci? Treći put te pitam... Zašto ne smeš da odgovoriš? Jesi li uopte završio osnovnu školu? :trust:

Meni crkla integrisana memorija u Nokiji 5510 i 2 USB fleša (Verbatim, bre), a mem. kartice, od njih... 1..2..5... 7 komada - nijedna, od 2004. ka ovamo.

Sta mislite zasto ozbiljni fotoaparati koriste dve kartice i imaju live backup?

two-slots-0600.jpg

Da izvucemo zakljucak da je iPhone neozbiljan uredjaj jer ne koristi nijednu ?
Ili sta je vec bila namera tvoje tvrdnje?

Zato što prosečan pro aparat sa jednim punjenjem ispuca više fotki nego što jedna kartica, makar i od 32 GB, može da snimi.

Da izvucemo zakljucak da je iPhone neozbiljan uredjaj jer ne koristi nijednu ?
Ili sta je vec bila namera tvoje tvrdnje?
Pa mozes da izvuces i zakljucak da SD kartice nisu bas najpouzdanije, zato su ubacili dve kartice da bi upisali istu stvar na dva mesta, ako jedna crkne ostane ona druga :)

Poslednja izmena:
Right. Ceo svet je obmanut. Priest77, nemoj nikad da koristiš memorijske kartice, nigde, pokaži nam svima.

Koristim ih i zato ne kunem se u njima da su savrsenost pouzdanosti

Pa ne postoji savrsena pouzdanost, cak ni kod iPhone-a. Pouzdano mi je otisao wifi posle 3.0 apdejta, a rekli su da nece biti nist' :) Nemoguca je bila popravka telefona, a ajfon bez wifi-a skoro pa kao bez JB-a :)) A o tom problemu na Apple forumu 200 strana i jos uvek nema resenja. Tako da slucaj nije usamljen ;) A plus na tih 200 strana, volshebno je nestalo bar jos 100 ... Jer Apple zna sta je najbolje za onoga ko pishe :D

Ja još uvek imam u 6230 256MB karticu koja evo ima 6 godina i radi savršeno. Takođe sam promenio bar 20 memorijskih kartica različitih veličina i nikada ni jedna nije crkla.

Zakljuci sta hoces i posalji pismo ovima u Nikonu da su ludi jer su ubacili dve SD kartice bez veze

Što bi im ja slao, šalji im ti, ti imaš problema ne ja. Savršeno sam zadovoljan karticama i mogućnošću da ih menjam.

Dobro i? Šta treba da zaključimo iz toga?

Da se tehnicka roba kvari?
Cek, i meni su riknula 2 televizora od 5 u kuci, kao i jedna ves masina! Znaci, nepouzdanost televizora i ves masine je velika. Trebalo bi da svaki iole ozbiljniji perac vesa ima po dve ves masine u kuci, pa da za svaki slucaj ima po dva primerka istog duksa, istih gaca, carapa i svega ostalog. Ako jedna ves masina u toku pranja otkaze, da ostane ona druga da opere potrebnu garnituru vesa!

Sta mislite zasto ozbiljni fotoaparati koriste dve kartice i imaju live backup?
Jaaaadan... Pa ti si stvarno dijabola! :S: I to teška... :(

A šta, Canon EOS 5D Mark II je neozbiljan aparat zato što koristi SAMO JEDNU CompactFlash karticu? :laugh: A pre nego što odvališ da CF kartice ređe crkavaju od SD-a... EOS 1D serija (Mark II, III i IV) ima po jedan CF i jedan SD slot (što je zgodno jer možeš da koristiš različite tipove kartica), dok Nikon D3 ima dva CF-a.

Both Nikon, and Canon on its latest MKIII models, allow the choice of shooting simultaneously to both cards, raws to one card and JPGs to the other, or having the second card as an overflow when the first one fills. The D3 with the ability to use cards of identical type, size, and speed makes this all work very smoothly.
A sada da ti objasnim... Dva slota služe da se na jednu karticu snima RAW, a na drugu u JPEG formatu. Jednu imaš za naknadnu obradu, a ovu drugu možeš da daš odmah na štampu. Momenat "bekapa" je tu sekundaran, ali svakako nije loš...

U principu sve može da crkne! Telo, objektiv, HDD, RAM, fen za kosu... SVE! Imati redundansu nikada nije loše, pogotovo kada ti zastoj u poslu ili gubitak podataka pravi ogromne gubitke. Ja se baš pitam da li Ajfon ima unutrašnji bekap, odnosno da li mu je tih funjavih 16 ili kol'ko već GB MLC-a udvojeno? :eyebrows: A ne... ti verovatno imaš dva Ajfona u džepu... za nedajbože... :wall:

Zakljuci sta hoces i posalji pismo ovima u Nikonu da su ludi jer su ubacili dve SD kartice bez veze
Nemoj da šalje da se bruka. A ti osnovac nemoj više da lupetaš ovde o stvarima o kojima nemaš pojma.

P.S. Ovaj zreo za ban...

Poslednja izmena:
Tebi je crkla 1/1 veš mašina, tj. svaka. Znači svaka će crći i to ne treba nikako kupovati. Umjesto toga treba kupiti iPhone sa integrisanom flash memorijom jer je to pouzdano i ne crkava.
:D:D:D:D:D

Da se tehnicka roba kvari?
Cek, i meni su riknula 2 televizora od 5 u kuci, kao i jedna ves masina! Znaci, nepouzdanost televizora i ves masine je velika. Trebalo bi da svaki iole ozbiljniji perac vesa ima po dve ves masine u kuci, pa da za svaki slucaj ima po dva primerka istog duksa, istih gaca, carapa i svega ostalog. Ako jedna ves masina u toku pranja otkaze, da ostane ona druga da opere potrebnu garnituru vesa!

Nemam pojma što si mene citirao, ja ni ne tvrdim da je nešto savršeno, za razliku od nekih.

Nego Švešteniče... zašto ti nećeš/ne smeš da kažeš šta si po zanimanju, a šta po obrazovanju? Ili treba ozbiljno da shvatimo to da nisi još ni osnovnu školu završio? :trust: Mislim, tako i deluješ...

Je l' još nekome simptomatično to što neće da kaže šta ima od škole i čime se bavi u životu? :sceptic:

Meni od USB flesheva je crkao samo, na žalost, CORSAIR flash voyager (i nemam gde da ostvarim pravo na garanciju koje ima na pretek :p), a od svih memorijskih kartica, nije mi crkla još ni jedna..a imam ih 6..uh ali su mi crkla 4 bojlera u periodu od 8 godina, dakle jedan na svake dve godine :p

Poslednja izmena:
Nemam pojma što si mene citirao, ja ni ne tvrdim da je nešto savršeno, za razliku od nekih.

Ma citirao sam tebe zato sto si ti postavio pitanje sta iz toga zakljucujemo. Pa samo da se nadovezem na to pitanje. Znam ja da ti ne tvrdis da je nesto savrseno, ne brini ,)

...a od svih memorijskih kartica, nije mi crkla još ni jedna..a imam ih 6..uh ali su mi crkla 4 bojlera u periodu od 8 godina, dakle jedan na svake dve godine :p
Pa zato bi tebi Stevica dao da se tuširaš 'ladnom vodom. :d Em je pouzdanije, em zdravije je jer se čeličiš. :d

Ne, ali koristiti postojanje dva čitača kartica na pojedinim DSLR aparatima kao argument da je SD memorija nepouzdana je teeeeško lupetanje. A pri tome ni ne zna šta je fleš memorija...
rolleye0010.gif

Poslednja izmena:
Magik
Rekao sam ti da se spustis na zemlju i da prestanes sa licnim vredjanjem jer mogu i ja tebe da nazovem dijabolom bez problema, sto tvrdis da su ti SD kartice pouzdanije od integrisane memorije.
A da se tebi pravdam, koju skolu sam zavrsio, ne pada mi na pamet. Ko mislis da si ti, Ivica Dacic, pa si me priveo na informativni razgovor :D

Čekaj ti kažeš da iPhone ima prednost u odnosu na galaxy s zato što galaxy s ima memorijsku karticu? Koliko znam galaxy s ima isto to što ima iPhone + memorijsku karticu, loša ova kopija.

Ja bih te priest77 samo posavetovao da se ne vezuješ previše za materijalne stvari u životu, a do tog zaključka si valjda i ti mogao da dođeš, jer koliko se sećam u nekoj temi si rekao da imaš i decu (možda grešim), pa samim tim imaš i dovoljno godina za takva rezonovanja, a ne ovakva kakva prosipaš u ovoj temi. Jer ti se ne razlikuju nešto mnogo od inkvizicijskih shvatanja u ranom srednjem veku.

@telep
Integrisana memorija je pouzdanija i brza, a SD kartice imaju prednost sto se mogu menjati, i rade kada ti upadne telefon u reci. ;)
Svako bira ono sto mu treba.

...mogu i ja tebe da nazovem dijabolom bez problema, sto tvrdis da su ti SD kartice pouzdanije od integrisane memorije.
Pa možeš ti da pričaš šta hoćeš, ali svako ko iole razume problematiku vidi da si diletant i da lupetaš gluposti koje si sam upravo iskonstruisao, a pogotovo to vide ljudi iz struke.

Da si dijabola sam rekao zato što zaključuješ neke (potpuno pogrešne) stvari navodeći promašene primere, a istina je da o tim stvarima ne znaš ama baš ništa, ili što je još gore misliš da nešto znaš.

A da se tebi pravdam, koju skolu sam zavrsio, ne pada mi na pamet. Ko mislis da si ti, Ivica Dacic, pa si me priveo na informativni razgovor :D
Ne moraš ti meni da se "pravdaš", već samo potprepi nekako svoj kredibilitet. Na osnovu kog znanja i iskustva ti lupetaš sve ovo i iznosiš tvrdnje koje nemaju veze sa životom!?!? Da si elektro-inženjer, odnosno kolega IT-evac nisi... to nam je svima jasno... Samo me zanima kako i čime u životu zarađuješ za 'leba i odakle ti toliko "znanje" kojim "poklapaš" čak i storedž i A/V inženjere sa diplomom i iskustvom? :trust:

Ja bih te priest77 samo posavetovao da se ne vezuješ previše za materijalne stvari u životu, a do tog zaključka si valjda i ti mogao da dođeš, jer koliko se sećam u nekoj temi si rekao da imaš i decu (možda grešim), pa samim tim imaš i dovoljno godina za takva rezonovanja, a ne ovakva kakva prosipaš u ovoj temi. Jer ti se ne razlikuju nešto mnogo od inkvizicijskih shvatanja u ranom srednjem veku.

Ne vezujem se previse za materijalne stvari ali nervira me to ubedjivanje koje i oni koriste a jos vise licno vredjanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno