Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
10?
Ma ja bi bio prezadovoljan da daju 3, al kad nema ebi ga...

Sto se prednsoti Androida tice:

1.Desktop koji sjajno izgleda ( pa jos sa live wallpaperima :) )
2. Potpuno customizable Desktop
3. Fantasticni Desktop sa 7 ekrana
4. Sve sto vam treba nalazi se na nekom od desktopa (tj mozete staviti tamo)

Dosta o desktopu, ali moram da pokazem kolilka je to ogromna i nenadoknadiva prednost.

5. Potpuna integracija sa Google servisima
6. Sve od googla radi ko svajcarski sat na Androidu, neke od tiha stvari ne postoje za iPhone

7. Moze da se konektuje na svaki komp bez ikakve instalacije, samo utaknes u USB modu
8. Kod HTC-a ima dodatak prelepi Sense (prouciti htcsense.com da se vidi sta ce sve moci jos pride da se radi) a kod Samsunga ono njihovo cudo
9. Ko voli moze da koristi Custom romove
10. Manje vise sve na telefonu moze da se izmenja ali i ne mora, sve zavisi od zelje volje i znanja korisnika (i to uvek sa svim vertzijama sistema)
11. Pravi multitasking
12. Gornji spustajuci meni gde se nalaze sva bitna obavestenja

Nek neko nastavi listu, od mene dosta.

Ja samo da ponovim, da se ne zaboravi...

@magick
Vidim da sve sto nema Android ili "nije bitno" ili je "bez veze"
Isto kao i za iPhone.

Nije moj iphone imao iMovie kada sam ga kupio ali na smartphone mozes da instaliras program (ako postoje) dok sPhone je dosao bez iMovie i to stanje i dalje ne moze da se promeni
I šta ćemo kada se za mesec-dva to stanje promeni? "Imali smo 5 meseci video editor pre vas!"
rolleye0010.gif

Ja lepo rekoh, kome je neophodan video editor na telefonu neka kupi iPhone ili Wave. A ja sam lično sa Vejvom prezadovoljan iako još uvek gotovo da i nema ap-stor (imam na njemu sve što mi treba).

Kakve veze ima baterija sa iMovie jer iP4 ima solidnu autonomiju i mozes da ga cackas satima bez brige da ces ostati bez baterije. Ono sto si snimio na telefonu uz pomoc iMovie mozes brzo i lako da editujes i posle direktno na YouTube sa telefona, tako da ne vidim zasto je to nepotrebno.
Da... baš ćeš da imaš solidnu autonomiju kada kreneš da renderuješ HD video na telefonu.
rolleye0010.gif
I pazi... ja sam ti video inženjer sa diplomom i dosta iskustva, tako da pazi pre nego što nešto odvališ... Nisi ovde na svom terenu. :eyebrows:

U svakom slucaju bice potrebno za jedno godinu dana kada se pojavi i na androidul, a mi na iPhone sigurno cemo imati nesto drugo
Pa vi ste stvarno super svetski mega Carevi. Trebalo bi da napravite jednu paradu. :eyebrows::d

Sto se tice kalendara, nije mi palo na pamet da probam da li ide u landscape ali sada sam probao i fabricki kalendar ne ide u lanskape. U svakom slucaju 99% programa ide u lanscape i to ide lepo uz animaciju za razliku od androida.
Hahahahahaahahah!!! :laugh::banana::banana::banana:

Hahahaha, ne može kalendar u landscape. :d :d :d
Nemaš bre pojma. Pa to tako treba. Nisi valjda klošar da koristiš kalendar u lendskejp prikazu? :d

Je l' imaš neku animaciju kada ne možeš da prebaciš u landscape? :d
Ima i kada ne može da prebaci fajlove preko BT-a i kada ga telefon naduva za USB masstoredž režim. Al' da znaš kako je lepa... prosto uživancija! :eyebrows::banana:

ja sam ti video inženjer sa diplomom i dosta iskustva, tako da pazi pre nego što nešto odvališ... Nisi ovde na svom terenu. :eyebrows:

Video inzenjer je pre par postova gore mogao da se kune na domacem terenu da postoji Android i pokusao da me ubedi u tako nesto :)

I ne znam kako mislis da ti znas bolje od mene koliko mi traje baterija kada editujem video fajlove?

Evo što se tiče UI, prist koji koristi android bi trebao da zna da samsung ne dolazi sa stock androidom, takođe htc ima sense, motorola ima moto blur koji ima dosta zajedničkog sa stock androidom ali je dorađen na motorolin način. Evo neke slike što sam uhvatio sense-a pa me zanima šta to iPhone ima mnooooooooogo bolje od ovoga.
http://img299.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dedqwvice.png

Video inzenjer je pre par postova gore mogao da se kune na domacem terenu da postoji Android i pokusao da me ubedi u tako nesto :)
Pa i postoji Android. Keve mi. :d

Ako misliš na video editor ok... zeznuo sam se... Ja lepo rekoh da ni nemam Android telefon, samo ne mogu da čitam više tvoja trabunjanja pa sam morao da se umešam. :eyebrows:

Inače, koristio sam uglavnom Symbian telefone, a od skoro eto imam kontakta i sa Samsung Vejvom (Bada OS).

I ne znam kako mislis da ti znas bolje od mene koliko mi traje baterija kada editujem video fajlove?
Ne mislim da znam koliko ti TAČNO traje baterija i koliko možeš efekata, tanzicija i koje čega da izrenderuješ, samo ti kažem da ne pokušavaš da trivijalizuješ povećanje potrošnje pri takvim operacijama.

Ta aliplikacija i nije za neki pravi NLE već ono, da središ malo klipiće pre aplouda, a za sam editing je u ovoj situaciji cloud dušu dao.

BTW: ti ne prokomentarisa moj poslednji post u Retina vs SAMOLED tredu... Šta je bilo? Kako to da Retina ima lošiju sliku na otvorenom, a? :eyebrows:

Isto i za sve ostalo... Kad' Ajfon ima neku prednost, pa to je bre kuća! To je sve i svja! Bez toga ne može da se živi! A kada mu nađemo neku manu/slabost onda to trivijalizuješ do maksimuma, u stilu "pa dooobro... al' to nije ni bitno". Pa ništa... Pošto je tebi Ajfon APSOLUTNO SAVRŠEN u svakom pogledu, a sve drugo je smešno, zašto si još uvek u ovom tredu? :trust: Boriš se za neku pravdu? Dobijaš pare od Stevice? Ili možda još uvek ne možeš ni sebi da priznaš da ti se sviđa Wham! ? :d:d:d

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da ubacim ovu sliku gore, to je super duper mega giga napredna opcija (koja nije tako bitna), koju ne možeš da animiraš. Staviću ti i slike običnog sensa samo da promenim rom (jeste da ti brat ima desire ali nisam baš siguran da si ga ikada upalio).
devicen.png

Evo ti i slike hero/legend/desire sensa, molio bi sada da mi kažeš šta to epohalno propuštamo, da više završimo sa tim UI-om.
http://img828.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=debvice.png

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da ubacim ovu sliku gore, to je super duper mega giga napredna opcija (koja nije tako bitna), koju ne možeš da animiraš. Staviću ti i slike običnog sensa samo da promenim rom (jeste da ti brat ima desire ali nisam baš siguran da si ga ikada upalio).
Pa čoveče, šta će mu to kad' ima iTunes? To što smo mi klošari pa nemamo da damo 300€ za paketni aploud jednog filma u divx-u, to je naš problem.

'Oćeš nekome da prebaciš na komp nešto sa svog telefona (recimo baš taj neki video materijal, što si upravo editovao pomoću iMovies)? Nema problema... instaliraj mu prvo na komp iTunes (ako je slepac pa već nema) i onda aplouduj to sa svog telefona na "klaud", pa odatle svucite. Mislim, moraš biti u toku. To se sada tako radi. To ti je budućnost...

E, da... pazi samo da ti telefon nije džejl-brejkovan ili da nemaš neku "ilegalnu" muziku. :S:

Poslednja izmena:
A tako znači, ***. ja sam još uvek u Srbiji (možda prist živi negde u Japani ili J. Koreji), ovde se još uvek štekaju za poruke, za internet na telefonu niko nije ni čuo, nisu baš sigurni ni za wifi, možda je to gps ili gprs ko će ga znati jedno slovo je razlika.

Poslednja izmena:
^ Pa čoveče, ceo Vršac ti je wi-fi. Pričao dečko o tome... Na svakom čučavcu po jedan AP.

Naravno sve free. Biju ko neće. Nisi u toku...

Pa to ti je vršački standard u mom selu toga nema.

Može neka prednost UI na iPhoneu u odnosu na ono što sam postavio?

devicen.png

Evo ti i slike hero/legend/desire sensa, molio bi sada da mi kažeš šta to epohalno propuštamo, da više završimo sa tim UI-om.
http://img828.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=debvice.png

Ovo je skroz kul, stavljene su najpotrebnije opcije.

Evo spisak Apple aplikacija koje se ne prelaze u landscape mode:
- Weather
- Maps
- Calendar
- Clock
- Settings
- App Store

@magick
Kasno sam se setio da ti odgovorim na post, pa sad ne mogu taksativno da citiram i odgovaram na svaku recenicu posto sam na telefonu trenutno. Hteo sam samo da kazem da je koriscenje mobilnog telefona kao usba flasha jednako primitivno kao i koriscenje lcd tva kao monitora. Jednostavno, telefon nije pravljen da bude mass storage, kao sto ni televizor nije pravljen da bude monitor. A i danas su flesh usbovi 500 do 1500 din, tako da cak ni cena ne moze biti opravdanje da se telefon koristu kao mass storage. zasto onda sa usbovima ne moze da se telefonira?

zasto onda sa usbovima ne moze da se telefonira?

Zato što je USB 1000-2000 din, a telefon je malo skuplji. Čak i 700€ ako kupujete overrated iPhone, da bi okolini pokazali kako vi imate stila, a nemate, ili da imate para, što kaže driver. :d

Porediš dva uređaja koja se ne mogu porediti. Što ne bi telefon bio mass storage. To može svaki telefon osim iPhonea. I onda dođe neko kao ti i opravdava i objašnjava kako su svi nedostaci iPhonea u stvari features. Pomiri se s tim da je iPhone ograničen.

@magick
primitivno kao i koriscenje lcd tva kao monitora. Jednostavno, telefon nije pravljen da bude mass storage, kao sto ni televizor nije pravljen da bude monitor

O M G ! Reci mi da se salis, ali reci mi hebeno da se salis.

Ako je tebi koriscenje LCD televizora kao monitor primitivno svaka ti cast. Uzmi bilo koji FullHD model LG-a ili Samsunga, uzmi najjeftiniji kao primer i dijagonalu 32", jedno 10 puta je kvalitetniji od monitora sa TN panelom po svemu, a isti i cak bolji od monitora sa PVA panelima. Koriscenje LCD televizora kao monitor primitivno... i dalje ne mogu da svarim sta je covek rekao.... o boze... IPS panel na LG lcd-u.... S-PVA na samsung lcd-u... primitivno...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=234073

@magick
Kasno sam se setio da ti odgovorim na post, pa sad ne mogu taksativno da citiram i odgovaram na svaku recenicu posto sam na telefonu trenutno. Hteo sam samo da kazem da je koriscenje mobilnog telefona kao usba flasha jednako primitivno kao i koriscenje lcd tva kao monitora. Jednostavno, telefon nije pravljen da bude mass storage, kao sto ni televizor nije pravljen da bude monitor. A i danas su flesh usbovi 500 do 1500 din, tako da cak ni cena ne moze biti opravdanje da se telefon koristu kao mass storage. zasto onda sa usbovima ne moze da se telefonira?

Koji ste vi sektasi, nemam reci..., sve je receno i jasno, tuzno, zalosno...

@magick
Kasno sam se setio da ti odgovorim na post, pa sad ne mogu taksativno da citiram i odgovaram na svaku recenicu posto sam na telefonu trenutno. Hteo sam samo da kazem da je koriscenje mobilnog telefona kao usba flasha jednako primitivno kao i koriscenje lcd tva kao monitora.
Hahahhahahahahah!!! :laugh:

Da bre, totalno je primitivno... Kakav primitivizam! Kao i korišćenje BT-a za razmenu fajlova ili papira za brisanje ano-genitalne regije... Passé!

Jednostavno, telefon nije pravljen da bude mass storage, kao sto ni televizor nije pravljen da bude monitor.
Da, Ajfon jednostavno nije pravljen tako da možeš da korisiš raspoložive desetine gigabajta kako ti hoćeš, kao što ni televizor ne bi trebalo da prikazuje sliku koju ti hoćeš, već samo ono što ti se emituje!
rolleye0010.gif
Siguran sam da će prvi Epl TV i slediti tu filozofiju.

A i danas su flesh usbovi 500 do 1500 din, tako da cak ni cena ne moze biti opravdanje da se telefon koristu kao mass storage.
Za 500 din. možeš da uzmeš samo 1GB, a za 1500 bi još možda i mogao negde da iskukumavčiš 8GB. I da... cena nije opravdanje, kao što ga nema ni Epl za svoje svinjarije na telefonu od 700€.

A reci mi, kako na USB-u da primim MMS ili e-mail? :trust: Telefon ima mnogo veću lepezu komunikacionih mogućnosti... pa ako imam neki fajl na telefonu koji hoću da prebacim ortaku ili kolegi na njegov Dell laptop, gde ono beše da utaknem taj USB fleš u telefon? :S:

zasto onda sa usbovima ne moze da se telefonira?
Zato što onda niko ne bi kupio Ajfon! :d:d:d

Poslednja izmena:
Zasto sam sektas?
Kazem lepo za smartphone je jako bitno koliki je izbor programa i igrica, ali nekima to nije bitno pa tvrde da je Android bolje resenje zato sto ima widgete na homescreenu i fabricki kalendar u landscape :D i nema potrebe za lepim UI-jem sa jos lepsim animacijama jer je to crtani film.
Ja bih licno pre izabrao 3gs nego sPhone samo zbog onog sto imas na iOS.

Zasto sam sektas?
Zato što su tebi, Kovaču i "Prekidaču" argumenti za "superiornost" Ajfona u stilu "točkovi na mom autu su okruglastiji nego na tvom".
rolleye0010.gif
A to što nemaš radio? "Pa to ti ne ne treba kada danas imaš da kupiš mp3 plejer za 1000-2000 din. A i kad odem u servis, tamo me dočekaju k'o Cara... mogu lepo da slušam muziku dok čekam i čak dobijem kafu, koju do duše moram da povratim pri izlasku". :S:

Kazem lepo za smartphone je jako bitno koliki je izbor programa i igrica, ali nekima to nije bitno pa tvrde da je Android bolje resenje
Bolje? Gore? Rešenje? Rešenje kog problema? :trust: Tebi bre nije dobro...

zato sto ima widgete na homescreenu i fabricki kalendar u landscape :D i nema potrebe za lepim UI-jem sa jos lepsim animacijama jer je to crtani film.
Hahahahaah! Nema lendskejp kalendar! :laugh: Superiorni Ajfon! :banana:

A da... animirani efekti i tranzicije su bitne u p.m. Wake me up before you go go... :,,:
party0011.gif

Ja bih licno pre izabrao 3gs nego sPhone samo zbog onog sto imas na iOS.
Pa ti lično nemaš blage veze sa životom, al' tvoj je život... :p

Poslednja izmena:
Malo ću da se odmorim od ove teme ovoliko lupanja me je dotuklo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno