Šta je novo?

Super AMOLED vs. Retina: Fight!

Sta cete... to vam je PC :)

Kineske komponente lepo ja kažem, ne kao Mac iz Kalifornije (Straight Outta Compton-Cupertino).

Ee... znate šta ima novo? :) Pojavila se prva side-by-side fotka dva Vejva, odnosno Super AMOLED vs Super-LCD. :)

samsung_wave_ii_s8530_1-580x433.jpg

Kahm! Kahm! :D:D:D (Levo Wave - SAMOLED, desno Wave II S-LCD)

Nisu ni slikani da budu iz istog ugla.
A boje stvarno su na samoledu bez veze sa realnocu, pogledajte samo icon od SMS aplikacije

Ne lupaj bre, baš je ova slika merodavna.

A boje stvarno su na samoledu bez veze sa realnocu, pogledajte samo icon od SMS aplikacije
Da bre... to uopšte nije realno. Augmented reality browser je neupotrebljiv, a i sve ostalo... čim pogledaš jasno ti je da nije realno.

Mislim, možda je ugao gledanja i kontrast bolji, kao i refleksija, ali boje uopšte nisu reale. Nikako! Zato će biti pravo razoračarenje kada ih Epl ugradi u svoje svemirske proizvode.

a i da, boje na slcdu se uooooopste nisu deformisale i izbledele :)

Ne lupaj bre, baš je ova slika merodavna.

Jeste merodavna samo za tebe.
Velika je razlika u uglovima i to u korist telefona sa leve strane.

A kakva treba da bude, posto ti ocito znas kako izgleda? :D

Ne znam kakvo je to znanje potrebno da bi poredio dve iste stvari na jednoj slici?
SMS icon na telefonu sa leve strane je skroz isprzen, ali bitno je da boje vriste :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ne znam koliko je razivio Apple ali jeste taj koji je dao novac i inicirao pravljenje mobilnog ARMa.
"Mobilni ARM"? Šta je to? Kakav je bio "nemobilni ARM" pre toga? Lupetaš! Nemaš veze sa životom... To je fakat. A da neko slučajno ne bio pomislio da znaš o čemu pričaš...

Ejkornovi ARM procesori su od samog početka bili dizajnirani da budu jeftini i niske potrošnje, zato im je na kraju krajeva Epl i prišao početkom 90-ih. Jedini "mobilni" fičer koji je posedovao ARM610 je bio statički dizajn (nije koristio DRAM), koji mu je omogućavao da potpuno isključi takt i zadrži kompletno stanje procesa. Ne znam ko je smislio statički dizajn i ko ga je prvi implementirao, ali znam da je 8-bitni RCA 1802 bio jedan od prvih CMOS mikroprocesora koji je imao statički dizajn i to još 1976! Daklem 17 godina pre ARM610.

Taj Ejkorn-Epl procesor nije ni po čemu bio revolucionaran, niti je doneo bilo šta do tada neviđeno. To bi se pre moglo reći za Njutn PDA kao Eplov finalni proizvod, ali ne i za njegove komponente.

ja na to gledam ovako: Acorn ima problema kao i svi pocetkom 90tih jer nije u x86 taboru. Tada propadaju sve moguce firme (Atari, Amiga, Acorn (koji ne moze vise da finansira inhouse CPU...) poajvom itaniuma propadaju RISC procesori... ... propada OS/2...) sve u svemu jako tuzno vreme za IT 90tih.
Kakav Itanium? Kakvi RISC procesori? Šta pričaš bre ti? :trust::wall: RISC je sahranila x86 arhitektura, a ne Itanium koji je imao efekta na industriju k'o prdež u oluji. I drugo, prvi Itanium je izašao 2001.
rolleye0010.gif

Apple u to vreme trazi mobilni procesor za svoj Newton projekat i nalazi da je ARM najadekvatniji i ulaze novac i resurse u ceo poduhvat zajedno sa Acornom.
Ovo ti je jedina tačna tvrdnja i to samo zato što ne sadrži dalju elaboraciju na temu Eplove genijalnosti i vladavine univerzumom.

Da Apple nije usao u dil sa Acornom oko ARMa, 99% sam siguran da bi ARM zavrsio kao i Acorn, kao i Atari, Amiga, Motorola, PA-RICS, Alpha, OS/2...
Da... to je tvoje, onako, stručno mišljenje? Čak si vidim i 99% siguran. :D Nemaš ti blage veze...

boze kako ste smesni. vreme koje mi ustedi Mac, jer ne moram da se brinem o istom, svaki dan radi isto, kao svajcarski sat - mi omoguci da zavrsim vise posla u jedinici vremena (aka vise novca).
Za ovo su te već lepo "natovarili" pa prosto ne znam šta bi' dodao.

E, da... idem da prelemim kondenzatore na ploči, nisam još od prošlog četvrtka. :zgran::d:d:d

Da bre. Razlika je OGROMNA! :zgran: Ua sudija! Ua!

Ne znam kakvo je to znanje potrebno da bi poredio dve iste stvari na jednoj slici?
Pa valjda o tome kako ta ikonica izgleda u REALNOSTI. :d Mislim, kako je to dizajner u Samsungu zamislio da izgleda.

SMS icon na telefonu sa leve atrane je skroz isprzen, ali bitno je da boje vriste :D
Ma da bre. Meni da neko pruži telefon sa tako "sprženim bojama" ja bih mu ga nabio na glavu. Sramota! :mad:

Poslednja izmena:
A tebi ne pada na pamet da postoji nešto što se zove dinamički dijapazon i da bi detalji na ovom drugom ekranu bili podeksponirani da je skratio ekspoziciju?

Jeste glupo porediti ovako sve osim najočiglednijeg, a to je reflaksija i ugao vidljivosti.

Poslednja izmena:
Kahm! Kahm! :D:D:D (Levo Wave - SAMOLED, desno Wave II S-LCD)
Aaaaah, yes, to je ta crna... no LCD - kol'ko god super bio :p - can match that :smoke:

P.S. Zar mislis da je stvarno bilo potrebno naglasavati koji je Wave, a koji Wave II... tj. sta je ovde S-AMOLED, a sta S-LCD? ;)

a da procitas ceo tekst pre nego sto das komentar?

SMS icon na telefonu sa leve strane je skroz isprzen, ali bitno je da boje vriste :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa bitno je :) ako ne znas kako treba da izgleda otkud znas sta je pribliznije od ove dve slike? Imam ideju - instaliraj ti to na tvoju Retinu pa da vidimo kakve boje treba da budu :D

Samo nemoj slucajno to da probas na nexusu, negde vani gde ima vise svetla, jer ces pomisliti da ti ne radi uopste displej :)

Ako je tamo nekima tesko da vide razliku, kropovao sam i zblizio te dve icone o kojima pricam pa vi presudite sami da li je samsung samo na jednom modelu predvideo sprzenu iconu ili je nesto drugo u pitanju:
sms.jpg

I ako su hteli da slika prikaze realno stanje, mogli su oba telefona da slikaju iz istog ugla, ovako jedan je skoro ispred kamere dok drugi je sa strane i ima jako los ugao. Jednostavno moraju da se gledaju iz istog ugla ako hoce da bude relevantno.

Poslednja izmena:
Isto mogu tebi da porucim za I4 :) nisi ni ti nista bolji :)

Ako je tamo nekima tesko da vide razliku, kropovao sam i zblizio te dve icone o kojima pricam pa vi presudite sami da li je samsung samo na jednom modelu predvideo sprzenu iconu ili je nesto drugo u pitanju:
A ti nisi video šta sam ti ja napisao? Čoveče, kako možeš tako i toliko napamet da pričaš (da ne kažem neku tvrđu reč)?

Izgorela slika... A ti misliš da to uživo zaista tako i izgleda? :laugh: I ne misliš da fotograf i fotoaparat imaju išta sa tim? Pa pogledaj bre stručnjače histogram slike... Da je nije toliko eksponirao, tj da se ravnao prema najsvetlijem detalju (toj ikonici) ne bi se od tog S-LCD-a ništa ni videlo.
rolleye0010.gif

***, a ja još svo vreme mislim ti imaš pojma o čemu pričaš... :wall:

Prilozi

• levels1.jpg
    levels1.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 34
sms.jpg
a da ti odes na pregled ociju, te dve ikonice uopste nisu iste, ova levo ima beli papir u koverti, a ova desno zuti.
edit: ili da kupis novi monitor.

Poslednja izmena:
a da ti odes na pregled ociju, te dve ikonice uopste nisu iste, ova levo ima beli papir u koverti, a ova desno zuti.
Ma ima i ova druga, nego je izgorela FOTOGRAFIJA jer taj AMOLED ima toliki kontrast da to nije normalno.

Drugo, nije podešen ni balans belog... A i tip je slikao sa nekim id1otom na kome je bilo namešteno da meri svetlo globalno. Da se ravnao prema toj ikonici, ovaj drugi ekran bi bio podeksponiran za smeh. :eyebrows: I to nema veze sa uglom koji se razlikuje za 5-10 stepeni. Da ne preterujemo...

Poslednja izmena:
A ti nisi video šta sam ti ja napisao? Čoveče, kako možeš tako i toliko napamet da pričaš (da ne kažem neku tvrđu reč)?

Izgorela slika... A ti misliš da to uživo zaista tako i izgleda? :laugh: I ne misliš da fotograf i fotoaparat imaju išta sa tim? Pa pogledaj bre stručnjače histogram slike... Da je nije toliko eksponirao, tj da se ravnao prema najsvetlijem detalju (toj ikonici) ne bi se od tog S-LCD-a ništa ni videlo.
rolleye0010.gif

***, a ja još svo vreme mislim ti imaš pojma o čemu pričaš... :wall:

U svakom slucaju ja sam rekao da slika nije merodavna a tek sada dobijam tu potvrdu :)

I kako nema veze sa uglom, zasto im bar nije promenio mesta pa da vidimo razliku ako nije hteo da slika direktno ispred.

Poslednja izmena:
Vrh Dno