Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kapiras da mene neiteresuje uopste vise ista oko "sitnog" podesavanja. Nemam nikakve vise volje da imam uredjaje kojima moram da posvecujem paznju. Oni ima da rade ono sto meni treba i samo to i nista vise. Namesnki uredjaji su - nameske sprave. Ne interesuje me contol panel, ne interesuje me device menager, ne interesuje me task menager, ne ineresuje me bios, verzije kernela, verzije pakova, meni levo/desno/gore/dole. Glup nisam, samo zelim da uredjaj perfektno obavlja posao koji treba da obavlja. Kraj.

Meni se cini da je veliki deo sadasnjih korisnika Androida prethodno dosta koristio iPhone (ipak nekad bese najbolji), dok obrnuto bas i nije slucaj, cini mi se da ovi applovci u zivotu nisu ni videli Android, a ne detaljno ga koristili, ali znaju sve prednsoti iPhona...

A zašto MORAŠ? :trust: Pa ako te ne zanima nemoj da čitaš. Isto kao i kritike na račun Epla i njegovih proizvoda. Jednostavno preskoči... Nema potreba ikoga da "preobrećeš" i "prosvetljuješ".

Nisi ti mene razumeo. Ne mislim da ne treba da se savetujemo, daleko od toga. Pricam o tome sta sve treba/mozes/imas opciju da radis u Android OS-u. Da bi sto efikasnije koristio Android os moras da sednes i da se igras sa podesavanjima ovoga i onoga. Secam se ***. dok sam se patio sa Windows i Cubase kombinacijom da bi izvukao iz masine sve sto ti treba moras da provedes bar pola dana tvikujuci wondows... alooo? To mene vise ne zanima. iPhone je prvi telefon koji je sve radio sto meni treba out of the box. Sve funkcionalnosti sam kasnije dopunjavao preko aplikacija.

Sve sto ja vidim je da moram da znam sve i svasta o Androidu sto me uopste ne interesuje kad je mobilni telefon u pitanju. Al' dobro, ja sam iskompleksirani apple fanboy muzicar. Sta ja znam.

nemoj tako da shvatas celu situaciju... Hajdemo malo da primirimo situaciju, konkurencija je zdrava jer bez Android-a (da nije Android mozda bi bio neki drugi sistem-mozda WP7 :D ) ni IOS ne bi daleko dogurao-jednostavno je konkuretnoat moze samo da prija nama krajnjim korisnicima, ali ne moramo bas svim snagama da branimo neke poteze koji nam ne odgovaraju i od strane Gioogle-a i od Apple-a (jos uvek se secam kako su pojedinci branili stav 'no multitasking' na 3g(s)-u, ipak sada je Apple kao jednu od najvecih novina izreklamirao upravo multitasking na iP4 ;) )

Inace ako je ona muzika na myspace-u (u tvom potpisu) tvoja, odlican si muzicar :) svidja mi se (narocito 'Poslednji pozdrav')

Poslednja izmena:
Sve sto ja vidim je da moram da znam sve i svasta o Androidu sto me uopste ne interesuje kad je mobilni telefon u pitanju. Al' dobro, ja sam iskompleksirani apple fanboy muzicar. Sta ja znam.
ne moras nista da znas, niko te ne tera da instaliras task killer, uvek mozes da pustis sistemu da on sredjuje procese i da te boli uvo sta je trenutno podignuto. kontam da ti nista ne znas o iOS? nikad ne udjes u settings neke aplikacije koju si skinuo sa appstore?

ne znam, gde da uradim to?

udjes u settings od task killera koji koristis (pritisnes menu button na uredjaju) i pronadjes ignore list (zavisi koji task killer koristis), recimo u task manageru je dovoljno bilo uraditi long press na aplikaciju i u meniju koj izadje izabrati ignore, ta se aplikacija vise ne pojavljuje na spisku ponudjenih za kill

Poslednja izmena:
Secam se ***. dok sam se patio sa Windows i Cubase kombinacijom da bi izvukao iz masine sve sto ti treba moras da provedes bar pola dana tvikujuci wondows... alooo? To mene vise ne zanima.
mogao si da koristi i Falcona za Cubase bez tvikovanja :D

Jeste, moja je :) Hvala!

Nikad ja nisam rekao da je konkurencija losa stvar i hvalio sam Android na mnogim poljima ali toliko blatiti ove druge (pogotovo njihove korisnike) je vec stvar neke socijalne poremecenosti ili tako nesto ... (ne svi naravno, pojedinci).

ne moras nista da znas, niko te ne tera da instaliras task killer, uvek mozes da pustis sistemu da on sredjuje procese i da te boli uvo sta je trenutno podignuto. kontam da ti nista ne znas o iOS?

Sta ima da se "zna" o iOS-u? Jedino sto sam morao da ucim je pawnage tool, next, next, next...

koliko ja znam iPhone je smart phone, a ne dumb phone
btw jesi instalirao nesto sa appstore uopste? jesi podesavao nesto u telefonu?
sad hoces da me ubedis da je iPhone upali i vozi, ako je tako i Android je upali i vozi, isti princip samo drugacije izgleda.

mislim sta sad ispada da ovde neki ljudi na benchu dobijaju vip status, a nemaju blage veze sa IT? nhf :)

Nisi ti mene razumeo. Ne mislim da ne treba da se savetujemo, daleko od toga. Pricam o tome sta sve treba/mozes/imas opciju da radis u Android OS-u. Da bi sto efikasnije koristio Android os moras da sednes i da se igras sa podesavanjima ovoga i onoga. Secam se ***. dok sam se patio sa Windows i Cubase kombinacijom da bi izvukao iz masine sve sto ti treba moras da provedes bar pola dana tvikujuci wondows... alooo? To mene vise ne zanima. iPhone je prvi telefon koji je sve radio sto meni treba out of the box. Sve funkcionalnosti sam kasnije dopunjavao preko aplikacija.
Pitaj čika Arthura na Rumskom da li je on nekako posebno doštelavao XP i Cubase koje koristi u studiju i da li mu ta kombinacija pravi probleme. I pozdravi ga.

typo.. lepsi u odnosu na I9000 :p
Lepsi... oko toga bar nema polemike ;)

A fala Bogu, niti je ikad i bilo.
Pazi, odmah postavljas pricu na drugu stranu. Ne, nisam primetio neku specijalnu ostrinu koja bi kod mene proizvela WOW efekat, ali crna na I9000 je proizvela WOW efekat. Daleko je retina od loseg ekrana ali necu se jos ponavljati...
Pa *KAKO* nisi primetio tu ostrinu, crni voodoo!?! :zgran::zgran:
Meni je to odmah zapalo za oko, slika je ostra k'o zilet! Cuj ostra - zamalo da me isece! :zgran:
Kako sam uzeo telefon u ruke, isti je pokusao da mi pusti krv!!! Eto toliko je ostra slika na iP4! :smoke:

***, priest, toliko si se u'vatio te ostrine da je to neverovatno... neko ko cita sve ovo sa strane, pomislice da je na svim ostalim telefonima slika jednostavno mutna, dok je samo na iPhone-u ostra. Crystal sharp!
Ne, nije primetio... moze da vidi da je nesto ostrija, ali sto kaze on - nikako za neki WOOOOW! efekat... i to jos u poredjenju sa Galaxy-em, i 4" ekranom. Na Wave-u je ta razlika jednostavno jos manja.
Bre, pa ti pricas kao da Galaxy ima 320x240 rezoluciju... pa kako je onda moguce da ne primeti tu ostrinu koju ima iPhone sa 640x960.

A sa druge strane - ona crna stvarno izaziva WOW! efekat. Vise nego ista drugo.
Prvo sto primecujes na ovom fonu (i Wave-u... tj. S-AMOLED displeju) jesu te zive/prenabudzene, whatever... boje. I dobro, to neka bude po licnim preferencijama, tj. kako ko voli i kako kome odgovara... ali drugi aspekt je crna. Crna... k'o noc. A to svima odgovara.
Na 4-ci je odlicna... zaista. Izgleda prilicno dobro. Juce sam u rukama drzao matori 3G, i palim ga, stoji neko vreme na onom uvodnom ekranu - crni, sa Apple logoom... pa ono je smesno. Sve je, samo crna nije :D
Na 4-ci, kazem, nije tako... crna je odlicna.

Ali na S-AMOLEDu... fenomenalna. Neopisiva. Bukvalno ne razlikujes ivice ekrana od samog displeja, ne znas gde ekran prestaje, a maska fona pocinje... toliko je dobra. Imam neki program za merenje brzine kretanja - crna pozadina, samo cifre (brzina) na sred ekrana... strasno kako to izgleda.
Ili, jos bolji primer - gledam pre neki dan poslednju epizodu Simsponovih na fonu, i nakon 7-8 minuta, dodje do jednog dela kada se slika skroz zatamnila, potrajalo to bogami nekih 5 sekundi (valjda tada idu reklame na TV-u, a ovaj sto je ripovao nije bas najbolje odradio posao :))... kazem, 5 sekundi, obicno bude pola sekunde - sekund... ali, nakon 3-4, ja vec pomislih da mi se telefon nesto sje8ao i ugasio. Skroz crn ekran, nista se ne dogadja, vreme prolazi... nije se restovao, vec bi mi pokazao logo da je tako... samo stoji. Crn :)
Kazem - k'o da je ugasen ili eventualno u standby-u.

Ipak, nastavi se epizoda... nije se ugasio :p
Ja samo zinuo...

Kupis iPhone i onda moras da imas komp, moras da imas aktivnu konekciju tog kompa da bi mogao uopste da pocnes da koristis iPhone.. meni je to *****no resenje..

Isto, kad mi je stigao prvi android G1, smetalo mi je to sto sam morao da se ulogujem na gmail nalog da bi uopste mogao da vidim kako Android izgleda.

Android se popravio sto se toga tice, dok iOS moras aktivirati..

Kad Apple krene malo da slusa korisnike a ne obrnuto, da korisnici slusaju Apple, moci cu da kazem da je to zdravo, lepo i funkcionalno.. Sve dok bude Apple ucio korisnike sta su njihove potrebe i kako se neki uredjaj koristi, to je za mene nezdravo.
Svi imaju prednosti i mane, ne postoji savrsen telefon (ne, iPhone nije savrsen :d:p), samo je pitanje kako i da li se mane ispravljaju kroz nove revizije tih telefona..

... Da bi sto efikasnije koristio Android os moras da sednes i da se igras sa podesavanjima ovoga i onoga. Secam se ***. dok sam se patio sa Windows i Cubase kombinacijom da bi izvukao iz masine sve sto ti treba moras da provedes bar pola dana tvikujuci wondows... alooo? To mene vise ne zanima. iPhone je prvi telefon koji je sve radio sto meni treba out of the box. Sve funkcionalnosti sam kasnije dopunjavao preko aplikacija.
iOS ima veliku vremensku prednost u odnosu na Android koji je bio maltene smešan do pre godinu dana. A da su Epl proizvodi "upeglaniji" od konkurencije, naročito u multimedijalnom segmentu, to ne treba ni spominjati...

Al' ovo polako postaje "Linux vs Windows", odnosno "OSS vs proprietary" polemika sa identičnim argumentima na obe strane. Neko voli da ima slobodu i da može da čačka i hakuje po svom hw-u, a nekoga to ni ne zanima već hoće "out-of-the-box" rešenje. Međutim, kako Android dobija na popularnosti tako se platforma sve više usavršava i budi siguran da će uskoro biti RHEL kvaliteta, performansi i mogućnosti.

Pa da li danas iko može da kaže da je Windows Server bolji OS od RHEL ili pak lakši za korišćenje/administraciju? :trust: Uostalom, šta to kome uopšte znači? Proizvod posmatraš "all-around", sa sve njegovom cenom i troškovima eksploatacije (TCO), a ne prema tome kakva je žena generalnog direktora ili koliko firma koja ga je napravila ima patenata.
rolleye0010.gif

Na kraju krajeva... ne mrdamo se nigde. Svako koristi ono što mu odgovara, samo što neki žude i za izvesnom vrstom imidža te se pozivaju na "ime" proizvođača, kao da to čini neku dodatnu vrednost. :sceptic:

Poslednja izmena:
Pitaj čika Arthura na Rumskom da li je on nekako posebno doštelavao XP i Cubase koje koristi u studiju i da li mu ta kombinacija pravi probleme. I pozdravi ga.
Naravno da nije. Ima čoveka za te stvari. :D

Koga? :) Ja mu nisam dirao računar godinama, pa mu sad možda nešto i pravi problem :d

Sto se tice ostrine na retini, ne mogu da verujem da samo ljudima ovde (koji koriste android) ne daje wow efekat, a da je to stvar kojom su odusevljeni svi na netu koji su testirali iP4.
Kada uzmes u ruke ip4 prvi wow efekat je dizajn, i ne verujem da postoji covek koji nece primetiti iz starta da je rec o necemu posebnom.
Odmah nakon toga sledeci wow jeste ostrina retine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko znam cika Artur se vec neko vreme igra sa OSX-om i Logicom ;)
Koliko je morao i sta da podesava ne znam. Ali da li je realno sa ovim zverima danas postavljati uopste pitanje kako XP treba da radi? :)

Excellent. Znači da prethodnih 11-12 godina nije koristio računar. Btw, poslednje što sam čuo je da POKUŠAVA da se igra sa OSX i Logic, nije profesionalno prešao na njih. Poslednji put sam bio do studija kad je proslavljao rodjenje sina, u avgustu, imao je XP na studijskoj mašini.

Ja ću da ti kažem, jer znam: od podešavanja XP je uradio samo prelazak na Windows Classic temu, iz dosade, posle nekog vremea. XP mu radi (radio?) odlično.

Može objašnjenje šta mora da se zna i da se podešava da bi se android koristio normalno, da pogledam pošto nisam upućen (i ja da počnem da koristim telefon kako stvarno treba)?

@priest77:
Lepota je subjektivna stvar. Meni se licno vise svidja 3gs ili 3g nego ip4. Cak mi se i Desire & Nexus One po izgledu vise svidjaju od ip4.
Sto se podesavanja tice, svaki telefon je moguce koristiti kao telefon out-of-box. Ubacis karticu i vozis. Medjutim pre nego sto obavis prvi poziv sa iphonea treba ti racunar. Jos ako nemas Windows ili Mac onda si u nezgodnoj poziciji.

Ne kapiras da mene neiteresuje uopste vise ista oko "sitnog" podesavanja. Nemam nikakve vise volje da imam uredjaje kojima moram da posvecujem paznju. Oni ima da rade ono sto meni treba i samo to i nista vise. Namesnki uredjaji su - nameske sprave. Ne interesuje me contol panel, ne interesuje me device menager, ne interesuje me task menager, ne ineresuje me bios, verzije kernela, verzije pakova, meni levo/desno/gore/dole. Glup nisam, samo zelim da uredjaj perfektno obavlja posao koji treba da obavlja. Kraj.

Je l' koristiš JB?

Čika Artur je moj producent, tj. snimao je album mog benda... Car. :)

I nije na OSXu, probao je, ali je i dalje na Nuendu.

Poslednja izmena:
Sto se tice ostrine na retini, ne mogu da verujem da samo ljudima ovde (koji koriste android) ne daje wow efekat, a da je to stvar kojom su odusevljeni svi na netu koji su testirali iP4.
Kada uzmes u ruke ip4 prvi wow efekat je dizajn, i ne verujem da postoji covek koji nece primetiti iz starta da je rec o necemu posebnom.
Odmah nakon toga sledeci wow jeste ostrina retine.
Dizajn izaziva WOW efekat, no doubt about it... telefon je prelep. Jos je lepsi kada se vidi uzivo.
A tek kada se uzme u ruku...

A Retina da izaziva WOW - da, za nekog ko prelazi sa telefona rezolucije 320x240. Za nekog ko je vec video/imao pre fonove sa 800x480 rezolucijom - nema WOW efekta.
WOW efekat jesam imao kada sam presao sa SE W910 na Samsung Jet - sto zbog rezolucije (upravo dve vec pominjane... velika razlika), sto zbog samih karakteristika OLED displeja.

P.S. U stvari, lazem :), imao sam i S8300 jedno krace vreme, izmedju W910 i Jet-a... tu je bila "duplo" manja rezolucija - 240x400. Na 2.8" ekranu.
Tu nije bilo WOW efekta zbog rezolucije, samo zbog kvaliteta ekrana :)

Poslednja izmena:
Nije, ne zove se "Prison Break" :p

Usput, zašto se proces "razbijanja" zaštitnih mera iPhone zove "bekstvo (oslobadjanje) iz zatvora"? :D
Pa zato što time zapravo bežiš iz ZAMKE koju ti postavljaju Epl hejteri, kako ti je telefon sr@nje. I onda ga ti lepo otključaš i skineš ih sa one stvari (ostaviš bez argumenata). :d:d:d

Al' mislim, ne znam šta zakerate, to je i onako prost posao od par sekundi, svako dete to može da uradi preko tač-skrina. Nije kao na primer podešavanje Androida da bi mogao da ga koristiš. :laugh:

Poslednja izmena:
Oh, yeah, prison <> jail (zatvor <> mardelj, buvara, haps, tvorZa, bajbok, Zabela, CeZe, Padinjak, Sivi dom) :D

OK ne poznajem gosn' Artura dovoljno da bih isao u dalju raspravu ;) Recicu samo da je navika cudo :) Nuendo je sjajan app. Ja znam sta je meni lepse/lakse/brze/bolje... Inace covek radi vrhunski! Nikad nisam cuo da neko tako dobro snima hevi gitare i tuzno je sto nam je trziste siromasno po tom pitanju...

Ok, posto svi mooooraju da vuku na svoju stranu objasnicu to ovako: Prvi telefon motorola neka ... davne 2002? valjda, sledeci simens ... zaboravih model, imao je ekran sa plavim osvetljenjem :) posle toga samo SE telefoni od t610 (najlepsi ikad) do k810i. Nakon toga iPhone 2g i jos uvek ga koristim (nemam pare za iP4). Od kad sam uzeo iP svaki drugi telefon koji probam me smori nakon 2 minuta. Moj prvi susret sa Androidom HTC Tatoo. Nista zanimljivo da bih rekao wow. Drugi kontakt, nedelju dana druzenja sa google (by HTC, zar ne?). Takodje nista zbog cega sam pozeleo da mozda predjem na taj OS. Sta vise, vrlo me Uopste nisam rob marki vec samo trazim uredjaje koji funkcionisu brzo i dobro.
Ja vise ne razumem oko cega se mi raspravljamo? Potejto, potato? ... Ko oce na cevape bre?

t610 (najlepsi ikad)

Haha, pa ti nemaš smisla ni za estetiku. Kupovina tog krša mi je bila najveća greška u životu. Pre toga sam imao jako visoko mišljenje o Ericsson telefonima. Posle toga kad vidim nekog nuba da koristi SE samo se nasmejem i produžim dalje. Oni su prvi počeli tu priču sa "dobrim" kamerama u telefonima ko što Nokia radi danas i to sa razlogom, jer im je sve ostalo bilo krš pa se setili da hvataju kupce na glupost. Čim neka firma počne tim da se bavi to je znak da su u fazi propadanja. SE danas ionako kupuju samo totalno neupućeni likovi, Nokia nije još dotle stigla ali kako napreduju to nije daleko.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno