Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Atlantis je SJAJAN!
A ovaj Universe je tesko djubre to je tacno.

Stargate, sem filma, je očaj. Jedini čovek koji se na to loži ovde je Igoritza. Ne započinjem flejm, već činjenica.
Prosto, serija je suviše toy-like i bez onog osećaja antike i mistike koji je krasio film. Jesam li već nekoliko puta spomenuo da fale Dejvid Spejd i Kurt Rasel? Mislim da jesam.

to moze da kaze samo neko ko nije gledao seriju. RDA je veci glumac od svih komplet koji su glumili u filmu, i veci karakter od 95% svetskih glumaca. samo on je dovoljan da serija bude sjajna stvar, a izmedju ostalog - za SG-1 je dobio pocasni chin air force-a brigadir general. to se ne daje maraji keri za pevanje na kosovu, i otprilike skoro nikome iz medija.

Ja malo gledao, jes lik, mada ša znam koliko je dobar glumac:p Meni deluje kao vrhunski *******t:D

...a izmedju ostalog - za SG-1 je dobio pocasni chin air force-a brigadir general...
Naglasak je na pocasni. Ne moze cin da koristi legitimno, tj pravi vojnici nisu u obavezi da mu salutiraju etc... Nesto nalik na pocasnu univerzitetsku diplomu... Lepo izgleda na zidu...

Jedini glumac koji je zaista dogurao do pravih visokih vojnih cinova je, koliko je meni poznato, Jimmy Stewart.

ne znam kako je inače ali meni je uvek izgledalo kod tih cliff hanger serija da oni snime zadnju epizodu jedne sezone i prvu naredne zajedno. al ovo za TJ i bebu, kao da nisu dovoljno iskopirali BSG već su i tu foru morali da uzmu. još samo da vidim tu epizodu sa rodnijem i neka gase seriju slobodno
ovo ide a flash forward je ukinut, ***

Poslednja izmena:
^

Commander in Chief.

Ali, pitanje je u kojoj je meri to zaista bio.
Nekako sve mislim da je poslednji pravi Commander in Chief bio JFK.

Odosmo mnogo daleko od topika...

Možda malo zalazim u off-topic s ovim, ali nakon gledanja serije a i igranja igre ( Star Wars: The Clone Wars) počeo sam čitati i taj strip i moram priznati da je predobra stvar i definitivno preporučujem svima :guitar:

Naglasak je na pocasni. Ne moze cin da koristi legitimno, tj pravi vojnici nisu u obavezi da mu salutiraju etc... Nesto nalik na pocasnu univerzitetsku diplomu... Lepo izgleda na zidu...

ali je chast, svejedno. i to velika.

meni je RDA, u svetu SF-a i fantastike generalno, na prvom mestu, chovek je genije sa svojim stavom i forama. sa njim mi je u SG-1 bilo kao i kad sam prvi put chitao LOTR, bukvalno okrenem stranu - i gledam dal negde pishe Gandalf. tako i RDA - odushevi chim ga vidish.

i ne znam shta kukate za SGU meni je odlichan, sad je josh veca ekipa na destniju.

a i ne znam kako je ova fora sa TJ kopija BSG-a.

to moze da kaze samo neko ko nije gledao seriju. RDA je veci glumac od svih komplet koji su glumili u filmu, i veci karakter od 95% svetskih glumaca. samo on je dovoljan da serija bude sjajna stvar, a izmedju ostalog - za SG-1 je dobio pocasni chin air force-a brigadir general. to se ne daje maraji keri za pevanje na kosovu, i otprilike skoro nikome iz medija.

Slazem se u potpunosti... Meni je SG1 doneo toliko zabave da sada bukvalno svaku novu seriju ocenjujem po njoj (mislim tog fazona, mada cak i generalno SF i Fantasy)

RDA je fenomenalan i dolaskom tj smenjivanjem njega kao glavnog glumca serija je izgubila malo na smeku...Mada i BB nije losh posebno nakon sto sam ga gledao u Farscape (ako neko josh jedanput to nazove muppet show-om onda stvarno... serija je odlicna)

Sve u svemu SGU mi se svideo (nema komicnih momenata kao u SG1 i Atlantisu ali opet danas to nije u modi - ko je gledao nove filmove o superherojima shvatice...sve se svodi na emocionalna stanja i krizu identiteta) i gledacu ga i dalje...

Mada voleo bih Rodney-a da vidim...Ne mogu da zamislim kakav bi par bio RDA i Rodney :)

ali je chast, svejedno. i to velika.
To nisam ni sporio. RDA je dobar glumac. Ali to je i Carlyle. Samo sto on svoju ulogu 'glumi' na silu.

a i ne znam kako je ova fora sa TJ kopija BSG-a.
Igranje na kartu Vere. Ocigledno, na tebi to pali. Na mene, ima potpuno drugacije dejstvo. .
i ne znam shta kukate za SGU meni je odlichan, sad je josh veca ekipa na destniju.
Jos vise prilika za scenariste za stavljanje kukumavcenja i shaky cam scena u losem osvetljenju u prednji plan. :)vomit:). Ako je to tebi SF onda.... :zgran:

ja bas mislim da zaplet nece da ode na stranu vere. SG univerzum je ustanovio josh u 6toj sezoni, sa Oma Desala-om, da zivota posle smrti - nema osim ako se ascend-ujesh. shto je Rush-ova zelja, zapravo josh od kako je cuo za destiny shto je i ponovio u prvoj sezoni.

ja cenim da su ovi alieni zapravo neki utopija punk ultra inteligent frikovi, pa imaju god complex.

Izasao je i The EVENT epizoda 2.... vanzemaljci su tu!

dobar je event, mada ne bih ja rekao da su vanzemaljci
više mi deluje da su iz budućnosti, neka evolucija ljudi. slično kao priča serije 4400 koja je propala nakon druge sezone totalno iako je u početku bila jako dobra.
ali ako i jesu alieni dokle će više pričati na engleskom majku mu :D to me uvek iznervira koju god da gledam seriju

Gledao sam Predators i...ocekivao sam vise!
Nije da ne moze da se gleda ali daleko je od prva dva dela. Pozdravljam pricu o filmu koja donosi korak dalje u fransizi ali nisu je iskoristili na pravi nacin. Ustvari, napravili su drugi prvi deo. Sve je isto, dzungla jurnjava, poneki monster vise i to je to iako scenario nudi obilje elemenata da postane pravi epski SF od toga nema nista. Da je Svajciger ponovo tu tesko bi mi bilo u pojedinim delovima da prepoznam o kom delu se radi prvom ili trecem...SF efekti su prilicno jadni i na nivou prvog dela iz davne 1987.
O glumi nema puno sta da se kaze osim da se vidi da je gluma, sto je dovoljno lose samo po sebi. Adrien Brody izgleda zalutalo u akcioni film iz prostog razloga sto je covek dramski glumac i ne moze da se otarasi pijaniste u sebi pa to u ovakvom filmu izgleda kao da je pao sa neba (sto je 100% istina :d). Medjutim nije to njegova greska vec onog ko ga je stavio tu. Glavni zenski lik kojeg glumi Alice Braga takodje je neubedljiv u glumi, ona treba da bude devojka sa mudima u filmu ali iza njene glume se nazire zenstvenost, koketiranje i chanel komplet i ona definitivno nije za ovaj film.
Sve u svemu odgledaj i zaboravi, ocena 7.1

Poslednja izmena:
Mene se cini da su autori Eventa hteli da naprave "bum" u prvih nekoliko epizoda,na naki nacin kopirajuci i Lost,tako sto sve drze pod nekim velom mistike..Prenapucano akcijom,misterijama..To mi se ne svidja.Mada,sa druge strane,procitao sam da su autori rekli kako ce u ovoj seriji sve nejasnoce biti objasnjavane redovno,a u tom slucaju mozda cak nesto i bude od ovoga..
Chuck sabija i dalje,Dextera tek poceo da gledam,svidja mi se.House dobar,mozda ne kao pre,ali ne moze on da fejluje nesto mnogo,ocekujem poboljsanje u narednim epizodama.

Meni se bas svideo The event. Mada u zadnje vreme zudim za sf-om koji ce da me zainteresuje tako da je moguce i zbog toga. :)

predators je bio so-so...imao sam utisak kao da gledam neki random film a ne predators...sve je onako osrednje....sklepan kraj....ocekivao sam neki epic fight...kad ono...
event moze da se razvije u nesto sasvim pristojno...ne smeta mi brza prenatrpana radnja...samo da imaju ideja da isteraju do kraja...da ne bude kao flashforward

monsters mi je bio bolji od predators i splice (ne bi trebalo ni da ga pominjem koliko je los) zajedno....nije savrsen...kao da nesto fali u celoj prici ili ja bas nisam bio skoncentrisan (poceo da gledam oko 2 am) pa sam promasio neki detalj

A moz' neko da mi objasni sto toliko hejtujete Splice?
Mislim, ajde, nema lasera, hajbadzet efekata, klanja, i slicnih gluposti, ali to ne znaci da je film los. :\
Jeste da je sf drama malo nezahvalno kao zanr, ali film uopste nije tako los.

Ja sinoć baš gledah Splice i zapravo uopšte nije loš. Moglo je to bolje, ali nema nikakvih notornih gluposti i rupa u priči kao što je u poslednje vreme postalo uobičajeno.

The last Airbender

Pogledao nocas i svidja mi se. Emocionalnih pro...nja i slicnog bullshita ima samo koliko je nophodno i to je taman. Cekam drugi deo mada mi se cini da ce biti i treci.

Ja rece da ne gledate predatore :) Rodrigez vec zadnjih par filmova daje uloge totalno pogresnim glumcima.

exste, neki spoiler tag da staviš? :)

pa razmisljao sam ali nisam stavio jer je opis ne sadrzi pricu filma vec generalne ocene o likovima i filmu...tako mi izgleda...ali nemam nista protiv da spoilujes ako mislis da je potrebno?

The last Airbender

Pogledao nocas i svidja mi se. Emocionalnih pro...nja i slicnog bullshita ima samo koliko je nophodno i to je taman. Cekam drugi deo mada mi se cini da ce biti i treci.

Crtac je ekstra,film necu ni da gledam jel znam da ce da mi pokvari utisak.. :)

dobar je event, mada ne bih ja rekao da su vanzemaljci
više mi deluje da su iz budućnosti, neka evolucija ljudi.
Gledali smo dosad aliene, ljude iz buducnosti, ljude iz paralelenih dimenzija, sve u n varijanti. Ne znam... mozda je Evənt takodje time travel ali sa twist-om: ljudi nisu iz buducnosti nego iz proslosti... npr iz Atlantide ili Doggerlanda... neko je okrenuo tocak u pogresnom smeru i malo previse.... ,)

Vrh Dno