Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Jedino da je ne ispravan spliter.... Jer ti simptomi koje ti imas se iskljucivo desavaju ako spliter nije dobro povezan,tj ako postoji neki aparat zakacen na mrezu pre splitera...

Da, tako izgleda, međutim probao sam dva splitera, od starog modema, koji je imao samo jedan lan izlaz, pa je zamenjen, i od novog... Nema šanse da je možda neka greška u Telekomu? Pošto ja ne mogu da skontam gde grešim. Jel moguće da je neisptavan taj novi modem?

Poslednja izmena:
Da li neko zna koji je kod za daljinski iptv za televizor NEO?

Znam ja!
Nije podrzan! :( isti problem sam imao i ja!
Tv ces morati da palis i gasis kao i da podesavas jacinu zvuka sa originalnim daljincem,a programe menjas sa ovim koji dobijes us STB

Da li moze da se poveze iptv na tv koji nema skart vec samo obichan antenski ulaz?

A jel moze da se poveze sa kompom koji nema tv karticu i da se gleda tv program?

Sa cime bi povezao?

Da li neko ima objasnjenje za to sto TVAtlas ne prenosi Premier ligu? U programskoj semi im pise da ce biti prenosa, medjutim kad dodje vreme za prenos, idu neki *****izmi(uglavnom)!

Telekom preuzima kanal preko satelita, a posto je tamo nekodiran, ne smeju da prenose premier ligu.

Ma direktno usb-om u monitor, da ne zauzimas usb port na video kartici :D /sarcasm off

Ne ide to tako kako si ti zamislio. Moras da imas neki tip video in-a, a to ti pruza tv kartica.

Da li je neko možda primetio da je zvuk na nekim kanalima prigušeniji u odnosu na neke druge gde se sve ok čuje? Recimo Avala, ja raspalim tv a ono ništa... sve prigušeno i nikakvo. :trust:

Vidim da se STB povezuje na TV preko skarta, pretpostavljam da je u pitanju kompozitni signal. Posto video konektor na STB-u ima i RGB i S-Video signale pa se cak i u uputstvu pominju opcioni kablovi, da li je neko povezao na ovaj nacin, konkretno me zanima S-Video. Lako cu da napravim kabl ali postoji li uopste opcija u meniju za aktiviranje ovog izlaza?

Da li je neko možda primetio da je zvuk na nekim kanalima prigušeniji u odnosu na neke druge gde se sve ok čuje? Recimo Avala, ja raspalim tv a ono ništa... sve prigušeno i nikakvo. :trust:

Jeste, i kod mene je Avala značajno tiša nego ostali kanali, a i inače je ton neujednačen na različitim kanalima.:crash:

Jel to sada Fox tj Prva Srpska u 16:9 ili tripujem?

Ma mogao bih se zakleti da je onaj Ivan Ivanović šou bio u 16:9! Bili su mi baš izduženi kad sam prebacio na 4:3. Sada vidim da je ova domaća serija u 4:3. Negde sam bio pročitao da će emitovati u 16:9 pa rekoh da nisu počeli.

Jesu poceli sa 16:9 ali kako im nije sav materijal tako sniman onda je nesto razvuceno, nesto normalno i zavisi dal gledas preko analogne nacionalne mreze ili digitalno sa satelita i sl.

Uf dobro je. Vec sam poceo da razmisljam sta sam to danas jeo und pio :p !

Ma ne brini se ti šta si jeo und pio, nego šta su jeli ovi iz Telekoma kad nikako da reše taj problem sa razvučenom slikom kad se emituje program u formatu 16:9.

A ovo je sa sajta Prve:

Svetski trendovi se stalno menjaju, i to veoma brzo. PRVA srpska televizija osluškuje ritam modernog doba i na vreme postavlja standarde u srpskom medijskom prostoru. Opremljeni smo i potpuno spremni za digitalnu emitovanje, a u jesenju sezonu 2010. ulazimo sa najboljim kvalitetom slike, uvodeći novi format16:9.

Ljudi da vas pitam nešto. Danas sam preuzeo telekomov uređaj za IPTV i baš sam se razočarao kako slika na svakih 5-10 sekundi bude sva kockasta zakočena i sl. Nije na svim kanlima (petpostavljam da zavisi od emitovanog materijala, brzine promene scena i sl.) ali je svejedno užas. Pošto pretpostavljam da to nije normalno ponašanje iptv zanima me da li je to neki probem koji drugom opremom možda može da se ispravi ili mi nema spasa jer sam sa sela i daleko od centrale?

Imam onaj stari 510 telekomov ruter rekli su mi da nema potrebe da uzimam novi ali onaj 520c mi izgleda ozbljnije :) Ne znam dal da tražim drugu opremu za adsl i iptv i ima li koristi od žalbe na kvalitet usluge?

Ne volim da postavljam pitanja na koja je već odgovoreno ali ova tema je baš velika, ja sam tražio ali nisam baš našao odgovor, izvinjavam se ako sam 100ti koji pita ovo isto :s

i hvala na pomoći u svakom sl. :)

Ljudi da vas pitam nešto. Danas sam preuzeo telekomov uređaj za IPTV i baš sam se razočarao kako slika na svakih 5-10 sekundi bude sva kockasta zakočena i sl. Nije na svim kanlima (petpostavljam da zavisi od emitovanog materijala, brzine promene scena i sl.) ali je svejedno užas. Pošto pretpostavljam da to nije normalno ponašanje iptv zanima me da li je to neki probem koji drugom opremom možda može da se ispravi ili mi nema spasa jer sam sa sela i daleko od centrale?

Imam onaj stari 510 telekomov ruter rekli su mi da nema potrebe da uzimam novi ali onaj 520c mi izgleda ozbljnije :) Ne znam dal da tražim drugu opremu za adsl i iptv i ima li koristi od žalbe na kvalitet usluge?

Ne volim da postavljam pitanja na koja je već odgovoreno ali ova tema je baš velika, ja sam tražio ali nisam baš našao odgovor, izvinjavam se ako sam 100ti koji pita ovo isto :s

i hvala na pomoći u svakom sl. :)

Famozni SNR! Ako ti je ispod 15, namesti adsl mode u gdmt. Takodje, pogledaj broj CRC i ostalih gresaka pre i posle podesavanja mode-a. Probaj i da skines najnoviji firmware za taj ruter. Nekima je to resilo problem. Ima negde na sajtu telekoma.

Imam samo jedno pitanje. Vec sam pisao u temi za akciju od 4MB + IPTV za koju sam se prijavio preko neta prekjuce. Juce mi je odmah pusten klik 8 brzina. Nisu me jos kontaktirali, ali cisto da proverim u napred. Posto imam Linksys WAG200G od koga mi se bas ne rastaje, da li isti moze nekako da se konfigurise i za koriscenje IPTV-a, ili bas mora Telekomov ruter? tj. da li je neko pokusao i uspeo isto? :)

Imam samo jedno pitanje. Vec sam pisao u temi za akciju od 4MB + IPTV za koju sam se prijavio preko neta prekjuce. Juce mi je odmah pusten klik 8 brzina. Nisu me jos kontaktirali, ali cisto da proverim u napred. Posto imam Linksys WAG200G od koga mi se bas ne rastaje, da li isti moze nekako da se konfigurise i za koriscenje IPTV-a, ili bas mora Telekomov ruter? tj. da li je neko pokusao i uspeo isto? :)
Moze da se konfigurise svaki ruter, najbolje je da prepises podesavanja iz njihovog. Ukratko, potrebno je da postavis VPI 8 VCI 37 u bridge modu, nije neka nauka.
Sto se tice linka i meni su odmah pustili vecu brzinu linka ali sam se nacekao dosta da me pozovu, mada je tada bio problem sa manjkom stb-a.

Dobio sam pre neki dan Amino 110 za iptv. Interesuje me, molim vas, posto imam manjak mesta u kuci koja je najbolja solucija za prikljucivanje na komp da ne bi morao ponovo montirati TV. Dosad sam iskljucivo gledao satTv preko Skystar-a. Da li da kupujem neku Tv kartu za komp i koju? Video sam da Amino ima sa zadnje strane USB. da li je moguce prikaciti na komp direktno preko USB kabla na USB port i da ga komp prepozna kao TV-tuner i uz odgovarajuci softvare da radi? ili jer to samo iluzija...
Sorry za NooB questions @@

Ma ne brini se ti šta si jeo und pio, nego šta su jeli ovi iz Telekoma kad nikako da reše taj problem sa razvučenom slikom kad se emituje program u formatu 16:9.

Kakav problem? Sve što se emituje u 16:9 na iptv se emituje kako treba (Arena, Hbo, bundesliga na ES2, evo sada i Prva).

Jedino je možda problem onima koji nemaju LCD/Plazmu...

Slobodno onaj kome je istekao ugovor ode u poslovnicu i traži da potpiše novi ugovor po tada važećoj kampanji. Sve treba da bude gotovo za nekih max. sat vremena. Ide se na dva šaltera na jednom se raskida stari a na drugom potpisuje novi ugovor. Čeka se tih do sat vremena samo zato što zahtevi treba da prođu elektronski kroz par službi i da oni sve to ukucaju tako da kad se vratiš kući sve radi. Petak im jedino ne odgovara za te transakcije a zašto neznam, kao najbolje je početkom nedelje barem tako kažu tete u korisničkom. U julu je par mojih poznanika promenilo kampanju na ovaj način bez ikakvih problema.

Hvala ti na ovoj informaciji. Otići ću već sledeće nedelje da i to pokušam. Zvuči k'o da ne živim u Srbiji :D

Iptv na kompu preko sat-kartice?

Dobio sam pre neki dan Amino 110 za iptv. Interesuje me, molim vas, posto imam manjak mesta u kuci koja je najbolja solucija za prikljucivanje na komp da ne bi morao ponovo montirati TV. Dosad sam iskljucivo gledao satTv preko Skystar-a. Da li da kupujem neku Tv kartu za komp i koju? Video sam da Amino ima sa zadnje strane USB. da li je moguce prikaciti na komp direktno preko USB kabla na USB port i da ga komp prepozna kao TV-tuner i uz odgovarajuci softvare da radi? ili jer to samo iluzija...
Sorry za NooB questions @@
Molba upucenima i od mene da se malo razjasni sve ovo. Pretpostavljam da ima dosta ljudi koji su u slicnoj situaciji.
Da li je neko uspeo preko skystar-a da dobije sliku na kompu?

planiram da predjem na telekom adsl i iptv, trenutno sam na ikom-u i zadovoljan sam njima, ali telekom nudi nesto sto ne mogu da odbijem
zanima me par stvari:

kakav je adsl tj telekom po pitanu torrenata rapida....., net bi koristio za teski download 24h dnevno plus premuim nalog. na ikom nisam imao problema.

posto mi iptv treba na dva tv kakav je kvalitet slike, negde procitah da se kvalitet gubi jer se deli na dva dela, kao i da se slika cesto zamrzava.
kao da treba biti udaljen od centrale 2 km,

da li vredi preci za ikom-a na telekom adsl?

Moj utisak sto se tice telekom adsl-a je pozitivan.
Nikad ne prekida i ful download, imam 4mb net.
Nekada na Zvezdari a sad na Karaburmi.

Nazad
Vrh Dno