Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

e sad igru cu definitivno igrati na najtezem nivou i ako ispuni bar neka moja ocekivanja , casticu JoWood kupovinom jedne kopije jer su u tolikim G da ce i njihova deca plivati -.-

Naprotiv, ako su i ovaj deo uke*ali i zasluzuju da plivaju :d

Vi ne kontate da demo nije pravljen za vas jer da je napravljen za nas... niko tu igru nebi kupio... prosecnom klincu otezaj da izgine vise od 2-3 puta i on ce napljuvat i bataliti igru...

eee? prosecnom klincu ?da da kapiram ... aka deca do 5 godina dobijaju da igraju ovaj demo gde nema izmisljenih cudovista i magija i gde je sve lepo , da igra ne bi bila 16+ kao sto jeste ..

ako malo bolje pogledate gameplay video videcete da u svakom videu AI ne zna sta znaci borba ... vec se igra zmurke , na fazon aj kad krenem da te udarim a ti se sakri , pa cu te promasiti ...-.-'

i kao sto sam rekao animacija je i dalje katastrofalna i modeli su uzas boziji ... da nema iole dobro uradjenih tekstura imali bi gothic 1 sa moguce losom pricom i ko zna jos cim ... videcemo kad izadje ...

ipak mislim da demo treba da bude nesto sto ce sve privuci ;)

...mozda prosecnom retardiranom klincu:trust:...?
Danas sam procitao "informaciju" da je JW otkupio pravo za Gothic od PB , ali da ce i oni imati neki procenat od prodaje Arcanije:trust:...

Poslednja izmena:
eee? prosecnom klincu ?da da kapiram ... aka deca do 5 godina dobijaju da igraju ovaj demo gde nema izmisljenih cudovista i magija i gde je sve lepo , da igra ne bi bila 16+ kao sto jeste ..

ako malo bolje pogledate gameplay video videcete da u svakom videu AI ne zna sta znaci borba ... vec se igra zmurke , na fazon aj kad krenem da te udarim a ti se sakri , pa cu te promasiti ...-.-'

i kao sto sam rekao animacija je i dalje katastrofalna i modeli su uzas boziji ... da nema iole dobro uradjenih tekstura imali bi gothic 1 sa moguce losom pricom i ko zna jos cim ... videcemo kad izadje ...

ipak mislim da demo treba da bude nesto sto ce sve privuci ;)

Ja neznam koji si ti RPG igrao sa dobrim modelima i AI-em, gothic 1-3 je bin pun rupa po tom pitanju cak i zadnji pechevi nisu resili skroz path finding a i u AI itekako nadjes rupe ako su uporan

Mada i ja se nadam da ce u final igri ispraviti neke elementarne zamerke kao slow motion borba, itd

To je prokomentarisao jedan lik na JW forumu... zato sam i stavio pod navodnike...
PB sold the rights to the Gothic series to JW before G3. The rest is only pure speculation, as neither JW nor PB revealed anything from their agreement. What I could speculate about is that PB might get some money out of Arcania, but that is only a rumor.
link
..po meni bi bilo dobro kad bi PB nastavili da prave epizode Gothice u onom Risen enginu i sa tom grafikom... jos malo da doteraju i priblize starim Gothic igrama... nova prica i to je to...I da bude po 20h igranja , al da ide bar jedna epizoda godisnje... eheheheee sanjam.

Poslednja izmena:
Ionako nista slicno Gothicu nema na trzistu ili se mozda varam, pa cu ovo svakako igrati. Sve do sad u Gothic serijalu, pa i Risen je privlacio odredjen deo igraca i sasvim je bio ok. Bilo je propusta, bugova ali sve u svemu zanimljivo. Pljuvati nesto sto jos nije zvanicno objavljeno, a jos sve igrate za dzabaka ("nabavicu igru"?!) nesto nema bas smisla.

A zasto nema smisla reci da je njesra , ako su mi G1 i G2 kultne igre... i nadao sam se da ce da se vrate sa G4 u velikom stilu posle usera sa G3, a ono igra za do 5 godina decu... oni NPc-ovi ko teletabisi ***!

Poslednja izmena:
A da prvo odigramo igru, a posle sudimo o njoj? :)

Ako bude interesantna ko ovaj demo , ne verujem da ce je neko odigrati do kraja... Cak ni oni koji nisu igrali prva dva dela...

nema svrhe, sacekajte final pa onda komentarisite kad predjete bar 40% igre... ovako je to cist hejt..., i ja sam probao tonu RPG-ova i odustao nakon 1-3 sata igre pa nigde nisam pokusao i jedu igru da pljujem ili komentarisem jer smatram da nisam kompetentan.. bar dok ne predjem bar 40% da zakljucim osim mog subjektivnog razloga neigranja istih...

Poslednja izmena:
Au brate, pretera ga sa 40%. Pa nije niko lud da se pati sa 40% igre ako vidis posle 4-5 sati da je *beep*.
Ali slazem se da treba suditi tek kad izadje finalna verzija. Mada ne ocekujem nista dobro od nje, sto i nije lose, jer kad malo ocekujes onda je veca sansa da se pozitivno iznenadis :)

Poslednja izmena:
Au brate, pretera ga sa 40%. Pa nije niko lud da se pati sa 40% igre ako vidis posle 4-5 sati da je *beep*.
Ali slazem se da treba suditi tek kad izadje finalna verzija. Mada ne ocekujem nista dobro od nje, sto i nije lose, jer kad malo ocekujes onda je veca sansa da se pozitivno iznenadis :)

Gresis Risen si mogao igrati 9 sati i reci WAUUU i u desetom satu saznati da je suplje *****! :)

Gresis Risen si mogao igrati 9 sati i reci WAUUU i u desetom satu saznati da je suplje *****! :)

Risen je odlicna igra, bez obzira sto su upropastili kraj. Igra ima zanimljivu i izbalansiranu borbu, zanimljiv svet koji realno reaguje na ponasanje igracha, ok dijaloge itd. Ako Gothic 4 bude imao slicne stvari niko nece prestati da ga igra posle 4-5 sati. S druge strane ako gejmplej bude slican kao u demou, gde okolina ne reaguje na ponasanje igracha, gde su dijalozi uzasno dosadni, neizbalansiranu borbu itd, onda stvarno nema potrebe igrati vishe od 5 sati da bi se zakljucilo da igra ne valja.

Ma pusti zeljka, on želi da protera svoje i neće popustiti dok to i ne učini.

Nego, juče mi palo na pamet da igram prastari Gothic. Intaliram igru i nekako, pomoću štapa i kanapa je pokrenem na sedmici.

Kada sam završio priču sa Dijegom trebalo mi je oko minut da se setim kako se vrši interakcija sa okolinom što je mnogo bolje od pola sata koliko mi je trebalo da provalim CTRL+strelice kada sam prvi put igrao Gothic :D

Padne mi na pamet da se bućnem u jezeru kod rudnika i da malo ronim kad se blago šokiram kad vidim da moram da sačekam da se nadiše vazduha pre nego što mogu opet nazad. Gothic 3 sam igrao početkom godine ali se ne sećam da sam ronio tako me je ovo malo iznenadilo pošto u današnjim igrama čim izroniš možeš da se vratiš nazad bez posledica.

Druga stvar je strafe koji je blago rečeno užasan. Lik je tako nezgrapan i pentranje po stenama je pain in the ass. Pošto sam pokupio ono što se dalo pokupiti (CTRL+napred+desno za smeštanje u inventar - miš ne služi ničemu!) i prebrojao svih 5 poligona na svom liku i preostalih 20 koji čine okolinu :d uputio sam se putićem i naleteo na čuvare sa kojima sam hteo da popričam. Pošto nisam uspeo u nameri misleći da ne radim nešto dobro pokušao sam sa CTRL i udario ga.. dovoljno je reći da me je srušio u sekundi i uzeo sve sa mene. Tako ojađen i na minimumu zdravlja sam nastavio dalje dok nisam naišao na rusty sword i mole rat koji ga čuva. Pokupim ja sword i odaljim se da bih stavio oružje na sebe. Ali kako? Inventar ekran ne pokazuje oružje! Ah vidi gore desno piše misc. vrtim levo desno i dođem do weapons. Kad tako klikćem po maču, ne pomaže! Probam strelicama ne pomaže!! Tek slučajno proradi kombinacija CTRL i strelice i dobih mač u slotu jedan, hip hip hooray!!! Izvadih mač na keca i okrenuh se ka krtica pacovu i skontah da trebam da držim CTRL i strelice da bih zamahivao (počeo polako da kapiram kako igra funkcioniše). E sad pošto je strejf očajan a ja bez energije, krtica pacov me je tako slasno smazao da mu nije bilo dobro.. posle deset minuta isključih igru.

Zaključak je: ***e život jes' ovaj Gothic old skul i totalno non user friendly! :d

Ako je meni koji sam igru već prešao trebalo ovoliko da provalim šta i kako jel možete da zamislite prosečnog današnjeg klinca da mu uvalite da igra tako nešto. Pa posle pet minuta bi izleteo iz kuće vrišteći!

Hint: Valjalo bi da Gothic izdaju za iPhone/iPad/Android i malo srede kontrole. Znam da bi je tako igrao.

^ :p sad cu i ja morati ponovo Gothic I... u dvojci je sve to sa ivnetom i jos nekim stvarima olaksano.

Tačno je da je G1 posebna priča što se tiče izvođenja, i meni je bilo čudno u početku, ali smo svi uživali u toj igri :)

@GAW

Radis stvari pogresno, zato ti je nezgodno :d
Meni su kontrole u kecu odlicne (osim inventara). Kljucna stvar je ctrl. Ako se pentras po planinama, uvek drzi ctrl (ili beshe shift), jer na taj nachin dok hodas po ivicama lik ne moze pasti (to je kao da mu kazes: idi do ivice ali ne skaci dole :d).
U borbi ti strafe ne treba, nego non stop drzis ctrl kako bi odrzao fokus na protivniku. Chitao sam na raznim mestima zamerke o tome kako je tesko pogoditi protivnika jer su kontrole haoticne, ali to uopste nije tacno. Znaci bitno je samo drzati control kada ti protivnik jednom dodje u fokus. Na taj nacin do kraja borbe neces izgubiti fokus nad njim. Kako on kruzi oko tebe, tvoj lik ce sam da se okrece prema njemu dok god drzis pritisnut ctrl. Meni je borba u G1 odlicna jer treba taktizirati. Napasti u pravom trenutku, postaviti blok u pravom trenutku, kad zagusti treba bezati itd :d

@G@W, @Uruk oba dvoje ste zaglavljeni u vremenu, kakvu god igru da su vam napravili vi bi je zesce ispljuvali....
Risen vam se jedino svideo jer iza njego stoi pirana da nije tako i njega bi napljuvali...
@Nothingman
Ja se neslazem da je svet imalo bio ziv u Risenu, tacno borba je bila "bolja" kao, ostalo je sve suplje cak suplje nego u Gothic 3-ci, cak najgore posto sam Gothic 1 odigrao relativno kasno imao sam osecaj deja vu sto mi je Risen ostavilo jos u losijem svetlu (nedostatak maste u pirani pa kopirali Gothic 1 parcice)

@GAW

Radis stvari pogresno, zato ti je nezgodno :d
Meni su kontrole u kecu odlicne (osim inventara). Kljucna stvar je ctrl. Ako se pentras po planinama, uvek drzi ctrl (ili beshe shift), jer na taj nachin dok hodas po ivicama lik ne moze pasti (to je kao da mu kazes: idi do ivice ali ne skaci dole :d).
U borbi ti strafe ne treba, nego non stop drzis ctrl kako bi odrzao fokus na protivniku. Chitao sam na raznim mestima zamerke o tome kako je tesko pogoditi protivnika jer su kontrole haoticne, ali to uopste nije tacno. Znaci bitno je samo drzati control kada ti protivnik jednom dodje u fokus. Na taj nacin do kraja borbe neces izgubiti fokus nad njim. Kako on kruzi oko tebe, tvoj lik ce sam da se okrece prema njemu dok god drzis pritisnut ctrl. Meni je borba u G1 odlicna jer treba taktizirati. Napasti u pravom trenutku, postaviti blok u pravom trenutku, kad zagusti treba bezati itd :d

Borba u kecu jeste OK ali pravljena je da bude samo jedan protiv jednog... mislim da ni jedan moderan RPG nemoze vise proci sa takvom borbom jer ga trziste ne bi prihvatilo

Ma znam da radim stvari pogrešno, to je normalno jer su me nove igre razmazile. Treba vremena da se čovek navikne. Danas ću krenuti lepo ispočetka, juče sam malo zverao okolo zato mi je trebalo deset minuta da pređem 20 metara.. 5 minuta sam pokušavao da zaronim do onog kostura dole u nadi da ću naći neki item (to sam pokušavao i pre devet godina i ne sećam se da sam uspeo u nameri). Ronjenje je katastrofa tj. kamera je apsolutno nepregledna.

Meni je taj sistem sa CTRL jako simpatičan jer pokazuje njihovu želju, kao svežeg tima da naprave što realniju igru što uključuje sistem pokreta najpribližniji onom iz stvarnosti. Nažalost zbog kukanja i ne najsrećnije implementacije su morali da odustanu od toga ali samo ta stvar pokazuje kakvu oni igru žele da naprave.

Da imam mogućnosti, ja bi svakog člana Piranha Bytes umnožio u deset primeraka, dao im neograničen budžet i pet godina za razvoj ultimativnog Gothic-a. Takva igra bi po mom mišljenju bila bez premca. Njima uvek fali vremena i resursa što se vidi po bagovima i nedostatku sadržaja. Nije Risen jedina igra kojoj fali sadržaja, u Gothicu se na kraju mlatiš sa Orkovima, u dvojci je to toliko izraženo da boli jer Orkova ima previše, u trojci zbog neravnomernog dizajna zona na kraju igra gubi smisao, u Risenu su tu lizardi i onaj ****** od glavnog boss-a. Kada bi uspeli da ravnomerno rasporede zanimljive kvestove njihove igre bi bile bar duplo bolje.

Ovo što kažeš za borbu, i u Risenu je isto tako iako je kontrolna šema totalno drugačija. Dvojku nisam odavno igrao ali mislim da je i tamo slično. Jedina igra koja je totalno omanula na polju borbe je trojka jer nemaš nikakav osećaj gde se tvoj lik nalazi, koliko jako i brzo zamahuje. Kao da juriš duhove mačem. Ali zato ima fora da vučeš Gorna sa sobom i navlačiš mobove na njega uz tvoj finiš...

Mrzi me da kopam po temi. Kad izlazi?

igrao sam samo Ghotic 3 koji mi je bio..onako...combat sistem losh ali world je bio ok kao i rpg sistem...4-vorku cekam sa nestrpljenjem....

nazalost, taj combat sistem nikad nece ispraviti, inace bi gothic 3 bio ludacka igra.
Ovako se nadamo modovanju cetvorke, da od nje ispadne recimo neka trojka :)

Ove nove igre očaravaju grafikom i čime sve ne, ali kad je u pitanju combat system tu me odmah totalno razočaraju. Blade of Darkness i Mount and Blade: Warband koji trenutno igram su za mene i dalje neprevaziđene.

Ove nove igre očaravaju grafikom i čime sve ne, ali kad je u pitanju combat system tu me odmah totalno razočaraju. Blade of Darkness i Mount and Blade: Warband koji trenutno igram su za mene i dalje neprevaziđene.

Auuu gde ga nađe - BLADE OF DARKNESS - najbolji kombat sistem ikad!!!

Jel se jos nekom desava da demo puca posle nekoliko minuta? Samo pocrni i restart racunara. Instalirao sam sve sto ide uz demo - Direct X, Physx, Visual C Redistributable.

Vrh Dno