Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pa ti možeš preko adb-a da uđeš u recovery...

Stavi telefon u USB development mode, skini adb, uđi u command prompt i upiši adb reboot recovery i odatle pokreni update.zip za root, pa posle stavi update.zip za voodoo lagfix i opet isti proces.

A jel moze bez rootovanja posto bi da probam samo lagfix

A jel moze bez rootovanja posto bi da probam samo lagfix

Pa lagfix se i radi bez rootovanja...ti izgleda imas model na kom ne mozes da pristupis recovery modu sa 3 dugmeta (volume up + home + power). Na xda ovo sto ti je trenje postavio imas kako da resis prob i udjes u recovery mode...

@seraph
Probao sam screen test i sad ispade da nisam video nigde dead pixel...ili sam sinoc bio mnogo umoran pa su mi bili pred ocima...ili sam danas bas corav...

Može, ali svakako lagfixom gubiš garancijua, ako ne znaš da restoruješ originalni firmware, a pogotovo zato što ne možeš da uđeš u download mode jer ti 3button ne radi, najbolje je odraditi onaj 3buttonfix sa xda, ja ga nisam radio tako da ne znam kako radi, ali se ne žale ljudi na xda, samo treba sve lepo pročitati i na svoju odgovornost to uraditi.

kada izadje zvanicni 2.2, i flashujem rom na fon, onda ce se i kernel i sve ostale stvari vratiti u default stanje? mislim, ovi za garanciju nece nista izvaliti?

desilo mi se jos jednom u medjuvremenu....znaci od kako ga imam svega 2x
nije bas na to da gledam kao na neki ozbiljni problem, ali tripujem da ce mi se mozda ugasiti u najgoroj situaciji(alarm i sl)

bas cu sada da bacim pogled na xda za to

kada izadje zvanicni 2.2, i flashujem rom na fon, onda ce se i kernel i sve ostale stvari vratiti u default stanje? mislim, ovi za garanciju nece nista izvaliti?

Kapiram da je tako. Nek nam kaze cika trenje

Sve će da bude po defaultu ako je update preko Kiesa, naravno, mada i preko Odina može da se flashuje oficijalni firmware kada ga dumpuju. :)

Btw. dajte to sa xda vezano za isključivanje telefona, meni se restartovao jednom, ali to je bilo zato što sam napravio custom firmware i previše stvari izbacio, pa sam sada vratio neke koje nije trebalo da izbacim i sve radi normalno. :D

Poslednja izmena:
ju jedva cekam Froyo...gledao sam malo na youtube :) bas LEPO izgleda :)

p.s. jel se ja to varam,ili obojica imate avatare iz FrozenTrone-a? (seraph i caesar)

nesto se i ne uzdam u kies, pa zato i pitam :)

pa ne bas, ali su oba iz warcrafta

Poslednja izmena:
Neko je pitao koje aplikacije koristim(o) na Galaxyju, evo ga moj neki spisak sa mini opisom:

Root Explorer - ovo prvo instaliram na sistem posle AppMonstera, za modifikacije po rootu
Quickoffice - za dokumenta i PDFove
SoundHound - prepoznavanje pesama preko mikrofona (nešto kao Shazam, samo bolje)
Klaxon - advanced alarm
Remote VNC Pro - za kačenje na desktop
Tapatalk - za forume, obavezno probati, benchmark je sada ubacio plugin
SGS Toolbox - pristup nekim [sakrivenim] opcijama Galaxyja
APKTor - alternativni market (kao installous na iPhone)
foodroid - za kontrolu foobar2000 preko WiFija
Autokiller - menja način koji je namešten za kontrolisanje memorije, ja ga držim na strict, zahteva root
Touiteur - najlepši program za twitter prema mom mišljenju
NetCounter - broji WiFi i GPRS saobraćaj
Barcode Scanner - za skeniranje QR kodova
XkcdViewer - xkcd stripovi prilagođeni telefonu
klopaj! - spisak restorana u blizini pomoću GPSa
IMDB - mobilna aplikacija za sajt
Epic Fails - epic fail slike :D
Terminal Emulator - linux terminal na telefonu
Dropbox - sinhronizacija fajlova sa više računara/telefona
donesi.com
eBuddy - najbolji IM
Beodroid - najkorisnija domaća aplikacija prema mom mišljenju
Wikidroid - wikipedia za android
Goggles - probati ;)
Last.fm - skroblovanje pesama sa telefona na last.fm i slušanje last.fm radija (ko ima plaćen), ali ne radi sa nativnom Galaxy music aplikacijom, doduše ja koristim Music Mod koji mi je lepši i podržava skroblovanje :)
Facebook
ES File Explorer
B92 - mobilna aplikacija B92 sajta za android, odlično odrađena
Opera Mini
Springpad - notes i još mnogo toga
BattStatt widget
AdFree - blokira reklame u browseru
Spare Parts - razne informacije i tweakovi sistema
WiFinder - skeniranje wifi mreža
TV Vodič - samo ime kaže
gStrings - hromatski štimer za gitaru
SwiFTP - pravljenje FTP servera od telefona, korisno da se ne šteka svaki put kabl u telefon već samo da se konektuje kompjuter na telefon pomoću FTPa i prebaci fajl koji treba
Gmote - kontrola miša pomoću telefona
RockPlayer - media player
Pure calendar widget - bez ovoga isto ne mogu :D
Motonav - navigacija
jetVD - skidanje videosa sa youtubea
FeedR - rss čitač sa widgetom
Beautiful Widgets
SwitchPro
Handcent SMS - meni najbolja sms aplikacija

misleh na dotu ;D al isti ocin...

p.s. i ja ne volim kies, idem sad da zavrsim shtreb, pa da procackam o tom (gosp)ODINU

Neko je pitao koje aplikacije koristim(o) na Galaxyju, evo ga moj neki spisak sa mini opisom:

Klaxon - advanced alarm

APKTor - alternativni market (kao installous na iPhone)

NetCounter - broji WiFi i GPRS saobraćaj

XkcdViewer - xkcd stripovi prilagođeni telefonu
klopaj! - spisak restorana u blizini pomoću GPSa

soundhound je bruka...mnogo brzi na galaxy-u nego na 3GS-u kad sam ga ima..za 5-10 sekundi brzi!

ove sto sam ostavio (tj nisam izbrisao u tvom kvotu) cu da probam...
apktor sam inace probao,al nema Repositoriuma ;(
ima samo jedan,koji kad aktiviram nema vise od nekih 20ak aplikacija :/

ajde ako neko zna onaj WEATHER widget, hocu da mi se na homescreen-u onako updateuje vreme, oblaci da se krecu i tako to....

neko je od vas bio okacio (znam da nisi ti trenje) weather animation (ili tako slicno) ja trazio i nisam nista nasao :|

Poslednja izmena:
Probaj Beautiful Widget, a za repositoryje baci PM ako ti hoćeš, imam dva koja su odlična. ;)

Meni KIES skroz ok radi. Ako nekog zanima izasla je nova verzija danas pa mozete update.
Skinite NavDroyd mnogo mi bolje radi nego Motonav. Instalirate program i on vam sam nudi besplatne mape da DL kad ga startujete. Evo linka http://getandroidstuff.com/navdroyd-android-download-v124a/
Probajte pa mi recite vasa misljenja. Program je skroz offline tako da nema brige da ce da koristi mobile data.

Stigla mi je futrola sa amazona i stvarno je odlicna. Kozna, ok izrada, tamam sgs lepo staje. Ukupno me izasla 890 din, a za te pare ovde kod nas nema ni pletena da se kupi.

Sto se tice automatskog gasenja, resava se tako sto se ugasi APN off. Znaci kad ne koristim mobile data iskljucim apn i fon nikada ne ulazi u koma stanje. Up time mi je vec 70h, a pre minimum 2-3 dnevno mi se iskljucivao. E sad moja teorija je da to nije do mobile data nego do nekog programa koji se u pozadini sync ili sta vec i da on izaziva 'comma state' kad se telefon zakljuca. Jedino je trulo sto sam ja koristio dosta programa koji su koristili net i updatovali me ali sta sad....valjda ce froyo to da resi ako ikad izadje

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

^ OP
aj na pm kako se radi taj OCLFv2

(mrzi me da googlam,bar priznajem)
:)
nadam se da je easy as voodoo

Taj quadrant nije nikakav pokazatelj, to je samo da kažem "naštelovano" da ode na toliko, telefon je brži sa Voodoo lagfixom i to primetno.

ok..ne salji nista! ;D
haaha

Nema uninstall, brišeš aplikacije iz system/apps. Sačekaj da ti neko kaže ko je to radio baš na stock romu na Galaxy-ju da li to može tako i kod njega.

Ju al je dooobar beautiful widgwt majko moja xD
prelep...ima i customization preko glave...joooj ;) me happy

Nema uninstall, brišeš aplikacije iz system/apps. Sačekaj da ti neko kaže ko je to radio baš na stock romu na Galaxy-ju da li to može tako i kod njega.

Mislis idem na delete? Tamo ima zilion foldera ne znam ni u koji da udjem. Pretpostavljam /system?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno