Šta je novo?

Reparirane kartice

Evo ti primer: WD hard diskovi koje uvozi jedna od firmi kod nas čije ime neću pominjati su reparacija. Od njih diskovi dolaze otvoreni sa dodatnim lepljenim serijskim brojevima, čak sam na par komada primetio kako su vešto zafarbani da se ne vide sitne ogrebotine. Ovo sve sam zaključujem jer se vidi...:shock: , a uvoznik to vešto krije i daje 3g. garancije.

Slično je bilo i sa Excelstore diskovima koji su 80% pocrkali :S:

Sry za mali off

Naručio sam deep green, ne igram igrice i sasvim mi je dovoljna i ta, pogotovo što manje vuče struje.

Mozda nije moje da pitam ali mi jedna stvar nije jasna.
Ako ne igras igre sto bi uopste kupovao tu graficku (koja nije losa za igranje) i to jos repariranu.

P.S. Pre desetak godina kupio ja Logitech misa koji je bio nov, zapakovan u kesici. Kada sam ga otvorio i izvadio kuglicu (ne znam zasto sam to uradio) imao sam sta i da vidim. Na onim valjcicima zalepljena prasina kao neki sloj oko svakog valjka. Eto izgleda da je i on bio repariran. :)

Poslednja izmena:
Ne igram igre, možda po neki put, ali volim da imam dobru i jaku grafičku (ako je to uopšte dobro i jako) u računaru, tako da mi je ova OK!

Pa dobro, nista jace ti i ne treba. Ali opet, vidjao sam i polovne gts 250-ke ne reparirane, sa garancijom duzom od 1god. A cena je i ispod 70e. Tako da je to bolji izbor od gainward-a. Ali neces se pokajati ni u kojem slucaju. I 8800gt za nekih 50e bi bila odlicna kupovina

Ipak ću odustati od reparirane. Zvao da vidim šta su dobili, a ona došla klot, bez ičega u kesici!
Izgleda da treba bežati od tih repariranih, da su dobre prodavali bi ih na zapadu,a ne samo ovde.
Kupiću neku polovnu sa garancijom.
Čekam da kupim 2 meseca star Gainward 9800GT sa 3 godine garancije za 60 evra, ali moram da čekam izgleda 2-3 nedelje, a imam u ponudi i Sapphire ATI 4830 512MB HDMI za 60 evra, garancija do aprila 2011, a kupljena u aprilu 2009. Razmisliću šta, ali od reparirane sam definitivno odustao!

Pametno, sama rec da je reparirana ti govori da je nesto menjano ili sredjivano na istoj, ipak nereparirana je mnogo bolji izbor bar za mene.

...

Ne vidim razlog zašto bi neko kupovao nešto što je popravljano...

Neka hvala...

Kakvi testovi kakvi bakraci to je uvaljivanje ispod zita pa ko se upeca upeca

Ipak ću odustati od reparirane. Zvao da vidim šta su dobili, a ona došla klot, bez ičega u kesici!
Izgleda da treba bežati od tih repariranih, da su dobre prodavali bi ih na zapadu,a ne samo ovde.
Čekam da kupim 2 meseca star Gainward 9800GT sa 3 godine garancije za 60 evra, ali moram da čekam izgleda 2-3 nedelje, a imam u ponudi i Sapphire ATI 4830 512MB HDMI za 60 evra, garancija do aprila 2011, a kupljena u aprilu 2009. Razmisliću šta, ali od reparirane sam definitivno odustao!

To je svakako najbolji izbor. 8800,9800(GTS250), 4770,4830 i 4850... Samo to i treba gledati u toj nizoj klasi. Nedavno sam video 8800GT G92 cip za 45e, a u garanciji jos skoro godinu dana. Ja sam zvao, ali je bilo kasno. Samo treba gledati te oglase... obrati dosta paznju na 4850, vecinom se prodaju za 60-65e, to je cini najboljom kartom za ulozeni novac(performance/price)...

http://www.itsvet.com/proizvod/giga...mb-gddr3-gv-n98toc-512i/comp_comp_vga/16/1579

Evo najjeftinija 9800gt nereparirana. :)

Moj prijatelj je kupio GTX 275 repariranu, sve radi vec mesec dana bez ikakvih problema, kartica je dosla samo u kesici za te pare 13500din nije imao ni za 5750 tako da mislim da nije pogresio. Posto imaju garanciju a kako vidim uvoznik je PinSoft ozbiljna firma nevidim zasto bismo ih izbegavali, ja za sebe merkam 8800GTS 512 G92 za 7000din, a samo 300din vise je 250gts, ali mi 8800GTS vise odgovara zbog TV-out-a

Poslednja izmena:
ista prica samo sto je mog druga zapala GTX 275 koja pri pokretanju bilo koje igre,3dmarka i tome slicnom bi izbacivala neke brljotine da se morao komp restartovati.

Cisto za informaciju solidno velik broj repariranih kartica je vracen ili odmah zavrsio na servisu...

ista prica samo sto je mog druga zapala GTX 275 koja pri pokretanju bilo koje igre,3dmarka i tome slicnom bi izbacivala neke brljotine da se morao komp restartovati.

Cisto za informaciju solidno velik broj repariranih kartica je vracen ili odmah zavrsio na servisu...

Koliki je taj broj (cifra, procenat), kad već spominješ i odakle ti ta informacija?

Ne znam koliko sam grafičkih kartica prodao, ali za divno čudo najmanje problema je bilo sa repariranim Gainwardom. Nema razloga da se izbegavaju, već da se gledaju kao jedinstvena prilika za kupovinu jer ako nešto nije u redu sa njom pokvariće se pre isteka garancije, u glavnom sav hardver koji bez poroblema radi 5-6 meseci radiće još dugo te nam i ne treba veća garancija od godinu dana.

Koliki je taj broj (cifra, procenat), kad već spominješ i odakle ti ta informacija?

Nemogu to da otkrivam,ali informacija je od onoga ko radi servis tih kartica...
Moje misljenje je da onaj kome radi reparirana kartica besprekorno je imao srece...

Moje misljenje je da onaj kome radi reparirana kartica besprekorno je imao srece...

Ako već poznaješ nekoga ko servisira te kartice pitaj ga šta je uglavnom problem sa njima i da li se isplati uzimati ih. Toliko informacija možeš da nam otkriješ.

Imao sam 9 meseci repariranu 3870 i radila je besprekorno. Dobro da i ja imam nekad srece :p
uzeo i za kuma istu kad i meni, njemu i sad radi bez problema. Bile su u full pakovanju,
kartica
kutija
uputstvo
ispravljac 6pin-2x molex
drajveri

juuu pa ja sam kupio gtx 260 bez icega-samo ona crvena kesica sa pucketavim baloncicima-tako na suvo-i radi besprekorno vec 6 meseci cak sam i voltaze dizao na gpu itd i radi ko looodaaa :laugh:

Ljudi to radi nemojte da ste deca, pa to je fabrički popravljeno... nije to uzeo tamo neki čika paja lemilicu od 7e i tako igrao se. Opet ponavljam ovo bar znate da je reparirano, a šta mislite da drugi proizvođaći bacaju u kantu gtx260 ili gtx275? Malo morgen, i to se krpi i popravlja pa lepo sašivaju kao novo i ne znate da imate reparirano.

Poslednja izmena:
^^Logicno. A i sto bi bio problem ako je recimo 1 cip memorije neispravan-natrag u fabriku gde ga odleme, zaleme drugi, i to prodaju kao reparirano? Ne vidim problem uopste...uostalom, svako ima izbor. Ako pravi problem, zamenis, i to je to

Što se mene tiče, već 4 meseca imam Gainward-ovu repariranu gtx 260 gs i prezadovoljan sam. Radi bez greške.

Svako ima svoj izbor. Bilo bi lepo kad bi još vlasnika repariranih kartica izneli svoja iskustva.

Na kraju, ovakvi proizvodi i jesu namenjeni onima koji sebi ne mogu da priušte ili jednostavno ne žele da daju 15-19.000 din za video kartu (konkretno gtx260).

Reparaciju Gainward kartica radi proizvođač. Nemoj iznositi nešto tek tako - napamet. Imao sam GTX8800 i bio prezadovoljan, sad je kod poznanika u računaru, posle gotovo tri godine radi bezprekorno, kao i mnogo za koje znam.
Reparirane kartice koje je neko 'preduvao' ili zamenio naduvane kondenzatore i naravno prodao sa nekom 'radnom' garancijom od nedelju dana ne bi da komentarišem.

Reparaciju Gainward kartica radi proizvođač. Nemoj iznositi nešto tek tako - napamet. Imao sam GTX8800 i bio prezadovoljan, sad je kod poznanika u računaru, posle gotovo tri godine radi bezprekorno, kao i mnogo za koje znam.
Reparirane kartice koje je neko 'preduvao' ili zamenio naduvane kondenzatore i naravno prodao sa nekom 'radnom' garancijom od nedelju dana ne bi da komentarišem.

zasto vecina misli da ako je bilo koji deo graficke-pokvaren (crkao) i zamenjen novim da je ta kartica fals i da ne moze da radi kao i nova kartica (zamisli samo da na automobilu zariba motor-znaci neupotrebljiv je-i ti imas kes da stavis potpuno nov motor-hoces da kazes da je on i dalje neupotrebljiv) ljudi ne mogu da shvate da postoje skart delovi na grafickim kartama-i ukoliko oni crknu kada se zamene novim radice sve kako treba
evo jedan primer
imao sam pre 2 godine 3870 graficku-radila je savrseno-i prilikom klokovanja procesora sam zaboravio da manuelno podesim pci-e frq na 100 mhz-i ona je radila na 140 mhz-e sad-da stvar bude jos gora-otvorio sam kuciste izvadio hard-a da bi ga izvadio morao sam da iskljucim kabel 6 pin sa graficke-jer sam hteo da prebacim 50 gb filmova sa harda kod drugara-otisao sam i kad sam se vratio-sve namestio a graficka crkla-zasto? pa zbog moje greske-pci-e ostao 140 mhz-grafa bez 6 pin napajanja-a sestra upalila racunar u medjuvremenu-sve je to moja greska
zakljucak-ja sam sam spalio graficku-a radila je odlicno-bez problema-a taj deo koji je crkao mojom greskom je verovatno zamenjen novim koja ce biti prodata kao reparirana i ako je taj drugi bude koristio kako treba nece imati problema
@ vukasin
pa graficke kartice sigurno ne popravlja sima-pera djoka sa lemilicom za oluke-nego se popravljaju tamo gde su napravljene:banana:

Ja bih komotno uzeo repariranu grafičku sa godinu dana garancije. Kad se setim da su nekada na sve komponente davali godinu dana onda ovo za ove kartice nije ništa. Plus što ovde znate da je reparirana, koliko komponenti je uvaljano novih a da su polovne ili reparirane a da kupci nisu znali??
Što se Gainwarda tiče ja ga teram od 8600GT do sada bez problema.

Opet ponavljam ovo bar znate da je reparirano, a šta mislite da drugi proizvođaći bacaju u kantu gtx260 ili gtx275? Malo morgen, i to se krpi i popravlja pa lepo sašivaju kao novo i ne znate da imate reparirano.

Ziva istina, znam jednog proizvodjaca koji je isporucivao "nove" karte strokave od fluksa (iz aviona se vidi da su radjene i to lose). Naravno, kako ni uvoznicima ne odgovara da im neko iz fabrike uvaljuje tako nesto, upozoreni su, pa se vise nije desavalo.

Ja bih komotno uzeo repariranu grafičku sa godinu dana garancije. Kad se setim da su nekada na sve komponente davali godinu dana onda ovo za ove kartice nije ništa.

Na ovo bih jedino mogao da dodam da sva dosadašnja iskustva koja sam imao sa otkazom grafičkih karti su bili u prvih 3... ajd da ne sitničarim... 6 meseci rada. Ako mi se, za svo ovo vreme bakćanja sa računarima, desilo da je neka crkla nakon godinu dana onda je to možda jedan komad za sve ove silne godine.

Upravo tako.

Cene su zaista primamljive za reparirane kartice. Skoro sam bratu sklapao neku konfu i nagovarao ga da uzme repariranu GTX260 za 10k dinara, ali on ni da čuje! Hoće novo i možeš ga ubiti. Ja se lično ni sekund ne bih premišljao. Dodao bih eventualno još koji dinar i vozao GTX275/280, doduše morao bih da se isprsim i za napajanje ali kad je bal nek je bal!:)

Upravo danas kolega pazario GTX280 za ~130e i kaže da nije tih repariranih kartica pitanje je dal bi ikad imao karticu te klase naravno za te pare. Razmišljao je prosto, stavio je na sto~130e i gledao šta može da uzme: 1. HD5750, 2. GTS450... koje su kesa naspram GTX280, prosta matematika. A to dal je 1g. garancije ili 3g. ajd nek se javi neko i iskreno kaže da će držati grafiku 3godine i koji se redovno igra. Ja jedva čekam da pocrkaju GTX470/480 i da sledeće godine se svi lepo igramo za male pare, tako da živeo nama Gainward cheers

Upravo danas kolega pazario GTX280 za ~130e i kaže da nije tih repariranih kartica pitanje je dal bi ikad imao karticu te klase naravno za te pare. Razmišljao je prosto, stavio je na sto~130e i gledao šta može da uzme: 1. HD5750, 2. GTS450... koje su kesa naspram GTX280, prosta matematika. A to dal je 1g. garancije ili 3g. ajd nek se javi neko i iskreno kaže da će držati grafiku 3godine i koji se redovno igra. Ja jedva čekam da pocrkaju GTX470/480 i da sledeće godine se svi lepo igramo za male pare, tako da živeo nama Gainward cheers

e svaka ti cast-slazem se u potpunosti-savako posle godinu dana vec smekamo novu graficku-ja am za 3 godine promenuo 5 grafickih-sto znaci na svakih 7 meseci u proseku-a onaj ko ima 3 gidone graficku ili vise to su oni koji ne koriste racunare za gaming-i kojima ne treba...podrzavam da se ide na 3 godine garancije samo zbog lakse prodaje kasnije-ali 1 godina za repariranu 280-ku je odlicno za te pare :banana:

Freezer čestitam kolegi na kupovini i da ga služi dobro GTX!

To je prava kupovina! Monstrum kartica za malo para sa kojom će se sit naigrati!

Poslednja izmena:
Vrh Dno