Salko Dinamitas
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.03.2005
- Poena
- 319
Nisam imao ni ja u Rakovici. Tako da je ocigledno bez neta bio ceo sektor "Cukarica". 
Na sva pitanja si imao odgovore vec u ovom topiku.
9. nista ne treba da spremis od kablova, oni donesu svoje, samo ces morati da platis. ja sam 10m kabla platio 800 dinara. Mozes da povezes ruter na modem .
hm..si siguran za ovo? ne znam kad si to radio, ali meni nisu naplatili kabl, negde pre par meseci sam poceo da koristim IKOM, iako je sigurno potroseno jedno 5 metara barem (istina imao sam kablove od kablovske, koju sam uveo jos pre 4-5 godina...)
Ne placa se ako hoces standardnu duzinu, ali ako zelis vise (recimo za TV u drugoj sobi gde nemas kablovski dzek) onda ces platiti.
Verovatno postoji mogucnost da kupis sam kabal, ali ja nisam hteo da se zamaram sa tim.
4. Које су реалне брзине ДЛ/УЛ?
Рутер се мора купити. "Иком" га не обезбеђује, данас сам сазнао. Има ли неко препоруку, 4 порта, можда и вајерлес? Шта се исплати?
Хвала на одговорима. Осим за 4.:
Видим шарене бројке, због чега је то тако?
IKOM daje na koriscenje kablovske modeme. Naravno, za izlazak dva ili vise racunara na net, ne mogu se koristiti samo sa switch-evima, nego se mora staviti odgovarajuci ruter koji korisnici sami obezbedjuju.
Daju dve IP adrese? To bi podrazumevalo da imas ruter unutar modema sto mi je malo neverovatno.
Zasto bi neki provajder davao vise od jedne IPadrese kucnim korisnicima? Koliko znam to je i protiv politike ripe-a. Dok god se potpuno ne predje na IPv6 adrese predstavljaju ogranicen resurs, a dodeljivanje vise ip adresa kucnim korisnicima (kojima je to realno nepotrebno) je cisto rasipanje tog resursa.
Ruteri su danas veoma jeftini, 15 evra za zicni ili 25 za bezicni i resio si sve probleme o kojima govorimo, plus ostale prednosti koje pruzaju.
Idealno bi bilo da kalbovski provajderi dodeljuju rutere kao sto to radi Telekom, ali ***, ne rade to. Po mom misljenju jedina "mana" IKOM-a je sto ne daje ruter, a ne sto ne daje 2 ip adreseAli meni IKOM toliko dobro radi od kada sam ih uveo pre 3 godine da stvarno ne mogu da budem toliko zakeralo pa da im to uzmem kao ozbiljnu manu, pogotovo kada se uzmu danasnje cene rutera u obzir.
Dodela jedne IP adrese je koliko vidim trenutno jedina "mana" IKOM-a
Jesi li ti Ton Majstor sa ES-a?
Ako te toliko muci IKOM, svrati do mene, ja sam ti najverovatnije na 15 metara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari