Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Da bi ti uredjaj prepoznao prevod, prevod mora imati isti naziv kao i film.

Proveri da li prevodi koji ne rade imaju razliciti naziv od filma i ako to jeste slucaj preimenuj ih.

Ako ti na nekom filmu ne pusta sliku, ali ton radi ok, problem je u kodovanju samog filma, ja sam taj problem resio tako sto sam film provukao kroz mkvmerge program verzije manje od 4. Za to ti treba par minuta i onda je sve radilo kako treba.

Hvala za informaciju u vezi titla.

Jos uvek nemam ovaj uredjaj pa sam pitao unapred da znam sta me ceka. :)

Uvek su mi ime filma i prevoda isti i u istom direktorijumu. Dobro je sto moze da se prevod poveca.

Sledece pitanjce :)

Da li prevod moze da se poveca i u slucaju gledanja MKV-a? Pitam jer anime se pakuju sa engleskim prevodom u okviru samog MKV-a, pa me zanima da li takav prevod Iamm moze da procita i da ga uveca (ako ja to zelim)?

Sto se tice mkvmerge-a, ...ok..to moze biti resenje. Ali da li zaista treba par minuta za 'provlacenje filma' kroz njega (mkvmerge) ako ja npr. imam staru krsh mashinu (barton 2500+) ili ce to da potraje?

Hvala unapred na odgovorima?

btw. Model 81 i 83 se razlikuju samo po polozaju u kojem stoje? Jel tacno da ovaj 'uspravni' model pravi manje svetla u mraku (tj. manje odvraca paznju prilikom gledanja flima)?

Imaš mogućnost da isključiš prednji displej i iamm logo tako da ti ostaje samo jedna plava dioda da svetli što već ne bi trebalo da odvlači pažnju. :)
Poz.

Hvala na infou. Sve radi kako treba!!! :D

Jel ste upoznati da li opticki kabal prenosi poptuno 5.1 dolby digital?
Ja imam reciever koji je povezan sa DVD plejerom preko digitalnog coaxialnog kabla i kada pustim DVD koji je u Dolby Digital 5.1 upali mi se na recieveru plava lampica (multi chanell) koja znaci da se reprodukuje zvuk u full-u. Kad prikacim Iamm preko optike sa istim recieverom zvuk jeste dobar ali mi ne radi taj Multi channel :D ?

Da li prevod moze da se poveca i u slucaju gledanja MKV-a? Pitam jer anime se pakuju sa engleskim prevodom u okviru samog MKV-a, pa me zanima da li takav prevod Iamm moze da procita i da ga uveca (ako ja to zelim)?

Trebalo bi da bez problema kontrolises i integrisane prevode ...

Noviteti

Pojavio se nezvanican upgrade FW.
Malo je sumnjivo jer nigde drugde ga nema, ali opet, pojavio se na DL stranici Umaxa, koji je jedan od dilera u ceskoj....

FW je oznake 0.69, verzija je za NTR82, ali posto je on potpuno komatibilan sa NTR83 ne bi trebalo da bude problema.

Link stranice

FW 0.69

Kao sto vidite, nema opisa izmena u ovoj verziji. Verovatno je kozmetika.

Napominjem, ovo je nezvanicna verzija FW

Pozdrav svima. Zanima me vase misljenje. Imam NT83, sve radi kako treba (da kucnem u drvo, da ga ne ureknem). Verzija softvera mi je 59. Da li ima potrebe da instaliram novi firmvr? Sta cu dobiti sa njim? Da li cu nesto izgubiti? Da li je user interface promenjen?

Hvala

Uvek ti je bolje da ako radi, ne diras :)

Pojavio se nezvanican upgrade FW.
Malo je sumnjivo jer nigde drugde ga nema, ali opet, pojavio se na DL stranici Umaxa, koji je jedan od dilera u ceskoj....

FW je oznake 0.69, verzija je za NTR82, ali posto je on potpuno komatibilan sa NTR83 ne bi trebalo da bude problema.

Kao sto vidite, nema opisa izmena u ovoj verziji. Verovatno je kozmetika.

Napominjem, ovo je nezvanicna verzija FW

Hajde da citiram samog sebe...

Dosao sam do blizeg opisa sta je u FW 0.69. Uradila ga je grupa ceha, i ne mogu reci da nema prituzbi na rad. Ipak nije sve kako treba.

Kopirano sa drugog foruma....

"Because they are supposed to fulfill the promise not only for Christmas and I'm not a politician (sorry), I submit for consideration the first (public) version of the modified FW. Much I wanted to try it and mint, to understand what we really respect.

NEW ALTERNATIVE UNERGROUND FW 69 GB MOD would DMD

DMD = Derby00, Me & Direkt (but I would add to this candidate)

What's inside?

- Although it is based on the FW 68, but with updated dvdplayer from 69, so that the EPG should fachčit (thanks derby00 a good idea)
- All changes and adjustments (IMS Jukebox, UK Podcasts, YT, Shoutcast, Metafeeds, weather maps, reports ...) from this thread, incl. corrections from the previous post (where I played a little with icons)
- Change the appearance of BMP spakovanými
- MoServices installed (run only RSSEx player, others you can install via the web interface, or from the menu), save your playlist in the playlist folder on the HDD

It's a little menu recast IMS probably does not suit everyone, but hopefully in time will find some way of customization (perhaps with moServices, yet only růčo via FTP or Samba).

Download it here:
http://depositfiles.com/files/0ctj8do65

The installation should be substantially in the emergency mode, ie IAMM pull the plug, insert a bottle into the root of the unpacked install.img, press and hold POWER on the head (of course IAMMu ), A second hand power cord into the outlet, after approx. 10 sec. Power go, close your eyes and recite a couple of "Our Father". After installing a classic setup, and finally through I always reboot - the menu moServices, telnet, or off to standby and pull and push into the socket.

What is missing (ToDo List):

- Services ideal would be to have your own repository for scripts, eventually could serve to change the GUI themes, alternative appearance menu IMS and TD
- Somehow does not work the video with the record of sayler.ru, the ideal would be to edit the script and add this option to moServices
- Time will tell
."

Jos jednom napominjem .... Ovo je nezvanicna verzija FW.

Hello
I have found two bugs:
-If filename contains special characters as this--> :
Iamm saids "Frame too big" and not play
Also if EPG's name contais characters as : Iamm doesn't record that program
-Video files generates with MKVmerge 4.3.0 cannot play. Only play sound, but black screen.

Two suggestion:
-We should choose if we want Iamm turn on automatically. As G-mini firms:
Kod:
http://www.g-mini.com/media/uploads/files/HDR1000D_FW00.66_IMS.zip
-Translate IMS service in more languages

Pozdrav svima. Da li neko zna da li uz najnoviji firmware može da se propusti true HD kroz hdmi?

Hello
I have found two bugs:
-If filename contains special characters as this--> :
Iamm saids "Frame too big" and not play
Also if EPG's name contais characters as : Iamm doesn't record that program
-Video files generates with MKVmerge 4.3.0 cannot play. Only play sound, but black screen.

Two suggestion:
-We should choose if we want Iamm turn on automatically. As G-mini firms:
Kod:
http://www.g-mini.com/media/uploads/files/HDR1000D_FW00.66_IMS.zip
-Translate IMS service in more languages

Sem sto si isto pitanje objavio na www.hddplayer.cz, imam jedno pitanje... zasto na engleskom?

i jednu konstataciju... opisi koji FW koristis, na kojoj masini... :type:

.... a uz to i tamo dobio i odgovor...

http://www.hddplayer.cz/viewtopic.php?f=27&t=1521&sid=cc0c54f67a3a5d474cb4fec2b6425082&start=20

Answers:
1] Bugs you write are a problem of the firmware to remove ask your technical support
2] we dont have Any info about function that automatically turn on device and we dont Know What It Was All Good
3] If you want to use IMS in your native language, you can translate it yourself

Da li se sa novim FW dobija i novi UI? Ako je odgovor DA, da li neko moze da objavi slike?

Hvala

@wc420pro
UI je isti, samo je dodat IMS.

@slobabogi
Meni je propustio TrueHD ili MA, ne secam se tacno, kroz optiku na risiver koji je samo DD i DTS, imao sam zvuk, doduse u DD ili DTS kvalitetu.
E sad, trebalo bi da propusti MA i TrueHD kroz HDMI ali ja nazalost nemam risiver sa HDMI, MA, TrueHD pa ne mogu da probam i licno.
Iskreno nije me preterano to ni zanimalo jer vecina mkv ripova koje skinem ima obican DTS.
Sacekaj da se javi neko ko ima bolji risiver pa da znamo tacno sta se desava i da li je sve ok i u praksi.

Poslednja izmena:
Evo da napišem par redaka mog iskustva druženja sa ntr-83-kom. Imam plejer već jedno dve nedelje ali na žalost nisam uspeo za ovo vreme da mu posvetim više od sat vremena (zato moj klinac kuje crtaće svakodnevno). Na mreži se iamm i računar lepo vide "dvosmerno". Lepo se strimuje sa kompa mada po neki put izbaci da je "frejm" prevelik. Vidim iz jednog od predhodnih postova da je izgleda u pitanju sam naziv fajla, čim nađem vremena čačkaću. Pušta sve sa usb-a i hdd-a koji je ubačen. Mislio sam u jednom trenutku da će možda biti problema jer su na hdd-u četiri paricije, ali sve je ok. Vidi ih kao hdd1-hdd4. Jedini problem od kada je hdd unutra je pri gašenju kada se na ekranu pojavi poruka tipa "Samba ili FTp nešto upisuju na hdd pa da li si siguran da hoćeš da ugasiš". Kada kliknem na Ok uređej se ugasi i sve je ok. Ventilator se čuje tek kada se približim na manje od pola metra do uređaja. Internet radio radi, i po meni je baš dobra stvar. Doduše nisam ubacivao naše stanice, ali i ovako je dobro. Probao sam YT i za sada ne radi (mada video sam da ovde ima pojašnjenje šta treba da se uradi da bi proradilo ali za sada nemam vremena da se zezam oko toga). Kao da se ceo uređaj zamrzne na jedno minut i onda izbaci grešku.

Nekoliko puta se desilo da tokom reprodukcije DivX-a (crtaći) izbaci prozor "greška pri reprodukciji". Prvo sam mislio da ime neke veze sa fajlom ali kada kliknem na ok, pustim film od početka, premotam na deo gde je zapeo i putim ga da reprodukuje do kraja filma sve prođe kako treba.

Umalo da zaboravim, bilo bi lepo kada bi zvuk mogao u isto vreme da ide i preko HDMI-a i preko optičkog. Možda bi novi FW mogao to da reši.

Pozdrav

Zvuk uvek ide preko analognog izlaza, to moze da pomogne mozda za TV dok se ne doda funkcija u softveru.

Pozdrav.

Evo, od pre par dana i ja postadoh vlasnik jedne "osamdeset trojke" :D

Uzeo sam malo korišćenu skoro kao novu. Odmah sam flešovao sa v68 firmverom i sve je šljakalo OK. You Tube je proradio kada sam u njegovom podešavanju postavio zemlju US. Radi i Southcast radio i svi ostali servisi. Juče su se javili problemi sa prepoznavanjem računara u mreži što verovatno može da se reši sa par restarta računara i plejera. Mene zanima zna li neko kako da dodam mrežne foldere u "My Shortcuts" folder u opciji mreže? Probao sam sa kopiranjem, ali nisam uspeo.

I svi ste brzi od mene.

Tako mi i treba kad gubim vreme ispijajuci kafe po gradu. :)

Pa znas kako... poneo sam MacBook Pro iz firme... tako da je bilo par pogleda.
Pogled je cak i malo kvalitetniji u odnosu na recimo srebrnu mecku, vole ribe it, sta da kazem. ;)
Nazalost sve je to prekinuo klinac koji je bacio jastuk sa stolice na nas sto i polio sve, zamalo i Mac. :D

Poslednja izmena:
Firmware v70

Probao sam večeras novi firmware i imam problem sa gašenjem uređaja, tj. kada ugasim uređaj HDD ostane da radi, a plejer ne mogu da uključim ponovo. Jedino rešenje je čupanje napajanja. Vratio sam v68 firmver i sada opet sve radi normalno. Ima li neko slična iskustva i da li je još neko probao v70?

Ponavljam i pitanje u vezi "My Shortcuts" iz mrežnog foldera, tj. kako se prave mrežni šortkati?

U čemu je fora

Zna li neko zašto mi hard od 500gb sa četiri particije vidi kao da svaka particija ima po 20mb. Kad god nešto hoću da prebacim sa kompa na iamm kaže mi da nema mesta i pita da li hoću a nastavim. Ako kliknem na yes sve prođe kako treba do sledećeg fajla pa onda sve iz početka. Uglavnom sve mogu da kopiram samo moram za svaki fajl ponaosob da kliknem na yes što smara.
Što se ostalog tiče za sada sam prezadovoljan.
Pozdrav.

@garcha

Firmware 70 nije zvanicno pusten tako, barem meni tako kazu iz Novatrona.
Sto se tice precica stvarno nisam pokusavao da pravim vise njih, napravi mi za svaki racunar ali nisam siguran da li moze za svaki folder i sl. Raspitacu se pa javljam ako moze.

@Orlando

Probaj da ponovo kreiras particije. Nesto slicno mi se desavalo sa jednim hardom, uzeo drugi i sve radilo normalno.

Ok, probaću kada nabavim drugi HDD. Ovo mi je hard od drugog kompa sa Os i podatcima pa ne bih da ga :crash:

Probao noćas torrent i radi kao zmaj. :banana:
Jedino što prolaz kroz menije tada postane malko trom, duže se čeka na odziv komandi.

Pozdrav

Pozdrav svima, imam NTR81, eliminisao sam kuler (odsekao zicu, pa ako izdrži...) i sada lepo, nečujno radi. Jedno pitanje (ako je to nekim firmware-om odrađeno): kojim firmverom se može birati subtitle "ručno" bez automatskog učitavanja i kada su mkv fajlovi u pitanju, da li se može selektovati drugi titl a ne samo onaj koji je sadržan u mkv fajlu?

Ima li ovako nesto kod nas , da pusta skoro sve bitne extenzije i da ima mogucnost snimanja na interni hard sa coax, tj ulaza sa kablovske TV.

Ima li ovako nesto kod nas , da pusta skoro sve bitne extenzije i da ima mogucnost snimanja na interni hard sa coax, tj ulaza sa kablovske TV.

AZBox! On moze da ima DVB-C tuner pa moze da snima sa kablovske!
Uz to je i MKV player, i satelitski receiver.

Nazad
Vrh Dno