Šta je novo?

Koliko gubimo zbog piraterije?

Neka placu :).

A i cutanje je ponekad zlato, jos kad bi onaj mentol Pavic to mogao da shvati.

1. Domaći filmovi / serije su đubre koje jedino otkupljuje CIA da bi njima mučila zatvorenike .

2. Strani filmovi / serije su 99.9 % đubre zbog kojeg žališ izgubljeno vreme.

3. Država ništa nije izgubila. Plaćanjem filmova i licenci za serije profitirali bi :

* Političari koji bi sebi odrezivali veće plate i dnevnice (PDV).
* Domaći distributeri koji bi zaposlili par bedno plaćenih radnika (%)
* Holivud (ili ko da je već snimio film / seriju) . ($$$)

Umesto da se novac što od prodaje što od PDV-a već slilo u džepove navedenih , on je ostao u zemlji . Država je u ovom slučaju dobro prošla.

4. U USA je daleko veća piraterija (ako mislimo na korisnike interneta koji skidaju materijal za lično korišćenje) no bilo gde u svetu . Ako žele da se sa time obračunavaju neka se obračunaju prvo u svojoj kući.

5. Nazivati neke anonimuse u Srbiji glumcima i rediteljima je uvreda za sve one ljude kojima je ta titula bila inicijalno namenjena.

1. Domaći filmovi / serije su đubre koje jedino otkupljuje CIA da bi njima mučila zatvorenike .

2. Strani filmovi / serije su 99.9 % đubre zbog kojeg žališ izgubljeno vreme.

3. Država ništa nije izgubila. Plaćanjem filmova i licenci za serije profitirali bi :

* Političari koji bi sebi odrezivali veće plate i dnevnice (PDV).
* Domaći distributeri koji bi zaposlili par bedno plaćenih radnika (%)
* Holivud (ili ko da je već snimio film / seriju) . ($$$)

Umesto da se novac što od prodaje što od PDV-a već slilo u džepove navedenih , on je ostao u zemlji . Država je u ovom slučaju dobro prošla.

4. U USA je daleko veća piraterija (ako mislimo na korisnike interneta koji skidaju materijal za lično korišćenje) no bilo gde u svetu . Ako žele da se sa time obračunavaju neka se obračunaju prvo u svojoj kući.

5. Nazivati neke anonimuse u Srbiji glumcima i rediteljima je uvreda za sve one ljude kojima je ta titula bila inicijalno namenjena.

6. Zemlja je ravna, zato sto je nikad nisam isao na put oko sveta, a putovanja Michael Palina su mi sumnjiva, licno nisam video da je okrugla, ergo ravna je.

Ehh kakvo generalizovanje...

popni se na neku visoku zgradu pa pogledaj horizont, ako to tebi izgleda kao ravno, onda...

Oukej, illidane prijatelju :D.

Ne trebam ja da se popnem na uzvisicu, vec kolega Yellow Pinky, pa da sagleda stvari iz druge perspektive.

Ili si ti to bukvalno shvatio moju pricu o ravnoj planeti :zgran: :d.

Ja sam spominjo državnu legalnost softvera,zato što u mojoj firmi smo "naseli" još kod one prve legalizacije. Imam negde u ormanima pune kutije orginalnih DOS-ova + legalan Unix server + Progres baza. Od tada smo uglavnom legalni, Windowsi, antivirus i baza, made mi je većina mašina na Linuxu. Za pisanje tu je Openofis, muzika Aimp2, itd. E sad kad mi dože famozna poreska, pa se uhvati za neki bezvezni programčić ili nedaj Bože za neki mp3 fajl, a sami nisu legalni. Pa samo je od nas otišlo u inostranstvo dovoljno deviza da se napravi jedan manji most. Windows 7 Pro OEM = 17000 Dinara + Nod32 = 2500 Dinara (godišnje)... naravno po računaru.

Oukej, illidane prijatelju :D.

Ne trebam ja da se popnem na uzvisicu, vec kolega Yellow Pinky, pa da sagleda stvari iz druge perspektive.

Ili si ti to bukvalno shvatio moju pricu o ravnoj planeti :zgran: :d.
koje druge perspektive, sve sto je rekao je 100% fact, osim tacka 1. drugi deo sa CIA :p
tako da tvoja tacka 6. malo ide na drugu stranu, totalno drugu perspektivu

koje druge perspektive, sve sto je rekao je 100% fact, osim tacka 1. drugi deo sa CIA :p
tako da tvoja tacka 6. malo ide na drugu stranu, totalno drugu perspektivu

Hehe, prvi put čujem da neko hvali Baba gori a selo se češlja i tome slično. Onaj Radoš Bajić, kuku, kakav...pa nemam reči da ga opišem...u negativnom kontekstu, naravno.

A kako smo mi to izgubili 100 mil E kad su ti evri kod nas u dzepu i dalje?:) Oce reci politicari nisu mogli jos 100mil E da ucare ;)

:guitar:

A sta bi ste rekli kad bi znali da li je ili nije legalan software u objektu u Gepratovoj na uglu sa Kneza Milosa? Mada mozda i nije neki primer..:trust:

Poslednja izmena od urednika:
Pogledajte samo Mandinu glumu u Selo gori, i dosta toga ce biti jasno.

Potpuno se slažem, naspram Mande u Selo Gori... Tom Hanks u Forest Gump-u izgleda kao amater.
Trebali bi svi ti nabedjeni holivudski glumci da pogledaju naše renomirane serije (poput Selo Gori..., Seljaci, itd.) kako bi naučili nešto o tom poslu koji rade.

[/sarcasam off]

:S:

Potpuno se slažem, naspram Mande u Selo Gori... Tom Hanks u Forest Gump-u izgleda kao amater.
Trebali bi svi ti nabedjeni holivudski glumci da pogledaju naše renomirane serije (poput Selo Gori..., Seljaci, itd.) kako bi naučili nešto o tom poslu koji rade.

[/sarcasam off]

:S:

Vidi se da si se i ti udubio koliko i drugi.
Spominjes u istoj recenici Selo gori i Seljaci, dzabe tebi pricati bilo sta...

A lepo si sve rekao :), Forest Gump je ocajan glumac.
Izgleda kao de.bil, i takve su mu i uloge obicno dodeljivane.

Sta je on recimo, naspram jednog Bate Stojkovica, ma nije mu ni do nokta na nozi, let alone do kolena.
A i od Mande bi mogao svasta da nauci :).

Pazi, ovek napisa da su 99,9% stranih filmova djubre, znaci sve kinematografije sveta su sra.nje :d, al dobro, ovo je kompjuterski forum, pa moze da vam covek i ne zameri, jer se ocigledno samo kompjuterima i bavite.
Problem je sto je vama strani film = holivudski film, i tu nema svrhe ista pricati.

Jel ste gledali filmove od recimo Nikite Mikhalkova, Terry Giliama-a, ili recimo neke novije npr Ostrov, ili oskarovac Secrets in their eyes, Good Bye Lenin!.
Gomila kvalitetnih filmova postoji, sad je samo pitanje, koliko ko zeli da trazi. Ruska, nemacka, engleska, spanska filmska indusrija...
A ocigledno malo ko od vas zeli da nadje nesto dobro, nego gleda sta mu se servira, i jos gle chuda kuka posle o (ne)kvalitetu :bottle:.

Poslednja izmena:
Pa sad, Selo gori produkcijski, rediteljski itd tuče sve Pavićeve serije (a nije da se za baš sve njih nije imalo para, osim možda za Srećne ljude koji su snimani oko '93), al to i dalje ne znači da su vrhunac gledljivosti, pošto Bajić ponekad nema mere što se tiče patetisanja (a i serija očigledno cilja na stariju publiku)... jeste veliki korak napred u odnosu na Stižu dolari itd, ali i dalje nije nešto što treba da proglašavamo kao vrhunac TV produkcije.

Taj njihov nacin kako racunaju koliko se "gubi" mi je tako patetican da nemam reci. Prvo oni predpostavjaju da ako ja skinem film, da bi ga ja zaista kupio po nekoj ceni, koliko je vec dvd. E pa to je problem sto ja nebi, jel me boli uvo da kupujem neku glupost od filma, sto cu pogledati jednom. Broj mojih odlazaka u bioskop nema veze sa piraterjom nego kvalitetom filma. Opet dolazimo na software, da moram da placam, nebi kupio nista sto ne moram, koristio bi besplatne altenative. Tako da ta cifra ne pije vodu opste.

Sva sreca pa u Kanadi nije tako kad bi se *****avali. Sta kao Kanadska filmoindustrija propada? AHhahahahaha doduse ovde 70% ljudi i dalje kupuje DVD-ove,CD-ove, BD-ve po prelepoj ceni od 10$ pa na vise. To ih izvlaci jer su neznalice, a vlada uzima kintu samo tako preko toga.
Meni ne pada na pamet da dajem 30$ za jedan ****ni BD, jedina stvar sto sam kupio je Avatar i to je to. Ne planiram niti cu da podrzavam kanadsku valst koja vec dere narod preko ogromnih taksi kako tokom kupovine tako i na kraju godine.

Pazi, ovek napisa da su 99,9% stranih filmova djubre, znaci sve kinematografije sveta su sra.nje :d, al dobro, ovo je kompjuterski forum, pa moze da vam covek i ne zameri, jer se ocigledno samo kompjuterima i bavite.
Problem je sto je vama strani film = holivudski film, i tu nema svrhe ista pricati.

Jel ste gledali filmove od recimo Nikite Mikhalkova, Terry Giliama-a, ili recimo neke novije npr Ostrov, ili oskarovac Secrets in their eyes, Good Bye Lenin!.
Gomila kvalitetnih filmova postoji, sad je samo pitanje, koliko ko zeli da trazi. Ruska, nemacka, engleska, spanska filmska indusrija...
A ocigledno malo ko od vas zeli da nadje nesto dobro, nego gleda sta mu se servira, i jos gle chuda kuka posle o (ne)kvalitetu :bottle:.
pa ti filmovi spadaju u onaj 0.1% sta nije tacno tu?

Sad pročitah sve od prvog posta...samo se nadam da znate razliku izmedju nacionalizma i nacionalnog šovinizma...

Sto se tiče serija uvek su mi naše bile žešći smor (tipa Bolji život,Sretni ljudi),ko da mi nije dosta mojih s*anja u životu još da gledam i tuđa,tipične sapunice.A Selo gori pogledam sa osmehom,baš me opusti jer je po meni to priča kakvi smo mi ljudi lepo upakovana i prezentirana...

A o gubitku na pirateriji no comment,smesno jer pogledam kroz prozor i gledam kako diluju igre i mjuzu na ulici i to 50m od policijske stanice...

Najmanji problem je što se Srećni ljudi i slične serije dohvataju dnevnih problema. Drastično veći problem je što Pavić od Vrućeg vetra nije promenio šablon pisanja, što dijalozi deluju toliko retardirano i u neskladu sa svakodnevnim govorom i interakcijom između ljudi da se pitam da li taj čovek bar jednom pročita naglas svoj scenario kada ga završi (ili kad mu ga žena završi a on potpiše, štagod). Znači u njegovoj seriji dva čoveka pričaju licem u lice, i pravi se nekakva veštačka komedija nesporazuma kao da se dijalog vrši u papirnoj prepisci gde pismo putuje mesec dana, a ne u direktnom dijalogu u realnom vremenu. Tragedija.

^ samo na zemunskom keju ih ima makar 5 komada... jos vise pred vece, ko komaraca :D

naravno, sve DVD sa slicicom - a kvalitet CAM ili makar TS :D

Znači u njegovoj seriji dva čoveka pričaju licem u lice, i pravi se nekakva veštačka komedija nesporazuma kao da se dijalog vrši u papirnoj prepisci gde pismo putuje mesec dana, a ne u direktnom dijalogu u realnom vremenu. Tragedija.

Hvala na detaljnosti, to je ono upravo o cemu sam pricao :).
Jedan nesto kaze, a ovaj drugi kao ne razume, pa pocne neku trecu pricu, pa ga ovaj ispravlja. Jadno.

A naspram toga, ja sam se licno prijatno iznenadio, kad su stigle serije kao sto je Selo gori i recimo Moj rodjak sa sela. U ovoj drugoj, onaj matori lik (otac lika Dragana Kuguara :D), ima par predivnih monologa i dijaloga.
Posle visedecenijskog maltretiranja, to je bila muzika za usi.
Takodje i monolozi Radosha Bajica, mada zna da bude ponekad preterano patetican i da preterano baca akcenat na neku pricu, pa ispadne ponekad isiljeno.

strani placenici i domaci izdajnici - jo sto volim tu izjavu al ozbiljno:)

Aj preskocite komentarisanja B92 ;)

Ali je ok ljude koji razmišlaju drugačije etiketirati nacionalistima (mada se taj pojam nacionalizma samo kod nas koristi u negativnom kontekstu) i pripadnicima "Druge Srbije"? :trust:

Odnosno da se takvi moraju ućutkivati za neko više dobro?

Poslednja izmena:
Hm, ono što ja videh od Radoša me nikad nije impresioniralo, čak naprotiv. Jednostavno ne mogu da ga svarim, imam alergiju na takve omasne ljude. Znam dosta seljaka, al one koje on predstavlja u svojim serijama i filmovima ja nisam video u svom životu.
Mada nije mi jasno kako dođošmo od piraterije do Radoša Bajića?

Matori i većinom rahmetli glumci su legende, njima niko ne može prići dok se ne uspne do te visine. Retko ko od mlađih ima taj kvalitet, mislim da to važi i za našu konematografiju a i za svetsku.
Bata Stojković, Pavle Vujisić, Zoran Radmilović, Mija Aleksić, Miodrag Petrović - Čkalja i još dosta njih su takvi carevi, njima nema zamene.

Živ je Bora Todorović a i sin mu je solidan:) Bogdan Diklić je isto legenda:)

I da dodam da sam takođe nacionalista, umeren, naravno:p

Poslednja izmena:
rAMA
Naravno da ne ... Uopste nije ok pricati o stvarima koji nisu vezane za it na ovom forumu ;)

@ SOCOM
Od mlađih jedino Dragan Jovanović, čovek je legenda :)

Ali je ok ljude koji razmišlaju drugačije etiketirati nacionalistima (mada se taj pojam nacionalizma samo kod nas koristi u negativnom kontekstu) i pripadnicima "Druge Srbije"? :trust:

Otkad je prestala da kaplje stranoplaćenička lova iz inostranstva, B92 se drastično promenio, tako da promenite i vi ploču :) Da ne pričam o komentarima na vesti na sajtu, šta su ranije odobravali a šta sad odobravaju :)

Neću više offtopic :)

Dobro za sve, ako je tako:D

Moraju se ucutkati ma gde bili ako su negativno orjentisani, a kod nas na nesrecu vecina jesu :(
Tako da ti nemozes porediti nacionaliste na primer Australije i Srbije nikako bar onu grupaiju koja se istice...i sebe naziva "pravim" nacinalistima a u sustinu su gori od fasista

Nazad
Vrh Dno