Šta je novo?

xonar dg part2

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
kao sto rekoh javljam se kad dobijem karticu pa evo/

instaliranje je proteklo bez problema, sama kartica dolazi sa drajverima koji se nalaze i na asus0v0m zvanicnom sajtu, a podrzani su svi op.sistemi od xp pa na ovamo 32/64.

prvi utisak nakon ukljucivanja je bio pozitivan, naime odmah se primetilo da sam presao sa integruse ( asus k8n-e deluxe ) na nesto drugo, dozvolite mi da malo preteram, bilo je kao da sam ranije stojao ispred otvorenih vrata gde svira muzika a zatim i usao kroz njih. :d

preslusavajuci Latin Jazz Orchestra, Michel Camilo, Peter White, Jesse Cook, Acoustic Alchemy, Bob Marley, GURU, Busta Rhymes-a i druge, dosao sam do zakljucka da je " investicija " itekako vredela.

sto se tice igrica kvalitet zavisi od igre.
cs zvuci ocajno sve prsti i kao da fali ceo donji deo spektra ali daleko od toga da se nemoze oceniti kuda trci neprijatelj, mislim da se ustvari cuje onako kako je napravljeno ( lose )

Xonar DG Audio Centar ( korisnicki interfejs ) je napravljen jednostavno i pregledno , sva podesavanja su samo jedan klik daleko. zvuk se moze podesiti prema sacijem ukusu tako da je i tu sve sasvim ok.

karticu slusam na novim akg172hd sluskama zatvorenog tipa / 55 ohm-a na kojima se zaista cuje ono sto je u audio zapisu ,mada sam ubo i konfekcijske panasonic sluske od 800 dindzi, i mogu reci da se i na njima cuje znacajna razlika u korist xonar-a, tako da bi se verovatno dobro pokazale i sa sennh 201 o kojima je ovde bilo toliko reci.

ja sam posle 5 sati slusanja muzike zadovoljan, i mislim da cu ovu karticu koristiti sve dok jednog dana ne dobijem na loto, kada cu se ispruziti za 8-10 puta skuplju.

a do tada :bottle: :party:

Slozicu se da je DG odlicna investicija. Definitivno je best buy "entry level card".
Na moje iznenadjenje cak i "guraju" hd201 prilicno dobro [iako su slushke ocaj] Malo ih je DG oziveo :D Nisam imao vremena da se naslusam muzike ali poboljsanje je ocigledano. Nisam jos nasao podesavanja koja mi najbolje odgovaraju. Kad ukljucim EQ primetio sam da mi najbolje "lezi" Jazz. Igrao sam CS sinoc i popio ban i to na awp india :S:

P.S. R.I.P. Guru

Poslednja izmena:
i ja sam se malo igrao ( cs ), isprobao sam dolbi kao i gx i zakljucio da nije to za mene, sta ces navikao sam bez toga.

a od podesavanja se i meni svidjaju jazz i classic
@Don Workinson
na kojim srvrima pikas ?

Poslednja izmena:
Slabo igram CS u zadnjih 6 meseci al najvise igram na svom United serveru.
Ili bilo koji drugi kad mi dodje da igram u ranim jutarnjim h :D
Meni je ok dolby dh-2 mada i meni je malo cudno i treba navikavanja - suvise buke pa se treba snaci :D al meni odgovara. Mnogo lakse cujem de se ko nalazi, a volume se mnogo pojacao. Master volume drzim na ~15%-20% i volume 1 u CS kad igram.
Sto se tice drugih igrica jos nisam ni probao pa ne znam kako se ponasaju u novijim. Nisam neki gamer. :-devil-: Proslo me to odavno :sceptic:

ma jel moguce uzmem microlab H-500 jedan dan se naslusao muzike uvece da upalim komp nema zvuka cackaj instaliraj drivere nista danas isto pokusam na sve nacine dobijem zvuk ali i pistanje prikljucim na integrusu radi dobro nema pistanja
mnogo je bio lepsi zvuk na xonaru od integruse
interesuje me da li je nesto riknulo na asus xonaru dg kad se cuje pistanje
kartica je nova pod garancijom da li da je vratim ili ...???

tesko da je nesto riknulo,
lepo deinstaliraj sve drivere za zvuk ( i xonar i integrusu ), restartuj komp pa odma udji u bios, iskljuci integrisanu zvucnu, upali komp i trebalo bi da nadje xonara i sam da instalira drivere za njega, a ako ne instaliraj ih sa prilozenog cd-a.

neverujem da si mogao da ga ubijes, proveri dali je dobro uboden u slot i dali si na dobro mesto ubo sluske-zvucnike.
kao sto rece Don, proveri da ti nije riknulo pojacalce od microlaba ili zvucnici

Poslednja izmena:
mozda si omogucio mic/line in monitor.

Poslednja izmena:
ne kartica ima zvuk ali pojavilo se neko glasno pistanje
probao sam stare zvucnike isto se javlja pistanje
cak i na integralnoj se vrlo malo cuje kad sam izvadio xonara nema nikakvog pistanja
jos jedno pitanje za macrolab da li je potrebno iskljucivati subwoofer posle rada na racunaru i koliko sme da bude vruc hladnjak na subwooferu
sa starim zvucnicima nisam nikad gasio
naglasavam da je sve radilo jedan dan perfektno interesanto da posle desetak sati uopste nije bilo zvuka
probao nove drivere sa asus sajta ali isto glasno pistanje

Poslednja izmena:
Uzeh Xonara DG da je probam i zakljucak je da u odnosu na moju Creative x-fi Extreme audio nema nikakve razlike u igrama, muzici, filmovima.
Ne vidim svhru lozenja raje da je karta nesto extra.
E sad, to sto je Creative prestao sa driverima za ovu kartu, je vec neka druga prica.

Pa niko od njih nije prolupao da prodaje jeftine karte slicne cene, a da razlike budu ogromne, pa bio to Asus, Creative ili bilo ko drugi.

Uzeh Xonara DG da je probam i zakljucak je da u odnosu na moju Creative x-fi Extreme audio nema nikakve razlike u igrama, muzici, filmovima.
Ne vidim svhru lozenja raje da je karta nesto extra.
E sad, to sto je Creative prestao sa driverima za ovu kartu, je vec neka druga prica.

Cekaj hoces da kazes da ubadanjem slusalica u DG i setovanjem headphones moda,
DG nije jaci od recimo pomenutog "x-fi Extreme audio"?

ako nista drugo sigurno da je glasniji od ostalih karti u rangu.
niko nije rekao da ce karta biti nesto nevidjeno bolja od ostalih. i ne mozes bas ne znam sta da ocekujes za te pare. glavna prednost je sto ima hp amp i moze da izvuce mnogo vise iz nekih slusalica. vlasnici hd 201 pricaju o znatnom poboljsanju,

Imao sam prilike da isprobam kombinaciju Xonar DG + Senn HD201.

Rezultat je drasticno glasniji zvuk nego na Audigy 2 kartici (na kojoj se prilicno glasnije cuje nego na integrusama). Xonar DG daje i vise nego dovoljno snage za ove sluske, ali HD201 jednostavno nisu dobre slusalice i nista im ne moze pomoci. Mozda i mogu da sviraju bolje na nekom ultra-mega-giga headphone pojacalu, ali to nema nikakvog smisla da slusalice od ~20 evra traze tako kvalitetan i skup izvor.

Takodje sam uporedno testirao Xonar DG i Audigy 2 slusajuci muziku na Microlab 7c i posle nekih "blind" testova drugar i ja smo zakljucili da je Xonar bolji. Preciznije pozicioniranje instrumenata i vokala u prostoru i generalno precizniji i utegnutiji zvuk na citavom frekventnom opsegu su osobine Xonara DG, dok je na Audigy 2 sve to nekako mutnije. Razlike nisu drasticne, ali postoje.

Toliko od mene, narednih dana mozda budem testirao i AKG K77 slusalice, pa cu preneti svoje utiske.

Cekaj hoces da kazes da ubadanjem slusalica u DG i setovanjem headphones moda,
DG nije jaci od recimo pomenutog "x-fi Extreme audio"?

NIje, bar na mojim Canyon CN -HS 3 sluskama sa vibririjajucim prstenom ( ne onim na koji si pomislio).

NIje, bar na mojim Canyon CN -HS 3 sluskama sa vibririjajucim prstenom ( ne onim na koji si pomislio).

Mozes li postaviti link ka tim slusalicama sa prstenom :banana: :d
Nesto mi bas ne ide za rukom da ih nadjem na netu.
Koliko su dobre te sluske i koliko kostaju ?

Primetio sam da master volume u windowsu sa ovim xonarom vec negde oko 50% dostigne max, a ono ostalo je bukvalno prazan hod. Desava li se to jos nekome?

Ne, kod mene to nije slucaj. Karta bas daje jak signal pogotovo na sluskama i nikako nije za slusanje na max ali moze tj nema praznog hoda sto ti kazes.

I probao si sva tri gaina? I nema razlike, ako je tako prvo sto mi pada na pamet da ti je neispravna kartica odnosno da je headamp na njoj neispravan, ili se drajver nije instalirao kako treba.

U susprotnom dolazim do zakljucka da preko 20 ljudi na forumu laze po pitanju jacine izlaza, jer po meni i punokrvni x-fi music nema dobar i jak izlaz a kamo li extreme audio.

Ovde nesto debelo nije u redu, ako DG nema barem 3 puta jaci izlaz u headphones modu!

ja se bas mucim sa ovom karticom isprve sve bilo u redu
onda nema zvuka
pa dobijem zvuk uz neko glasno pistanje
sad na kraju ne prihvata win7x64 driver (zapravo oni se instaliraju ali na kartici ne sija crveno svetlo)
probao na drugom kompu radi uz pistanje *** vracam nazad

Ma ok je jacina izlaza...nego je fora sto do sto posto snage dodje a slajder je jedva na pola. Posle do vrha je prazan hod. Nije ni bitno uostalom. Radi kako treba, nego me cisto interesovalo ima li jos neko ova iskustva.
Sto se tice ovih canyon sluski, moras manuelno u onom control panelu koji se instalira sa karticom da promenis na headphone, posto ocigledno nece da ti menja automatski zbog nekog xyz razloga :)
Ja imam canyon hs10 i znacajno se poboljsao zvuk..mislim realno su sluske lose, ali je izlaz na DG-u jaci od onog koji sam imao na alc1200. Isto se slazem za jacinu zvuka, nema teorije da se slusa na preko 60-70% snage na slusalicama :,,:

Ljudi jel može biti upaljen Headpone OPAMP a da kartica istovremeno daje makar Surround (4.0) zvuk (ako ne i 5.1 ili 7.1)?

I probao si sva tri gaina? I nema razlike, ako je tako prvo sto mi pada na pamet da ti je neispravna kartica odnosno da je headamp na njoj neispravan, ili se drajver nije instalirao kako treba.

U susprotnom dolazim do zakljucka da preko 20 ljudi na forumu laze po pitanju jacine izlaza, jer po meni i punokrvni x-fi music nema dobar i jak izlaz a kamo li extreme audio.

Ovde nesto debelo nije u redu, ako DG nema barem 3 puta jaci izlaz u headphones modu!

Sva tri moda sa slusalicama rade. Oseti se razlika u zvuku, ali nema nikakve razlike izmedju Xonara DG i Extreme audio karte.

Da sam osetio neku bitnu razliku u zvuku u Bioshoku 2 i F1 2010 izmedju ovih kartica, nisam.
Sto neko rece, nema razlike u karticama u istom cenovnom rangu.

Zadrzao sam je za sebe onako, bez veze...

Sva tri moda sa slusalicama rade. Oseti se razlika u zvuku, ali nema nikakve razlike izmedju Xonara DG i Extreme audio karte.

Da sam osetio neku bitnu razliku u zvuku u Bioshoku 2 i F1 2010 izmedju ovih kartica, nisam.
Sto neko rece, nema razlike u karticama u istom cenovnom rangu.

Zadrzao sam je za sebe onako, bez veze...

Ok znaci neko ovde laze samo treba da utvrdimo ko!!!

Niko nema prava da zamlacuje ljude javno.

Taj neko ko je rekao mislio je na ovo, da nema razlike na line-out-u na kartama u tom cenovnom rangu, a ne u situaciji ukoliko se koriste slusalice na kartici koja ima headphones amp i ukoliko se koriste slusalice u headphones modu jer u tom slucaju bi trebala da je razlika 3 puta u korist DG-a.

Nadam se da nas ne zamlacujes bez veze i da si u pravu.

Ne bi se slozio da se ne primecuje razlika izmedju Xtreme Audio i Xonar DG. [imam Audigy SE sa mod driverima sto mu dodje isto] Razlika nije WOW! ali je ima.

E sad to sto neko ne moze da je cuje to je druga stvar...vid i sluh ne treba generalizovati i neko bolje cuje/vidi ,a neko losije; neko misli da je normalno to kako on cuje/vidi posto zna samo za to ceo zivot i ne moze da se stavi u neciju drugu kozi da bi primetio razliku.

Da se razumemo DG nije bog zna kako fenomenalna karta ali je odlicna za prelazak sa int./Live/audigy se... pogotovo ako su sluske bitne. Za tu cenu NEMA bolje.
Za vise para bi mozda bolji bio izbor DX/D1 [~70e] + neki drugi budzet hp amp tipa Behringer MICROAMP HA400 ili E5 [~25e] koji su bolji od ovog u DG-u. Mada neke ogromne razlike nema ni izmedju DG i DX [pogotovo ne na nekom prosecnom 2.0/2.1/5.1 systemu]
:wave:

edit.
P.S. Razlika sa slusalicama u headphones modu i dolby headphones je velika u korist DG-a naravno
[uvek stavljam opciju 2 - 36~64ohms] Rekoh kad gura ovaj shkart od slusalica HD201 mogu da zamislim kakav je sa HD555 ili AKG K240 [271] MKII :)

Poslednja izmena:
[imam Audigy SE sa mod driverima sto mu dodje isto]

Ne, ne dođe mu isto. Štampa je delimično ista (ploča) na sve tri (Live 24b / Audigy SE / X-Fi Xtreme Audio) ali se baš razlikuju po OPAMP-ovima pa i kondenzatorima.

Da se razumemo DG nije bog zna kako fenomenalna karta ali je odlicna za prelazak sa int./Live/audigy se... pogotovo ako su sluske bitne. Za tu cenu NEMA bolje.

Ti si imao sve Live verzije (samo 5.1 ima u 4-5 verzije a gde je Live bez 5.1, ako ih skupimo sve zajedno ima ih preko 10 verzija...) pa možeš to da potvrdiš iz sopstvenog iskustva ili pričaš napamet?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno