Šta je novo?

Nema zvuka preko HDMi-ja ?

valerian

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
kako da dobijem zvuk na LCD TV

kabal je na jednom kraju HDMi koji ide u LCD a na drugom DVI.
taj DVI uz pomoc adaptera prikljucujem na HDMi izlaz graficke .

ploca je DFI LT X38
koja nema integrisanu zvucnu

dodatna zvucna je TRUST 514DX 5.1

uz graficku sam dobio SPDIF kablic,ali ne znam gde treba da ga prikljucim iz graficke

dali na zvucnu ili negde na plocu
?

kako da dobijem zvuk na LCD TV

kabal je na jednom kraju HDMi koji ide u LCD a na drugom DVI.
taj DVI uz pomoc adaptera prikljucujem na HDMi izlaz graficke .

ploca je DFI LT X38
koja nema integrisanu zvucnu

dodatna zvucna je TRUST 514DX 5.1

uz graficku sam dobio SPDIF kablic,ali ne znam gde treba da ga prikljucim iz graficke

dali na zvucnu ili negde na plocu
?

Kablić iz VGA ide na tu tvoju zvučnu, ako ima SPDIF out na njoj ili na SPDIF konektor na ploči.

Potreban ti je HDMI-HDMI kabal, jer se samo na starijim VGA koristio DVI za guranje zvuka, a pošto tvoja već ima HDMI konektor, zvuk ide samo preko njega.

Kablić iz VGA ide na tu tvoju zvučnu, ako ima SPDIF out na njoj ili na SPDIF konektor na ploči.

Potreban ti je HDMI-HDMI kabal, jer se samo na starijim VGA koristio DVI za guranje zvuka, a pošto tvoja već ima HDMI konektor, zvuk ide samo preko njega.

problem je sto ja ne znam gde se nalazi spdif out na ploci.
a koliko sam uspeo da vidim na zvucnoj ima spdif IN

Skini manual za plocu i vide tacno gde je S/PDIF na njoj.

ploca je DFI X38 (s775)
a graficka Gainward GTX260.

nasao sam manual na netu,ali koliko sam gledao, na toj ploci nema spdif out.
kada se ta ploca prodavala nova, uz nju je isla neka zvucna kartica Berstein,ili tako nesto,i na njoj pretpostavljam da je bilo SPDIF izlaz... ja sam je kupio bez te zvucne i ubacio neku CREATIVE obicnu.

u podesavanjima zvuka ,uopste ne dobijam HDMI kao opciu9verovatno zbog tog povezivanja sa zvucnom...

Ne mozes ni da dobijes jer ploca nema SPDIF Out. Imam isti slucaj i nema nacina da dobijes zvuk preko HDMI, jedino kad budes menjao plocu.

Nazad
Vrh Dno