Šta je novo?

HTC HD2

E sada jos jedan problem, od pocetka imam sa kreiranjem meila na telefonu, ja sam na hotmailu i nikako ne mogu da ga konfigurisem, nigde ni na account, ni na email, ni na windows hotmail???
email sense tab, add mail, other, upiši [email protected]
ne može biti prostije.

Ja sam uvek za flash sa sd kartice, sigurnije je... Uputstvo:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=609477
nije tačno, sigurniji je HSPL.
u HSPL uvek možeš ući (power on + VolDown), čak i ako je flash pukao, a sa SD flash-om možeš da baciš fon u vodu ako pukne flash.
nemoj tako lako da širiš dezinformacije...

Da li neko zna kako mogu da menjam redosled u imeniku?
Mislim da fabricki HD2 prvo gleda prezime pa onda ime, na osnovu toga ih sortira.
Meni je potrebno da ide prvo ime pa prezime.
Ne verovatno mi je da te opcije postoje na k510 a ne telefonu od 500e nema!
ja sinhronizujem kontakte sa outlook-om (tačnije kompanijski exchange), ali u outlook-u 2007 podesim default "file as" order First/Last, i HD2 mi se automatski tako isto ponaša.

Da li koristite SSPL ili HSPL za ubacivanje rom-a?
Zasto koristite bas taj a ne drugi nacin?
HSPL, sigurniji je.

Poslednja izmena:
HSPL i SD flash su babe i zabe.
Za HSPL pandan je SSPL, i slažem se - koristiti HSPL.
Za SD flash pandan je USB flash, kroz ActiveSync. Koji god da pukne, ako imas HSPL, mozes uci u boot loader sa Vol_down + Power. Ja koristim USB vezu za flash.

Vrlo jednostavno. Uradis HSPL, skines rom po zelji i promenis mu ime u LEOIMG.nbh, kopiras u root sd kartice i udjes u boot loader i to je to. Ne rizikujes da ti nestane struje ili se nesto desi sa kompom...

i da nestane struje nema veze..sve dok telefon radi i moze da se udje u bootloader...

ja sinhronizujem kontakte sa outlook-om (tačnije kompanijski exchange), ali u outlook-u 2007 podesim default "file as" order First/Last, i HD2 mi se automatski tako isto ponaša.

mozda ja nesto dobro ne radim, ja sam u Outlook-u namestio kako mi odgovara i kliknem na ikonu za sinhronizaciju u WDMC ali opet ostaje isto. Telefon namesta redosled po "File As". Kada izaberem tu opciju u Outlook-u mi je isto raspored kao u HD2.

Sta je to kompanijski exchange?

@frka, contact changer v1.3 i resen problem.

Sta da ustelujem da mi hd2 sa froyom manj trosi bateriju
Hvala

@frka, samo sto i svako naknadno ubacivanje kontakata moras da overis contact changerom.
artemis rom ima to vec odradjeno tj odmah stavlja prvo ime pa prezime. inace izgleda kao fabricki, meni bar mnogo brze i tecnije radi od 1.66 wwe eeu stock roma a ima i voice speed dial kojim pored pozivanja kontakata mozes da palis programe. extra.

Poslednja izmena:
@thepace, hvala za savet, stvarno je do radio roma

@laki!!!, uspeo sam da stavim [BUILD][31.08.2010][mattc Leo + Froyo w/Sense 1.7][Kernel: mattc 2.6.32.9 #4] sto si mi poslao link.
sad vidim i da je moguce smanjiti potrosnju baterije.
mislim, sta u Task Killer-u i SetCPU.
android uopste ne znam da koristim, jel ima uopste multitasking. kad izadjem iz fotoaparata na back npr jel on ostao aktivan u pozadini ili je ugasen.

android uopste ne znam da koristim, jel ima uopste multitasking. kad izadjem iz fotoaparata na back npr jel on ostao aktivan u pozadini ili je ugasen.

Ima multitasking, kad izađeš na Back, program je u pozadini, čeka da ga opet pozoveš - to možeš da vidi tako što uključiš TasKiller, pa ćeš primijetiti taj program iz kojeg si "izašao" u listi.

Instalirao sam neku temu medjutim start meni mi je gore levo dok na slici od tebe stoji u donjem levom uglu? Moze li to nekako da se sredi?

Instalirao sam neku temu medjutim start meni mi je gore levo dok na slici od tebe stoji u donjem levom uglu? Moze li to nekako da se sredi?

Jedino da staviš novi ROM, pošto to zavisi od verzije ROM-a - verzije 6.5.x imaju Start Menu dolje, 6.1 gore.

Na telefonu imam::

ROM: 1.66.405.2 WWE
MANILA: 2.5.19211619.0
RADIO: 2.07.51.22_2

I koju ja sad verziju imam ?

Poslednja izmena:
jel ima neka fora da prekopiram imenik i kalendar sa wm na android. govorimo o istom aparatu sa 2 sistema, naravno.

Nema zivih u ovoj temi da odgovori :) Neznam gde da vidim koju verziju imam 6.1 ili 6.5 ili koju vec...

lepo ti je napisao BlackNeo.
hd2 ima wm 6.5 to mozes da vidis ako odes settings/about phone/abou.da bi ti start menu bio dole moras da ubacis kuvani rom koji je 6.5.5

Ti imas standardnu stock verziju, cime definitivno i bezuslovno imas verziju 6.5.
U sustini svi oficijalni ROM-ovi su sa 6.5 dok kada su u pitanju kuvani ROM-ovi oni mogu biti sa 6.5 i sa 6.5.5 verzijom (NRG ih recimo ima obe, kao i vecina drugih kuvara, mada ne bas i svi).

Axa hvala :) Jos cu se zadrzati na ovom stock ROM-u dok mi radi ok... Nezelim jos da se upustim u instalaciju kuvanog jer nemam bas iskustva sa tim, a nebih nesto da zeznem.

Axa hvala :) Jos cu se zadrzati na ovom stock ROM-u dok mi radi ok... Nezelim jos da se upustim u instalaciju kuvanog jer nemam bas iskustva sa tim, a nebih nesto da zeznem.

Ma on ce da ti radi ok uvek, nema problema sa tim romom. I ja sam pobornik oficijelnih romova, ali kad flesujes nekim dobrim kuvanim, onda vidis da ipak ima razlike. Nije to nesto spektakularno, ali se vidi.
Ja trenutno koristim poslednji Artemisov rom i mislim da je to mozda i najbolji. Vrlo je slican oficijelnom, ali dosta brzi, ekran tecnije radi, bolje klizi, grafika je bolja. Sve novo je updejtovano u njega. Sto se tice baterije-tu su negde.
Mislim da neces pogresiti ako ga probas, a nemas sta da zeznes, vrlo je prosto.

jel ima neka fora da prekopiram imenik i kalendar sa wm na android. govorimo o istom aparatu sa 2 sistema, naravno.
Direktno ne znam da moze. Mozes da izvezes imenik u .csv, importujes .csv u google contacts preko weba i onda bootujes Android, povezes se na net, ukljucis sinhronizaciju i za par minuta eto ti kontakata. Sad ne znam koji alat mozes da koristis da telefona da exportujes imenik u .csv, ali mozes iz Outlooka sigurno, meni je tako bilo najjednostavnije.

Juce sam prvi put podigao Android na mom HD2, malo radi probe. Instalirao sam onaj portovan rom od Dezire HD i interesantno je. Samo nesto ne razumem. Kako se u Androidu zatvaraju aplikacije. Ako kliknem home ili back ona uvek ode u pozadinu,a nema close opcije. Tako mi guta memoriju i verovatno i bateriju. Zato pitam iskusnije korisnike Androida : kako stvarno zatvoriti aplikaciju ?

Ako hoćeš stvarno da je zatvoriš, moraš je "ubiti" iz nekog task menadžera, npr. TasKiller. Mada, kada je aplikacija u pozadini, ne bi trebalo da troši procesorsko vrijeme, a samim tim i bateriju - jedino je memorija "zauzetija".

Zna li neko gde se moze naruciti unlock code za HD2 za zadnju seriju iz Telenora, posto sam obisao sve servise u Kragujevcu, svi nesto obecavaju, nabavljaju nove boxove ali nikako da to urade kako treba.

Je l moze neko da postavi listu, sta je najbolje/najpotrebnije da se stiklira u programu BSB TWEAKS???
Hvala unapred!!!

pozdrav svima..
imam jedan problem, od juce je pocelo da mi se pojavljuje na ekranu da mi je memorija telefona prazna, i kad sam usla u sd card i phone storage pise da mi je free storage 0.00, a inace sve slike, video itd cuvam na kartici i uopste mi nije jasno zasto mi se ovo pojavilo odjednom, a na phone ima free program 156 mb, ne znam sta treba da brisem da bih oslobodila ovaj free storage,jer mi non stop izlazi na ekran opomena..
p.s. jako imam malo instaliranih programa i to sto je instalirano mi je na kartici, pa uopste ne znam kako mi se memorija telefona napunila i cime..

Vrh Dno