Šta je novo?

F1 2010

Izvinjavam se na upadici, ali Gdin_M, tebi zaista bolje izgleda ovaj F1 od GT5? :)

Mnogo mi se vise svidja izgled GT5, ali sto se tice kolicine detalja, mislio sam da pc verzija F1 ima u odnosu na GT5. GT5 izgleda perverzno realno sto se tice osvetljenja, ali sto se tice svega van staze izgleda ocajno.:)

@ Ati`: Auuuuu , ti stvarno nisi najbistiriji od svih potochica u ovoj sumi :d

Nisam ni rekao da ti treba PS3 da bi se zabavio. Rekao sam da je F1 igra za one koji nemaju PS3 a hoce da se zabave. (posto ce igra izaci i na xboxu i na PC) :p

Lupio si nista strasno, nemoj i dalje to raditi. :D

Mnogo mi se vise svidja izgled GT5, ali sto se tice kolicine detalja, mislio sam da pc verzija F1 ima u odnosu na GT5. GT5 izgleda perverzno realno sto se tice osvetljenja, ali sto se tice svega van staze izgleda ocajno.:)

Ako ti tako kazes... :)

Prestanite sa poredjenjem ove dve igre, da se tema ne bi bi pretvorila u znate vec sta. Da u GT5 ima "formula", pa ajde, ali ovako stvarno nema smisla. :)

Hvala na razumevanju. :d

Pa ima Formula.. ;) Ali nismo o tome pricali.. vec generalno o grafici :)

Pa i ja se slazem, ni ja ni Boris ne sirimo flame, ***a sad da neko kaze ovo je bolje jer je simulacija i da pocnemo prepucavanje oko toga onda bi bilo flejma koliko hoces.:D Ovo je bila prica o grafici i zvuku i zasto ovo, zasto ono.:)

Inace, nesto mi se cini da ce i u ovoj "ekranizaciji" Ego engine-a zvuk da bude tih i "sicusan" kao i u prethodnim. F1 je poznat po zvuku koji para usi, pa sto se mene tice tako probijajuc i treba da bude.

Cekaj zar ti mislis da oni prave zvukove motora?:D Pa normalno da ce da snime zvuk nekog motora, to rade svi developeri, ne samo zvuk motora za igre vec i npr. za skoro svaku pucacinu se snima zvuk oruzja. E to sad zasto u svakoj igri zvuci sve totalno razlicito, to pitaj developere kako i sa cim toliko procesiraju zvuk da ispadne takav kakav je (npr. u Shiftu izuva kako je dobar).:)

:D "ona igra" ima sintetizovan zvuk motora. Prednosti zaista ne zelim da ti objasnjavam.

Naravno, pc verzija je krunisana zumance fiterom dok su ove ostale bistre ko planinska rosa.:crash: Naravno, jesu texture bolje u pc verziji i sve to, al dzaba kad vecito zaseru sa ovom kajganom.

DX11?... :d

Ma jok, to ce tek kasnije da izadje, nije ko prosle godine da se odlaze kompletna igra da bi imalo sta da se pokaze na seriji 5000.:D

Modovanje / tweakovanje je vec pocelo...lol
Despite the fact that the PC version of F1 2010 runs in DirectX 9 mode until Codemasters release their official DirectX 11 patch sometime after the release, the magazine’s experts have found out that the release version can be forced to use DirectX 11 by tinkering with the title’s config file.

Switching the “directx forcedx9″ setting to “false” in the hardware config.xml file forces the title to use the unofficial DirectX 11 mode. There’s a good reason that Codemasters has not enabled this by default as some graphic bugs seem to be appearing such as in-game monitor screens that are not working. The config file allows to tweak other settings as well such as bigger shadow- and cubemaps, improving the already impressive visuals even further.

http://www.virtualr.net/f1-2010-pc-version-directx-11-previews/

Nisam video podatak da koristi takav zvuk, ali verujem ti, jer verovatno ima jos igara koje koristi takav zvucni engine, ali to po meni moze samo da bude lose, jer bukvalno stvara vestacku pravljenje realnih zvukova. To i sam znas jer se vestacki stvara sintetisan zvuk, za koji uglavnom cisto sumnjam da ce da mu se napise "kod" da se odsvira da zvuci kao u realnosti.

BTW, on topic, u cemu je fora zbog odlaganja dx11? Zbog grafickih bugova koje ne vidim?:D

Poslednja izmena:
Jel se zna koliko je igra otprilike zahtevna? znam da verovatno ne trazi nesto posebno, nego zbog eyefinity-a.

Nisam video podatak da koristi takav zvuk, ali verujem ti, jer verovatno ima jos igara koje koristi takav zvucni engine, ali to po meni moze samo da bude lose, jer bukvalno stvara vestacku pravljenje realnih zvukova. To i sam znas jer se vestacki stvara sintetisan zvuk, za koji uglavnom cisto sumnjam da ce da mu se napise "kod" da se odsvira da zvuci kao u realnosti.

BTW, on topic, u cemu je fora zbog odlaganja dx11? Zbog grafickih bugova koje ne vidim?:D

***. ako ne shvatas da nikakvim semplovima ne mozes da docaras rad motora onako kako zaista treba da ga cujes (ne samo brrrrrrrrrrooooooom! kad stisnes gas) ja ne mogu da ti objasnim.

Ne, meni je sve jasno o cemu pricas, ali kazem da "sintisajzeru" treba dobar kod da bi realno procesirao zvuk (pravio realne zvukove broom i ostalo). To je vece mucenje napraviti nego semplovanje milion fajlova koji se mixuju u zavisnosti od rpm-a.:)

Ne, on je radi dugo zato sto ima odresene ruke, zato sto im se moze i zato sto ima toliko toga u igri ubacenog da je bukvalno sveobuhvatan oko motosporta.:)To je naravno svima vec odavno poznato. Ne hejtujem ja tu igru, ne bih to ni slucajno jer ona mi je razlog uzimanja ps3, nego jednostavno pricam o nekim tehnickim karakteristikama. Ego engine je u upotrebi odavno i ispoliran i optimizovan je do savrsenstva a samim tim i detalji koje prikazuje se povecavaju sa svakom novom igrom. A sto se tice ove price o zvuku, kazem iz iskustva igranja igara, igre u ovom engine-u imaju "tanacki" zvuk, cak je bolje ici i slusati ga u softwerskom modu nego preko rapture3d-a (uz gomilu postprocesinga koji po meni zvuci nekako zatupljeno i mutno).

Ne postoji studio ili bilo kakva firma koja moze da radi sta im se hoce :) al' ajd' da tu zavrsimo.
Tanak zvuk u ovoj igri je samo jedan od detalja koji kvari sveopsti utisak. A ne bih se slozio da je ego engine ispoliran do savrsenstva...

[YOUTUBE]HuiayfcpX30[/YOUTUBE]

Tanak zvuk u ovoj igri je samo jedan od detalja koji kvari sveopsti utisak. A ne bih se slozio da je ego engine ispoliran do savrsenstva...

Pa ajde onda reci koji engine za bilo koju voznju ima vise detalja i moze da radi na 8800gt u full hd rezoluciji na max detaljima? Mislim da se i od U3 engine-a napravi voznja ne bi ni priblizno tako dobro radio...

Pa da "te igre" ima na pc-u pa i da kazes, ovako mozes samo da sanjas da je bolji engine.:D Mislim, par kartonskih ljudi sa strane u odnosu na gotovo hiljade aktivnih 3D modela koji navijaju?:D Dream on...,)

Koji kartonski ljudi? Posmatraci su bili 3D i pomerali su se jos u GT4 na nekim stazama. Uostalom ne verujem koji segment grafike je tebi bitan :) Pogledaj snimke sa 24h Nurbugringa ako nisi video, milion kamp kucica i satora modelirano.. 3D publika itd..

Vrh Dno