Šta je novo?

LG 42"PJ350 plazma

DJM

Cenjen
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poena
154
S obzirom da je ovo model od ove 2010 god. i da je po veoma povoljnoj ceni i da su joj vanjski gabariti manji nego kao kod ostalih 42" modela možda je još inetresantnija jer nekima se ostale nisu uklapale u DB.
Šalu na stranu da neko napiše par reči o njoj ko je ima i da podeli iskustva kao i oni koji nešto više znaju a možda je drže i kao opciju za kupovinu.
Ja za sad znam pouzdano da ima USB port ali da sa njega ne idu video sadržaji samo mp3 i jpeg , a pošto je model PJ550 pretpostavljam elektonički isti a to može da pušta ostaje samo pitanje da li ima neki HACK da se to izjednači i da i on može....................

pročitao

Pročitao sam Nanijevu recenziju i mislim da je to i više nego solidan TV, a juče sam ih uspio uporediti sa drugima u radnji samsung PS42C450 i pansonic 42X20 i nisam primetio da je na njima imalo bolja slika nego li na LG iako su oni bili skuplji, čak mi se činilo da malo panasonic i treperi (flickering).
Dizajn me oduševio a i veličina zbog onog tzv. razor frame to je najmanji TV dimenzijama 42" na tržištu.
Jedino što sam uspio da vidim da neće da čita ništa od video zapisa , e sad može li se ovaj model hackovat pa da čita kao model PJ550 koji to može ,trebalo bi da to ide jer je ista elektronika tj. MB i na jednom i drugom pa ako neko ovo ima već da napiše da li to može ,i uopšte iskustva i zadovoljstva i nezadovoljstva za ovaj LG

Vjerovatno moze, a slika mu je odlicna ali je treba malo podesiti i onda nije nista losija cak je i bolja (barem meni) nego na samsungu barem sam tako vidio u salonu.

Kako podesiti sliku, ima li neko parametre, kalibracija...
Koliko sati treba da radi i sa kojim kontrastom i jacinom boja dok ne prodje taj prvi probni rad?

Prvih 200+ sati sa kontrastom, jačinom boja, itd. na manje od 50%, i normalna slika, ne Dynamic ili slična. Gledaj samo 16:9 kanale, tj. preko celog ekrana i to je to ;) Neki kažu da možeš noću da ostaviš neki kanal koji ima "sneg", tako ćeš brže dostići tih 200 sati...

Hvala na odgovoru, ja kad sam ga pustio razocarao sam se kako je slika bedna, ali kako vreme odmice sve je bolja :)
Sve sam postavio na 50%, nadam se da ce to biti dovoljno?

Ja stavio na 45%, neće da škodi ;)

Pa ajde stavicu i ja, stavio sam na bioskop sliku jer na drugim ne dozovljava podesavanja kontrasta!!!
Kako si zadovoljan, jer imas istu plazmu?

Ne, 42PJ250, ali je to plazma za matorce, meni je 42" malo, ja bih 50" za sebe ;)

Šalu na stranu, za sada je sve OK, tek su na par desetina sati, matorci gledaju 101% vremena IPTV i ne žale se, sve je bolje od starog 21" trinitrona :p

OK hvala puno!
Inace slika je sve bolja i bolja kako prolaze sati, jedva cekam da prodje tih 200 pa da ga postavim po svojoj zelji :)
Da li se moze napraviti da cita i filmove+prevod sa USB ubacivanjem novog firmware ?

Poslednja izmena:
Uzeo je brat juce 42PJ350 bas zbog preporuka sa bencha, kad ono TV tuner neispravan tj. pokazuje sliku na svako random (nekad peto, nekad 20-to) ukljucivanje TV-a :( Reklamirace danas.

Toliko o kontroli kvaliteta u 21. veku..

Ma desava se, nije to nista krupno ali smeta kad je novo a ne funkcionise!

Javi obavezno da li će ti odmah zameniti televizor (što i moraš da tražiš od njih) ili će da te smaraju sa servisom. Kaži i gde si ga uzeo, ako možeš...

Dakle sto se tice tog ulaska u service menu koliko sam procitao trebali bi promeniti zemlju, da ne stoji Srbija, moze Hrvatska a moze i blanko i onda ce se otvoriti jos neke dodatne opcije koje su skrivene za nasu zemlju! Pokusacu danas da to vidim pa pisem sta sam uradio!
Ako neko zna kako da se ova Plazma natera da cita Divx neka postavi!

Dajte jos neki komentar, nije valjda da samo par nas ima ovu plazmu!?

@gaga75, nikako da probam ovaj ulazak u servisni meni, da li da ostavljam na Srbija ili da menjam na Hrvatsku, pa onda MENU, pa crveno?! Da li da držim pritisnuto MENU dok pritiskam crveno, ili pustim MENU?! ;) Probaću večeras kada odem kod matoraca...

Drugari, procitao sam ovu temu i hvala svima na objasnjenjima. Ja sam kupio 42PJ250 i mogu reci da sam za sada zadovoljan. Korisnik sam SBB kablovske. Kontrast, boje, itd... (Mode: Cinema) nisam namestio na 45% jer nisam znao za to a do sada (22 radna sata) sam koristio opciju ''Auto Power Save''. Nadam se da to nece biti problem! Zvao sam servis koji imam u garantom listu i receno mi je da prvih nekoliko dana sto cesce menjam kanale i da isti budu preko ''celog ekrana''. Sto se tice image burn (duhova) u servisu mi je receno da se to sad vise ne desava sa novijim tv ali ako se i desi ima opcija ''white wash''. Nju aktivirati i neka radi od 10 do 15 minuta.

Pozdrav.

Jel mozes da mi kazes gde se ta opcija "white wash" nalazi? Drug je kupio ovu plazmu i nismo mogli da nadjemo nista sto se tice opcija za burn in. Da li ima ono pomeranje pixela na svakih par min?

Menu/Option/ISM Method - tu u opcijama imas: Normal, Orbiter, Colour Wash i White Wash.

To za pomeranje pixela, nemam pojma... Ne znam mnogo oko toga...

Dakle sto se tice tog ulaska u service menu koliko sam procitao trebali bi promeniti zemlju, da ne stoji Srbija, moze Hrvatska a moze i blanko i onda ce se otvoriti jos neke dodatne opcije koje su skrivene za nasu zemlju! Pokusacu danas da to vidim pa pisem sta sam uradio!
Ako neko zna kako da se ova Plazma natera da cita Divx neka postavi!

Da li je neko uspeo da uđe u servisni meni?! Probao sam i da držim MENU i na daljinskom i na TV u isto vreme, pa onda MENU na daljinskom pa crveno dugme, pa menjao Hrvatsku, blanko... I ništa... :trust:

Da li je neko uspeo da uđe u servisni meni?! Probao sam i da držim MENU i na daljinskom i na TV u isto vreme, pa onda MENU na daljinskom pa crveno dugme, pa menjao Hrvatsku, blanko... I ništa... :trust:

nema veze drzava sa ulaskom u service meni verovatno ti treba hama univerzalni daljinski ko i za lcd nove serije.

^ Najbolje da ću da kupim još i univerzalni daljinski, uz daljinski od TV-a, IPTV-a, DVD-a... ;)

Nazad
Vrh Dno