Šta je novo?

HTC HD2

Da li postoji mogućnost da se edituju google docs, dokumenti na PDA uredjaju ? Pokušao sam sa HTC HD2 Win Mobile, ali šipak. (U pianju su Telenor setovanja). Da li postoji ta mogućnost sa flešovanim ili kuvanim romovima ? Da li Opera 10 ili mini to može? Ili je stvar do Googla, i onemogućavanja normalnog editovanja (Pod normalnim ne mislim na list view na spreadsheets) Ako neko nešto zna o tome zaista bih bio zahvalan na tome.

To najavljuju, ali je pitanje koliko će biti uspešni. Laik sam, ali meni razbijanje NAND zaštite deluje gore nego da razbijaš rar password :)
I ako budu uspešni, ja sigurno ne idem na Android only.
WM-a se ne odričem, na HD2.

Apsolutno se slažem, imati mogućnost biranja dva Os-ma je za mene, izvanredna opcija. Kad ti jedan malko dosadi pokreneš drugi i obrnuto. Bolje to nego stalno menjati mobilne telefone, i pom mom skromnom mišljenju, kupovina HD2 telefona je trenutno najbolja investicija u smislu uloženo-dobijeno.

ljudi preporucite neki rom i radio koji stede bateiju,trenutno imam energy rom i radio 2.12.50... ne mogu da sastavim 24h a nije da nesto mnogo cackam telefon...

ljudi preporucite neki rom i radio koji stede bateiju,trenutno imam energy rom i radio 2.12.50... ne mogu da sastavim 24h a nije da nesto mnogo cackam telefon...

Koliko ja znam, Energy uvek ide na brzinu i performanse, naravno ne stedeci bateriju. Zbog toga njegovi romovi nesto krace drze bateriju.
Ja sam probao Artemis-ove i sasvim sam zadovoljan trajanjem baterije. Ni Miri nije lose, skoro kao original htc-ov rom drzi bateriju. Ipak kad instaliras neki rom, probaj malo sa radio romom, razlicito su se pokazali u zavisnosti od mreze na kojoj si i od jacine signala u tvom podrucju. Malo procackaj i nadji "svoju kombinaciju".
Poz

ma poznato mi je to al' onda mora da se mobile view gasi kada se zeli pogledati neki "normalni" sajt. opera bi trebalo da prepozna kada se radi o mobilnoj verziji nekog sajta i da mobile view primeni bez obzira da li je cekiran u podesavanjima
iskreno, meni mobile view više odgovara za svaki sajt

više njih na xda dev za 2.12 kaže da jače vuče bateriju.

ali, ja nikad ni jednom sa 2.12 nisam bio nedostupan, niti su me sagovornici slabo čuli ili sam njima "seckao" (za razliku od stock 2.07), i to je ono što mi je najvažnije.

u bg nikad nisam "sišao" na E, uvek sam na H ili retko G.

znači, sve je to proporcionalno, signal quality vs potrošnja.

mada definitvno stavi artemis, njega bije glas da je najviše batt friendly

i da, postoji jedan odličan program zbog koga ja kada manje pričam mogu da izguram i 48h bez punjenja.
G-Profile 1.1 build.1227.cab
stavim ga da svakodnevno otera phone u offline mod od 01 do 08, baš produžava život baterije, a i ne zrači mi glavu svako veče.

hvala vam na savetima,u medjuvremenu sam instalirao ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=661266 premium edition i mogu vam reci da izgleda jako mocno,i za sad klizi... ono sto me nervira jeste sto nema windows ikonicu na displeju nego moram da pritiskam dugme na tastaturi ali sta je tu je... instaliracu i te romove sto ste mi predlozili posto jos uvek trazim neki rom na kojem cu se skrasiti,u fazi sam istrazivanja...

@dragoljub89

Ја имам одлична искуства са Elegancia ром, који је базиран на Miri рому, а радио сам ставио о 2.12.50.02_2. Када не користим телефон троши ми отприлике 0.5% на сат, што је по мени баш добро. Погледај ти колико ти телефон потроши батерије док га не користиш (нпр преко ноћи) па види како код тебе стоје ствари.

Koristim Energy, i 2.12 radio, i to je odlična kombinacija.
Probao sam nekoliko Radio ROM-ova, najbolji battery life imam na 2.12.50.02_2 (najduže sam koristio 2.10.50.28_2).

Od ROM-ova, probao sam sve ozbiljnije kuvare, i mislim da najbolji battery life ima VBN CLARITY. ROM je odličan, sadrži i CHT (meni jako bitno), a jedini razlog što ga ne koristim je što sadrži Mortscript 4.3, pa nije kompatibilan sa Sashimi. Energy sadrži Mortscript 4.2, pa, nakon flešovanja, treba mi manje od 10 minuta, skoro potpuno automatizovanog procesa, da dobijem sva setovanja i programe prema svojoj želji.
Artemis je jako dobar, ali po meni konzervativan (ziheraški), a na HD2 sve to može mnogo brže i bolje.

Malo je duža priča, najbolje da odeš na Sashimi sajt, i da čitaš uputstva.

Ukratko, radim ovo:
Instajacija softvera (CAB), unapred određeno koji ide na karticu, a koji u memoriju telefona.
Postoji postupak i unapred definisanih odgovora na pitanja koja softver eventualno postavlja tokom instalacije.
Import reg fajlova
Import .cer fajlova (moj Exchange server zahteva instalaciju sertifikata na strani klijenta)
Podešavanje regional settings, language settings
Import Owner information (neophodno za pojedine softvere)
Automatsko kopiranje fajlova na unapred određenu destinaciju.
Import e-mail accounta (Exchange, POP3, IMAP). Postoji i alat za kreiranje import fajlova za accounte (Makisu).
Import ringtone, i ostalih alerta, import alarma, setovanja WiFi mreža, BT parova.
Import PIMbackup fajlova.
Import i setovanje wallpaper-a.
Podešavanje shortcut-a u Start meniju (koristim za GPS softvere)

Moguće je da sam nešto propustio :)
Posle toga, sačekam da uradi sinhronizaciju sa Exchange serverom (kontakti, e-mailovi, tasks). Moram ručno da podesim koje još foldere da sinhronizuje

Pored toga, u CHT editoru uradim import prethodnog CHT backup-a, i to je sve.

Za one koji koriste Energy ROM-ove, postoji alat Export settings, koji je u kombinaciji sa Sashimi i CHT import - gotovo savršen.

P.S. Problem sa Sashimi je taj što ga, izgleda, autor više ne razvija. Otud i nekompatibilnost sa poslednjim MortScript-om.

Poslednja izmena:
ajde ako nekog ne mrzi, neka stavi link ka nekom stabilnom adroidu na xda za nas fon. pokusao sam sam ali bez uspeha
hvala

Poslednja izmena:
@milkobgd
Ne znam šta očekuješ, ali svaki je stabilan, i ujedno svaki ima bagove, ili stvari koje još ucek ne rade ni na jednom.
Možda je ipak u pitanju WM ROM koji koristiš?

Evo ti jedan stabilan Android, predlažem ga samo zbog toga što ima Sense, ne znači da je bolji od drugih

P.S. Ja koristim ovaj koji je laki linkovao

Poslednja izmena:
@laki!!!, kibicer. hvala na odgovoru. nisam do sada koristio ni jedan android. doduse nisam ni koristio kuvane wm romove. spremam se za ovaj zadnji artemis 32 wwe pa bih probao i androd. na artemis temi pise da koristi sspl a negde sam procitao da za android treba hspl2. kako to da uklopim?
hvala

posle pregledavanja ova dva linka ko zna sta sam ja citao za sspl i hspl2.
probacu jedan. jos jednom hvala.

Poslednja izmena:
@laki!!! i kibicer: kakvo vam je trajanje baterije na ovom Android ROM-u? I ja koristim istu verziju, ali čini mi se da baterija traje znatno kraće nego na Win Mobile-u. U principu, uspio sam da ga malo podesim da ne troši bateriju k'o nenormalan kad je u standby-u (u startu je trošio do 5% za sat vremena, sad oko 1%), ali kada ga koristim, ipak brže prazni bateriju nego što bih želio.

@laki!!!, kibicer. hvala na odgovoru. nisam do sada koristio ni jedan android. doduse nisam ni koristio kuvane wm romove. spremam se za ovaj zadnji artemis 32 wwe pa bih probao i androd. na artemis temi pise da koristi sspl a negde sam procitao da za android treba hspl2. kako to da uklopim?
hvala

posle pregledavanja ova dva linka ko zna sta sam ja citao za sspl i hspl2.
probacu jedan. jos jednom hvala.

Ja sam stavio artemis rom 32 i sa njim je moguce koristiti android.

ima li neka aplikacija (ili podesavanja) za hd2 (na kraju krajeva, i za bilo koji drugi winmo telefon/uredjaj) koja omogucava da se vidi tzv. "cell info" (tako dobro poznat sa nokia telefona, cak i onih najstarijih)...

Znate ono, kad napise naziv bazne stanice na koju ste trenutno nakaceni...
NIkako da nadjem, pa sam mislio da pitam "mozda neko zna" ? :)

ali kada ga koristim, ipak brže prazni bateriju nego što bih želio.
android je zasnovan na javi, najsporije (i najzahtevnije) smeće ikad izmišljeno, prema tome, uvek će trošiti bateriju nenormalno, tu nikakve pomoći nema.

šta da ti kažem, dok sam imao desire 4 dana, nisam mogao verovati da stuče celu bateriju od ujutru do uveče ako se malo koristi.

ljudi je postoji nacin da se povrati stara conection databaza.. ponudilo mi da se updejtuju podesavanja za telenor ja prihvatio i nova mi pobrisa ona podesavanja za internet,mms,striming.. i sad ne mogu na net bez wifi-ja ..

@kikisp1, ja bas danas isto uradio. ali meni radi. obrisi setovanje pa nek uradi update ponovo. naravno za mms obrisi nule u ip adresi

pomoc

pozdrav svima,
pitanje za sve koji koriste spb wireless monitor.
malo pre mi je stigla poruka od vipa da zbog velike potrosnje van tarifnog paketa (moj paket je 350) iskljucena usluga odlaznog saobracaja, imam instaliran program spb wireless monitor od ranije i video sam da mi je u toku danasnjeg dana vip internet potrosio 368mb na messaging,na sta se u programu misli na poruke ili mejl?

Prilozi

• Screenshot1.jpeg
    Screenshot1.jpeg
    39 KB · Pregleda: 82
ima li neka aplikacija (ili podesavanja) za hd2 (na kraju krajeva, i za bilo koji drugi winmo telefon/uredjaj) koja omogucava da se vidi tzv. "cell info" (tako dobro poznat sa nokia telefona, cak i onih najstarijih)...

Znate ono, kad napise naziv bazne stanice na koju ste trenutno nakaceni...
NIkako da nadjem, pa sam mislio da pitam "mozda neko zna" ? :)

Naravno da ima, location service, potrudi se da bude ukljucen. I naravno mora sve vreme da ti bude aktivna data konekcija

@kikisp1, settings-menu-all settings-connetions-connections-manage existing connections. e tu imas telenor internet, pritisni i zadrzi i pojavice ti se delite. ja bar tako radim.

@ HD2

Moze da bude i jedno i drugo, mada je opet i za jedno i za drugo to velika kolicina podataka.:zgran:

@ HD2

Moze da bude i jedno i drugo, mada je opet i za jedno i za drugo to velika kolicina podataka.:zgran:

ja sam poludeo danas kada mi je stigla poruka da mi je odlazni saobracaj iskljucen,
inace rom koji mi je u telefonu nisam menjao bar mesec ipo i sva podesavanja su kao i ranije,mesecno sam trosio u proseku 230-260mb dok sam ovaj mesec malo forsirao net na telefonu i potrosio 300mb za 25 dana i ostavio tih 50 da imam do kraja meseca,posto je nesto danas krenulo po zlu i potroslo tih 50mb + ovih 318mb sto mi ne ulazi u predplatu i za koje me duzi vip-dodje mi da tresnem telefon ili mozda da ga prodam da platim taj dug

Poslednja izmena:
@laki!!!, kibicer. pokusao sam ovaj ([BUILD][31.08.2010][mattc Leo + Froyo w/Sense 1.7][Kernel: mattc 2.6.32.9 #4]) android sa linka koji mi je laki!!! poslao. odradim sve po uputstvu, prekopiram android folder u root kartice startujem CLRCAD.exe pa Haret.exe i onda mi se ispisu neka sitna slovca gore levo (tipa jum to kernel u zadnjem redu), ekran se postepeno zacrni i to je to. sledi vadjenje baterije.
imam stock 1.66 wwe east europe rom i 2.63gb free na kartici.

Jesi li formatirao karticu? Ako nisi formatiraj u FAT32

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno