Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Hvala,mozda sam malo zahtevan i trazim nesto sto mozda bezi od ustaljenog koncepta al *** ima nas i ovakvih :)

Hunder postavlja prava pitanja. I mene isto zanima.

Jedva nađoh odgovarajuće klipove.

Evo ovako, standardno aac i ac3 pusta kako hoćeš, sad za 6ch u default playeru prikazuje 5.1 ali u rock-u 2ch (izgleda da rock ne podržava SRS 5.1 kao default player ).
DTS definitivno nije podržan, pustao sam i u default player-u, i u rock i u mvideo. Samo u rock-u se čuje krčanje, u ova druga dva zvuk ne ide. (Probao sam optimistički i 7.1:smoke:, koji naravno ne radi).

Koliko sam gledao po fofumima, i ostali potvrđuju da DTS nije podržan, sad da li će ga podržati u nekom od player-a u budućnosti, to nisam našao.

BTW mvideoplayer mi se nimalo nije svideo, uopšte ne pušta fajlove kako treba, čas neki fajl pusti sa slikom, a sledeći put taj isti samo sa zvukom ali bez sike.
Rock je mnogo brži, bar meni, a i otvara sve žive formate...

nisi morao da se cimas... nema dts...

Hvala ti , akki, da si odgovorio ;oveku, ne bih se ni cimao...

A, hunder, što se kartice u ntfs-u tiče, stiže mi 16GB class4 za jedno 2 sata, pa ću probati...

kasno sam video :(

sto se tice ntfs ne moze ni on... da se ne mucis :)

Znaci nista od filmova preko 2gb.Jos samo reci jel podrzava neki od ovih playera nasa slova.

ma kakvi, prodadoh svoj desire i sada samo trebam da kupim ovaj fon...nego jos me interesuje, da li su prelazi nijansi grubi kao na obicnom amoledu? tj da je ekran nesposoban da napravi blage prelaze iz boje u boju?
Pre nekih sat i po smo stavili na astal Desire i Wave, jedan pored drugog... otvorismo istu sliku, neki wallpaper u 800x480 koji sam BT-om prebacio na Zelju. Iskreno, u prvi mah smo se *zabezeknuli* rezultatima, koliko je S-AMOLED bio u prednosti u svakom aspektu - i ostrina slike (dobro, 3.3" vs. 3.7" ;)), i brightness, i zivlje boje. Ogromna razlika, u detaljima sa strane neverovatna razlika, slika na Desire-u je izgledala veoma mutno, kao da je slika rezolucije 640x480 ili tako nesto. Onda je drugar istu sliku pustio preko nekog drugog pregledaca (ne znam koji je, ali nije onaj default-ni, koji otvara sliku kada se primi preko BT-a) i onda je sve doslo na svoje mesto. Razlike je, naravno, bilo, i to jasno primetne i dalje - ali ne toliko, ne u toj meri. Slika je takodje bila ostra (ne znam u cemu je fora sa tim default pregledacem, slika je izgledala kao da je nekako resize-ovana), Wave je ocito bolji na tom polju... dok su dosta veci brightness i lepse boje ostale kao i pre, S-AMOLED tu ubija "stari" AMOLED. Iako sam licno i sam ocekivao tek akademsku razliku, bila je veoma primetna, uopste nije potrebno neko "expertsko" oko da se tako nesto utvrdi.

2 Extreme:
Prvo pusti neki film na tih 4", pa onda pricaj nesto... iznenadices se ;)

Pustao sam na 4.3"... Tuga. Kapiram za neki kraci klip i sl, ali 2h+ sigurno nije bas prijatno

Poslednja izmena:
Ja sam pustao na 3.3"... sa sve prevodom... sjajno.

I ja sam tako mislio, iskreno :)... ali iznenadih se, veoma prijatno :p

Narocito za onaj deo oko titlova :D

Iako sam licno i sam ocekivao tek akademsku razliku, bila je veoma primetna, uopste nije potrebno neko "expertsko" oko da se tako nesto utvrdi.

sve je to lepo... nego jel ste ih kalibrisali pre testa? :d

btw, ode galaxy i u Kinu :d i dobio je mobile TV... kazu da se u Kini mnogo loze na to...

Ne verujem... bar ja nisam nista cackao :p
A ne verujem ni da je onaj Desire cackan - ***, kako iz radnje izadje, tako smo testirali, oba. Samo odsrafismo brightness na max i to je to :)

P.S. Videh to za Galaksiju, matora vest :p... i naravno da ima TV prijemnik, to kod njih normalno, oni bre guraju prijemnike u WC solje :D:D:D
A jel' si video kakva je ona antencina sto ide na takav Galaxy - dobro bi dosla nekim vlasnicima iPhone-a 4 :d:d

Brate, kakvi filmovi >2GB, to je telefon...

Kao prvo da razjasnimo nesto ako pojedinci kupuju telefon preko 400e i koriste ga kao telefon onda dobro verovatno stvar prestiza ili K.....
Ja spadam u onu grupu koja trazi da izvuce svaki dinar iz onog sto je kupio.Da nije toga ostali bi mi jos u eri poziva sms-ova na crno belom ekranu.Ako doticni telefon ima tv-out i lepo moze da zameni player sto ga onda ne iskoristiti.Al dobro ima nas raznih sva sreca spadam u ovu drugu grupu(cudaka):wave:

Chill out, nismo se razumeli... Mislio sam da coravis na 4" gledajuci HD rip-ove...
btw. Nisam ni znao za TV-out

nije klasican tv-out nego preko 3,5mm jacka je samsung napravio neki svoj custom adapter, tako da je skroz ql stvar

Kapiram, kao Nokia... Znam da nema HDMI, ali nisam znao da ima bilo kakav.

Poslednja izmena:
Ne zaboravite na dlna, gura hd, a i adapter je sve jeftiniji, koliko mi rekoše u tehnomobile-u, ima da se nađe za 10.000din za tv-e koji su dlna ready...

Imam problem.
Kada probam da ukljucim usb konekciju (mass storage) da prebacujem fajlove, i kada otvorim total commandera, isti vidi dva drajva, ali ne mogu da im pristupim. Pokusao sam da nadjem resenje preko neta, ali nisam nista nasao. Da li iko od vas ima resenje?

Hvala unapred

Nasao sam resenje, koja glupost... Ako ikome zatreba neka se javi

Pa napiši kako si rešio, možda nekome bude trebalo.

Chill out, nismo se razumeli... Mislio sam da coravis na 4" gledajuci HD rip-ove...
btw. Nisam ni znao za TV-out
Cisto da se razumemo - ja licno sam i mislio na gledanje na fonu! :p
Odlicno mi je to sluzilo na moru, da ubijem koji sat dok letim i pogledam celu Tesnu kozu, Predatora, Killers... and so on :)

BTW, pored TV izlaza putem klasicnih 3.5mm kablova, moguca je i varijanta microUSB to HDMI... moze i takav kabl da se kupi, i to je najbolji moguci kvalitet snimka - samo sto je poskup. A ima i, naravno, ona wireless varijanta, tj. DLNA...

Ovo microUSB to HDMI nisam ni znao da postoji...sad mi je zao zbog ogranicenosti FAT32 sistema.
A cena prava sitnica 50 Dolara.Licno mislim ako u samom kablu nema elektonike moze to da se napravi za 1000din. samo je potrebna sema povezivanja.

Evo resenja, izvinjavam se sto ga odmah nisam napisao. Elem, pre nego sto se spoji USB sa kompom mora da se u odradi sledece:settings-applications-development-usb debugging.

E kada se to cekira, onda se spoji i uci ce u debuging mod. Onda se spusti onaj panel odozgo i ukljuci se trasfer files between comp and USB i kada pita da li zelite da uradite mount vi odgovorite potvrdno i to je sve.
Posle toga sam mogao da pristupim fajlovima i da radim transfer. Posto sam se iskljucivao par puta posle toga, svaki put sam morao da radim istu stvar, s tim sto debuging mod ostaje ukljucen sve vreme.
Toliko:)

Da li na I9000 moze da radi Igo za Androida (dakle ne motonav), i ako moze koliki deo ekrana nije popunjen?
Instalirao sam Motonav sinoc, ali mi se ne svidja preterano. Igo je mnogo, mnogo bolji i pregledniji za upotrebu

Loše radi iGo, Motonav je bolji.

Što se tiče mountovanja, nema potrebe za USB Debuggingom, već samo idi Settings > About > USB Settings i selektuj Mass storage i posle ćeš moći uvek normalno da mountuješ.

Vrh Dno