Šta je novo?

LCD ili PLASMA PANASONIC?

mristicm

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
319
Da li neko ima iskustva sa Panasonic lcd ili plasmom? Definitivno sam se odlucio za ovu marku iskljucivo zato sto na nasoj SBB kablovskoj daje najjasniju i najcistiju sliku, ali se jos uvek nisam odlucio da li je bolje uzeti 42" plasmu panasonic ili 32" lcd . Pre svega zato sto nigde nisam mogao da vidim kako izgleda kablovska na plazmi 42", a na 32" lcd sam se odusevio kvalitetom prikaza.
Najvise me brine, da kad je neka utakmica (fudbal), i kada lopta leti po terenu , da nemam beli trag i da ne budu ni najmanje kockice...

Ni u jednoj prodavnici nisam mogao da vidim kakva je kablovska na 42" panasonic plazmi :(

Ali samo znam da ne zelim da vidim ono sto samsung plazme prikazuju - neku vestacku belinu, mutnu sliku i blagi "sneg" :)

Na plazmi ces definitivno imati bolju sliku, osim ako nisi pretplacen za digitalnu, onda bi pre savetovao LCD. Plazme generalno imaju bolju sliku ali ih LCD-i stizu, ako ne vec su rame uz rame.
Medjutim razlog zbog kojeg ja nikad nebi uzeo plazmu je velika mogucnost kvarova. Daleko losijeg su kvaliteta, previse delova u njima, teske ko tuc. Lcd je dosta jednostavnije napravljem i znatno ih je manje na reklamaciji. Al opet, kvalitet slike ovog naseg krs signala je bolji na plazmi pa ti sam odluci.

U svakom slucaju plazma Panasonic, cak i HD-ready, najbolje za ulozen novac, iz mog iskustva SBB kablovska je veoma dobra na Panasonic 42X10, a ako sve to posmatras sa udaljenosti vise od 2,5m svaka preporuka, ne moras da kupujes full-HD.

a ako sve to posmatras sa udaljenosti vise od 2,5m svaka preporuka, ne moras da kupujes full-HD.

pa ako će jedino biti korištena za gledanje SD-a onda je nebitno jel HDReady ili fullHD. najbolja varijanta je S20 od panasonica, skuplji je od X20 ali zato slika razbija koliko je dobra, a ako budeš išao na HD paket kablovske to će ti biti samo plus pošto su kanali 1080i. a što se tiče razlika npr između X10 i X20, u cenama se ne razlikuju puno ali u kvalitetu kako slike tako i izrade znatno(naravno u korist X20-ke).
@ celavii
hteo sam da kažem za te plazme što su lošijeg kvaliteta(od koje marke su) al ipak neću ništa, pošto ih je mristicm spomenuo na kraju svog posta.

generalno se slazem da je u OVOM trenutku najbolja kupovina Panasonic S20, ali minimum zadovoljava i HDReady, a na kraju neces pogresiti i kupovinom S20 modelja, topla preporuka

Na plazmi ces definitivno imati bolju sliku, osim ako nisi pretplacen za digitalnu, onda bi pre savetovao LCD.

Da, imam SBB-ov D3, ali ne HD, vec SD.

Zelim da znam, da li Panasonic plazme imaju istu onu belinu kao Samsung plazme kad se gleda kablovska, tj ja sam primetio da je CRNA boja na LCD-u crna, a na tim samsung plazama CRNA ustvari "isprana" crna i da su sve boje u sustini "isprane" u odnosu na Panasonic LCD 32" C10e.
Za 44.000din ima 32" C20e , a za 63000 plazma panasonic P42C2E ( ovaj model mi najbolje deluje jer mu je malo veca visina nego duzina ekrana = manje razvlaci sliku pri tom 16:9 odnosu)

Najradije bih uzeo g20 seriju, ali za manje pare ima LED :)

Marketing je čudo, LED ti je definitivno najgore što možeš uzeti. U prevodu - jedina prednost LED televizora uopšte je ta što su stravično tanki. Običan LCD sa CCFL osvetljenjem daje dosta bolju sliku od bilo kog LED tv-a. a zanimljiva stvar kako su proizvođači iskoristili da još i lepo zarade na njima, pošto su im takvi televizori još jeftiniji za proizvodnju od običnih LCD-ova, ali ono ako je tanko onda je luksuzno :)
Za SD samo plazmu, za HD ima već i LCD-ova dobrih a LED nikako.

Ne znam zasto ne LED, ja imam Samsung LED osme generacije i LCD seste. Na ledu kontrast rastura, ostrina slike jos bolja. Crna boja izgleda zaista crna. Mada, kad gledan kablovsku isti mi...
Za obicnu kablovsku samo Ei NIS, i bolju sliku neces nigde naci haha

Full LED da, ali Edge LED nije bolji od CCFL TV-a, jedino što Full LED izuva sa cenama.

Meni u celoj dilemi smeta početna postavka: na sbb kablovskoj Panasonic daje najbolju sliku? A neki bolji samsung/sony lcd daju lošiju?

Inače, s20 je dobar izbor, a uz to je i Panasonic :)

Da, imam SBB-ov D3, ali ne HD, vec SD.

Zelim da znam, da li Panasonic plazme imaju istu onu belinu kao Samsung plazme kad se gleda kablovska, tj ja sam primetio da je CRNA boja na LCD-u crna, a na tim samsung plazama CRNA ustvari "isprana" crna i da su sve boje u sustini "isprane" u odnosu na Panasonic LCD 32" C10e.
Za 44.000din ima 32" C20e , a za 63000 plazma panasonic P42C2E ( ovaj model mi najbolje deluje jer mu je malo veca visina nego duzina ekrana = manje razvlaci sliku pri tom 16:9 odnosu)

Pa crnu si gledao u prodavnici sa svetlom uprtim u TV. Kod kuce sigurno neces imati takvo osvetljenje. Crna jeste najbolja kod plazmi, a ne kod LCD-a, inace bi LCD davno bio pobednbik.

Za LED TV procitaj test na bechmarku kada su testirali LED TV.

Kupi Panasonic plazmu i uživaj. Imao sam 42X10 slika sa kablovske, obične, je bila odlična. IPTV je bio fenomenalan. FHD extra. Nećeš imati ni belih tragova u fudbali i tenisu niti bilo čega. Igrali brat i ja igrice na njoj preko 6 sati u kontinuitetu, nema ni IR-a itd. A model i veličinu kupi prema svojim mogućnostima/prohtevima.

U svakom slucaju uzimaj plazmu i neces pogresiti jer je bolja skoro u svemu(skuplji modeli u svemu od lcdova). To sto kazes da ti je crna bolja na lcdu je zato sto su sve plazme u marketima izlozene pred jakim osvetljenjem od cega se cini da crna nije crna takodje boje ti nedeluju toliko realne i...zato sto su sve plazme u marketima namestene da imaju slabiji kontrast i osvetljenje jer je to inace obicaj sa plazmama kako bi formirali panel. Ti tako jako svetlo neces imati kuci tako da ce crna biti crna. I moj savet ti je da plazmu ako se odlucis za nju da je stavis na mesto sa najmanjim osvetljenjem u sobi.

Jos jedna plazma koja je jako dobra je samsung c450 koja ima u sebi ugradjen media player i pusta mkv format sa usba, i ne pati od image retentiona ni najmanje. Ima malo slabiji kontrast od x20ke ali je slika takodje fenomenalna.

Ta lg plazma nije losa kada se uporedi sa lcdovima te cene ali je losiji izbor od samsunga c450 i panasonica x20. Lg u odnosu na njih ima samo bolji dizajn i to je to dok npr samsung ima od lg plazme 65 posto bolji kontrast, ne pati ni najmanje od image retentiona i jos ima media player za pustanje filmova preko usba.
Opet na strani panasonica je jos bolji kontrast od onoga sto ima c450.
U svakom slucaju biraj izmedju samsunga i panasonica, a lg imaj na umu ako ga mozes naci ispod 500 evra ili ga kupi ako ti je njegova cena maksimum koji mozes dati. Opet kazem i taj lg pj350 je puno bolji tv od sve i jednog 32 incnog lcda od 70000 dindzi.

evo da se i ja ukljucim sa svojim primerom. Imam tv 32" panasonik hd ready kupljen pre 4 i po godine, slika sa sbb analogne losa, sa iptv-a je bila odlicna. uzeo sam posle 42" lg ld full hd i slika je sa iptv bila osrednja kao i sa sbb analogne pa sam uzeo sbb 3hd ali avaj. kad skalira sliku na 576 tv koji je full hd nemoze da prikaze lepo tu sliku nego je nesto super ostro i jasno a nesto u pozadini zamuceno, ima senki i sve u svemu full hd tv koje god marke i nije za ovaj nas ocajan analogno digitalni konvertovani signal. Kad gledam one 1080i programe eurosport, hd history diskaveri i national geografy slika je ko staklo potpuno druga prica. Na kraju sam uzeo panasonic 42" x20E i mogu slobodno da kazem da to izgleda izvanredno na 3hd sbb-u verujem da bi sad i na iptv-u bilo odlicno. filmovi sa bluray-a i mkv izgledaju nestvarno prosto se covek zapita da li je moguce da tv ima samo 1024x768. Sve u svemu ako se dosta gleda kablovska tv plazma nema premca a odlicna je i za ostalo. Sad bi voleo da mi neko kaze kako se ponasa full hd plazma sa analognim ili sbb hd signalom.

Poslednja izmena:
dobro vece hteo bih da kupim ovaj tv 42LD450

42”
LCD televizor
Ekran 42”/107cm
Rezolucija: 1920x1080
Dinamički kontrast: 60,000:1
Vreme odziva: 4 ms
Digitalni prijemnik: DVB-T/DVB-C
MPEG-4 AVC(H.264)
USB (2.0)
HDMI ulaz (verzija 1.3
samo me interesuje jel hoce da cita usb movi hteo bih preko usb daslusam muziku i filmove i jel to dobar tv hvala

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa Panasonic lcd ili plasmom? Definitivno sam se odlucio za ovu marku iskljucivo zato sto na nasoj SBB kablovskoj daje najjasniju i najcistiju sliku, ali se jos uvek nisam odlucio da li je bolje uzeti 42" plasmu panasonic ili 32" lcd . Pre svega zato sto nigde nisam mogao da vidim kako izgleda kablovska na plazmi 42", a na 32" lcd sam se odusevio kvalitetom prikaza.
Najvise me brine, da kad je neka utakmica (fudbal), i kada lopta leti po terenu , da nemam beli trag i da ne budu ni najmanje kockice...

Ni u jednoj prodavnici nisam mogao da vidim kakva je kablovska na 42" panasonic plazmi :(

Ali samo znam da ne zelim da vidim ono sto samsung plazme prikazuju - neku vestacku belinu, mutnu sliku i blagi "sneg" :)

u svakom slucaju lcd porazgovaraj sa serviserima samo neku vecu bar 37

dobro vece hteo bih da kupim ovaj tv 42LD450

42”
LCD televizor
Ekran 42”/107cm
Rezolucija: 1920x1080
Dinamički kontrast: 60,000:1
Vreme odziva: 4 ms
Digitalni prijemnik: DVB-T/DVB-C
MPEG-4 AVC(H.264)
USB (2.0)
HDMI ulaz (verzija 1.3
samo me interesuje jel hoce da cita usb movi hteo bih preko usb daslusam muziku i filmove i jel to dobar tv hvala
tv je odlican za povezivanje sa pc-ijem moze da se otkljuca usb za movie slika sa blu ray je fenomenalna ali sd kanali su katastrofa cak i preko 3dsbb-a (imao sam ga tri meseca). e sad mozda sam ja na losem cvoru ili nesto drugo smeta uglavnom ako se tv kupuje za gledanje obicne tv preko kablovske na prvom mestu pa posle filmovi ima boljih alternativa u vidu plazme:)

Molim da mi neko ko ima Pnasonic plazmu 37X20 ili 42X20 kaže da li ima problema sa zujanjem u tihim noćnim satima (kao što je slučaj sa nekim modelima Samsunga).
Hvala

Nazad
Vrh Dno