Šta je novo?

Kraj Limunda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za 6 meseci bi platio 180 dinara. Kao što rekoh za nešto vredniju robu to i nije neki problem. Ali za smeće od par stotina dinara jeste...

Ako ide aukcija na 3 dana (sto je recimo neki prosek), to znaci da bih mesecno placao 100din. za odrzavanje aukcije, znaci za 6 meseci = 600din. + na to ide ~320din. provizija. Pa na primer ako u Intezi preko uplatnice uplacujem taj Limundo kredit to je jos 40din. (provizja za banku). Eh da, zaboravih jos da treba da platim ako hocu da mi aukcija bude boldovana, pa jos valjda 5din. za svaku dodatnu sliku, itd.
I onda ja umesto 8000din. dobijem cisto 7000din. za jaknu za koju ocekujem da navuce recimo bar 120-130 evra. A ne navuce toliko jer:
- nema dovoljno kupaca
- ljudi nemaju para.

I tako sa 2-3-4 aukcije...

Dakle nemam nista protiv nameta za koje mi se daje izbor da li ih zelim ili ne (dodatne slike i sl), ne smeta mi ni provizija (pa cak i da je veca), ali mi smeta da placam u napred pa makar i 100din mesecno, jer je rezultat neizvesan.

Upravo tako. Ili 18x10dinara na Limundu, ili 6x30dinara na kupindu, za koji je on i predvidjen. I to nikako nije ni blizu 15% nego je 2% i kusur.

Ako ide aukcija na 3 dana (sto je recimo neki prosek)
Wtf? Koje su vam to fore da stavljate skupe stvari koje se ne kupuju svaki dan na svaka 3 dana? Ajde da zanemarimo cinjenicu da je sad 3 i 10 dana istih 10 dinara, i da je za dzabe kao pre, ja bih iskreno stavljao aukciju na maksimum tj. 10 dana, posto je skupa i ne prodaje se svaki dan, a i sto bi se cimao 6 meseci da stavljam aukciju na svaka 3 dana kad mogu na 10?

I onda ja umesto 8000din. dobijem cisto 7000din. za jaknu za koju ocekujem da navuce recimo bar 120-130 evra. A ne navuce toliko jer:
- nema dovoljno kupaca
- ljudi nemaju para.

Tako funkcionise trziste. Isto je i na Ebay-u koji velicate kao da je on bolji po ovome (po svemu ostalome jeste, ali od para se necete ovajditi nesto vise nego na Limundu). Za tu razliku od 120-130 evra do 8000 krivi drzavu, a za razliku koju uzima limundo krivi sebe, zato sto si izabrao taj nacin prodaje. Mogao si da zakupis tezgu koja bi te kostala vise od jakne, mogao si da je prodas buticima koji otkupljuju kozne jakne i bunde, oni bi ti platili jos manje.

Jakna nema svoju fiksnu cenu, nego na njenu cenu utice mnogo faktora. Da hakuje bankomate, kostala bi 2000 evra. Da ti treba kinta za heroin, verovatno bi kostala 40.

Wtf? Koje su vam to fore da stavljate skupe stvari koje se ne kupuju svaki dan na svaka 3 dana? Ajde da zanemarimo cinjenicu da je sad 3 i 10 dana istih 10 dinara, i da je za dzabe kao pre, ja bih iskreno stavljao aukciju na maksimum tj. 10 dana, posto je skupa i ne prodaje se svaki dan, a i sto bi se cimao 6 meseci da stavljam aukciju na svaka 3 dana kad mogu na 10?

Pa tako se preprodavci dovijaju da bi im oglas bio pri "vrhu"...

U sustini mozemo se citirati do besvesti, tesko da ce to sve uticati na krajnji ishod...

Wtf? Koje su vam to fore da stavljate skupe stvari koje se ne kupuju svaki dan na svaka 3 dana?
Svako ima svoje razloge. Ne znam sta je cudno da koristim opciju koja mi se pruza...
iPhone sam stavio na 5 dana, pa sam ga prodao prvi dan...

Ajde da zanemarimo cinjenicu da je sad 3 i 10 dana istih 10 dinara, i da je za dzabe kao pre, ja bih iskreno stavljao aukciju na maksimum tj. 10 dana, posto je skupa i ne prodaje se svaki dan
OK je to, postujem tvoj izbor.

a i sto bi se cimao 6 meseci da stavljam aukciju na svaka 3 dana kad mogu na 10?
Ne cimas se ti, softver to radi za tebe :) Stikliras opciju: nakon isteka ponovi aukciju X puta.

Tako funkcionise trziste. Isto je i na Ebay-u koji velicate kao da je on bolji po ovome (po svemu ostalome jeste, ali od para se necete ovajditi nesto vise nego na Limundu).
Pojma nemam za e-bay, nisam nikad bio u kontaktu sa tim.

Za tu razliku od 120-130 evra do 8000 krivi drzavu, a za razliku koju uzima limundo krivi sebe, zato sto si izabrao taj nacin prodaje.
Drzavu krivim za mnogo toga, u svakom slucaju, a sebe za limundo nemam sta da krivim, jer ga necu koristiti ako mi se ne bude svidjao.

Mogao si da zakupis tezgu koja bi te kostala vise od jakne, mogao si da je prodas buticima koji otkupljuju kozne jakne i bunde, oni bi ti platili jos manje.
Razmislicu i o tim opcijama, kad resim da prosirim biznis. Za sada sam samo hteo da prodam svoju staru (perfektno ocuvanu :D) jaknu.

Jakna nema svoju fiksnu cenu, nego na njenu cenu utice mnogo faktora. Da hakuje bankomate, kostala bi 2000 evra. Da ti treba kinta za heroin, verovatno bi kostala 40.
Tacno, taman sam tu negde malo iznad heroina.

Mani me tih gluposti: funkcioniše. NE funkcioniše na način da mogu da izaberem Srbiju na 90% sajtova i završim sve bez da muljam negde sa adresom.

Mi koji koristimo bez ikavkih problema smo muljatori ? xxaxaxaxax samo sto smo zemlju stavili Slovenija ?
Sto sto funckionise sve - to je glupost bitna je zemlja koja se stavlja hahahhaha

Kolko covekova glupost moze biti neogranicena ... bitno je koja se zemlja stavi i da se slucajno ne slaze u kojoj smo zemlji, a to sto paket stize bez problema to uopste nije bitno....

Poslednja izmena:
Pa jeste muljatori ste, svi od reda. Ako nesto zvanicno nije uslo u zemlju onda svi koji trguju ovako su muljatori. Ne muljate robu nego podatke.
Mene iskreno bas briga koliko eBay uzima proviziju, da zivim na zapadu naravno da mi njegova provizija ne bi znacila nista, ovde su i tih 10 dinara na Limundu veliki kao kuca kad se nema. Paypal cekam zbog kupovine na eBay-u a ne prodaje.

Poslednja izmena:
Pa jeste muljatori ste, svi od reda. Ako nesto zvanicno nije uslo u zemlju onda svi koji trguju ovako su muljatori. Ne muljate robu nego podatke.
Mene iskreno bas briga koliko eBay uzima proviziju, da zivim na zapadu naravno da mi njegova provizija ne bi znacila nista, ovde su i tih 10 dinara na Limundu veliki kao kuca kad se nema. Paypal cekam zbog kupovine na eBay-u a ne prodaje.

Dobro, priznajem, muljator sam. Zaobišao sam neko pravilo, da bih ostvario cilj, i muljator sam. Pa šta sad? Ne postoji čovek kod nas koji je ceo život proveo po PSu, koj nije jednom ušao negde preko reda, koji jednom nije tutnuo panduru 1000 dinara, koji jednom nije dao doktoru litar pića. Svi odreda smo muljatori, na ovaj ili onaj način. Ja prvi volim da platim sve regularno, i sve kako treba, a ako ne može, pristupaš snalaženju. :D:D:D
Ako čekaš SAMO da bi kupovao, ne znam šta si do sada čekao. To je moglo oduvek. Ako iz principa čekaš da bude legalan, a to traje godinama, onda si jako jako strpljiv čovek. SVaka čast. Skidam kapu. Mladost mi prodje u čekanju i laktanju da ovde nešto kod nas bude normalno i bolje.

Drugo su ljudi koji hoće da PRODAJu nešto, a najviše USLUGE, pa da strendžer može da im uplati pare normalno kao bilo kom drugom.

Država nam je *****ska, jer će na to naplaćivati porez, a ja bih svakome dao džabe , samo neka pare ulaze u zemlju. Tako bi podstakli malo ekonomiju, svež kapital.

Da ne bude totalni OFF, skinuo sam sve moje aukcije, neke polovne telefone,kotao, motocikl, neko bi to sve ovde nazvao krš, a ja baš nisam spreman da telefon od 30ak evra dam za 500 dinara.

Nadam se da si bio satirican ako nisi onda big :facepalm:

Poslednja izmena:
@MagicMaster, sve ja to shvatam, ali ja ne zelim da rizikujem da mi zarobe pare na racunu.
Sa druge strane, vi ste delimicno krivi sto muvate sto se oduzio dolazak paypala, ybg, dosli smo na zao glas.
Izgleda da smo stvarno mnogo jaki hakeri kad nas nece :(

Oni sto koriste paypal sa Slovenskom adresom nemaju nikakve veze sa hakerima zbog kojih nas nece.

@MagicMaster, sve ja to shvatam, ali ja ne zelim da rizikujem da mi zarobe pare na racunu.
Sa druge strane, vi ste delimicno krivi sto muvate sto se oduzio dolazak paypala, ybg, dosli smo na zao glas.

Ne vidim kako smo mi to krivi. Ti zbog kojih smo došli na zao glas bi to isto radili i da smo komplet sve legalni.

A ne shvatam kako to misliš da ti zarobe pare na računu, ako tvrdiš da bi samo hteo da kupuješ ? Ili se foliraš, ili onda ne shvataš kako radi. Ja paypal koristim samo za kupovinu, i nikada nemam ni jedan jedini cent na paypal računu. Pare su ti na deviznom računu u intesi. Kada plaćaš, samo se odatle povuče koliko treba.
Mogućnost zarobljavanja je samo ako ti neko nešto plati, pa ti hoćeš da povučeš pare na račun. Čak mislim i da je bezbedno ako ti neko nešto plti, a ti te pare potrošiš u zdravlju odmah na drugu stranu, da ne pokušaš da vratiš na tvoj račun-karticu.

Kako zarobljivanje racuna ? to si negde procitao i mislis svakome zarobe ;) nije tako
... meni se to nije desilo niti ce se ikaaaada desiti dok kupujem i imam malo mozga za koriscenje istog ;)
a i ako se nekom eto desi povrate se pare samo se priceka ...

Znaci nije razlog sto payapala nema kod nas pa zato koristimo na sloveniju
vec smo mi uzrok zato sto ga nema... ma daj

iskreno da ti kazem : to nema veze sa mozgom
to nije uticalo bukvalno ni 0.000001 % na uvodjenje paypala... Druge stvari su u pitanju a ne sto su se ljudi snasli da koriste

Poslednja izmena:
Ja sam oduvek mislio da je velika krađa kreditnih kartica i varanje sa istim krajem 90-tih razlog zašto nas nema u PayPal-u.

@Sumanut - pa, gledaj ovako - svaki put kada prodjes knezovu(ili bulevar, na sta god da si mislio) moras da platis 10 dinara, a sve ostale ulice su besplatne. Na krajnju destinaciju mozes da stignes i tim sporednim, besplatnim ulicama... Da li bi opet placao da se osecas kao elita?

Limundo je nista bez svojih clanova. I bas zato sto ima puno preprodavaca tamo, a to je ono sto oni i PODRZAVAJU, e bas zato, kada oni odu - otici ce i PUNO aukcija sa Limunda, a time ce isti i propasti... Vidjao sam clanove sa preko 200 aktivnih aukcija... Sta on treba - da placa 2000 dinara kada propadnu? Ako se mnogo nameces ljudima napustice te... To je sasvim prirodno...

@Rama - minimum bi platio 180 dinara, a maksimum 1620 dinara za 6 meseci... Verovatno bi ga kostalo oko 500-600 dinara... To je 100 dinara mesecno... A sta ako ima jos aukcija...

Uzimaju proviziju J8t... Sta jos hoce....

I Limundo je nekad bio 0 (a i sad nije mnogo bolji)... Kada konkurencija vidi da Limundo steze obruc malo ce se bolje reklamirati, ponuditi bolje uslove i bye-bye Limundo...

@Sumanut - pa, gledaj ovako - svaki put kada prodjes knezovu(ili bulevar, na sta god da si mislio) moras da platis 10 dinara, a sve ostale ulice su besplatne. Na krajnju destinaciju mozes da stignes i tim sporednim, besplatnim ulicama... Da li bi opet placao da se osecas kao elita?

Limundo je nista bez svojih clanova. I bas zato sto ima puno preprodavaca tamo, a to je ono sto oni i PODRZAVAJU, e bas zato, kada oni odu - otici ce i PUNO aukcija sa Limunda, a time ce isti i propasti... Vidjao sam clanove sa preko 200 aktivnih aukcija... Sta on treba - da placa 2000 dinara kada propadnu? Ako se mnogo nameces ljudima napustice te... To je sasvim prirodno...

@Rama - minimum bi platio 180 dinara, a maksimum 1620 dinara za 6 meseci... Verovatno bi ga kostalo oko 500-600 dinara... To je 100 dinara mesecno... A sta ako ima jos aukcija...

Uzimaju proviziju J8t... Sta jos hoce....
Vrtite istu pricu iznova i iznova... niko nece da propadne, nego ce da odbiju one koji prodaju nesto sto se prodati ne moze, i ono sto niko nece da kupi, a takvi ni ne pripadaju, ne Limundu, nego bilo kakvom aukcijskom sajtu. Sa druge strane, ostace oni koji prodaju predmete i stavljaju nove, njima 10 dinara po aukciji nece biti problem.

I Limundo je nekad bio 0 (a i sad nije mnogo bolji)... Kada konkurencija vidi da Limundo steze obruc malo ce se bolje reklamirati, ponuditi bolje uslove i bye-bye Limundo...
...a kada ugase konkurenciju, pitam se sta ce oni da rade... pretpostavljam da vas drze srecne i volonterski rade da bi vi mogli da zaradjujete preko njihovog sajta :sceptic:.

http://www.limundo.com/kupovina/Ostalo/Ostalo/CACKALICA/1691687

Licitirajte :)

http://www.limundo.com/kupovina/Mas...automatska-Hilti-busilica-samo-10-din/1691884

Priceless :)

Ako bude još ovakvih, moraću češće da obilazim Limundo :) Nasmejah se do suza :p

jrz1a9.jpg

Poslednja izmena:
Vrtite istu pricu iznova i iznova... niko nece da propadne, nego ce da odbiju one koji prodaju nesto sto se prodati ne moze, i ono sto niko nece da kupi, a takvi ni ne pripadaju, ne Limundu, nego bilo kakvom aukcijskom sajtu. Sa druge strane, ostace oni koji prodaju predmete i stavljaju nove, njima 10 dinara po aukciji nece biti problem.

...a kada ugase konkurenciju, pitam se sta ce oni da rade... pretpostavljam da vas drze srecne i volonterski rade da bi vi mogli da zaradjujete preko njihovog sajta :sceptic:.

imas logicno razmisljanje i potpuno tacno za vecinu stvari koje si izneo,
ali prijatelju, ti izgleda ili ne zelis ili ne mozes da shvatis bitnu cinjenicu!

-Limundo su svih godina (4-5) gradili upravo ti prodavci cija roba sada po novom pravilniku navodno ne moze da bude atraktivna za kupce.

-Iste te ljude su vlasnici limunda primamljivali da sto vise pune limundo svojim "buvljak' akucijama da bi dobijali na rejtingu

-Isti ti ljudi takodje su placali proviziju na prodate predmete

-Isti ti ljudi a i velika vecina ostalih su od pocetka pomagali vlasnicima i administratorima,u razvoju ideja za Limundo,gde su vlasnici konstantno ponavljali
"LIMUNDO TO SMO SVI MI" to je bila glavna parola...

zamisli da radis za preduzece i svakodnevno ulazes svoj trud i napor da u tom preduzecu svima bude bolje. boris se za sve ,i onda ti se pojavi jedno jutro vlasnik i kaze da sad moras da predjes u drugu firmu,zato sto tvoje zalaganje vise tu nije potrebno. a bilo je potrebno kad je osnivao firmu i slao masovne mejlove da bi privukao narod...sad vise ne moze..

pucanje u najavi...

Mi koji koristimo bez ikavkih problema smo muljatori ? xxaxaxaxax samo sto smo zemlju stavili Slovenija ?
Sto sto funckionise sve - to je glupost bitna je zemlja koja se stavlja hahahhaha

Kolko covekova glupost moze biti neogranicena ... bitno je koja se zemlja stavi i da se slucajno ne slaze u kojoj smo zemlji, a to sto paket stize bez problema to uopste nije bitno....

Tebi džabe objašnjavati. Jel ti živiš u Sloveniji ili Srbiji?? Da, glupost je neograničena!!

Kod mene je na PayPal stavljena adresa u Cro i prilikom kupovine na www.mdpc-x.com, kad sam stavio pod zemlju isporuke Srbiju, nisam mogao platiti preko PayPal-a.

Plaća li bilo ko od vas nekakav porez na to? Ako ne onda ne razumem zašto se bunite.

@ valerian
Sta da ti kazem, sto nisu trazili akcije ;). Ili su mogli da naprave neki predbracni ugovor, ako ce da im pomazu, imaju pavo glasa... ovako Limundo nije njihov, i ispaljeni su, i saosecam sa njima. Ali trebali su nesto da preduzmu na vreme, dok su jos bili u stanju da pregovaraju i da zahtevaju, nisu trebali da ih grade i da ne traze nista za uzvrat, posto se zna sta se desi sa takvima u Srbiji.

imas logicno razmisljanje i potpuno tacno za vecinu stvari koje si izneo,
ali prijatelju, ti izgleda ili ne zelis ili ne mozes da shvatis bitnu cinjenicu!

-Limundo su svih godina (4-5) gradili upravo ti prodavci cija roba sada po novom pravilniku navodno ne moze da bude atraktivna za kupce.

-Iste te ljude su vlasnici limunda primamljivali da sto vise pune limundo svojim "buvljak' akucijama da bi dobijali na rejtingu

-Isti ti ljudi takodje su placali proviziju na prodate predmete

-Isti ti ljudi a i velika vecina ostalih su od pocetka pomagali vlasnicima i administratorima,u razvoju ideja za Limundo,gde su vlasnici konstantno ponavljali
"LIMUNDO TO SMO SVI MI" to je bila glavna parola...

zamisli da radis za preduzece i svakodnevno ulazes svoj trud i napor da u tom preduzecu svima bude bolje. boris se za sve ,i onda ti se pojavi jedno jutro vlasnik i kaze da sad moras da predjes u drugu firmu,zato sto tvoje zalaganje vise tu nije potrebno. a bilo je potrebno kad je osnivao firmu i slao masovne mejlove da bi privukao narod...sad vise ne moze..

pucanje u najavi...

Mnogi od vas ne razumeju da je to privatna firma i da vlasnici vode svoju politiku.Vi imate shvatanje koje je nastalo u komunizmu: ja sam radio da ti imaš preduzeće i ja polažem pravo na to tvoje preduzeće isto kao i ti. Pogrešno.Limundo ima svoja pravila, vi ste imali koristi od limunda, sada oni menjaju pravila kako smatraju da treba, na vama je da odete ili ostanete.Isto kao i kod privatnika, za svoj rad ste plaćeni, ako vam se sviđa ostanete, a ako smatrate da ste malo plaćeni, lepo date otkaz.Vaš rad u toj firmi (odnosno aukcije na limundu) vam ne daje za pravo i da određujete kako će ta firma da radi (osim ako niste na nekom položaju/odnosno u slučaju limunda, administrator).

placa se porez na prenos vlasnistva naravno... a PDV nema jer nije stvorena dodatna vrednost, kakav porez?

Tebi džabe objašnjavati. Jel ti živiš u Sloveniji ili Srbiji?? Da, glupost je neograničena!!

Kod mene je na PayPal stavljena adresa u Cro i prilikom kupovine na www.mdpc-x.com, kad sam stavio pod zemlju isporuke Srbiju, nisam mogao platiti preko PayPal-a.

Ljudska glupost jeste neograničena...

Pa koliko puta je rečeno da se stavi prava adresa, i kao zemlja Slovenija, čak i kao zemlja isporuke, ako ne šalju u Srbiju, evetnualno se kao pokrajina manuelno ukuca Srbija.
Kad taj paket stigne u Sloveniju, Slovenci ga proslede nama. Nikada nije omanulo, a o tome se već i pisalo na forumu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno