Šta je novo?

Sluske za sve :)

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Ovako, posto su mi slusalice pred riknjavanjem pocele da krce, drzim bananicu na pola ubacenu... koje bi slusalice preporucili da ih ima kod nas. Koristio bih za filmove, muziku i igre i to sve da moze i glasnije da se odvrne na njima i pod obavezno da im je zvucni driver 50mm da moze da mi stane na ove velike usi hehehe... uzeo sam skoro Asus xonar DS tako da sto se tice zvucne mislim da je ok, a da i cena da neprelazi 10000din... trenutno ove sluske su Steelseries Siberia vidim da im je cena oko 9000din...

Poslednja izmena:
pa da, pre bi dao 10 soma, nego da reshi tako trivijalnu stvar kao shto je kabl.

pazi care, bez da ti ja sad pametujem, samo da ti napomenem moje iskustvo:

imao sam pre mojih trenutnih, neke sachuvaj boze dobre Pioneer slushalice za DJ-ing, ne znam model, dao mi je jedan Vlada DJ, drugar, koji ima krdo te opreme.

njih sam koristio za komp, i bio prezadovoljan, al onda sam ih dao nekome kome su vishe trebale (drugar DJ u pokushaju)

u medjuvremenu, uzeo sam neke Cannon, od 1500 dinara, najvece koje su bile - osim shto su mozda trunku tishe, ja u kvalitetu i zvuku nisam chuo razliku.

poenta ove priche nije da sam ja car shto sam uzeo jeftini cannon, niti da jeftine mogu da budu dobre kao shto su i skupe - nego je poenta da ne orjentishesh svoje motive prema ceni, vec da za takve stvari mora da se proba, stavi na glavu, poslusha.

ako si zadovoljan sa ovim iz sibira, slushkama - donesi ih meni, i ponesi dve limenke piva, i da ti ih spojim. e da - ponesi i par santimetra kalaj, ne znam 'de mi je kalaj.

Ako ste mislili na Mitrosm*sic za HD555, mislim da ih tamo nema po onoj ceni koja je istaknuta na njihovom sajtu.;)

Od drugih može recimo Senn HD202, one su oko ~45e, a verujem da bi te zadovoljile.
Grado SR60i i SR80i važe za izuzetne slušalice, pa dobro razmisli i o njima, trebalo bi da ih ima u K*rato-u za manje od 100e (SR60i).

pa da, pre bi dao 10 soma, nego da reshi tako trivijalnu stvar kao shto je kabl.

pazi care, bez da ti ja sad pametujem, samo da ti napomenem moje iskustvo:

imao sam pre mojih trenutnih, neke sachuvaj boze dobre Pioneer slushalice za DJ-ing, ne znam model, dao mi je jedan Vlada DJ, drugar, koji ima krdo te opreme.

njih sam koristio za komp, i bio prezadovoljan, al onda sam ih dao nekome kome su vishe trebale (drugar DJ u pokushaju)

u medjuvremenu, uzeo sam neke Cannon, od 1500 dinara, najvece koje su bile - osim shto su mozda trunku tishe, ja u kvalitetu i zvuku nisam chuo razliku.

poenta ove priche nije da sam ja car shto sam uzeo jeftini cannon, niti da jeftine mogu da budu dobre kao shto su i skupe - nego je poenta da ne orjentishesh svoje motive prema ceni, vec da za takve stvari mora da se proba, stavi na glavu, poslusha.

ako si zadovoljan sa ovim iz sibira, slushkama - donesi ih meni, i ponesi dve limenke piva, i da ti ih spojim. e da - ponesi i par santimetra kalaj, ne znam 'de mi je kalaj.

Sve je to ok sto ti kazes, sto se tice opravke daleko mi je Beograd... imam ja ko bi mogao da mi sredi sluske ali ja bih uzeo nove da se malo ponovim hehehe... a ne bi da uzimam opet iste al ako nema velicine koja mi treba 50mm onda cu uzeti opet Siberiu... ove sam uzeo polovne, mislim da sam dao oko 4000din...

Kao sto rekoh, za Senn HD555 je bacanje para ako se nakaci na prosecnu visekanalnu karticu. Serija 4xx je fleksibilnija sa zvucnom tog ranga, a to u najvecoj meri proizilazi zbog deklarisane impedanse, koja je kod HD555 50oma, naspram 32oma kod 4xx, a to zvucna teze vari, i najvise se oseti u autoritetu bass-a koji je tanji, i ne tako uverljiv. Pored te tehnicke prepreke, i kvalitet same zvucne je ogranicavajuci faktor za slusalicu tog ranga.

Na kraju sam uzeo opet Steelseries siberia v2, iako kazu da su popravili zvuk na njima meni se vise svidja onaj sa prve verzije, kod v2 nema basova skoro nista, pojacali su visoke i srednje tonove... ear padovi su dosta mekani, ona dva plasticna drzaca sto idu preko glave su dosta mekani to mi se nesvidja kod njih, savijaju se pod malo jacim pritiskom, mozda prebacim sa starih heheh... kod v1 verzije su cvrsci... kabal za mic i slusalice su sad bolje odradili sve je u jednom ali malo je tanji ne odaje bas osecaj da se nece otkinuti ako se malo jace povuce... dobro je sto se kod v2 potpuno necuju okolni zvuci a i nista ne odlazi zbog ear padova, kod starije verzije nije bas tako izolovan zvuk od okoline...

Uzmi u obzir firmu audio technica... Do 10000din imas nekoliko modela...

Nazad
Vrh Dno