Šta je novo?

PES 2011

Inace moguce da je ovo slucaj samo za Rainbow flick, znam da su novinari govorili da losiji igraci mogu da pokusaju trikove, ali da su uglavnom neuspesni.. znaci ipak postoji neki sistem ko moze da radi a ko ne moze.. moguce da su prevideli to samo na rainbow flicku.

Pa ocigledno da jesu posto u onom videu koji sam ja postovao ovde golman bez problema izvodi combo - rainbow flick.

Meni licno smeta sto svaki put igrac to izvede perfektno, lopta mu nikad ne pobegne levo ili desno kao u stvarnosti.
Nije to tako lako izvesti evo kako se okocha muci:

[YOUTUBE]Mu8DmYMfda0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Jbm ti sunce :)

[YOUTUBE]31Mtn_CuQ3E[/YOUTUBE]

C.Ronaldo u interu :p

Dao je sličan gol svojevremeno u CL protiv Rome :)

To je zato sto je to ovaj noviji kod! :D

S obzirom da imaju licencu LS valjda ce biti Partizana ove godine...

Neće valjda zaista ostati ova kamera sa rotacijom?

S obzirom da imaju licencu LS valjda ce biti Partizana ove godine...

Biće ga, ko što su prošle godine imali i za UEFA pa je bila samo Zvezda ;)

Mada, s obzirom na to kako rade slabije ekipe bolje da ostave Team H umesto Partizana, imaće makar nešto bolje ocene.

E moj Borise, pa ajde pogledaj nekad malo dalje od nosa. Prvo, ako neko nije fanboy ne znači odmah da je hejter, a drugo, kako šta fali kameri? Pa kad se budeš kretao ka kaznenom odjednom ti levo neće biti levo nego će imati blagi nagib i umesto da trčiš pravolinijski kao do tada ima da trčiš ka golu ili od gola jer se kamera "nakrivila". Pogotovu za vas koji igrate na d-pad.

Ova kamera je lepa samo za nekoga ko gleda meč, da doda onaj šmek TV prenosa, ali za one koji igraju je užasna. No, ne sumnjam da tebi i to neće smetati i da će baš ta kamera dati dušu najnovijem kodu... koji naravno, nije finalni kod :)

Uostalom, isprobaj kameru i u PES2010, uzmi standardnu kameru i čini mi se da ima ispod skala za angle tilt ili tako nešto (mislim da ima 4 podeoka) - uključi i shvatićeš gde je problem.

Poslednja izmena:
Dobro bre ako nesto napisem ne mora da znaci da sam bio mrtav ozbiljan :)

A kamera mi lepo izgleda, ne kazem da cu je koristiti.. mada svi sto igraju MLO betu kazu da ce se verovatno zadrzati na njoj..

I ti postao hejter? :p

Nisam hejter. Kao i ti i ja bi jako želeo da ovaj PES bude dobar ali posle gorkog ukusa i bukvalno bačenih 50 evra na PES 2010 za PS3 sam jako oprezan kada su prognoze u pitanju. PES 2010 stvarno nisam mogao da igram iako me je Vladimir više puta cimao da igramo. Nisam smeo da igram sa njim bez vežbanja a da vežbam nisam mogao jer mi je igra bila maksimalno odbojna. Demo 2010 sam odigrao preko 150 mečeva dok full verziju ni ja ni moj brat nismo mogli da smislimo. Ono što mi se u demou svidelo je bila inercija zbog kontrola koje su kasnile. Kada su to "sredili" lopta je imala osećaj kao balon pri dodavanjima, čak su i igrači bili kao da lebde a ne kreću se po terenu. Na to dodaj gomilu bagova koje sam provalio za cirka 20 mečeva koje sam odigrao (koje nisam primetio igrajući 150+ mečeva demoa). Valjda je jasno moje razočarenje u PES 2010.

Sva sreća pa sam imao čime da se zanimam - simulacijom basketa koja ima nešto što nijedna fudbalska simulacija koju sam do sada probao nema i čini se da neće skoro imati. A to je fenomenalan gejmplej začinjen realnim i fluidnim animacijama igrača. Nadam se da će nadolazeći PES barem delimično napredovati u pravom smeru, da će imati duele, da igrači neće prolaziti jedni kroz druge, da će postojati inercija, zamor, da će ubaciti akceleraciju kao u NBA 2K, da animacije neće biti seckave, da će moći odigravati normalne akcije bez većih problema kao i da će biti suzbijeni exploit-i.

Mada i ako svega toga ne bude bilo bar ću moći da gledam Arsenal uživo ove godine :)

Pa sto nikad nisi rekao da imas PES 2010, cc.. :) Imas jos uvek? Moze da se odigra s vremena na vreme, nije toliko strasno.. I ladno ti se svidja ono kasnjenje komandi? Stvarno si jedini koji sam cuo da to kaze.. :)

Sva sreća pa sam imao čime da se zanimam - simulacijom basketa koja ima nešto što nijedna fudbalska simulacija koju sam do sada probao nema i čini se da neće skoro imati. A to je fenomenalan gejmplej začinjen realnim i fluidnim animacijama igrača. Nadam se da će nadolazeći PES barem delimično napredovati u pravom smeru, da će imati duele, da igrači neće prolaziti jedni kroz druge, da će postojati inercija, zamor, da će ubaciti akceleraciju kao u NBA 2K, da animacije neće biti seckave, da će moći odigravati normalne akcije bez većih problema kao i da će biti suzbijeni exploit-i.

Ja zelim isto u fudbalskoj simulaciji,ali kakva je situacija bice mozda sa izlaskom PS5 :d

Evo 2K ubacuje po par animacija za jednog igraca "speaking of sig shots, certain players have multiple ones (like Paul Pierce’s set 3 for example)" Zasto ne mogu isto EA i Konami.Jasno mi je da postoji ogromna baza igraca,ali sigurno moze da se odradi za najboljih 100.

Sad ce da se ubaci wladymeer i da kaze da animacije nisu vazne samo gameplay. :D

Hocu da kontrolisem fudbalski prenos.:p

Poslednja izmena:
U poredjenju sa gameplayom uvek sam pre za dobar gameplay nego za dobre animacije, ne igramo Tekken pa da nam to bude važno.

Mislim da to sa signature potezima ima veze sa brojem igrača na terenu i da je zbog toga fudbalski engine daleko složeniji nego košarkaški. A i sam teren je znatno veći a samim tim i složenost kretanja. Dodaj na to sasvim drugačiji engine potreban za golmana i eto veselja.

Uz to, NBA2K ima 20tak ekipa i to je sve što se tiče baze podataka. Zato i mogu da se razbacuju sa sitnicama, naravno. Pričam malo napamet, ali čisto sumnjam da je 12. igrač Golden State Warriorsa odradjen do tih detalja kao recimo Brayant. OK, možda imaju statističke podatke po pitanju šutiranja i sl. ali pričam o animacijama. Po tome, NBA2K ima dosta sličnosti sa PESom, jer je njima Torres odradjen u pegicu tačno, dok Motta i dalje nosi frizuru iz Barcelone :d

Poslednja izmena:
Boki, vidim da ces jos malo pa da rasteras sve iz ove teme. Nama izgleda ne sme da se ne svidi PES-ov poslednji kod :)

Pa kad komentarisete stari kod :p

Evo sta moze prastari..

[YOUTUBE]NmWz96fEwVg[/YOUTUBE]

U poredjenju sa gameplayom uvek sam pre za dobar gameplay nego za dobre animacije, ne igramo Tekken pa da nam to bude važno.

Mislim da to sa signature potezima ima veze sa brojem igrača na terenu i da je zbog toga fudbalski engine daleko složeniji nego košarkaški. A i sam teren je znatno veći a samim tim i složenost kretanja. Dodaj na to sasvim drugačiji engine potreban za golmana i eto veselja.

Uz to, NBA2K ima 20tak ekipa i to je sve što se tiče baze podataka. Zato i mogu da se razbacuju sa sitnicama, naravno. Pričam malo napamet, ali čisto sumnjam da je 12. igrač Golden State Warriorsa odradjen do tih detalja kao recimo Brayant. OK, možda imaju statističke podatke po pitanju šutiranja i sl. ali pričam o animacijama. Po tome, NBA2K ima dosta sličnosti sa PESom, jer je njima Torres odradjen u pegicu tačno, dok Motta i dalje nosi frizuru iz Barcelone :d

Opet kreces sa tim da je fudbal komplikovaniji.:D Teren je veci pa je zato kretanje komplikovanijie? Kosarka je daleko kompleksniji sport i samim tim mnogo tezi za simuliranje.Naravno da svi igraci nisu detaljno uradjeni,ali vecina ima signature jumper i free throw.

Ne mozes da me ubedis da u FIFA nije moguce uraditi signature trcanje i sut za najbolje igrace.I to sto ce neki igrac imati zasebnu animaciju ne znaci da je automatski nezaustavljiv.Evo Radmanovic u NBA 2K ima signature animacije pa je i dalje kanata.:p

Aj nismo dugo :d

Jedan dobar vs video..

[YOUTUBE]9SoxSlDLrCM[/YOUTUBE]

Par komentara su savrseno objasnili ono sto i ja pricam... :)

why the hell does the kid go infront of the camera and point at his eyes?

- Because Pazzini is a beast and he's overjoyed to have scored a goal in PES against Utd. Emotions just aren't the same in a game of FIFA! as good as it has gotten scoring a goal in PES is still closer to capturing what it feels like to do so in person.

Fifa looks good no doubt, and you just wait till the i*iot with the PES robotic chant comes along, but I was feeling the PES game more-- way more excitement.

Poslednja izmena:
Ladno lik ne zna da igra ni Fifu ni PES :D.

Samo slepcu nije jasno da je oba snimka igrao PES igrač. I to ne bilo koji PESovac nego neko ko je imao pristup beti.

Ali neka, PES ima dušu... kad već nema ništa drugo :d

Poslednja izmena:
Ma u pravu si :) Procitaj boldovano sa komentara, i moli se da ce toga nekad biti u FIFI :)

U pravu si, uz Fifu mi nikada na dodje da razlupam konzolu, jer igraci ne rade ono sto sam hteo/lopta se odbije/prodje kroz mog igraca :).

Aj nismo dugo :d

Par komentara su savrseno objasnili ono sto i ja pricam... :)

Pa zar ti nije logicno da svakome moze da bude znacajno samo nesto iz igre koju igra, a ne iz one koju ne igra? :)

Koja je to mudrost, covek koji voli PES rekao da mu je bolji osecaj dok igra pes nego fifu koju ne igra...stvarno cudno :)

Lakše ćeš vegetarijancu objasniti ukus mesa nego Borisu zašto je FIFA ispred PESa trenutno.

Danas sam preko dana hteo da izanaliziram snimak, iskucao lepo sve, izdvojio zanimljive momente, ali predajem se - PES ima dušu i to je to.

PS - Živim za dan da upoznam nekoga ko je ozbiljno igrao next-gen FIFU barem mesec dana i zatim se vratio na PES.

Poslednja izmena:
Pa zar ti nije logicno da svakome moze da bude znacajno samo nesto iz igre koju igra, a ne iz one koju ne igra? :)

Koja je to mudrost, covek koji voli PES rekao da mu je bolji osecaj dok igra pes nego fifu koju ne igra...stvarno cudno :)

Otkud ti to.. :) Mozda ljudi igraju obe igre, to ne znam, random komentari sa Youtube-a ali je poenta u tome sto su rekli :) sad da li je fan PES-a ili nije to ne znam i nije bitno..

Danas sam preko dana hteo da izanaliziram snimak, iskucao lepo sve, izdvojio zanimljive momente, ali predajem se - PES ima dušu i to je to.

Nije poenta u snimku uopste, da, moze da se analizira, moze da se analizira i kako igraci u FIFI klizaju i lebde po terenu.. poenta je u tome da je bezdusna, ne izaziva reakcije i odusevljenje kad das gol (i sad ces ti da pricas o akciji koja je prethodila golu, ne pricam o tome), sam osecaj kretanja igraca 'pod prstima', osecaj ulaska lopte u gol.. znaci mozes ti da okreces glavu na to do sutra, taj 'osecaj' fali i apsolutno me ne mozes ubediti u suprotno.. to svako moze da vidi, sad zbog cega je to je kombinacija vise faktora, neubedljiva grafika i boje, los osecaj sutiranja, lose izgleda kad se zatresa mrezica.. perspektiva je totalno cudna, kao da je 2D.. kada lopta putuje ne mogu da provalim u koliku dubinu na terenu ide.. itd..

PS - Živim za dan da upoznam nekoga ko je ozbiljno igrao next-gen FIFU barem mesec dana i zatim se vratio na PES.

Eno ti ih koliko hoces na stranim forumima, nemoj mi o nasim ljudima molim te, njima je ekstra zato sto je neka promena i zato sto je na trojci, nema na PC-u, mora da je vrh! :) ;)

poenta je u tome da je bezdusna
Bezdusna za tebe izgleda znaci da nije arkadna - fali pretrcavanje i napucavanje.

ne izaziva reakcije i odusevljenje kad das gol
Meni je u PESu svejedno da li sam dao gol ili ne, sem kada igra odluci da posle serije odbijanja lopta MORA da stigne do napadaca, tada se iznerviram bez obzira da li sam gol dao ja ili protivnik.
Ako skoro svaki slobodan sut sa 20-25m ulazi u gol, prestanes da cenis lepe golove. Bas kao i u horor igrama kada smori stalno iskakanje protivnika iza ledja.

to svako moze da vidi, sad zbog cega je to je kombinacija vise faktora, neubedljiva grafika i boje, los osecaj sutiranja, lose izgleda kad se zatresa mrezica..
A opet ljudi polako ali sigurno prelaze na Fifu..

perspektiva je totalno cudna, kao da je 2D
Na ovo zaista ne znam kako da odgovorim :D.

Poslednja izmena:
Vrh Dno