Šta je novo?

Windows Phone 7 (HTC Schubert?)

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
[youtube]MY5P6KvfDcI&hd=1[/youtube]

HTC Schubert - This is probably the code name of the first Windows 7 Phone signed by the Taiwanese manufacturer ...

da li negde ima da se skine neka virtualna verzija windows 7 mobile os-a? ranije je MS imao windows mobile virtual box ili slicno, na kojem si mogao da testiras lako sve aplikacije i funckionalnost...

na stranu win7mo, vidi se da se htc-u dopao dizajn legenda i da ce sada da gura aluminijum gde stigne...imo telefoni su im sve lepsi i lepsi

Svidja mi se ovaj mali deo UI-a koji sam video :) . A i sam telefon je lep, pogotovo zadnja strana.

Poslednja izmena:
ali Schubert?!

dobro je da mu nisu dali ime Adolf....:d

valjda ce promeniti :)
koji telefon imas? Schubert :d

ponestalo im je gay naziva.... xD

Mozda je samo novinarska patka :). Stvarno je glupo ime...

znam da su pre spominjali HTC Mozart

Fino izgleda meni - minimalizam i simpatichna animacija. I sam telefon izgleda bash bash dobro i skupo.

I to si zakljucio iz minut i 15 sekundi? :trust:

Svaka cast, moj si idol.

pa ako je drugačiji od iPhone onda nevalja, ako je sličan onda je ripoff. ne možeš ih pobediti :)

Ui izgleda fantasticno vizuelno. Ali praticnost je dno. Levo, desno, gore dole, meni ovde onde... uzas. Ko Android.

Android nepraktičan, a iPhone koji nema ni homescreen je baš praktičan? :laugh: Fanboyizam na delu.

Poslednja izmena:
Ovaj telefon, imam osecaj dobar, ce da prodje isto kao i Zune :smoke:

mislis na phone kao HTC telefon ili na phone kao OS Windows Phone 7?

pa ako je drugačiji od iPhone onda nevalja, ako je sličan onda je ripoff. ne možeš ih pobediti :)

Slican = ripoff.
Ovaj UI nije ripoff iOS-a vec Androida i vizuelno je jako interesantan. Lepsi je od iOS-a ali nije prakticniji. Zelim ti (i svima) da budes u prilici da ga probas pa ces videti.
Zavisi sta kome odgovara. Meni "homescreen" ne treba, ne vidim nikakvu poentu.

Stvar ukusa - i ja sam tako mislio dok se nisam privikao na Widgete - skroz dobar štos, jer kad jednom središ priču, više nikad ne moraš da ulaziš u glavni meni. Lakše je popamtiti i snaći se kada je sve uvek na istom mestu i različitih veličina, boja i oblika. U neku ruku je i zabavno voziti se po homescreenu.

Ljudi imaju različite potrebe, pa će svako svojim potrebama podrediti izgled svog uređaja, bez bilo kakvih hakerisanja ili mučenja - vrlo lako.

Ne, za fanboyizam sam mislio to što si popljuvao da je Android nepraktičan, a i WinMo (on verovatno jeste nepraktičan, ali me ne zanima, pa nisam dublje zailazio u materiju), dok je verovatno iOS jedini praktični sistem na ovom svetu.

Ako spominješ praktičnost, homescreen+widgeti su mnogo praktičnija stvar nego ulaženje u settings meni kod iOSa i traženja opcija za isključivanje/uključivanje u njemu. A i svakako nije kupus sa milion aplikacija čim otključaš telefon, već na homescreenu dodaš one koje najčešće koristiš, a ako ti treba spisak svih aplikacija postoji ikona na homescreenu za to.

Poslednja izmena:
Slican = ripoff.
Ovaj UI nije ripoff iOS-a vec Androida i vizuelno je jako interesantan. Lepsi je od iOS-a ali nije prakticniji. Zelim ti (i svima) da budes u prilici da ga probas pa ces videti.
Zavisi sta kome odgovara. Meni "homescreen" ne treba, ne vidim nikakvu poentu.
ovo nije ripoff ni iOS ni Androida, jer ni jedan ni drugi nisu tako koncipirani.
pogledaj onih nekoliko yt videa koje sam ostavio u postu #5 pa onda ponovo prokomentarisi :)

sto se tice toga kome sta treba, naravno, glupo je o tome raspravljati ukusi su razliciti.
mada ne mozes poreci da je lakse nesto odraditi ako ti se nalazi odmah na homescreen, bez potrebe da ulazis u apps, folders, settings itd :)

Android je ripoff IOS-a, a W7 koga jos nismo ni videli duze od par minuta je ripoff Androida, ali ne i IOSa, a pritom su svi osim IOS-a neupotrebivi. Dobrodosli u koordinatni sistem konfuzije.

Ja ne vidim neku slicnost W7 i Androida...

pa sva tri sistema su posebni, ali moraju imati i neke slicnosti jer su sva tri multitouch sistemi

Ne, za fanboyizam sam mislio to što si popljuvao da je Android nepraktičan, a i WinMo (on verovatno jeste nepraktičan, ali me ne zanima, pa nisam dublje zailazio u materiju), dok je verovatno iOS jedini praktični sistem na ovom svetu.

Ako spominješ praktičnost, homescreen+widgeti su mnogo praktičnija stvar nego ulaženje u settings meni kod iOSa i traženja opcija za isključivanje/uključivanje u njemu. A i svakako nije kupus sa milion aplikacija čim otključaš telefon, već na homescreenu dodaš one koje najčešće koristiš, a ako ti treba spisak svih aplikacija postoji ikona na homescreenu za to.

iOS je po mom misljenju najprakticniji jer je za moje potrebe koricenja najbolje koncipiran. Tebi ocigleno nije, cool. Wigeti jesu prakticni tu nema zbora. Fora je u tome sto je meni potreban iskljucivo toggle za wifi i to svake prestupne godine. Tebi ocigledno treba vise, cool. Android mi zbog toga nikako nije superioran samo bespotrebno zakomplikovan. Na nexus one telefonu se pogubim dok bilo sta vidim, nadjem ... Aplikacije koje najcesce koristim su SMS, PHONE i iPOD a to sve ima u dock-u. I gde je sad tu razlika?
Zasto trpati fanbyizam u svaku diskusiju nije mi jasno...

Android je ripoff IOS-a, a W7 koga jos nismo ni videli duze od par minuta je ripoff Androida, ali ne i IOSa, a pritom su svi osim IOS-a neupotrebivi. Dobrodosli u koordinatni sistem konfuzije.

Ja ne vidim neku slicnost W7 i Androida...

Ti druze ocigledno trosis tastaturu samo da bi "prozvao" nekoga ko ima apple igrackicu... Avatar ti totalno pristaje. Mani me se, ok?

Ripoff je bila prejaka rec. Prosto, taj koncept menija na sve strane me je potsetio na Android UI, nista vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno