Šta je novo?

Mafia II (ps3, xbox360)

A ti koji "skriveno" podjebavas EG nisi 😉 ?

Sto skriveno 🙂

zar je bitno sta ce da kaze neko tamo o bilo kojoj igri?
imas demo, pa mozes da ocenis sam 😉

Bio sam sarkastican bre zbog one 4/10 ocene za Mafiu 1.. 🙂

Nadam se da ce biti ispeglano u punoj verziji.

Utisci sa NeoGAF-a za sve 3 verzje:

PS3
Available in Europe for Plus members.
Tonight on US store for all, tomorrow night in Europe for all.

res: 720p
AA: ? (someone thought MLAA?)
FPS: 30 with occasional drop in hectic situations
tearing: some
other: no SSAO

------------------------------------------------------------------

360
Available on Marketplace for Gold members.

res: sub HD
AA: ?
FPS: 20-25 with drops
tearing: lots
other: SSAO

------------------------------------------------------------------

PC
Available on Steam.

res: N/A
AA: edge blurring (on/off)
FPS: depends on your rig, no cap
tearing: some, vsync available
other: SSAO (on/off), nVidia PhysX (on/off), AF (up to 16x)

Dakle, izgleda da je PS3 dobio bolju verziju uz vec pomenuti ekskluzivni DLC.

Bas cu malo kasnije da probam xbox demo pa cu da vidim.

Odigrah demo na xbox-u i iskreno nisam odusevljen ali ni razocaran vec nekako ravnodusan. Demo je onaj vec prikazani kad pravite zasedu sa Sharcem nekom debeljku i posle ga jurite unatar valjda destilerije a nakon toga bezite od policije sa zavrsetkom na blokiranom mostu.

Pocinje se u stanu i vec tu sam video da bih ja ovo radije igrao na pc-u jer je grafika hmmm. Tu su sad vec uobicajeni za x360 dithering efekat na senkama koje sam toliko mrzeo jos od far cry 2. Drugo rezolucija je kao sto je pomenuto niza i to je primetno. U kuhinji se vidi na zidu neki treperavi efekat, color banding ili tako nesto sto deluje ruzno moram priznati. Kad izadjes napolje ono zbunje i krosnje drveca deluje bas mekano kao na onim slikama koje smo vec gledali i ni to mi se ne svidja. Sta mogu kad me je grafika iz RDR razmazila. Toliko o grafici, ovo cu uglavnom probati na pc-u.

U stanu mozete imate interakciju sa dosta toga, menjas radio stanicu, pustas vodu u wc-u, uzimas iz frizidera raznu hranu i pice itd. Kad se izadje iz kuce imate valjda 9 minuta da razgledate okolinu.

Sto se tice voznje, onaj filing tezine i ozbiljnosti fizike kao u prvom delu je tu kad se u opcijama prebaci na simulacioni model voznje. Normal mod voznje nisam probao jer mi i ovako odgovara medjutim moze da bude problema prilikom jurnjave sa policijom jer su agresivni i mogu da zasmetaju pogotovo sto vozilo i ovako zna bas da zanese kad se pretera 😉

Ono na sta sam ravnodusan je pucanje i borba, nekako mi tu nesto fali. Recimo od detalja koja sam primetio je da kad se udje u zaklon ne moze se automatski izaci iz njega kad pokusate da se odmaknete od zida kao u drugim igrama, vec morate ponovo pritisnuti dugme inace ste zarobljeni. Takodje sam primetio da postoji blagi auto-aim kad se nanisani ali ne onakav kao u RDR koji je potpuni auto aim. Ovde samo malo pomaze da se uhvati cilj a vi dalje nisanite. Shotgun mi se nesto nije svideo mada tomi gun nije los. Mogu se mecima naceti zakloni od drveta ili betonski stub i to fino izgleda. Kursor naravno postaje crven kad se nadje na protivniku a zeleni kad uperite na ortake sto je jos jedan znak konzolnog trenda zvani "nacrtaj igracima nove generacije sve sto treba da urade jer su strahovito glupi"

Cutscene su u real time i izgledaju dosta lepo, glasovi su lepo odglumljeni i to izgleda filmski jedino sto onaj tupavi Vitov partner zna cesto da ponavlja jedno te isto kao papagaj kad treba da se izvucemo kroz zapaljenu destileriju, ne znam cemu to, zbog cega se takve greske stalno ponavljaju u igrama :trust:

Moracu da odigram punu igru, demo mi nije bas ostavio najbolji utisak, mozda prica i propratni sadrzaj dosta poboljsaju utisak. Valjda nece biti bas kratka igra.

E da na kraju kad sam bezao od policije znao je malo da padne fps, blago ali primetno.

Poslednja izmena:
a jel moze da se iskljuci taj "polu" auto aim?
kazu da ce prica da traje oko 15h

Nisam video da moze mada ne smeta, stvarno je bas blag. Jos nisam provaliio kako da pucam iz kola, jel moglo to u prvom delu ili samo suvozac? Isto tako ovo nije GTA tako da ne moze bas da se vrslja nekaznjeno, kad bas pocnete da divljate po ulici cuje se policajac koji poziva pojacanje i trazi upotrebu automatskog oruzja a onda postaje malo teze ako nemate i sami Tommy Gun 😀

Evo u odnosu na Kane & Lynch 2 koji isto igram ovde ne mogu da se slazu stotine protivnika tek tako, malo se teze ubija a vama nanose vecu stetu sto je dobro. Primetio sam i da nema nikakvog blind fire-a iz zaklona pa makar nepreciznog.

Lepo su uradili i tuchu sa slucajnim prolaznicima (zene ne mozes da udaris) mozes da gurnes, izazivas, izbegavas a tu su i jaci i slabiji udarci. Kada je na zemlji i kada treba da ga dovrsite tu je i slow-mo.

Primetio sam prilikom jedne tuce da kad mi je obliznji pandur uperio oruzje iz blizine imao sam opciju da izaberem uz tajmer na ekranu da ga podmitim ili da pobegnem.

Ono sto sam rekao u vezi grafike za dithering tj. onaj tackasti efekat sam primetio da ga ima na sve strane, zbunje, lisce, stakla na kolima, senke, cak i na jakni Vita dok trci. Ne mogu da verujem da se u mnogim x360 verzijama igara to toliko gura.

Poslednja izmena:
mozda je taj dithering samo u demo verziji, da bi se smanjila velicina (mb)
jel ti opadne frame rate kad udjes u kola, na nekih 10-20fps?

mozda je taj dithering samo u demo verziji, da bi se smanjila velicina (mb)
jel ti opadne frame rate kad udjes u kola, na nekih 10-20fps?

Pa ne verujem da je to zbog velicine, vise su to poceli da koriste kao rendering tehniku u mnogim novim igrama samo sto meni izgleda jako ruzno.

Fps ne opada kad udjes u kola vec kad ima malo vise pesaka na ulici i u situaciji kada me jure i pucaju na mene, pad nije drastican. Zaboravio sam da kazem da je jos u kuci prisutan i tearing tj. cepanje kad se kamera naglo okrece. Nije mi ovaj xbox port bas odusevio kvalitetom grafike.

PC verzija je najbolja.

pooebi6.gif

360:
2d2bvch.jpg

PS3:
ibidk6.jpg

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=403682

Mada:

The 360 demo runs much, much worse than the build I played at PAX east, and I didn't remember this level if screen-tearing either. Hope it's just a poor demo.

Poslednja izmena:
Isuse, sta je sa travom u PS3 verziji.

Transparency rendering je uvek bio problematican za PS3, pa su jednostavno odlucili da ga... uklone.

Poslednja izmena:
Isuse, sta je sa travom u PS3 verziji.

Standardno losije izgleda multiplatform na ps3, red ded je isto za klasu bolji na 360.Jedina razlika je u tome sto je ovo multiplatform koji je izasao i za pc, dok je red ded samo na konzolama.

Nekako mi je draže što sam igrao ružniju verziju na ps3. Par puta sam zastao da brojim pixele i divim se grafici i svaki put mi je medved ili onaj ogroman mačor ubio konja. Tako da sam od uživanja u grafici digao ruke i bavio se igranjem.

Dobro ali ovde se bas vidi da nema trave, ipak se radnja u mafiji2 nedesava u sahari 🙂

Nisam probao demo na PS3 ali šteta ako je tačno ovo za travu pošto je baš fino urađena. Inače, možda je bolje igrati demo na PC ko ima iole solidniju grafičku jer igra nije zahtevna, fluidno radi a može se maknuti onaj tajmer. Jedino što razmišljam da nakačim joypad pošto mi deluje da je daleko bolje voziti sa istim. Nekako su komande na tastaturi lošije izvedene nego kod prvog dela.

Nazad
Vrh Dno