Šta je novo?

N460GTX Cyclone 1GD5/OC

O cemu vi uopste pricate kad poredite GTX460 i ATI 5850 !?! ALo bre GTX460 1GB kosta 220e, a 5850 sad nema ispod 280e !!
Ne mogu da se porede karte sa razliko u ceni od 60-100e! Ko ne vidi da GTX460 trenutno nudi najvise za ulozen novac za zahtevnog gamera onda je taj teski fanboy, tvrdoglav,ste vec!
Jbe se meni dal je ATI ili nVidia,vec ocu da za 250e max imam zver od karte da teram sve fullHD!
Kraj price, tema zaluzuje lock inace ode u flame wars!

varas se, ima 5850 za oko 250e (bar je tako rekao neki momak koji ju je kupio pre neki dan, ovde na forumu)

O cemu vi uopste pricate kad poredite GTX460 i ATI 5850 !?! ALo bre GTX460 1GB kosta 220e, a 5850 sad nema ispod 280e !!
Ne mogu da se porede karte sa razliko u ceni od 60-100e! Ko ne vidi da GTX460 trenutno nudi najvise za ulozen novac za zahtevnog gamera onda je taj teski fanboy, tvrdoglav,ste vec!
Jbe se meni dal je ATI ili nVidia,vec ocu da za 250e max imam zver od karte da teram sve fullHD!

Covece nemoj pametovati, do pre nedelju dana nisi ni znao da postoje GTX460 od 768mb i od 1GB;).

Kao prvo, stavio si malo vecu cjenu za 5850, a malo smanjio cjenu GTX 460 i eto velike razlike :D. 5850 moze da se nadje ispod 280 eura. Neki dan je momak uzeo za 247e, barem je tako napisao u jednoj drugoj temi, a drugi Asus 5850 za 27k dinara. S druge strane tesko da ima GTX 460 za 220e i eto razlika u cjeni manja nego sto ti napisa, max 30-tak eura. Manje puno od tih 60 koje si ti negdje nasao.

A drugo, niko od nas nije pisao u ovoj temi da bi izazvao bilo kakav flame war, vec je covjek otvorio temu da pita da li da zamjeni 5850 za GTX 460. Sta smo mogli drugo da mu odgovorimo nego da je 5850 jaca kad se naklokuje, kao sto i jeste. Niko se od nas nije javio u ovoj temi da se raspravlja oko neceg sto se vec zna, a to je da 5850 brza kad se klokuje od GTX 460. To se vec poznata stvar. Opet, decko je dobio odgovore i nek radi kako zeli. Sto se mene tice, apsolutno sam siguran da GTX 460 ne moze da stigne oveklokovanu 5850. Ko kupuje sada ok je da uzme GTX 460, mada meni za ~250 eura i 5850 se cini kao sasvim ok kupovina. Stvar je izbora.

@bugi bugisa, imas 5850 koju si vidim fino kloknuo i radi sigurno fenomenalno. GTX 460 ti je i overklokovana slabija od te tvoje 5850. Isto tako, za tu znas na koliko ide, a klokuje se vidim fino, dok za GTX 460 neces znati do koliko moze dok je ne kupis. Mozda bude isla na 900, a mozda ne bude htjela ni na 850. Sve to zavisi. Sto se mene tice radi kako zelis. Sve najbolje kako god odlucis :wave:

Poslednja izmena:
228e je MSI Cyclon 1GB
Necu da vam kazem gde ima jer treba meni za konfiguraciju. :p
Jos uvek se lomim dal da uzmem MSI ili da cekam Asus ili EVGA.
Najvise mi nije jasno sta je kog vraga mini HDMI ulaz na MSI modelu ?

Nisam siguran da li ce i kad uopste biti EVGA modela, a i ako budu 260e ne pada mi na pamet da dam toliko da bi rekao da imam EVGA.

Cemu sluzi uopste mini HDMI ?
Prvi put vidim takav konektor...
Nije bas lako DVi-HDMI, samo cu da produzim vec ogromno kuciste, ne odgovara mi to nikako!

Bolja varijanta je adapter miniHDMI->HDMI zato shto on nije tako budzast kao DVI->HDMI, a i savitljiv je - mod mene se na nekoliko monitora HDMI kabl iskrivio pod svojom tezinom na DVI->HDMI adapteru...

Bolja varijanta je adapter miniHDMI->HDMI zato shto on nije tako budzast kao DVI->HDMI, a i savitljiv je - mod mene se na nekoliko monitora HDMI kabl iskrivio pod svojom tezinom na DVI->HDMI adapteru...

Slazem se.
Jel to ovako nesto ?
http://www.alibaba.com/product-gs/313227082/mini_HDMI_connector/showimage.html

Ove ne kosta tako malo za takvu sitnicu 15$
http://www.amazon.com/Mini-Display-port-HDMI-adapter/dp/B003NZ694A

Nisam siguran dal tih adaptera uopste i ima kod nas ?

Poslednja izmena:
Kakve su uopste Gainward kartice ?
Nisam nikad imao, vidim da prave sam NVidia kartice.

Bob Marli
sta si odustao od cyclone ja cekam nju
koliko vidim evga ovde kod nas daju samo 2 godine garanciju
imas GLH u pin computers 28200:eyebrows:

Nisam odustao od Cyclone, ali gledam i alternative. Ovo mi je nova masina posle 7 godina, necu da zurim, sve biram da mi pase 100%, a i nekako imam veliko postovanje prema Asus-u, valjda zbog ove savrseno stabilne ploce.
Voleo bi da neko podeli misljenje sa nama kakav je kvalitet izrade Gainward grafickih kartica ? Vidim da je dizajn slican onom kao kod EVGA.

Poslednja izmena od urednika:
sta ovde nije jasno? :)
Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchu plaća. "Šta da kupim" podforumi treba da odgovore na pitanje "šta da kupim?", a ne "gde i kod koga da kupim?".

Ok, moja greska opet. Nije bilo namerno.
U oba dela foruma postujem pa pobrkam gde je mogu da se stave linkovi do firmi.
Izvinjavam se.

Nazad
Vrh Dno