Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se oduševio tom misijom :)

Na kraju baza pada, tj. ne možeš je odbraniti, a to je bilo sasvim neočekivano (bar za mene). Trudio sam se ko blesav, pobio ko zna koliko Zergova (preko onih 1500, i na kraju sam skapirao da ne mogu da odbranim bazu. Taman sam se spremao da ponovo učitam misiju, jer sam mislio da sam negde pogrešio u koracima, kad me iznenadi kraj :)

A moracu onda ponovo. :) Taman da probam sa ghost-om, pametnije rasporedim kredite i obidjem unistavanje tunela ovaj put, general je general :)

Poslednja izmena:
Meni SC2 ne prepoznaje rezoluciju 1366x768 na laptopu. Max koju mi daje je 1280x768. Jel ima neko ovaj problem?

Evo pronasao sam. Ko ima slican problem evo resenja:

Go to your "My Documents" folder, then to the "StarCraft II" folder and open the "Variables.txt" file, then add these 2 lines and save it:

width=1360
height=768

Notice that it is 1360 not 1366, i think it is because the game only supports true 16:9 resolutions and 1366x768 is a bit off.

Ako stavite 1366 sve je mutno, ali sa 1360 sve radi savrseno

Poslednja izmena:
Verujem da je bilo, ali ajde da ne trazim sad po ovoj golemoj temi :)

battlenet5.jpg

Pa Xel'naga i jesu stvorili protose i zergove. Veoma je verovatno da i protosi i zergovi imaju neshto opshte sa Xel'naga. Ko je chitao istoriju Starcrafta zna da su Xel'naga prvo stvorili protose od prostih bica, pa su ih oni razocharali zato shto su bili previshe religiozni i nisu radili to shto su Xel'naga imali na umu. Onda su stvorili zergove od primitivnih bica sa planete Char. Zergovi su bili drugachiji i kod njih su bile ispravljene neke greshke koje su napravili sa protosima, ali su zergovi postali previshe opasni.

Pa to sam i rekao, da je Xel'naga stvorila zergove i protose, ali nigde nije receno da ih je stvorila po uzoru na sebe, vec da je usavrsila proste oblike zivota koje je zatekla u svemiru. Zato mi je palo na pamet da bi mogao da se pojavi twist da su i jedne i druge stvorili po uzoru na sebe, pa bi onda hibrid te dve rase u stvari predstavljao Xel'naga jedinku. Just a tought

Xel'naga su stvorili protose i zergove da bi im bili robovi s tim sto su se protosi pobunili pa su hteli da isprave tu gresku kontrolisuci zergove, otud overmind. Oni su valjda i napravili hibride kombinujuci najbolje od obe strane. U onoj bonus misiji mi deluje kao da terrani samo proucavaju hibride u onoj laboratoriji.
Inace armagedon koji se sprema dolazi u vidu Voice in the Darkness, Xel'nagi ili hibrida ?

Raynor je rekao kapetanu Hyperiona da je taj "Armageddon" zapravo ono shto ce se desiti ako ne poshtene Saru Kerrigan, a doci ce u vidu tog Voice in the Dark, za koga Zeratul sumnja da je neka forma Xel' Nagi, koji pak kontrolishe hibride, tj. kreirao ih je.

Prica kao prica meni u principu je ok, moraju nesto novo da ubace tj. jos nekog novog karaktera ovo do sada samo se motaju okolo.

Realno samo pogledajte kakav je karakter Raynor sam priznaje da nije nesto bistar i sta on sad kao "propalica" bez icega krenuo sa Zeratulom da trazi Xel'nage. To sto su skupljali one artifakte za kintu i sto se Valerian ponudio kao pomoc u floti da napadnu Char je dobar razvoj dogadjaj, mada ima jednu rupu... suvise lako je Raynor verovao Menks-ovom sinu. Meni je jedino zao sto Kerrigan je ostalo jos malo kao zerg i pravila muke ostalima... ali toga smo videli u kecu kad je zbrisala Auir i jos ko zna kolko sistema... Kako je Zeratul rekao , tako je Raynor bas uradio. "You will hold her life in hands"

Slazem se da je raynor malo prelako poverovao mangsk-ovom sinu. Malo vise prelako zapravo.

Jedino sto mi nije jasno, da li je zeratul pricao da je karigan potrebna kao kraljica zerga, ili jednostavno ona kao osoba. Ne znam da li je raynor uradio upravo ono sto nije trebao (vise nije queen of blades, te unistio joj sve njene moci), ili je uradio ono sto se od njega ocekivalo (ostavio ju je zivom)

Slazem se da je raynor malo prelako poverovao mangsk-ovom sinu. Malo vise prelako zapravo.

Jedino sto mi nije jasno, da li je zeratul pricao da je karigan potrebna kao kraljica zerga, ili jednostavno ona kao osoba. Ne znam da li je raynor uradio upravo ono sto nije trebao (vise nije queen of blades, te unistio joj sve njene moci), ili je uradio ono sto se od njega ocekivalo (ostavio ju je zivom)

Valjda je bio toliko i besan na Mangska da se hvatao za bilo koju slamku. A i sinovac je pravi tatin komplksas tako da je imao neke osnove da mu poveruje.

Sto se Kerigen tice, da ju je ostavio u onoj formi nikad ne bi mogao da razgovara sa njom :) A i artifakt ima samo jednu primenu ako sam dobro razumeo.

Izigrao sam se i mogu reci da ovo cudo ne vredi 60 evropskih,pogotovo zato sto je ovo samo trecina drugog dela.Posle prvobitne euforije sam malcice razocaran sada

Sto se multiplayera tice, ja sam se smorio kao azdaja. Glupava igra me je stavila u Platinum ligu. Tokom onih "placement" meceva 4 puta su mi protivnici otisli cim su usli, jedan put sam pobedio jer lik koji je bio samnom.... verovatno nije bio lik nego eksperimentalni AI za dominaciju univerzumom, i rezultat svega toga je da sad bukvalno kako udjem u igru, ubiju me nacisto u roku od 3 minuta.
Katastrofa. I gledaj Youtube, i skidaj neki guide, i stvarno pokusavam, ali dzaba. Koji su bre ovo ljudi, jesu li oktopodi, roboti, sta su?
:(

Poslednja izmena:

Ako si obratio paznju Kerrigan se vidi na kraju one misije gde Hybridi uniste sve protosse (prica se o toj misi koji post gore). I kako sam ja skontao onaj Dark Voice koji ti preti svo vreme i salje one Hybride, ima moc da kontrolise cak i Overmind tj. glavnog zerga a to je sada Kerrigan tako da drzi ceo swarm u saci... naravno da Kerrigan kao Zerg oseca da Xel'Nage dolaze da uniste sve zivo u univerzumu sto Zeratul porice i trazi resenje za to... ***. gledao sam bar 5 puta onaj cinematics, duel sa Zeratulom i znam sta kaze Kerrigan jedva ceka da bude upotrebljena kao oruzje za masvno unistenje protoss-a i svojich podanika... tako da Dark Voice bi je iskoristio i sve njene podanike i posle bi ih lako pobio.

Sto se multiplayera tice, ja sam se smorio kao azdaja. Glupava igra me je stavila u Platinum ligu. Tokom onih "placement" meceva 4 puta su mi protivnici otisli cim su usli, jedan put sam pobedio jer lik koji je bio samnom.... verovatno nije bio lik nego eksperimentalni AI za dominaciju univerzumom, i rezultat svega toga je da sad bukvalno kako udjem u igru, ubiju me nacisto u roku od 3 minuta.
Katastrofa. I gledaj Youtube, i skidaj neki guide, i stvarno pokusavam, ali dzaba. Koji su bre ovo ljudi, jesu li oktopodi, roboti, sta su?

Ostavi ID pa igraj sa nama, non freakovima.
Sta ja znam, mene kad rushuju uvek izgubim. Igra mi radi na low na 15 FPS kad je guzva, tako da mi i to pravi veliki problem.
Igra je u MP-u pravi system hog !! :smackbum:

Jel igrao neko Ai?
Malo je dosadan komp, na normal ga ubijam.
PS, sto je mothership dobra stvarcica.Samo mu istovaris u bazu sve sto imas :))

Ilj je napisao(la):
Kako si ti uspeo sa tim vanzemaljcima da udjes? :S:
Dzaba gledas guide i sl. nemas promil sanse tako. Pogledaj neki od meceva sa turnira bete da vidis kako ljudi igraju. Ja sam 2 noci proveo gledajuci s vilicom do zemlje. Jednostavno, to su ljudi koji 12 godina igraju prvi deo.
Hobotnice je najbolji naziv koji si mogao da izgovoris. Ja ne mogu da shvatim koliko su ti ljudi hiljada partija odigrali da bi onako brzo igrali i stizali da grade, vode jedinice, napadaju i sve ostalo u isto vreme i svejedno im je s kojom rasom igraju. Bolest :bottle:
To je jedini razlog zasto verovatno necu kupiti igru, smoricu se najstrasnije ako se svako na meni bude izivljavao a suvise sam mator da bih se sada dokazivao :(

Ljudi, posto mi se starcraft uzasno sporo ucitava, kapiram da je zbog nedostatka ram memorije (mada recomended je 2gb koliko i imam), sta mislite jel ce bolje piciti na windows XP umesto windows 7?

Nema svrhe da se nerviras oko toga. Verovano nisi kao i oni proveo 12 godina dononocno igrajuci Starcraft, sto je bolje po tebe :).
Ako te budu drali, nazadovaces u ligi i posle nece biti problem. Opusteno.

Ako si obratio paznju Kerrigan se vidi na kraju one misije gde Hybridi uniste sve protosse (prica se o toj misi koji post gore). I kako sam ja skontao onaj Dark Voice koji ti preti svo vreme i salje one Hybride, ima moc da kontrolise cak i Overmind tj. glavnog zerga a to je sada Kerrigan tako da drzi ceo swarm u saci... naravno da Kerrigan kao Zerg oseca da Xel'Nage dolaze da uniste sve zivo u univerzumu sto Zeratul porice i trazi resenje za to... ***. gledao sam bar 5 puta onaj cinematics, duel sa Zeratulom i znam sta kaze Kerrigan jedva ceka da bude upotrebljena kao oruzje za masvno unistenje protoss-a i svojich podanika... tako da Dark Voice bi je iskoristio i sve njene podanike i posle bi ih lako pobio.
Gde ste vi videli Kerrigan u toj poslednjoj Zeratul misiji?

Poslednja izmena:
Achilles82 je napisao(la):
Ljudi, posto mi se starcraft uzasno sporo ucitava, kapiram da je zbog nedostatka ram memorije (mada recomended je 2gb koliko i imam), sta mislite jel ce bolje piciti na windows XP umesto windows 7?
Za nijansu brze ce ti ucitavati, taman koliko XP trosi manje memorije od WIN7. Mozda ni to.
Slusaj, meni je win7 bio pobrljavio i drzao mi 3 dana 2GB rezervisano za "nesto". Samo sa 2GB mi radila masina, vukla se kao prebijena. Kad sam provalio zasto mi se hardovi raspadaju od krljanja i zasto kad ugasim masinu po 3 minuta ne mogu nista da radim kad ugasim igru namestim ja to i igra ucitama 6x brze, alt+tab radi momentalno, kretnja kroz meni isto iako je trebalo po 2-3 sekunde da prebaci nesto.
Poenta price, kupi jos 2GB ;)
Kako mozes da teras 5850 na masini sa samo 2GB, zlocin.

Sanjao sam da igram SC II sa srpskom lokalizacijom i srpskim voice over-om... OMG... treba mi lječnik... A što je najgore samo 4 misije odigrao... Ali mi se igra mp samo tako :/

Mislim da 2 GB RAM-a i nije toliko skupa investicija sad. Imas lepu masinu. Ne bi bilo lose da je ojacas malo sa RAM-om.
Jedino sto bi mene brinulo na tvom mestu je ta ploca i 4 GB RAM-a na 1066 MHz. :S:

Poslednja izmena:
Upravo sam presao kampanju.

Starcraft 2 je vredelo cekati vise od 10 godina!

Remek delo

[YOUTUBE]XduXCp91_IA&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Započeo kampanju, napokon, prve 4 misije pređene... Stižu slike uskoro, sve na ultra...

Edit:

Evo i slika...

Poslednja izmena:
@Ninoslav1983
Koji ti FPS sa tim setup-om ?

Capovan na 60, kad je puno jedinica na ekranu oko 42-43...

Meni ume da opadne FPS u kampanji na 20.
1680x1050, ultra detalji.

Ima par delova u kampanji koje guse FPS uzasno.Sreca pa MP nema tih problema.:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno